BRP Pdrive & QRS - säädöt, säätäminen ja remmiongelmat 2017->

Keskustelun 'Ski-Doo' on aloittanut käyttäjä Driver, 3/2/18.

 1. Kojontti

  Kojontti 600R RE, 800 Puuntökkeri, x-rs pessimisti-evo

  Testattu on POMmiHiTorquet juniorin kasipuokki Xtrimissä... Vanhempi orkkishihna, täydestä laukasta hihna koki exoduksen ja rullat halki uuden hihnan vaihdon jälkeen alta 50km. Nyt on Gboostit ja 21 hilut muuten, välitykset varmaan muuttuu ens talvelle kun vaihtui matto reittiystävällisempään.
   
  Driver tykkää tästä.
 2. Akimatic

  Akimatic Well-Known Member

  Drt rampin puslat kuluu sitten melko nopeasti. Kannattaa tarkistella jos kyseinen kitti käytössä Screenshot_20211127-142401.jpg
   
 3. Driver

  Driver Summit 850Turbo R '23

  Näkyy olevan vanhempaa painoa tämä, 2020 oli tätä ongelmaa noiden kanssa ja nyt kokonaan uudenlaiset puslat 21 ja eteenpäin. Takuuseen pitäisi saada uudet.
   
 4. Akimatic

  Akimatic Well-Known Member

  Eipä saanut. Lapin akku maailmaan soitin eilen ja verkkokauppaan ohjattiin
   
 5. Haikku

  Haikku 850 Sunami

  Ihan sama ongelma oli 18 ja 19 talvena. Nuo mustasta ”muovista” tehdyt kesti max 1000km. Ekoissa varsissa oli valkoiset helat, varmaan nailonia, ne kesti himpun kauemmin.
   
 6. Villemm

  Villemm Summanen

  Pari tonnia ajeltu drt kitillä. Ny päivityssarja laitettu, luulisi kestävän pidempään
   

  Lisätyt liitteet:

 7. teme-

  teme- Well-Known Member

  Eilen tuli huomattua että tuo nykynen tahto hakata täyskaasulla rajottimelle, viimenen kierrosluku mikä vilahti mittarissa oli 8300rpm, no puotin rampit kakkoselle jolloin ongelma ratkes ja kierrokset pysy 8100rpm tosin pitemmässä vedossa menee 8200rpm. Eli painoa siis huutas lisää, kytkimessä on vakio palikat sisällä joten mimmosta painon lisäystä raati suosittelee jotta rampit vois nostaa takaisin 3 ja kierrokset pysys kurissa?
   
 8. Driver

  Driver Summit 850Turbo R '23

  Räjäytyskuvien mukaan siellä on nyt 33mm pivot pultit (Rave RE850 -20), kokeile laittaa 38mm pivotit niin luulisi tasaantuvan kiekkojen.

  Toinen vaihtoehto on laittaa pitävämpi remmi, ultimax tai gboost badass.
   
 9. teme-

  teme- Well-Known Member

  Tuota 38mm pulttia kahtelin jo itekkin, tosin yks käyttämätön ultimaxi löytyy hyllystä, olenko ymmärtänyt oikein että tuon pivot pultin voi vaihtaa ilman mitään erikois työkaluja ja kytkimen purkua? Ei oo vielä tarvinnu kummosia tämän pdriven kanssa kikkailla.:D
   
 10. Driver

  Driver Summit 850Turbo R '23

  Pivot pultin vaihto onnistuu ihan sillä remmikotelon työkalulla. Pultti pois ja uusi tilalle.

  Toisaalta jos sulla on se ultimax valmiina, nakkaa paikalleen ja pistä klikkerit neloselle. Veikkaan että on aikalailla kohdillaan silloin.
   
 11. Deecee

  Deecee Well-Known Member

  Xterrainis oli vähän samaa ongelmaa. Mutta se rahoittui, kun myö puhdistettiin variaattorit huolella ja samoin remmi. Sen jälkeen katselimme remmin riittävän kireelle. Tuppaa remmi luistaan heti, jos se on vähänkään löysällä. Säädimme sen hihnan niin, et sitä ei saanut pyöritettyä käsillä vastapäivään. Eli melko kireellä saa remmi olla. Monesti toi remmin sutiminen loppuu kun katselee tosiaan vaan lautaset puhtaiksi ja remmin tiukalle. Myös remmeis tuntuu olevan yksilöeroja. Kannattaa kyl katella noi asiat kuntoon, ennenkuin alkaa painoo lisään.
   
