440 ei kierrä kunnolla

Keskustelun 'Korjaamo' on aloittanut käyttäjä Connery, 12/3/15.

 1. Connery

  Connery Active Member

  Moi, oisko kellään ollut tietoa että onko ilmanottopöntöllä suurikin merkitus 2t koneen toiminnassa....ollut tässä talvella tollanen kelkka projekti...asensin wild cattiin 440cc z vm98/00 puhallin koneen.... alkuperäinen kone on ollut 650cc....sain 440 ainakin alustavasti jonkulaiseen säätöön kaasareitten osalta....nyt käy aika hyvin tyhjä käyntiä vaikka piti kiristää ilmaruuvit ihan pohjaan asti...kiekkoja ottaa jotenkin....välillä yskii ja paukkuu putkeen...putsasin kaasarit ja asensin uudet imukaulat..uus bensa suodatin sekä bensa säiliön sisällä olevan suodattimen putsaus...telamatto ylhäällä pyörittää mattoa kivasti mutta kun istuu kelkan päälle ja yrittää lähtä ajamaan niin pooaa ja ei nosta kierroksia riittävän ylös....kävi tos mielesä että ei kait tosa voi ketjukopan välitykset olla niin pahasti pielessä että 440 ei jaksa vääntää kelkkaa liikkeelle....kelkka liikahtaa vajaa puolimetriä ja meno hyytyy....sit ku käyttää kaasua alhaalla ja sitten painaa kaasu vivun pohjaan niin kierrokset nousee kyllä mutta ei riittävästi........huomena pitäs tulla postissa ton 650 alkuperäinen ilmanottopönttö....on myös 440 pönttö mutta eihän se tohon koppaan mahtunu...Ilmoitelkaa jos on neuvoja/ohjeita.
   
 2. Rautane

  Rautane 162HC ja 600 xp-summit

  Vs: 440 ei kierrä kunnolla

  Tarkista ja putsaappas variaattorit, jos kerran pukilla pelaa. Ettei ois esim. kytkimenjousi poikki.
   
 3. Connery

  Connery Active Member

  Vs: 440 ei kierrä kunnolla

  kytkin pitäs olla kunnossa....variaattori on sit vähän arvotus???kelkka oli myyjän mukaan seissy ulkona pressun alla n10v....ainakin jousi on ehyt ja akseli pyörii....ekku oli kankean tuntonen kun jarru otti vähän kiinni....
   
 4. Jakelfin

  Jakelfin MtxT

  Oisko liian pienet tyhjäkäyntisuuttimet?
   
 5. matti

  matti XRS 600 -07

  Vs: 440 ei kierrä kunnolla

  Tuo 440 puhku on helpoin saada pelaamaan yhdellä vakiokaasarilla ja sillä alumiinisella Y imukaulalla.

  Onko sulla 2 kaasaria ja onko ne vakiot? Eli semmonen setuppi, mikä on alunperin ollut siinä 440 koneessa?

  Ainakaan omassa Jagissa on se vakio imupönttö paikallaan ja en usko että siinä on imuvastusta juurikaan. Mutta hyvä se on olla paikallaan, niin on se vastus, minkä insinööri on siihen suunnitellut.

  Kytkimessä mahdollisesti on liian painavat painot ja moottori ei jaksa vääntää samalla tavalla kuin 650 kone. Mutta kuvauksen perusteella vika on kyllä ennemmin kaasaripuolella. Bensapumppu muuten kannattaa chekata, onko 650 pumppu ja toimiiko se 440 alipaineilla ok? Vakiopumppuhan on se suorakaiteen muotoinen Mikunin pikkupumppu, jos 1 kaasarilla mentäs.
   
 6. Connery

  Connery Active Member

  Vs: 440 ei kierrä kunnolla

  On 2lla kaasarilla ja on ihan vakio kone.....ei ole mitään virityksiä tehty...kytkin on myös 440 oma alkuperäinen...ainoostaan 2vari on 650 peruja....seki kyllä näyttäs että toimii???..nyt sain ton imu pöntön paikoilleen ja käynnistyy heti ens nykäsyllä....myös käynti parani....vastaa kaasuun ripeämmin...se puoli on nyt kunnossa. Nyt työn alla toi veto puoli....totesin kun kattoin toisesta catista remmin kireyttä...asensin moottorin liian lähelle 2varia....otin eilen moottorin irti ja tein pariin kiinnityskorvakkeeseen uudet reiät noin 10,4mm eteenpäin...pitää tos mallailla paikoilleen ekku ja jos näyttää hyvältä niin tehä loput kahteen sama juttu ja kone kiinni....takajouset tuli tos eilen kans vaihettua uusiin....samalla koneistin uudet ohjarit jousille ku vanhat oli kuluneet puhki....nyt on jämäkkä jousitus takanaki...ei läsähä enään alas kun istuu kelkan päälle.
   
 7. Connery

  Connery Active Member

  Vs: 440 ei kierrä kunnolla

  Viime tietoo asiasta....so....siirsin moottoria 10,4mm etiäpäin....nyt pelittää..uudet tulpat vaihdoin ja kaasareista vielä ryyppy vaijerit löysäsin kun on toi primeri....ens vetäsyllä käyntii...hienosti käy ja vetää... :)
   

Suosittele tätä sivua