Artic Cat Jaguar Z1

Keskustelun 'Arctic Cat' on aloittanut käyttäjä Perttu, 21/5/09.

 1. Perttu

  Perttu M8 -08

  Tästä kelkasta ei vielä löytynyt keskustelua, mutta nyt löytyy. Mahtaakohan olla harvinainen kelkka, tai sitten pirun varmatoiminen ja kestävä kun ei kenelläkään ole ollut mitään kysyttävää. ;) Mutta jos joku tälläisen omistaa, tai on päässyt kokeilemaan, niin kertokaahan kokemuksia. TM:n 2008 urheilukelkkavertailussa kehuivat lähinnä yhdenmiehen touringiksi, muuta tietoa en sitten oikeen ole löytänytkään. Tästä linkistä löytyy mittaustuloksia ja pientä sepostusta, koko artikkelia ei saa näkyviin jollei ole tilaaja ja rekisteröitynyt sivuille. http://www.tekniikanmaailma.fi/muu-tekniikka/vertailut/tm-vertailu-urheilulliset-moottorikelkat

  Täälä myös jotakin tuosta vanhemamsta turbottomasta: http://www.snowmobile.com/specs/arctic-cat/performance/2007/jaguar/z1.html
   
 2. pilkkis600

  pilkkis600 Nettikelkka

  Vs: Artic Cat Jaguar Z1

  Siskon miehellä on moinen kikotin. Ei oo vielä yhtään ehjää reissua sillä takana. On kuomut lennelly, jäähdytin nesteet sylkee joskus pihalle, vakavin vika kai on ollut kaasun hirttäminen reitillä ja siinä meinas tulla jo pahaa jälkeä. En sitte tiedä onko käyttäjäki väärä, koska se ymmärtää näistä vehkeistä ku sika hopia lusikasta (esim etsi paikkaa 2t öljylle oston jälkeen:).

  Sitte kyssäri et onko tossa neste jäähytteinen turbo? Se pulputtaa prkl:eesti sammuttaessa, ja jos käyttää tyhjää ajon jälkeen vähääkään niin ruikkaa nesteet ulos (keittää).
   
 3. Bearcat-97

  Bearcat-97 Well-Known Member

  Vs: Artic Cat Jaguar Z1

  Kantsii varmaan viedä (takuu?)huoltoon. Kuulostas että on ilmaa nesteiden seassa ja siksi sekoilee tuolleen. Sylkeekö se nesteet kaasuvaijerin päälle? Turbo on normi pakokaasuturbo.
   
 4. pilkkis600

  pilkkis600 Nettikelkka

  Vs: Artic Cat Jaguar Z1

  On ollut takuu huollossa. Se neste pesi aika tasaisesti joka paikan et tiedä vaikka se vaijeri olisi samaa vikaa?? Kyllä se tokalla kerralla keitti ihan rehellisesti ei enää ilmaa järjestelmässä. Nooh nyt mielen kiinnolla odotetaan tulevaa talvea josko se oppisi kulkeen, ja lähteen käyntiin. :)
   
 5. BigDaadyJ

  BigDaadyJ F6 -07 / Z1 -07 / 800 Assault -11

  Vs: Artic Cat Jaguar Z1

  6kpl löytyy nuita kikottimia ja ei kyllä yhessäkään ole ollut noita vikoja. -30 pakasessa ruikkaa ylitulosta hieman nestettä joka johtunee varmaan aika rajusta lämpö laajenemisesta.
   
 6. rukan weerala

  rukan weerala AC XF 1100 SP Ltd vm- 12

  Vs: Artic Cat Jaguar Z1

  Ostin KoneVeneSunilta ylivuotisen 08sin siis turbottoman . Ajoin viime talvena 3756 kilometriä, sanoisin että hyvä kelkka reippaaseen retkivauhtiin. Mukavan alavääntöinen moottori, riittävästi tehoa hetkittäin vähän lujempaankin ajoon. Tein 2. ns. isomman huollon kesällä, mm. kytkimen tarkistus yms. ei kerrassaan mitään kulumisen/käytön häivääkään. Kulutus kohtuullinen n. 17 ltr vert.kelpoinen kulutus/100 km. Ainut probleemi oli omaa pölijyyttään kun eka huollosta ajoin trailerille ja pakkaspäivät -20 asteessa kun tulivat ja sitten höräytin käyntiin niin ne ::) leen tulpathan siinä kastuivat. Mulla kun ei aikaisemmin ole ollut nelaria, niin sain vasta tällöin kantapään kautta opin että lämpimäksi pitää AINA käyttää ennenkuin sammuttaa ns. parkkiin yön yli.