 12. teme-

  teme- Well-Known Member

  Remmi on tiukalla ja lautaset puhdistettu ennen kautta. No kokkeillaan puhdistella vielä uudelleen ja sitten heittää ultimaxi paikalleen. Jos ei auta niin haetaan uudet pivotit.
   
 13. M.E.A

  M.E.A Enduro

  Ultimaxi pudottaa ainakin 200rpm. Itse ajanu pari viime kautta ultimaxille hierotulla voimalinjalla niin vakioremmillä kiertää rajusti yli. Tahtoo olla kovastiikkin laatueroa noissa ultimaxeissa.
   
 14. Driver

  Driver Summit 850Turbo R '23

  Ja umpisen vehkeissä jopa 400rpm. Ei niissä oikeastaan laatuheittoja niin ole, mutta lämpimällä kelillä/raskaalla lumella alasvaihto ei vaan toimi. Yleensä keväällä kun kelit lämpenee niin ongelmat alkaa... siksi tuo gboostin badass remmi on paljon parempi, pito on tasainen kelistä huolimatta.
   
  Viimeksi muokattu: 6/1/22
  M.E.A tykkää tästä.
 15. teme-

  teme- Well-Known Member

  Äsken vaihdoin nyt kytkimeen 38mm pivotit ja testilenkillä kierti 571 hihnalla rampit kakkosella 8000rpm, noh vaihdoin sen ultimaxin paikalleen ja enääpä ei kiertänyt kuin 7800rpm. Käänsit sit rampit kolmoselle ja huomenna pätkälle testaamaan miltä se maistuu. Eli jos brp hihnalla haluaa ajaa vaatii vieläkin lisää punttia.

  Kytkin ja variaattori myös puhdistettu ja karhunkiellä hangattu.
   
 16. Jeme

  Jeme Khaos Slash 850 /Expedition Extreme 900T

  Tuohon BRP -571 säätöjä hakiessa kannattaa huomata että alkaa ikääntyessään luistamaan, jolloin kiertelee helposti liikaa
   
  Driver tykkää tästä.
 17. teme-

  teme- Well-Known Member

  Ei entisessä 850 xtrimmisä ollu ikinä tämmösiä kikkailuja, samalla 571 hihnalla ajoin 3000km kunnes lähti kelkka eteenpäin.
  Onkos tuolle ultimaxin hihnalle sama kireys sääntö kun 571??
   
 18. Driver

  Driver Summit 850Turbo R '23

  Jos sulla nyt on se ultimax paikallaan, vaihda ne 33mm pivotit takaisin ja etsi oikea kierrosluku klikkereillä. Veikkaan että 33mm pivoteilla ja klikkerit nelosella ollaan aika lähellä.

  Ultimax on leveämpi kuin orkkisremmi, ja se pitää olla aika syvällä kakkosessa vrt. orkkis. Pikkaisen kun matto yrittää eteenpäin perä ilmassa tyhjäkäynnillä niin kireys on hyvä.

  Orkkisremmi tahtoo ajanmyötä alkaa luistamaan. Mutta klikkereillä sitä voi kompensoida käyttämällä alempia asentoja.

  Gboostin badass remmi on pidoltaan vähän kuin ultimax, mutta tasaisempi ja alasvaihto toimii raskaissakin olosuhteissa. Mitat on lähempänä orkkisremmiä kuin ultimaxilla. 2500km gboostilla umpisenajoa ja pito ja toiminta edelleen kuin uutenakin. Itse en enää ultimaxia käyttäisi varsinkin tuon keliherkkyyden takia. Gboost selvästi parempi vaihtoehto, varsinkin umpiselle.
   
  Vesukka tykkää tästä.
 19. teme-

  teme- Well-Known Member

  Nyt on hyvät säädöt, 38mm pivot, ultimaxin hihna ja rampit kolmosella naukuu 7900-8000rpm. Yli ei mene missään tilanteessa.
   
  vetkulilm, Vesukka ja Driver tykkäävät tästä.
 20. jpp

  jpp Well-Known Member

  saakos tuohon pdriveen puslia jostain muualta kuin brp:ltä.mulla on väljät mihin rampit vastaa ja km 1600.850 xterrain drt:llä
   

Suosittele tätä sivua