49 RANGER PRO vs XTERRAIN PRO

Keskustelun 'Minkä kelkan ostaisin?' on aloittanut käyttäjä Rock OLA, 11/3/21.

 1. Rock OLA

  Rock OLA XT Pro & FF

  Tarkoistus olisi 10-vuoden hiljaiselon jälkeen palailla pikkuhiljaa kelkkailun pariin takaisin. Etsinnässä on yleiskelkka, jolla voi retkeillä, pärjää umpisessa ja satunnaisesti kevyehkö parireki huilaa perässä.

  Kaikki valmiit keskustelut on kahlattu läpi ja vertaistukea haettu kavereilta puhelimen välityksellä, mutta jos täältä löytyisi lisää löylyä kelkkakuumeeseen?

  (Commander/Expedition on pudotettu pelistä pois. Kuskin koko 65 kg:n massa ei vaan riitä vääntämään isompia kamppeita tiukoissa paikoissa, jos ihan vaan nurkka ajeluun laittaisin kelkan, niin Tundra EFI olisi vahvoilla tässä ja 59 Ranger sekä Skandic Sport 600 EFI:llä. Kaikki 4-tahtiset on pudotettu pois listalta henkilökohtaisista syistä.)

  2020 600r eTec Ranger Pro:sta löytyy kokemusta joitakin kilometrejä, mutta Xterrainia, en ole nähnyt kuin Lynx:n esitteissä. Ranger tuntui aika kiikkerältä ja kaasu oli liian herkkä (toki tähän tottui, mutta tottuminen ei tee siitä hyvää.). Kevät sohjossa, metsässä, jäällä, reen vedossa ajelin Rangerilla useamman päivän. Välillä kallistuksen vakaajat irti ja välillä kiinni. Loppu ajatukset kiikkerä ja nykivä, mutta silti 49:ssä on potentiaalia seuraavaksi kelkaksi.

  Löytyykö keltään kokemuksia otsikon mukaisista kamppeista, jos saataisiin keskustelua aikaa asiasta ja sen vierestä tietenkin?

  - 49 RANGER PRO vs XTERRAIN PRO
  - EasyRide vs PPS² DS+
  - PowderMax 406 x 4141 x 59 mm vs PowderMax FlexEdge 400 x 3 912 x 64 mm

  Rangerissa on taivutetut alatukivarret valmiina ja tavarateline, sekä korkeampi tuulilasi ne menköön plussana 49:lle.
   
 2. Jani Sipola

  Jani Sipola Presidentti Ylläpitäjä

  Niin no,

  Sanonpa oman rehellisen mielipiteeni. Oma valintani kohdistuisi monestakin syystä Xterrain Pro-malliin. Tuo BRP taivutettu tukivarsisarja ei maksa yhden mitään, oli 250 euroa, joten se ei lie kynnyskyssäri. Xterrain on kevyempi ja kompaktimpi. Se mahtuu normaaliin kärryyn. Oman kokemuksen mukaan Xterrain etenee paremmin. Tai ainaki se on helpompi ajaa mettässä, joten sitä myöti sillä pääsee myös pahempaan paikkaan.
  Ranger on monipuolinen vehe, mutta Xterrainia kannattaa kattoa äärimmäisen tarkalla silmällä. Hoitaa samat ajot takuulla, mitä Ranger, osan paremmin. Ainoa mistä ei ole kokemusta Xterrain Prossa on vetokäyttö. En osaa sanoa, miten tuo DS alusta pelaa raskaassa vedossa. Mutta yleensä vetokäyttöä voi parantaa lyömällä takapukkiin jousta jäykemmälle.
   
  Vesukka ja Rock OLA tykkäävät tästä.
 3. Rock OLA

  Rock OLA XT Pro & FF

  Kiitos Jani!

  Joo varustelu maksaa minkä maksaa ja se ei ole kynnyskysymys, mutta säästän muutaman tonnin heti, kun ei tartte kärriä päivittää, jos valinta osuu Xterrainiin :D

  Mites 49 vs Xterrain reitillä?

  Heitetään vielä kysymys 600 vs 850?
   
  Viimeksi muokattu: 11/3/21
 4. Jani Sipola

  Jani Sipola Presidentti Ylläpitäjä

  En ole peräkkäin ajanu nuilla. Mutta minusta Xterrain on aivanki hyvä ajaa reittiä.

  En tiiä oletko nähyt tämän?
   
  Rock OLA tykkää tästä.
 5. Rock OLA

  Rock OLA XT Pro & FF

  Kyllä tämä on katsottu useampaan kertaan ja yksi syy miksi kelkka pääsi omalle listalle.
   
 6. Jani Sipola

  Jani Sipola Presidentti Ylläpitäjä

  Mutta jo. Se ajettavuus reitillä. Minusta tuo PPS DS on ihan hyvä reittialusta, jos ei ajeta hullunrallia. Pintaherkkyys on parempi kuin vaikka tuossa Easy Ridessä. Lisäksi minulla on jäänyt sellainen ajatus päähän, että tämä Xterrain ei kallistele yhtä paljon, kuin Ranger. Ranger on tosi korkea kelkka, minkä vuoksi se vaatii melko paljon aktiivisuutta kuskilta.
   
  Rock OLA tykkää tästä.
 7. FFoxi

  FFoxi X-trim & 5900 LTS

  Easyridesta ja Peps DS:stä reitille valinta, niin Pepsi ilmanmuuta jatkoon noista. Minusta DS pelaa reitillä Kybeillä oikein hyvin ja helposti tahtoo unohtua, että alla on pitkä kelkka. Xterrainia en ole ajanut, mutta Boondocker DS ainakin painopiste niin alhaalla, ettei tyhjää kallistele vaikka onkin kapealla keulalla.