  No tulppien vaihtohan on tässä mallissa ns. piisofceik ;D eli suurin piirtein takalampun ja etulampun välistä kaikki pois että jotta pääsee vaihtaan ne ;D tulpat. Tässä samassa rytikässä laitoin lokilämppärin ja pohjapanssarin, suurin muutos oli telaston jatko 345 matolle, ostin 38 Challangerin maton, simmitin takaiskarin jäykemmäksi , pumppasin etuiskareihin pari litraa lisää ilmaa ;D ja tärkeä muutos myös oli vaihtaa alkuperäiset sukset SLP Powder Pro suksiin ja ottavampiin ohjainrautoihin niin alko perkule kääntyyn. Laitoin lisäksi sivupeilit ( niitä tarvii tämmöinen paappa :-*) , ostin myös takalaukut, semmoiset harrikkamalliset ( niihin tietenkin pakataan pikkukengät, mustat suorat housut, kauluspaita eli siviilit hiihtokeskusten humppahelevettiin ) ja avot, nyt on ns. herrasmiesmaasturi valmis välille Napapiiri-Pyhä-Luosto-Levi tai hyväksi havaittu on myös Rovaniemi-Ranua-Posio-Ruka ja unontaa ei sovi Napapiiri-Saariselkä-Napapiiri väliä muiden muassa.

  Okkei, onhan se vähän painavan oloinen aluksi mutta ym. muutoksilla ihan eri peli, yleisajo-ominaisuuksiltaan todellakin autotermein luonnehdinta herrasmiesmaasturi ( vaikka semmoinen Honda CRV tyyppinen :D) on minusta kuvaavaa tälle kamppeelle.
   
 7. BigDaadyJ

  BigDaadyJ F6 -07 / Z1 -07 / 800 Assault -11

  Vs: Artic Cat Jaguar Z1

  Hieno arvostelu! itse olen kanssasi täysin samaa mieltä.

  minäkin harjottelin tuon tulpanvaihdon kantapään kautta :) ja samana päivänä 4 kelkkaan... oli piiiiitkä päivä!
   
 8. rukan weerala

  rukan weerala AC XF 1100 SP Ltd vm- 12

  Vs: Artic Cat Jaguar Z1

  thank juu :) jep jep niitä tulppia ei tosiaan vaihdeta "Jänkhällä"
   
 9. Juha88

  Juha88 8000 RR

  Vs: Artic Cat Jaguar Z1

  Täältä löytyy n. 600 km kokemusta z1 touringista. Mainio peli ja mukavasti ruutia, vaikka hieman keulapainoinen onkin = umpisella täysin peestä... vetten päällä menee kyllä keveesti..

  Jostain syystä pomppii telaston vetopyörät yli, vaikka kuinka piukeelle telan laittais. Toki voimat on suuret kun pitkä tela siirtää nyyttoneita tantereelle, mutta luulis ny kuitenkin tehtaan ko. hommat testanneen?

  Mikähän tuossa mahtaa olla kun, olisko se nyt opd teksti ilmaantuu tauluun ja alkaa paukuttaan putkessa? Mahtaako olla anturivikaa tms.?

  Ilmaiskarit tilasin kun vakiona ei semmosia ollut. Suksetkin saattaa mennä vaihtoon lähiaikoina...
   
 10. rukan weerala

  rukan weerala AC XF 1100 SP Ltd vm- 12

  Vs: Artic Cat Jaguar Z1

  OPD info mittarissa ohjekirjaa huolellisesti lukien ( lontooksi kirjoitettu versio ! ) VOI MAHDOLLISESTI tarkoittaa suurin piirtein että moottori saa liian vähän ilmaa . Tämä ilmenee esim. jos ajaa kovin lumisessa maastossa ja keulan alimmaiset ilmanottoaukot tukkeentuvat lumesta. Jos esim. sukeltaa hankeen ja sattuu olemaan nuoskaisempaa lunta niin yleensähän siitä jää semmoiset "pahvit" ilmanottoaukkoihin että tosiaan tykkää anturat että tartteis saada lisää ilmaa. Mulle teki juurikin tämän infon tosiaan kun puskettiin Ranualta Posiolle aivan täysin umpista mukamasreittiä.

