Bensan hinnan vaikutus kelkkailuun?

Keskustelun 'Jutustelua' on aloittanut käyttäjä JiiKoo, 17/8/21.

?

Väheneekö kelkkailusi kalliin bensan takia?

 1. Ei vähene, ohuesti harmittaa vain.

  117 vote(s)
  77.5%
 2. Ajot vähenee ja voi mennä kelkkakin myyntiin.

  34 vote(s)
  22.5%
 1. JiiKoo

  JiiKoo RX1-PPS

  Hinnoissaan on mutta en usko että juurikaan merkitystä omaan kelkkailuun:rolleyes:
   
 2. Jannne

  Jannne Rust - eze vintage sled #winterrules #summersucks

  Noin kympin kallistuu tankillisen hinta ja talvesssa menee noin 5 tankillista. Ei tuu vielä konkkaa
   
  JiiKoo tykkää tästä.
 3. FFoxi

  FFoxi X-trim & 5900 LTS

  Nykyisellä turisijalla aivan sama vaikka maksaisi 4€ litra, niin ei tunnu missään:p

  (Ei sillä kyllä tunnu muutenkaan mikään miltään;))
   
 4. LittleSnowman

  LittleSnowman Well-Known Member

  Kahta ummenkulkijaa kun talven tankkailee, niin onhan sillä vaikutusta tilin paineeseen.. Mutta eipä se auta kun silmät kiinni käydä bensat ostamassa ettei hinnat ala liikaa hirvittämään.
   
 5. teme-

  teme- Well-Known Member

  2€/l on kallein bensa mitä oon kelkkaan tankannu tai yleensä mihinkään, jos normaali mittarilta alkaa tuolla hinnalla olemaan niin kyllähän se pistää miettimään.. Toki autoissa sitä palaa kyllä vielä vuodessa sen verta enemmän että alkaa jo sekin mietittyttämään.:D
   
 6. Jannne

  Jannne Rust - eze vintage sled #winterrules #summersucks

  Autoilla ajetaan meän taloudessa melko paljon. Siks läks kaasuauto tilauksiin
   
 7. ruupanen

  ruupanen Lynx RE

  Kyllähän se vaikuttaa. Koronan takia kun ei pääse hakemaan rajan toiselta puolen halpaa bensaa / diisseliä, niin kyllä se rajoittaa hupi ajoa kummasti. Ei riitä Suomen hinnoilla rahat ajaa niin paljon kuin haluaisi, eli +4000 km talveen, vaan kyllä se jää noin puoleen siitä.
   
 8. Kamppi

  Kamppi Well-Known Member

  Kyllähän polttoaineen hinta alkaa pohdituttamaan kelkkailun mielekkyyttä. Taloudessa pari kelkkaa, toisella myöskin kuski, niin kustannukset nousee hyvinkin nopeesti. Erityisesti mikäli asuinseudulle sattuu suotuinen lumivuosi. Mikäli noilla kärsis metanolilla ajaa niin asia toinen, se kun on huomattavasti halvempaa. Vaan eipä taida onnistua :D.
   
 9. Iletsu78

  Iletsu78 Rave RE 850 -22

  Ite koen edelleen, että polttoainekulu on (ainakin toistaiseksi) niin marginaalinen menoerä koko kelkkailun kustannuksissa, että ei vaikuta. Kerran täällä eletään ja tästä pitää nauttia:)

  - Ile -
   
  Prormkpolle, Vikakoodi, vetkulilm ja 3 muut tykkäävät tästä.
 10. juketsu

  juketsu Rene850 600r terrain aceturbo r terrain

  Se on juurikin näin. Sen 5tkm jos talvee lätkyttää menee on joku 1300-1400€ pensakulu omilla ajoilla. Vaikka ois puolet halvempaa eipä tuosta isoa summaa säästäs.. :D
   
  FFoxi, JiiKoo, vetkulilm ja 1 muu henkilö tykkäävät tästä.
 11. JiiKoo

  JiiKoo RX1-PPS

  Joo, halvassakin kelkassa menee kyllä kaikkeen rassaukseen ja huoltoon aikalailla (en laske enkä säilytä kuitteja:D) ainakin jos tykkää pitää kamppeet kunnossa ja vähän "parannella" ominaisuuksia:)
   
 12. Jones81

  Jones81 Active Member

  Tuskin isommin vaikuttaa ajoihin, mutta jossain se raja tulee vastaan, kun alkaa ajot vähenemään. Viime talvena meni vähän alle 1000 litraa bensaa kelkkoihin, sitä edellisenä reilusti yli.
   
 13. Tomppa82

  Tomppa82 Well-Known Member

  Viime talvi meni tehdessä kelkkaa enempi oman maun mukaiseksi. Sattuu vielä lomaus olemaan päällä, että hirveästi ollutkaan bensarahoja. Eli eipä ajot ainakaan viime talvesta vähene. Paljon enempi todennäköisesti ajetaan, kun tulot isommat, kun on taas töissä ja kelkkakin enempi omaan käteen sopiva, niin paljon enempi rahaa käyttää bensiinin.
   
