600 etec sähkövikaa metsästämässä

Keskustelun 'Korjaamo' on aloittanut käyttäjä A.Paaaho, 20/3/20.

 1. A.Paaaho

  A.Paaaho Well-Known Member

  Mystistä sähkövikaa on tullu nyt etittyä 600 etec 2009 summitista. Moottorin vikavalon sytytti normi ajosta ja sammu. Muutaman kerran lähti käyntiin vielä mutta lopulta ei sitten enää ollenkaan. Vielä kun viimeisiä kertoja kävi muutaman sekunnin huomasi selkeesti että alkoi käymään vaan toisella pytyllä. Käytin vikakoodin luvussa niin vikakoodit oli antanu molemmille puolille ja alijännite koodi löyty myös. Meinasi että staattori siitä on varmasti menny. Eipä ollukkaan kun mitään ei tapahtunut vaikka sen vaihdoin ja samalla tuossa katoin puristukset jotka oli myös kunnossa. Huollossa kun vikakoodit luettiin niin meinasi ettei kyllä varmasti oo molemmat puolat menny yhtä aikaa kun vielä alijännitettä valitti. Ulkoisesti puolat näyttää myös ihan kuin uusilta samoten kuin kondensaattori joka testissa otti kyllä virtaa vastaan hitaasti purkaen. Jonkin näkösen kipinän kyllä antaa nykästessä. Mistähän tässä lähtisi seuraavaksi vikaa etsimään?

  Dootalkista lueskelin aiheesta myös ja siellä puhuttiin, että takavalon johto hiertää mahdollisesti jostain kuoret hajalle ja tekee samalla oikosulun. Ainakaan takapäästä ei olleet rikki. Mittailin tänään takavalon johdoista niin onko näissä ihan normaalia, että kun mittaa onko lampun + navoille tulevilla johdoista yhteyttä runkoon niin komiastippa tuo näytti yhteyden löytyvän? Sammutusnappi ei ollu pohjassa sekä tappokatkaisin oli paikoillaan. Muut polttimot ei ollu paikalla joten sitä kautta ei ainakaan kierrä. Etuvaloille menevista johdoista mittaamalla sama homma eli jostain yhdistää.
   
 2. Hentte

  Hentte 800 162" RMK -17, AC 600 Snowcross

  Kyllä se ilmeisesti on aivan normaalia että napsii navoista runkoon. Itekkin painin yhden sähkövikaisen freeriden kans ja ihmettelin alkuun tuota ennen kuin sain kaavion käteen. Jotenkin tuo vain edelleen vahvasti viittaa staattoriin tai sitten sulla on ecu kyrvähtänyt. Mittaappa vielä se staattori että mitä lukemia se näyttää, ettei ois vaan tarvikeosa ja valmiiksi rikki?
   
 3. A.Paaaho

  A.Paaaho Well-Known Member

  Tarvike staattorihan se on. Mittasin konkalle tulevasta liittimestä niin nykästessä tulee kyllä yli 40v mitä nyt yleismittari kerkesi näyttää. Vanha staattori ei ulkoisesti näyttänyt myöskään mitään sulamisen merkkejä. Molemmista kun mittaa vastukset niin kaikissa pareissa ne on samat kun uutta ja vanhaa vertaa. Miten tuota pystyisi vielä mittaileen?

  Tähän on ilmeisesti ecu kertaalleen ennen minulle tuloa jo vaihdettu kun tarrassa lukee kyljessä 2012 etec tundra 826km. Voiko tuota ecun hajoamista todeta mitenkään muuten kun ostamalla hunajaa maksavan uuden?
   
 4. Kojontti

  Kojontti 800 Puuntökkeri, x-rs rsmod, Rave SC 1/2

  Eristysvastusmittarilla. Oppilaitoksilta ja sähköurakointia tekeviltä luulis löytyvän ellei muuten löydy.
   
 5. A.Paaaho

  A.Paaaho Well-Known Member

  Vaihtelin tuohon tänään puolat ja ei aiheuttanut muutoksia. Nykimällä yrittää lähteä käyntiin eli ihan aavistuksen hörähtää. Mittailin kondensaattorin päästä nykiessä voltteja niin ei nouse kun 13 volttiin. Voiko tuon aiheuttaa mikään muu kuin viallinen staattori? Voiko vika olla konkassa itsessään tai sitten ecussa jos ei tuossa jännite nouse tuon korkeammalle?
   
 6. A.Paaaho

  A.Paaaho Well-Known Member

  Yksin puheluksi menee mutta ei taida staattorissa vika kun dootalkin sivuilta löysin vinkin mitata nuo johdin parit suoraan staattorilta tulevista johdoista ja kaikista mittaus tulos 15-20V. Siltikään konkalle ei tule kun se n.12v.