  Easyridestä taas en tykännyt yhtään. 50cm leveällä matollakin se tuntui kuin olisi jumppapallon päällä keinunut reitillä puolelta toiselle, kapealla matolla varmaan vielä korostuu tuo rauhattomuus. Veteli myös häiritsevän paljon, en tiedä johtuiko se alustasta vai XC suksista. Varmaan molemmista.
   
  Viimeksi muokattu: 11/3/21
  Rock OLA tykkää tästä.
 8. Altavastaaja

  Altavastaaja Xterrain RE Ace turbo 3900

  Ääni xterrainile jos enempi reittihommaa. Tuo rangerin kiikkeryys pohdituttanu mutta itte kääpiönä ja varmaa varusteitten kans sen 110 painoa ni heleppo viä ku vähä painottaa jalala ja kääntelee menemään. Eikä tuo reitiläkkää ole mittää yllätyksiä tarjonnu muualako yllätyspatisa. Keula ja etupukki vaatii ehottomasti paremmat kepit.
   
  Rock OLA tykkää tästä.
 9. Make76

  Make76 Khaos 146, 5900, SnoScoot 200

  Xterrain Pro varmasti monipuolisempi kelkka jos meinaa myös reittiä ajella. Ihmetyttää vain että reilun 16 tonnin kelkassa on mehukeppi iskarit. Siihen olis paikallaan vaikka Boondocker DS mallin Kybit. Varmasti laajentaisi ostajakuntaa ja kyllä ne jo tuohon hintaluokkaan pitäis olla.
  Jotenkin tuo 49 Rangeri on jo metsäänkin turhan iso kelkka. Tuosta 3900 pitkästä 49 Rangerista olis saanut hyvän metsäkelkan 600 EFI moottorilla, lisäjäähyllä ja kapealla keulalla.
   
  Viimeksi muokattu: 13/3/21
  Rock OLA tykkää tästä.
 10. kuuukko

  kuuukko Well-Known Member

  Moni ostaa rangerin sillä perusteella, että vetää rekeä kerran talvessa. Se satunnainen pilkki reki huilaa kyllä millä kelkalla tahansa. Eikä varmasti lämpiä vaikka ei olisikaan lisäjäähyä. Kokemusta on. rangeri on oikiastaan aika huono työkelkaksi alkuperäis välityksillä ja korkialla painopisteellä. Heti menossa nurin reen kanssa. Elikkä osta se xterrain.
   
  Foxxman, Jorma.Erä, Rock OLA ja 1 muu henkilö tykkäävät tästä.
 11. Rock OLA

  Rock OLA XT Pro & FF

  Ihan rehellisesti minulla on jäänyt Rangerista hieman huonot kokemukset ei vaan istunut omaan hanskaan, kelkka kyllä vaikuttaa valmiilta paketilta paperilla. Juuri tästä syystä ollaan kartoittamassa löytyisikö muita "parempia" vaihtoehtoja. Toki, jos yhden kelkan taktiikalla lähtee liikkeelle, niin kompromisseja joutuu tekemään.

  Se, että minkälaisia ominaisuuksia ja varusteita kukin kelkkaan haluaa ja "tarvitsee" (lisäjäähdytystä, vetokykyä ym.) on taas niin käyttäjäkohtainen (maku)asia, että en ota siihen sen enempää kantaa. Sen tiedän, että jos vetäisin raskasta rekeä, niin valitsisin leveätelainen, mutta nuo omat pilkki-/verkkokombot, ei vaadi työkelkkaa veturiksi.

  Onko 1200 Euron lisäpanostus 850 E-TEC:iin sen arvoinen päivitys, että kannattaa harkita (moottorin luonne/polttoainetalous)? En ole taaskaan päässyt vertaamaan moottoreita keskenään, joten siksi näitä kysymyksiä satelee.o_O

  Kyllä Xterrain Pro, on vahvoilla listoilla, vielä kun 3900-alustaista pääsisi kokeilemaan jossakin...
   
 12. Hemmo

  Hemmo Paluu Tulevaisuuteen -

  Sen mitä ite oon ajellu noilla 850 hissukseen, on se koneen luonne + voimansiirto yleensä ollut aika hätänen. Jossakin tapauksessa jopa liiankin reagoiva.
  Toisaalta joku Lynen Brutali taasen oli ihan säyseä ajaa 850 koneella, niin kaiketi siittä säätämällä saa sellaisen työhevosenkin.
   
  Rock OLA tykkää tästä.
 13. wasted years sleds.

  wasted years sleds. Well-Known Member

  Voimansiirron säädöillä saa niistä alhaalta repijöistä ja nykijöistä pehmosemman.
   
 14. Rock OLA

  Rock OLA XT Pro & FF

  Kiitti Hemmo,

  Tuo on hyvä tietää Brutalin voimalinjasta.

  Ikinähän siitä lisätehosta ei ole "haittaa", silloin kun lähtee umpiseen leikkimään, se on vaan hauskempaa :D
   
 15. Hemmo

  Hemmo Paluu Tulevaisuuteen -

  Joo tuo on korostunu ominaisuus ainakin noissa skidoon pitkissä reittimalleissa ja summiteissa. Rotaxin 850 on luultavasti kaikista koneista terävin alhaalta ja siihen kovasti puristapa pdrive kylkeen, tulee välillä aika hätäsiäki liikkuja.

  Toki normaali ajossa tuo ei mikään ongelma ole, samoten onhan se nätti leikkiä kun laite vastaa kaasukapulan toiveisiin.
   
  Rock OLA tykkää tästä.

Suosittele tätä sivua