  Tämä vika ei onneksi ole pahimmasta päästä sillä sehän vaan ns. saa liikaa bensiiniä ja siksi paukuttaa myös putkessa. Tuo OPD info tarkoittaa myös vähän muutakin ilman saantiin liittyvää probleemia mutta tämä on semmoinen eka tsekkauksen paikka.

  Mullakin on ollut kelkka "aina" eli tuommoiset + 20 vuotta ja nyt on eka kerta kun on Fox Flow ilmaiskarit ja se täytyy kyllä sanoa, että lähes 4000 km testin jälkeen en perkule ala mitään napsu-iskareita laittaan. Ei tarvi mun ajolle kyllä yhtään parempia tolppia eteen eikä taakse. TÄytyy oikein ihmetellä, miksi porukka sijoittaa heti tuhansia euroja noihin vepukoihin ja öhläreihin yms. Kyllähän mie toki ymmärrän kun ajetaan ihan oikeesti lujaa että sittenhän se on kokonaisuuskysymys ja kelkkailussa jos jossakin tuo alusta/iskunvaimennus on se tärkein juttu... mutta siis tämmöiseen reippaaseen retkivauhtiin nuo Foxit oli mulle niin positiivinen yllätys että en vaihtaisin millään pois.....

  toissapäivänä oli pakko jo pihalla kahdeksikkoa ajaa-- akku perkele oli tyhjentynyt mutta eipä hätiä mitiä , lokilämppäri päälle ja hetken päästä autosta apuvirtaa ja ho Artickki alko pömiseen ja eiku naapureiden iloksi kelkkaileen ;D
   
 11. Juha88

  Juha88 8000 RR

  Vs: Artic Cat Jaguar Z1

  Juu kyllä osuit naulankantaan noissa ilmaiskareissa...ja itsellä ku on LC100 maasturi ja siinä myös ilmaiskut, niin eipä olis paremmin tuo sitimaasturivertailu osunut :D Tuossa Z1 touringissa ei tosiaan noita imaiskuja vakiona ollut ja kun olin aiemmin Z1 ilmaiskuilla olevaa kokeillu, niin eipä käyny edes mielessä nipsunapsut ;D Ne on varmaan hyviä krossi- ja kisakäyttöön, mut tuollaiseen reittiröykytykseen ilmat sopii mielestäni tosi hyvin. On se tuo maasturikin ihan eri maata kolosella sortiellä, kun aiemmat latta ja kierrejousivehkeet...

  Eilen kun testailin vehjettä pihalla, niin ongelmat oli saman suuntaisia eli akku melkein tyhjä, lähti justiinsa käyntiin, vaan eihän se tuommosella piha pärräilyllä kerkee lataantuun.. no akku irti ja laturiin.

  Tuohon tauluun ilmaantuu CCU teksti ja jakarinkuva. Näyttää tuosta oheisesta huoltomanuskasta vikakooditkin löytyvän, mutta en vaan tiedä miten ne sais näkymään. Ilmeisesti huoltoliikkeen testerihommia? Saiskohan noita testereitä/lukulaitteita jostain? On meinaan matkaa lähimpään huoltoon...

  http://www.arcticcat.fi/files/arcticcat/kayttoohjekirjat/Kaytto-ohjekirja_Kelkat_2009.pdf
   
 12. Bearcat-97

  Bearcat-97 Well-Known Member

  Vs: Artic Cat Jaguar Z1

  CF mallissa jakarin kuva tulee jos esimerkiksi pakkianturin johto on poikki tms. Ne vikakoodit lasketaan siitä merkkivalon vilkkumisesta... en kyllä muista mikä merkkivalo oli ku ei oo tullu vikakoodeja muutamaan vuoteen ;D
   
 13. AC-Master

  AC-Master Well-Known Member

  Vs: Artic Cat Jaguar Z1

  CCU:n koodeja varten ei tarvii testeriä. Ne luetaan mittariston kautta, kun diagnostiikkatöpseliin laitetaan hyppyjohto. Nyt en vain jaksa muistaa, että mitkä piuhat piti yhdistää. Sitä varten kyllä voi tilata oman töpselin, jossa työ hyppy on toteutettu jolloin ei tarvii arpoa johdon värejä.
   
