600 kuutioiset endurot

Keskustelun 'Kesälelut' on aloittanut käyttäjä G-T, 3/5/09.

 1. G-T

  G-T Ei kelkkaa enää

  Kaivataan kokemuksia ilmajäähdytteisistä enskoista, esim Yamaha xt/tt 600 ja Suzuki dr 650 vm 90 ja uudemmat. Tyyppiviat ja muutkin käyttökokemukset. Ensimmäiseksi "tie" pyöräksi tulee kun olen myöhäisherännäinen tällä alalla ja ajan vasta korttia ::).
   
 2. jutila

  jutila Jamaha ei pamaha

  Vs: 600 kuutioiset endurot

  Itellä -92 650dr, joka tällä hetkellä aika kaukana endurosta, mutta enivei. Hintataso suomessa täysin katollaan. Jostain -85 rumpujarrukamelista pyytävät lähemmäs 3k€ ??? Muutamia näihin "katuenskoihin" painottuneita tuontifirmoja tuntuu kuitenki löytyvän ja itekkihän voi hakea jos nouhauta löytyy.
  Pääpiirteittäin varmoja koneita, tosin nuilla kilsoilla mitä nuihin on enimmäkseen kertyny ~50k--> saattaa olla jopa tuommoseen maamoottoriin jo tarve laittaa koneeseen uutta osaa. Ja sillon yleensä listalle menee ainaki nokkaketju, tasapainoakselinketju+ketjulaaharit, (mäntä). Öljynvaihtoväli on aika tiheä, mutta se ei vielä vararikkoa o ainakaan itelle tehny ku tulee käytettyä raskaan kaluston delvac öljyä. (50€/20l) Ohjekirja tais suositella vaihtoväliksi 3000km, joka on myös tasapainoakselin ketjun huolto(kiristys)väli. Nokkaketjun kiristin on jousikuormitteisesti toimiva, eli sitä ei tarvi erikseen kiriä, mutta sen rikkoutuessa joutuuki sitte purkamaan sylinteriä myöten rojua pois.
  Maastoajosta ei o itellä kokemuksia, mutta kuulemma menevät mettätiecruisailussaki..

  Kannattaa tutustua myös TÄHÄN foorumiin
   
 3. hönö

  hönö Well-Known Member

  Vs: 600 kuutioiset endurot


  kurapyöräfoorumi on tosiaan ok paikka etsiä tietoa ko kamppeista.

  suomessa tosiaan hinnat ja kilsat hieman korkealla. engalannin punta alhaalla. sieltä vois löytyä kampe.

  toinen mistä esim yam 600 ttr löytyy sopusasti on italia. 2000 luvun alun vähän ajttuja pelejä reilusti tarjolla alkaen 2000 € esim tämä http://www.moto.it/usato/usato03.asp?EID=1915088 tai tämä http://www.moto.it/usato/usato03.asp?EID=2018123
   
 4. peccis

  peccis Assault 850 144" -20

  Vs: 600 kuutioiset endurot

  Laita heti kättelyssä oikea enduro niin ei ala viikon päästä harmittaa pappamallin möhköpyörät. Jos kilvellinen pitää olla niin kotaria löytyy 450-525 vm 03-05 ihan sopuhintaan
   
 5. G-T

  G-T Ei kelkkaa enää

  Vs: 600 kuutioiset endurot

  Onhan nuo pirun painavia enduropyöriksi, mutta en minnekkään montulle ole vehjettä ostamassa vaan pitemmillekin reissuille. Onhan noita kottaraisia tullu testailtua, mutta mitenkäs koneiden kestävyys pitemmän päälle?

  Kiitosta jutille mielenkiintoisesta linkistä.
   
 6. Catiska

  Catiska Well-Known Member

  Vs: 600 kuutioiset endurot

  Tuo kertoo jo paljon, enkä minä ainakaan voi suositella Kotkan 450 - 530 enskoja tuohon käyttöön. Omallani joskus koetin ajaa 20km maantiellä, aika tuskaista se oli. Kilpuri on kilpuri, ei ole asfaltille tarkoitettu, eikä pidemmille sorapätkillekään. Spoorissa sitten tulee hymy huulille, mutta se on toinen juttu se.
   
 7. Kreivi

  Kreivi LainaLynx

  Vs: 600 kuutioiset endurot

  Joskus vuosituhannen vaihteen kieppeillä ostin ensimmäiseksi moottoripyöräksi Hondan XL600:sen, vuodelta -84 ja Paris-Dakar versio, eli isolla tankilla. Nelisen vuotta sillä tuli ajeltua, kunnes tehottomuus alkoi vaivaamaan, möin poikkeen ja tilalle tuli Bandit 1200. Nyt on kulkua ihan kivasti mutta silti tuntuu että pidin tuosta Hondasta enemmän. Olihan siinä tunnelmaa kun potki sen polkimestä käyntiin ja ne äänet suht avarasta putkesta...ah! Maantiellä pitkää matkaa sillä oli aika ikävä ajella, mutta eipä Bandullakaan kovin hohdokasta ole hiekkateillä päästellä. Joskus huvikseen tuli ajeltua Hondalla ihan umpimetsissä, mikä kyllä onnistui joten kuten, mutta pitkä ykkönen ja katuendurorenkaat eivät oikein edesauttaneet sitä touhua.