  Käytin nyt sitten ecun irti ja sen ei varmaankaan kuuluis näyttää tuolta. Kuvista ei oikeen huomaa mutta tiivistemassa on reunoilta auki 1-2mm paikotellen. Pystyykö tuon kuntoa merkkiliike testaamaan? Vai liekköhän enää kannattaa edes testata kun ei tuo nyt ihan priimalta näytäkkään. 20200328_145606.jpg 20200328_145557.jpg 20200328_145606.jpg 20200328_145557.jpg
   
 7. Kojontti

  Kojontti 800 Puuntökkeri, x-rs rsmod, Rave SC 1/2

  Onko tuo sitä kovaa massaa tuossa ecun sisällä? On kiinnostanut miksi niitä rikkoutuneita ecuja ei kukaan ole tutkinut tarkemmin mutta jos on kova massa niin ymmärrän hyvin...
   
 8. A.Paaaho

  A.Paaaho Well-Known Member

  Tuo on kyllä ihan todella pehmeetä. Pehmeempää huomattavasti kun perus silikoni.
   
 9. teme-

  teme- Well-Known Member

  Minun 12 vuotisen raven vanha ecu meni tällä foorumilla vaikuttaneelle jolla oli tietoo ja taitoo tommosien komponenttien tutkittavaksi ihan mielenkiinnosta, en vaan kyllä yhtään muista selviskö sieltä mitään.
   
 10. Barabbas

  Barabbas Member

  Onko bensapuoli tutkittu varmasti pois? Eli korkilliset bensaa tulpan reidistä sisään ja kokeilee nykäistä käymään. Laita merkit tulppiin ja kansiin että tulee samaan asentoon tulpat..
   
 11. james-x11

  james-x11 Well-Known Member

  Bensapumpun kuoresta klipsit pettäneet, jolloin pumppu irtoaa kiinnitys jalasta. Eli ei saa poltto-ainetta.
   
 12. takis

  takis Lynx boondocker 3900ds 800etec -14

  Itellä hajos entisestä lynxistä ecu ja avattiin se, muuten ois uudet komponentit löytyny sinne mutta yhtä vaille jäi nii piti uus ostaa. Voisin laittaa kuvia siitä johonki jos jotakin kiinnostaa.
   
 13. takis

  takis Lynx boondocker 3900ds 800etec -14

  Itellä teki entinen lynxi melkein samat mutta se ei sytyttäny moottorinvika valoa vaan sammu vaan suoraa, isäntä perruutti ulos kärrystä sen sitte otti dessin narun irti takista ja nakkas siihe kelkan päälle sen nii samontein sammu, eikä enää lähteny millää käyntii sit joitaki kertoja kävi vielä yhellä pytyllä mutta sen jälkee ei ennää sitäkää. Uus ecu paikolleen ja ekalla nykäsyllä käyntii.
   
 14. teme-

  teme- Well-Known Member

  Samalla tavalla meni omastakin, kerralla pimeäksi. Ajosta sammutti normaalisti ja sen jälkeen ei mitään eloa.
   
 15. A.Paaaho

  A.Paaaho Well-Known Member

  Bensapumpun käytinkin irti kun vaihdoin suodattimen sinne ja ei ollut siellä mitään vikaa.

  Tilasin purkaamosta uuden ecu boksin ja dessin tuohon eikä tapahtunu mitään uutta kun paikoilleen laitoin. Olin jo aiemmin tilannu tuohon liikkeeseen uuden konkan kun sekin kuulemma aiheuttaa mystisiä vikoja. Löysin toki tämän jälkeen ohjeet miten konkka mitataan ja sen perusteella oli kunnossa mutta ajattelin ettei tuohon nyt paljoa mene rahaa hukkaan kun se kokeillaan. Ompahan sitten kaikki komponentit sähköpuolelta uusittu. Siinä kun sitten uutta rupesin nakkaamaan paikoilleen ja heti huomasin että jotain hämärää siinä oli Miinus puolen liitin joka on konkassa kiinni oli aivan hapettunu ja liittimen suojakumikin oli ilmeisesti huonon kontaktin takia lämmetessään myös sulanut. Uusi konkka liittimien puhdistuksineen paikoilleen niin sehän heräsi henkiin kuin ei ois mitään ollukkaan. Vajaa touhutonni tuli laitettua osiin rahaa että löytyi huonoksi mennyt liitos. Kaikki muut liitokset ja johdot olikin tullu käytyä läpi mutta tuotapa ei osannu arvata koska päällisin puolin ei mitään näkyny. Kiitoksia kaikille vinkeistä. Nyt on tullu opiskeltua tuon sähköpuolen sielun elämää ja kovasti on opittukkin. 20200401_150235.jpg
   

Suosittele tätä sivua