 14. d6r

  d6r Well-Known Member

 15. Juha88

  Juha88 8000 RR

  Vs: Artic Cat Jaguar Z1

  Kylläpä tuli TZ1:sestä mukava ajeltava, ku sain ilmaiskut keulaan.. Järvellä ei tarvi turhia kallistella kun vetäsee reilusti ilmaa sisään. Harmillista kun ei meinaa lunta tulla millään lisää :mad:

  Nyt kun ei voi vedellä juuri muuta ku järven selkiä, niin rupesi tehon puute vaivaan...

  Olisko hyviä vinkkejä Z1 turbotukseen? Nuo valmiit sarjat näyttäis ainakin olevan sairaan kalliita. (4-6 Ke.)

  Tee se itse sarjana sais varmaan puoleen hintaan..

  Tarvis ny ainakin, turbon, välijäähdyttimen, ecun tai ainakin editoinnin, kansipahvit, putken tms sälää.

  Onkos kukaan testannut tuota ecueditoria? Riittäiskö turbotuksen aiheuttaman lisälöpön tarpeen modaamiseen?
   
 16. 123456789

  123456789 Well-Known Member

  Vs: Artic Cat Jaguar Z1

  Tutulla olis alkuperäinen turbo malli myynnissä, osta siitä valmis peli niin ei tarvi värkätä 170 hv.
   
 17. Juha88

  Juha88 8000 RR

  Vs: Artic Cat Jaguar Z1

  Ei ny oikeen pätkä turbot kiinnosta, ku ei nissä pito riitä tehoja siirtään... Nuo pitkäperäiset turbomallit onkin sitten hinnoiteltu siten että sillä saa 2 kpl turbottomia.

  Tarvis tuohon osalistaan lisätä ainakin imu ja pakosarjat...

  Tuo Ecueditor olis kyllä mielenkiintoinen kampe, ku näyttävät noista 1300 cc suzukeista ottavan huimia tehoja irti pelkällä polttoainekarttojen päivityksillä.
   
 18. rukan weerala

  rukan weerala AC XF 1100 SP Ltd vm- 12

  Vs: Artic Cat Jaguar Z1

  Laitoin omaan 325 cm pituiseen alkuperäiseen alustaan jatkot 345 cmksi, jatkopalat 145 €, matto 600 € asennustyöt 200 €, myin alkuperäisen 32 mm / 325 cm maton 300 €lla eli about 650 € maksoi oman Z1sen alustan jatko ja on sitten eri peli nyt, tuo turbottaminen jos sitä nyt ylilpäänsä tarvii-- on varmaan viisainta unohtaa ja ostaa tosiaan vaikka tuolta EEPIN kaverilta originelli turboversio ja sitten laitattaa siihen tuommoinen "puolipitkä" alusta.

  Joo Rukalla kävin viime viikonloppuna katteleen lumitilannetta ja juuri ja juuri voi Ympärysreittiä ajaa-- tosin hitusen lunta tulee koko ajan että eiköhän nuot reitit ala pikkuhiljaa olla ajokunnossa lähes kauttaaltaan....
   
 19. Juha88

  Juha88 8000 RR

  Vs: Artic Cat Jaguar Z1

  Joo, itse asiassa reitillähän tuo on turbottomanakin todella tehokas etenijä. Vääntöä ja kiihtyvyyttä riittä suorastaan loistavasti. Ainoastaan jäällä ajellessa ei tunnu oikeen huiput riittävän.

  Lueskelin tuolta Jenkkipoikien cattipalstalta, et olisivat laittaneet variaattooriin erinäisiä virityksiä jotta saavat huippuja hieman ylemmäs. Huiput noussu 140-> jopa 160 kmh pelkällä variaattorin rappaamisella.

  Oliskos kellään tarkempaa tietoo, miten tuota variaattoria kannattas viritellä?
   
 20. Juha88

  Juha88 8000 RR

  Vs: Artic Cat Jaguar Z1

  Taas on reilut 200 kilsaa päristelty mittariin. Nyt alko ihmeellisesti kone pätkimään kiihdytyksissä, siis sillain kuin löis rajoittimelle, vaikka kierrokset ei vielä lähelläkään rajoitinta. Olisko tulppavikaa vai jotain muuta? Millaisia kokemuksioa BigDaddyJ:llä on, onko sun kelkoissa ollut tuon tyyppistä vikaa?
   

Suosittele tätä sivua