Antteron pianot..

Keskustelun 'Esittele kelkkasi' on aloittanut käyttäjä anttero, 27/1/16.

 1. anttero

  anttero Well-Known Member

  Joo tuli viimevuonna ostettua kaverilta "edullisesti" Exciterin raato..
  [​IMG]
  Noo meni vissiin paripäivää niin työkaveri ilmotti että hänellä seisoo pellonreunalla -97 risukeula vmax , mistä on 700 triplekone hajonnut, magneetonpuolen mäntä oli ilmeisesti räjähtänyt, tästä sain innostuksen jos istuttasin ton 570 exciterin moottorin siihen runkoon kun kerta ilmanen on.
  [​IMG] Tuumasta toimeen ja korvakoiden teon jälkeen kone paikallee, kone kilkatti ja kälkätti vaikka millä lailla joten purkiin sen sit osiin, joskus ruostunu koko alakerta jumiin eli kampura, männät, tiivisteet ja vielä staattorikin meni vaihtoon. Remontille tuli hintaa noin 400€..
  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  Tällä ajeltiin ja rällättiin muuan kuukausi kun toinen kaveri kauppas exciterin raatoa (TAAS!) mistä oli aikanaan varastettu telasto, vetari ja mitähän muuta siitä puuttui. Hinta oli päätähuimaava 150€ joten olihan se pakko ostaa pois.


  [​IMG]
  Nappasin tosta ensimmäisestä exciteristä telaston ja maton tähän , pientä sovellusta oli kun tämä oli -87 vuosimallilta,ilmeisemmin hakajouset etu ja takapukissa alkujaan, mutta sinne se sujahti. Tämä oli tautinen kampe kulkemaan vaikka oli sen 10 vuotta ainakin seissyt pressun alla entisellä omistajalla.

  Tämän jälkeen tuli jonkinlainen aivopieru.. Kattelin nurkassa makaavaa exciterin runkoa, ja sitä 700 triplekonetta, lohkot osiin ja hitsaukseen , pytty löytyi foorumin kautta kuten sähköhilppeet ja muut. En tiiä mitä tästä tuloo mutta tässä vähän kuvia siitä projektista.

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  Ja sitten on tämä viimeisin hankinta. SXR 600 josta oli kytkimen puoleinen pytty leiponut, kun kelkan hain sanoin myyjälle että tää käy vielä tälle iltaa, tallille pääsin niin tosta exciteri projektista nappasin pytyt, kaasarin ja putken varulta (selvisi myöhemmin että sama putki )
  [​IMG]

  Ja taas nälkä kasvaa syödessä! blingiltä jatkot tilaukseen , 345x38x32 ripsaw löyty foorumilta ja tietenkin 7piikkiset Whalbrossin vetopyörät..
  [​IMG]
  Taisin yhden ajon käydä tekemässä tuolla 32 ripsawilla ja sit svh:lta 51mm challengeri tilaukseen.
  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  Tässä tää on nyt..
   
 2. anttero

  anttero Well-Known Member

  Vs: Antteron pianot..

  Kuvia löytys vaikka kui paljon lisää vaa onkoha niitä sitten liikaa jo ;D ;D
  Nyt ois suunnittelilla tosiaan tohon siniseen pakki vaa voi olla että jää ku ei tunnu löytyvän..
  Laitetaan vielä pari yhteiskuvaa vehkeistä ;)
  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  Ei nyt tähän hättään muuta ;D
   
 3. Vesa50

  Vesa50 Ockelbo 300-S, Lynx 250

  Vs: Antteron pianot..

  Hienosti tehty ! Tämä on suorastaa ekologista ajattelua kun voi vanhoja "raatoja" käyttää hyväksi ja saa silti kunnon ajopelin. Niin, ja on varmasti mukava värkätä kun itse tekee.
   
 4. anttero

  anttero Well-Known Member

  Vs: Antteron pianot..

