2014 Renestä akkuko sökö?

Keskustelun 'Ski-Doo' on aloittanut käyttäjä jake_soomi, 3/1/16.

  1. jake_soomi

    jake_soomi Ski-Doo Renegade 900 ACE -14

    Eipä startannut eilen illalla kärrystä, -15 asteen pakkasesta 2014 mallin 900 ACE Rene. :-\ Virrat tuli päälle kyllä, mutta kun käyntiin yritti, niin vaan joku rele napsahteli konttorin puolella. ??? Vetäsin kelkan lämpimään talliin ja mittailin akun jännitteen, joka oli hieman alle 12V. Eikö enää starttaa tuolla jännitteellä? Kesällä ja pari kuukautta sitten lähti vielä nätisti napista käyntiin. Niin ja D.E.S.S piippaa kyllä kahdesti ku virrat laittaa päälle.

    Laitoin akun lataukseen moottoripyörille yms. pienakuille tarkoitetulla ns. älylaturilla, mutta laturi meni aluksi useita kertoja melko pian "vikatilaan". Kokeilin myös laturin ns. korjaustilaa, jonka pitäisi akun sulfadoitumista poistaa, mutta ei ainakaan aluksi tuntunut mitään auttavan. Lopulta muutaman tunnin lämpimässä tallissa olon jälkeen laturi alkoi pysymään lataustilassa ja lataamaan akku. Onkohan akku kuitenkin jo lopullisesti sökö? Kilsoja kelkassa ei kuitenkaan ole, kuin n.1000km vasta. Valitettavasto takuu umpeutui 1kk sitten. :-\

    Pitääkö akun irrottamista varten purkaa pakarin äänenvaimentaja pois edestä, kun näyttää melko ahtaalta akku irrottaa? ::)
     
  2. Simo sdi

    Simo sdi X-RS 600 E-Tec -11

    Vs: 2014 Renestä akkuko sökö?

    Jos akun jännite alkaa laskemaan alle 12,2v niin akku on käytännössä tyhjä. Kesällä tuollainen hetken pyörittäminen vaan tyhjentää akkua, koska starttaus ottaa melko paljon virtaa mutta laturi ei lyhyessä ajassa kerkeä ladata akku juuri yhtään ja näin ollen kelkastasi on kesän aikaan mennyt akku tyhjäksi ja jäätynyt pakkasessa eikä tämän takia ottanut latausta vastaan ennen kuin suli.

    Akku on kunnossa, annat vaan sulaa sen ja lataat täyteen. Jatkossa kannattaa ennen pakkasia aina ladata akku niin ei tarvia leikkiä ennen ajokautta.
     
  3. jake_soomi

    jake_soomi Ski-Doo Renegade 900 ACE -14

    Vs: 2014 Renestä akkuko sökö?

    Kiitos tiedoista! Latautui tosiaan akku nyt yön aikana, kun oli ensin sulanut, ja lähti kelkkakin taas normaalisti käyntiin.

    Pääsee siis tässä päivän päälle testaamaan Sieviin Louekallion kelkkarataa! ;D


     
  4. Bestservice

    Bestservice X-trim

    Vs: 2014 Renestä akkuko sökö?

    juu niillä älylatureilla ei tee mitään.
    saaat patterin kuntoon kun lataat sitä vakiojännitteellä 14.9 volttia ja max virralla 200mA noin kaksi vuorokautta.
    Huomaat virtamittarista kun virta ei enää laske viimeisen 6 tunnin aikana on akku latautunut tasapuolisesti.
    Loppuvirran pitäis asettua alle 20 mA.jos jää paljon yli on akku tiensä päässä.
    toinen vaihtoehto on ostaa uus patteri.
    se älyttömän tyhmä laturi kannattaa nakata roskiin ;)
     
  5. Koninkaulus

    Koninkaulus Member

    Vs: 2014 Renestä akkuko sökö?

    Tai sitten vaan laittaa sen älylaturin kiinni keväällä ja nappaa pois seuraavana talvena. Mun mielestä helpompaa ja akkua säästävämpää.
     

Suosittele tätä sivua