Arctic Cat 2024 mallisto

Keskustelun 'Arctic Cat' on aloittanut käyttäjä Deecee, 7/9/22.

 1. FFoxi

  FFoxi X-trim & 5900 LTS

  Mikä on kovan työn ja tuotekehityksen merkitys, jos tulos on tämä?

   
 2. Bearcat-97

  Bearcat-97 Well-Known Member

  Earit :D Siinä on parhaat tarvike äänenvaimentimet :D Käytän umpiskelkassa tottakai, mutta myös reittikelkassakin niitä vaikka se on täysin vakio kelkka. Kun nylkyttää reittiä jonku 200km huikosen niin se alkaa jossain 20km jälkeen tympiä se tuulen humina sun muu ja loppu matka on sitten pertusta... Toki parempi kypärä auttas asiaa.

  Mutta tuohon painokeskusteluun... eli raati on sitä mieltä että painon kevennys on ihan huuhaata, kunhan on vain hyvä ergonometria? Bullshittiä sanon minä. Jos tuo ois totta, ei yksikään valmistaja pistäs keveydelle tipankaan vertaa painoarvoa jos ergonomialla saatais paikattua se. Kelkka voitais rakentaa halvalla kunnon raudasta eikä mistään kalliista höpöniumista.
   
  Fudge, pezq^ ja Jarska77 tykkäävät tästä.
 3. Jani Sipola

  Jani Sipola Presidentti Ylläpitäjä

  Ei se nyt nuinkaan mene.

  Ergonomia yms vaikuttaa painon keskittymiseen. Esimerkkinä tuo bensapönttövertaus. Jos paino on laitteen ääripäässä on se vaikutus moninkertainen vs laitteen keskellä.

  Tuon uuden Catalystinki kohdalla suunnittelijat painottivat todella voimakkaasti sitä, että se painon pudotus ei ole ollut tärkein juttu, mutta se miten paino on sijoittuneena kelkkaan on. Ja toinen mikä jää huomioimatta on tuo ajonaikainen paino. Lumen kertyminen jne.

  Tottakai tuota painoa voidaan aina pudottaa lisää ja lisää. Mutta missä kohtaa menee se raja, jossa aletaan pelleileen kestävyyden kustannuksella. Toisaalta huomioon on otettava myös tuotantokustannukset.
   
 4. pezq^

  pezq^ R-M & foxi

  Eiköhä tuo raja ole joka merkillä ylitetty aikoja sitten:D
   
  janzka, Rautane, Fudge ja 1 muu henkilö tykkäävät tästä.
 5. Jani Sipola

  Jani Sipola Presidentti Ylläpitäjä

  Totta :D Mutta niiden pitää ottaa huomioon myös se raja kustannusten suhteessa itkun määrään kun ei ole tullu mitään uutta :D
   
 6. Yamaha enticer

  Yamaha enticer SxViper

  Eikös se skiido aikanaan mennyt vähän yli TNT-aikoina sen kevennyksen kanssa... joutuivat sitten hieman painohommissa tulemaan takaisinpäin.
   
  Hemikoo ja Mika_R tykkäävät tästä.
 7. M.E.A

  M.E.A Enduro

  Näin tais olla -08 kun tuli revin jälkeen uus runko.
   
 8. Hemikoo

  Hemikoo Sidewinder xtx se 137", Phazer FX GT

  Reittikelkkaan kun iskee kunnon tuulensuojan niin se tuulen repivä ääni tulee siellä 120 nopeudessa ja tottakai nelitahtina niin jaa se korona ja ikinä pois, niitä hetkiä ei ainakaan Kainuun korkeudella ole liikaa että noepus ylittyy reitillä ja siihen 20km järvenselkään nyt ei mahdottomia mene aikaa ja pikkuisen selkää kyyryyn :D.

  08 TNT:hen liittyen, siinä painoraja tuli vastaan sen aikaisella tekniikalla :p
   
 9. M.E.A

  M.E.A Enduro

 10. Jani Sipola

  Jani Sipola Presidentti Ylläpitäjä  Kale kuvannu videon, kuinka Catalystistä otetaan kuomut auki. Esittelijänä muuten Ben Langaas, jonka haastaattelu meillä oli lehdessä.
   
