ACE 600/900, hyytyi pakkasessa

Keskustelun 'Korjaamo' on aloittanut käyttäjä Salvelinus, 4/1/22.

  1. Salvelinus

    Salvelinus 49 ranger 900 -19

    Kirjoittelin jo tuonne "Lynx Ranger ACE 600/900" ketjuun, mutta kysytään yleisemmin vielä täälläkin. Eli Lynx Ranger ACE 900 -19 ei lähtenyt käyntiin, kun oli seissyt noin pari tuntia noin -20 asteen pakkasessa. Starttinappulasta painamalla naksuu vain joku rele(?) vaimeasti. Mittaristoon ei tule mitään valoja tai muita elonmerkkejä. Akussa virtaa (mitattu), kokeiltu myös toisella akulla ja kahdella starttiboosterilla. Sulakkeet ovat ehjiä. Takuu on voimassa ja menee merkkiliikkeeseen tutkittavaksi. Kiinnostaisi vain tietää, että onko yleinenkin ongelma tai tiedossa oleva tyyppivika?
     
  2. Kojontti

    Kojontti 600R RE, 800 Puuntökkeri, x-rs pessimisti-evo

    Rele. Ei aivan ainutkertaista ole...
     
    Salvelinus tykkää tästä.
  3. lamar

    lamar Well-Known Member

    Moottorin maajohto voi olla myös hapettunut ja sitä myöten huono kontakti.
     
    Salvelinus tykkää tästä.
  4. Peltipailakka

    Peltipailakka Active Member

    Kokeileppa väännellä sitä tartin relettä. Se ainakin jetissä auttoi. Se relepoksin pohja menee jotenkin väljäksi vai liekkö ne releen piikit niin elää lämpötilojen mukaan eikä saa välttämättä aina kosketusta niistä releen piikeistä.
     
  5. Salvelinus

    Salvelinus 49 ranger 900 -19

    Kaksi päivää oli Rangeri mykkänä, mutta tänään kun pakkanen oli lauhtunut -20 > -9 asteeseen, niin kelkka käynnistyi aivan normaalisti. Mitään muuta ei ole tehty, kuin kuskattu kelkka kärryllä mökiltä kotiin. Ja tosiaan tuo lauhtuminen.

    Sulakeboxissa on neljä samanlaista relettä: 1. MAIN, 2. ACC, 3. FAN ja 4. LIGHT. Jos tuon pääreleen (1.MAIN) nyppää irti, niin kelkka on aivan mykkä. Muiden kolmen puuttuminen ei mykistä kelkkaa.

    Startin rele/solenoidi on varmaankin starttimoottorin yhteydessä? Mutta jos siinä olisi vikaa tai jos se olisi jäätynyt, niin silloin oletettavasti mittaristoon tulisi valot ja olisi muitakin elonmerkkejä?

    20220105_144426.jpg 20220105_144509.jpg
     
  6. Peltipailakka

    Peltipailakka Active Member

    Taisi tulla mulla kirjotusvirhe/ajatuskatkos. Juurikin tuota päärelettä tarkoitin mitä ränkkäämällä sai jetin aikoinaan käyntiin. Vika ilmeni juurikin samallalailla kovemmilla pakkasilla, että ei edes virtoja tullut mittaristoon. Lämpimillä keleillä ei vikaa juurikaan tullut. Se oli aika tarkaa hommaa joskus värkätä sitä relettä kohdilleen että virta alkoi kiertämään :)
     
    Salvelinus tykkää tästä.
  7. Kamppi

    Kamppi Well-Known Member

    Ei ole lainkaan mahdotonta kosteuden tiivistymisen releen sisään. Sen lämpötila sahaa lämpimän ja kylmän välillä ihan mallikkaasti. Tiivistynyt kosteus hapettaa koskettimia ja/tai kylmyys jähmettää relevalmistajan laittaman suojavaseliinin mikäli semmosta on laittanu. Yhessä sdi:ssä oli juuri tuollaista harmia, todella kylmässä saattoi rele "pimetä".

    Tämä nyt ehkä oli ns aiheeton kommentti...;)
     
  8. perttuni

    perttuni Lynx Xtrim 900 ACE

    Releestä tuli sellainen mieleen, että kun näissä 900 Ace koneisissa on tuo flekti keulajäähdyttimen yhteydessä niin puhaltaako se normaalisti miten herkästi ? Itsellä tuo 2015 mallinen Xtrimmi ja en ole vielä kertaakaan kuullut, että tuo puhallin olisi päällä. Lämmöt on kyllä pysyneet siinä neljän pykälän kohdalla, mutta ei ne näytä toisaalta siitä nousevan vaikka kelkka kävisi paikallaan pitkään tms. Tuli vain mieleen, että kun sille puhaltimelle on siellä puhaltimen vieressä oma rele niin onko niissä ollut samanlaisia vikoja, että rele jumittuisi.
     
  9. Salvelinus

    Salvelinus 49 ranger 900 -19

    Ei mene herkästi päälle, 101 C pitää olla mittaristossa lämpötila ennenkuin lähtee päälle.
     
  10. Peltipailakka

    Peltipailakka Active Member

    Flekteistä puheenollen tietääkö kukaan saapiko niitä jotenki ohjelmoitua silleen, että ne töhöttää vielä kun kelkan sammuttaa jos kone liian lämmin? Yetissä pidin tätä hyvänä toimintona kun noin toimi, mutta nykysessä tuntrassa ei toimi noin.
     
  11. Kojontti

    Kojontti 600R RE, 800 Puuntökkeri, x-rs pessimisti-evo

    Eipä se ihmeitä auta, ellei laita sähköistä vesipumppua kaveriksi.
     
  12. Lynxxmann

    Lynxxmann Active Member

    Yetissä jäätyi myös käynnistinnappula... Lämmittämällä kahvassa olevaa napistoa alkoi toimimaan...
     
  13. Tampio89

    Tampio89 Ainakin 200 eri kelkkaa kärrylle ja alas :D

    Ensinmäisenä tarkistetaan maajohdot ja plussajohdot akulta ja moottorilta ja jos sen jälkeen vika uusiutuu niin kun vika on päällä pukataan startin solenoidin napojen väliin meisseli ja katotaan lähteekö pyörittään ja jos se ei auta kopautetaan starttimoottoria vasaralla startatessa ja katsotaan lähteekö pyöriin sitten ja vaikka ei lähtiskään niin siltikin se vika on siinä starttimoottorissa olettaen että akussa on ja se myös antaa virtaa. Se naputus mikä sulla on kuulunut on oletettavasti tuo startin solenoidi joka on muistaakseni radien/gen4 runkosissa tankin alla telatunnelin etupäässä rex ja rex2 runkosissa ketjukotelon kyljessä
     

Suosittele tätä sivua