  Kotarin Adventuret on ilmeisesti rajattu harkinnan ulkopuolelle?

  Asenteellista (jo vanhaa) möhköilyä->http://koti.mbnet.fi/~maajussi/sukka.htm
   
 8. G-T

  G-T Ei kelkkaa enää

  Vs: 600 kuutioiset endurot

  Tosiaankin pääasiassa tulee päällystettyjä ja sorateitä ajeltua, mutta huonompiinkin paikkoihin on hyvä tarvittaessa päästä. Puhdas matkapyörä eikä enduro kiinnosta joten jotakin siltä välilä :) On tuosta kotarin 525 exc:sta sen verran kokemusta, etten tosiaan sillä ehkä lapin reissulle lähtis. ::)

  Ei tuo adventurekaan pahalta vaikuta jos löytyy kohtuu kilometreillä sopivan hintanen.
   
 9. Golfster

  Golfster BD3900ds 2019, Iron Doggi, FIII CK3

  Vs: 600 kuutioiset endurot

  Itse pääsin muutaman sata kilsaa tyypittämään 640:stä kotaria viime viikolla ja täytyy kyllä sanoa, että oli hieno peli ajaa. Muutaman kymmentä kilsaa ajelin todella heikkokuntoisia sorapolkujakin, eikä tuo nyt mahdottaman raskaalta tuntunut viedä. Serpentiiniteillä kikkailu sai kyllä naaman sellaiseen virnistykseen, jota ei ole sitten kelkkakauden lopetuksen nähtykkään ;D Elikkä tämmönen peli oli kyseessä:

  [​IMG]

  Asfaltti oli tuolla päin pirun liukasta, joten tehonpaskaa tuossa oli piirrellä rantua vielä kolmosellakin nuilla kumeilla, eli joka tapauksessa riittävästi ajaltellen kulkupuoltakin esim. maantieajossa.
   
 10. miki

  miki Guest

  Vs: 600 kuutioiset endurot

  Alkoi heti selkää särkemään ku näki tuon mopon ;D mutta ihan hauska peli sorateillä.
   
 11. Hemmo

  Hemmo Paluu Tulevaisuuteen -

  Vs: 600 kuutioiset endurot

  ^ eläpä nytten, tarpeeksi kavereita mukana niin keviästihän se kuluki ;D


  Mutta tosiaan jos meinaa ajella soratieralleja ja pitkiä taipaleita niin kannattee kyllä unohtaa lankkupenkkikisamallit. Niillä kun ajeli 12h päiväreissuja, josta vimppa 40km on soratiesiirtymää niin rupes jo tuntumaan että oishan se sohva ihan kiva.

  Toisaalta ehkä kannattee miettiä myös sitä, että ostaakko 4te jonkun 80-luvun tasolla olevan enskan (XT, DR jne) vai tommosen tältä vuosituhannelta olevan Kotarin pari-kolme tonttua kalliimmalla.. myytyähän ne kuitenkin aina saa, joten ainoa haitta on isomman pääoman sitominen, mutta ajomukavuus on aivan eri planeetalta. Ja tolla 640:llä pärjää kyllä hyvin pienempien mukana, ainaki miki veti tommosella entivanhaan melkosta haipakkaa letkan keulilla. Sit rupes vissiin ikä painamaan ku joutu siirtymään poikasten mopoihin...? ;D

  Niintosiaan, se 525 EXC:n motti kyllä kestää. Ite huuattelin matkamittarin johonkin yli 300h lukemaan ja uudellakin omistajalla se ainakin ekat ajot pysy nipussa. Itellä ei ollu ikinä mitään konehuolia. Venttiilejä sääteli sillon tällön, öljyjä vaihteli suht tasaseen jne.. Tosin mun kaasun käyttö oli melko turrausta verrattuna täbömiehiin.

  Ennen kotaria mulla oli 350DR ja jmorganilla 650DR. Oli meleko ero irrotella niitä kahta mättäiköstä ;D Kun taas sorateillä ittiä vitutti kun ei takarengas ees sutia lappanu..
   