  Mukavaahan näitä on rassata ja sekotella ajankuluksi ;D
   
 5. Lynx 530

  Lynx 530 '71 200, '80 530, '87 GLS3300, '92 Giant Special

  Vs: Antteron pianot..

  Tuollasta Triple-Exciteriä minäkin oon visioinut, lähinnä kiihdytysvermeeksi. Rakentaa se vielä kolmella putkella ja olemattomilla vaimentimilla. Ei sen väliä kuinka se kulkisi kunhan katsojille olis viihdettä. ;D

  Mutta joo, täytyypä seurailla tätä.
   
 6. anttero

  anttero Well-Known Member

  Vs: Antteron pianot..

  Laitetaampa ajankuluksi videota tuosta exciter projektista.. Semmonen villi ajatus pyörinyt mielessä et jos tota vesille kokeilis. Jatkot teetän keväällä yhdellä tutulla koneistajalla joka lupaili ne tehä alumiinista, sit puuttuu enään oikeestaan ketjukoteloon ketju (saa kaupata halvalla jos löytyy)
  Tässä ois käyntivideota. Hyvin käy ottaen huomioon että molemmat lohkot hitsattu kasaan :D [youtube]https://youtu.be/VGpSEnnPF1Q[/youtube]

  Kytkin on 600 polariksesta ja kakkosvari on yamahan uudemmasta vmaxista jonka takia ylävetariin piti jyrsiä lisää booria että painuu lähemmäs runkoa, aika hyvä nyt tuo remmin linja on.. saa sit nähä mitä tuloo vielä vastaan. Matto on vissiinkin 365 pitkä, oli 40,5mm leveä joten jouduin sen rälläkällä kaventamaan. Samoin kuin lappuja oli ollu 51mm ne piti puottaa siihen reilun 30mm pintaan että mahtuu pyörimään kun on 9piikkiset nappula vetarit, saa sit nähä kui hyppii yli..
   
 7. anttero

  anttero Well-Known Member

  Vs: Antteron pianot..

  Jjoo. Exciteriä kokeiltiin vesille.. Vesikauhu. Joten kaverin kans pakoon ostettiin 700triple maxi jonka tänään lunasti omaksi. Vesillä käytiin, tais se 4 kertaa upotakkin.. Tässä kuvia vehkeestä
  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  Moottorina tosiaan 700 slp putkilla,suutinsarja, kantta kuulemma laskettu ja semmosta. Hyvin se laulo. Nyt muutos talvi kelkaksi ja uusi aihio on jo haettu johon exciteristä se 600triple..

  [​IMG]

  Näihin tunnelmiin jos joku saa selvää ;D
   
 8. anttero

  anttero Well-Known Member

  Eipä Tässä Oo oikeen erikoisempia tapahtunut. Pari 700 on nyt käyttökelkkana ja tuo Punanen 570 Vmax pelaa kans. Siniseen. Ostin Pakin ja samalla myyjällä oli 600triple moti jouten niin pitihän sekin hamstrata.
  Uutta visiota vesikelkasta on tulossa, jäykällä keulalla ja sillä 600 triplellä.. Kuvia tuloo Kuha saa joskus kuvat talteen..
   
 9. anttero

  anttero Well-Known Member

  Noniin nyt Ois kuviakin..
   

  Lisätyt liitteet:

  KPRacing ja Hemikoo tykkäävät tästä.
 10. anttero

  anttero Well-Known Member

  Sehän pitäs tämäkin päivittää eli 700 sxr on myyty taino meni vaihdossa -15 vuoden viperiin. laitankin siitä tietoja kuhan ehin ja kuvia vaikka kun alan turboa ruuvaileen kii.
  Valkoinen meni osiksi, punanen 570 koneella on myyty ja tuo oranssi vesikelkka aihio vielä löytyy..
  Myös paljon yamahan osaa ois myynnissä MM WP:n iskarit etupäähän, muovisuksia löytyy etcetc, yv:llä tavoittaa
   

Suosittele tätä sivua