 14. Hemikoo

  Hemikoo Sidewinder xtx se 137", Phazer FX GT

  Ei se isosti ole vaikuttanut, viime talvena kerran piti katsella että riittääkö varat ajaa useampana päivänä eri paikoissa pitkiä siivuja kun joutui tekemään hankintoja joka söi vasemman taskunkin tyhjäksi. aiemmin sen +5000km ajellut mutta yrittänyt nykyään hiihdellä lähemmäs tonnia niin mennään 4000km budjetilla, alla hieman laskentaa mitä on joskus tullut ynnäiltyä
  Viime maaliskuulta katselin kun rauhakseen nautiskelin 18.5l satkulle mutta taitaa keskikulutus mennä sinne 20l korville niin 20x40x1.5=1200€ vs 20x50x1,85=1480€ ja siihenhen saa tehdä töissä pian 500€ bruttona ylitöitä kompensoidakseen korotuksen, säästämällähän se ois helpompaa mutku ja sitten se kuten moni sanoo että se on pisara meressä no niin on, tässä omia mietteitä ja muistiinpanoja ja ei tule mökkejä jne vuokrailtua mutta vuosia olen pienentänyt ajomääriä kelkalla lähialeuilla vesistöjen yli ajamista välttäen koska minulla on monesti se turha 30km joka suuntaan mennen tullen.
  Aiemmat 10v ollut takuunalainen alle 10tkm ajettu kelkka alla, nyt 10tkm menty takuuton josta luulen tietäväni mitä hajoaa jos hajoo kun kaikki tyyppiviat on kertaalleen laiteltu (samalla runkomallilla pian 30tkm sutkuteltu). Jos kertaalleen käyttää ihan oikeassa huollossa ja keulan ja telaston iskarit 1/2x kauteen niin tonni-puolitoista varailla huoltoihin/korjauksiin/varusteisiin. Sitten kaskoa päälle kelkkaan plus kärryllä kiskoo 300-500€ "muutamat" kerrat perässä, 200-600€ naposteluihin riippuen mennäänkö makkara/omilla eväillä vaiko burgeria vedellen :) oon laskenut mitä tämä maksaa aiemminkin takuullisilla :rolleyes:. Voi toki olla että edessä on välivuosikin isommista ajoista mutta saapi nähdä.
   
 15. rehto

  rehto Well-Known Member

  Kyllähän se vaikuttaa siten että entistä paprempi keli, paremmat reitit ja parempi lumi pitää olla että viittii noita vanhoja polariksia alkaa veteleen käyntiin. Entistä houkuttelevampaa on hypätä pyörän selkään kun bensakulut on 1/5 ja kaikki yleensäkin halvempaa.
   
 16. DooDoo

  DooDoo Well-Known Member

  Aika sama vaikka söisi karjalanpaistia niin ei vaikuta millään tapaa kelkka ajoihin, niin marginaali summa koko hommassa, kesällä piti hieman jo rajoittaa jetillä ajoa kun meinaa imaista kohtuu reilummin.
   
  sdi 1000, Prormkpolle ja vetkulilm tykkäävät tästä.
 17. wasted years sleds.

  wasted years sleds. Well-Known Member

  Niin köyhät ne bensanhinnoista ja ajokustannuksista nurisee;) t. Rutiköyhä.
   
 18. Yamaha enticer

  Yamaha enticer SxViper

  Mutta mahtaapa olla bensan reaalihinnat olleet aika samalla tasolla pitkään. Muistelen, että vuonna 2004, kun aloitin opiskelut, kävi 95sen hinta jossain 1,5 eurossa/litra. Se tuntui järkyttävän kalliille. Nyt tänä kesänä olen tankkaillut 1,6 e-1,75 euron litrahinnoilla. Eli ei kai se todellisuudessa ole kallistunut kovin paljon.
   
  S4ms4 tykkää tästä.
 19. Viikinki

  Viikinki Kasipätkä pätkä-Xterrain!

  Se (teko)syy moiseen vi****aa aivan vimmatusti!!! :mad:
   
 20. teme-

  teme- Well-Known Member

  Jännä nähdä mihin tämä meno tosiaan on menossa, tuo bensan hinta kun vaikuttaa moneen muuhunkin kun pelkkään autoiluun, jos porukka alkaa lopettamaan harrastevehkeillä ajamista olipa se kelkka, moottoripyörä, vene tai mikä tahansa mikä kulkee bensalla niin sehän alkaa näkymään jo jälleenmyyjillä, huolloissa, maahantuojalla sekä meillä tietysti Rovaniemen tehtaalla kysynnän laskuna.
   

Suosittele tätä sivua