 12. Golfster

  Golfster BD3900ds 2019, Iron Doggi, FIII CK3

  Vs: 600 kuutioiset endurot

  Tuokin lankkuperse vs. mukavuusmallin välinen valinta täytyy tosiaan tehdä pitkälti oman ajotyylinkin mukaan. Tuommonen hieman kepeämpi ja jokseenkin kisamallia muistuttava värkki antaa reilummassakin kikkailussa yllättävän paljon luisuja sun muita anteeksi. Myöskään esim. pehmeässä hiekassa tai mudassa eteneminen ei tuota ylimääräistä ohjelmaa kun haarojen välissä on ainoastaan yksi möhkäle hallittavana ;D Tuommoinen lankkupenkki antaa kaiken lisäksi paljon paremman mahdollisuuden painonsiirtelyyn ja helpottaa seisaalta ajamista.....Ite sain valita tuonne serpentiiniteille Kotarin ja uuden karhean, mutta hieman raskaamman Jammun väliltä, niin ei kahdesti pitänyt miettiä. Maantieajeluille vastakkainen valinta olisi sitten ollut ihan yhtä selvä.
   
 13. Hemmo

  Hemmo Paluu Tulevaisuuteen -

  Vs: 600 kuutioiset endurot

  Tarkoitin lankkupenkeillä just noita exc-malleja, eli kisasempia ku mitä toi 640 möykky on ;D
   
 14. Golfster

  Golfster BD3900ds 2019, Iron Doggi, FIII CK3

  Vs: 600 kuutioiset endurot

  Niin just, onhan niistä vielä muutama sentti tosiaan höylätty penkkiä pois....minäkö käsitin, että tässä puhuttiin jo ''allround''-vehkeistä ;) Ei siinä, kyllähän tuonkin ''sohvan'' yhdistäminen semiagressiiviseen serpentiinitie/sorapolkukikkailuun tuotti mukavasti aristavat sisäreidet päivän rälläiltyä :D
   
 15. Yamaha enticer

  Yamaha enticer SxViper

  Vs: 600 kuutioiset endurot

  Itsekin tähtäilin juuri noita aloittajan mainitsemia malleja, mutta hinnat ovat oikeasti järkyttävällä tasolla... 3000 eurolla saa 20 vuotta vanhan pelin.
  Ei ei, päätin minä ja ostin honda nx 250:sen aika edukkaasti. Tehoa ei älyttömästi ole, 26 hv, mutta pienillä poluilla saa kuitenkin tarpeeksi kyytiä, ja kulkeehan se 140 km/h. Kone vääntää noin pieneksi ihan ok. Bensaa ei paljoa kulu. Keveys on myös iso plussa, senhän melkein nostaa suosta pois tarvittaessa.
  Jousituspuoli on heikko kohta, ja takaiskari onkin menossa vaihtoon, pohjailee luvattoman helposti...

  Sellaiseen puolileppoisaan metsäpolkujen valloitukseen oiva peli.
   
 16. G-T

  G-T Ei kelkkaa enää

  Vs: 600 kuutioiset endurot

  Ei nuo vuodet näytä ainakaan suomessa hintoja puottavan, jos esim dr maksaa kolme tonttua olipa vuosimalli 87 tai 97.
  Mulla on se 5t€ aikalailla katto tähän pyörään joten se hiukan rajottaa valikoimaa, mutta eiköhän sitä joku päristin löydy jolla pyöräilyn makuun pääsee.

  Tuleeko euroopasta tuonnista oikeasti säästöä? Tarkotan jonkin tuontifirman kautta, koska itte en taida pyörää lähtä hakemaan paitsi ehkä ruottista.
   
 17. Motopete

  Motopete Well-Known Member

  Vs: 600 kuutioiset endurot

  Itselläni oli tarkoitus noutaa talliin tommonen DR 650 SE -96 8)
   
 18. Motopete

  Motopete Well-Known Member

  Vs: 600 kuutioiset endurot

  Dodihh, nyt on haettuna ja tullausta odottamassa Suzuki DR 650 SE -96 8)

  Vähän kyllä polttelee ajamaan... Pittää vain käyä töissä päivä ensin ;D
  Tosin... jos menis töihin darralla........ :-X
   
 19. jutila

  jutila Jamaha ei pamaha

  Vs: 600 kuutioiset endurot

  Pistähän kuvia darrasta. Nuo uudemmat on vissin sillä vähän (vielä jos on mahdollista) mopommalla koneella? Vaan onhan nuissa painoaki kovasti vähemmän vanhaan norsuun verrattuna.
   
 20. Motopete

  Motopete Well-Known Member

  Vs: 600 kuutioiset endurot

  Pitää laittaa kun otan kuvia..

  Mitäs vanhemmassa darrassa on poneja? Tuossa uudemmassahan pitäs olla 43hv/90Nm. Imu- ja pakopuolta avartamalla ja suutinsarjalla tai sitten suoravetokaasarin vaihtamalla saa kuulemma melko helposti löylyä lisää..
  Ihan hyvin tuossa tuntuu vetoja olevan nytkin, mittariin kelaa melko helposti 160km/h joka on tommoselle kyllä aivan nokko ;D

  Nyt vaan vähän vituttaa, kun tuolla olen vähän ajellut, että miks h*lvetissä ei oo aikasemmin tullu tommosta ostettua... :-X

  Eli... tykkään kyllä kovasti 8)
   

Suosittele tätä sivua