  Rautane, Jarska77 ja pezq^ tykkäävät tästä.
 11. Bearcat-97

  Bearcat-97 Well-Known Member

  Aika kovan olosta muovia? Heti pisti silmään että painoa saa pois tuolta alta :D :D
   
 12. Jani Sipola

  Jani Sipola Presidentti Ylläpitäjä

  Kannattaa huomioida että näissä 0-sarjan kelkoissa muovien materiaalit voi olla mitä on.
   
 13. Kamppi

  Kamppi Well-Known Member

  Täysin samaa itekkin pohdin. Yamcat:ssa noita yläkuomuja pyöritellyt niin periaatteessa sisäpuolen rakenteet hiukan/melkoisen tykkyä muovia. Toki ne jäykistää kokonaisuutta. Kätevä askartelija kykenee sisäosat tekeen vaikka hiilikuidusta, muotti vain tehä.
  Periaatteessa noi katteet on jo nyt yhtä helppo irroittaa, siten tuon videon anti hiukan onnahtaa. Mutta, kait tuokin on yksi markkinointiin suunnattu pointti. Paissariko cateis on vasemmalla puole? Eikö se tuo ylimääräistä "lämpökuormaa" voimansiirton komponenteille... T: pölijä pohdiskelija :cool:
   
 14. Bearcat-97

  Bearcat-97 Well-Known Member

  Et oo vissiin avannu 2000 luvun cattien kuomua kun se pakari on ollu tuon mallinen jo 2003 vuodesta lähtien :D
   
  Fudge, Seiti, Rautane ja 1 muu henkilö tykkäävät tästä.
 15. Pasi

  Pasi Sidewinder LTX-LE 137" 2019 & Khaos 146" 2022

 16. Kamppi

  Kamppi Well-Known Member

  Joo en ole päässy oikein tarkasti silimitteleen. Täälä e-p:llä catit on kohtuu harvinaisia niin urilla kuin liikkeissäkin. Puuttuu aktiivinen "piirimyyjä". Pollet ja brp täälä menestyy selkeesti enempi. Esim yhtäkään yamcat viperia ei ole tullu vastaan urilla. Liikkeis väliin pyörii.
   
 17. FFoxi

  FFoxi X-trim & 5900 LTS

  Sivuposken meshiä saa tässä(kin) varoa, jos umpismalleissa on samassa kohtaa. Viltossa kanttaa puun vierestä niin rikki menee herkästi. Saisivat laittaa sivuposken takaosaan tuon.
   
 18. Rautane

  Rautane Catti ja 600 xp-summit

  Moottorin imuilman liitos yläkuomuun muuttunut aika lailla. Ei tarvitse enää kusi sukassa varoa hukkaamasta sitä pulttia.
   
  Jarska77 ja Fudge tykkäävät tästä.
 19. JiiKoo

  JiiKoo RX1-PPS

  Kai sen huomaa kokenut kuski helposti kevyessä vuoriporassa. Kun minäkin huomaan tuossa omassa panssarivaunussa liki tyhjän ja täyden tankin eron.:)
   
  Viimeksi muokattu: 27/1/23
 20. Scout

  Scout Well-Known Member

  Vaimentimen painosta en osaa sanoa mutta 1000kg vai oliko se 1000cc yamahassakin se tyhjä/täys tankki tekee tosi paljon. Huoltoasemarallia kun ajaa niin kyllä on kelkan vienti ihan toista ku ajelee melkeen tyhjällä tankilla. Tämä siis omaa kokemusta, joskus ihan asioista tehen käyn napsun lenkin vetämässä, ennen seuraavan reisun tankkausta ku sitä on vaan niin kiva viiä ku keula kevenee, kiihtyy ja menee kerrankin minne oikiasti haluaa ku viimisillä litroilla ajelee.
   
  Kamppi tykkää tästä.

Suosittele tätä sivua