catti 600 efi 98' Staattori korjattu!! Kipinä taas hukassa...Nyt toimii!!!!

Keskustelun 'Korjaamo' on aloittanut käyttäjä Z28, 13/2/09.

 1. Z28

  Z28 Active Member

  Olen jo jonkun aikaa etsinyt ja jotain vastauksia ehkä löytänytkin....Mutta auttakaas etelän avutonta jos tietoa,kiitos etukäteen!!

  Eli kyseessä vm98' Arctic cat zr 600 efi ajettu +6000km. Kelkka varastettiin vuonna 02' kaverin ukkovainaalta,poliisi löysi kelkan sattumalta toisen pokan yhteydessä heinolalaisesta varastorakennuksesta heinäkuussa 08' . No nyt haettiin kelkka tallille ja tutkimaan...varas/varkaat repäisseet sammutusnapin takaa piuhat irti,ruskea,lila,musta...virtalukossa piuhat olivat vielä paikoillaan...tulpat on uudet,liekö hekin kipinää etsineet..??

  Tänään laitettiin uudet bensat tankkiin ja mitattiin puola joka on ehjä. piuhoista yhdistettiin virtalukon piuhat toisiinsa ja niitä kolmea sammutusnapin takaista vaikka mitenkä..toisiinsa,maihin,ajovalolta herätevirtaa(hehheh) ymym. No siihen se kokeilu loppuikin!!

  Valot ainakin syttyy kun vetelee narusta mutta siihen se jää...

  Boxin takana on punainen led joka vilkkuu samalla kun vetelee narusta...onko jotain merkitystä

  Nyt olisi neuvot paikallaan jotta ei lyötäisi päätä seinään tai säädettäisi turhia,paikallinen huoltokin on yllätysyllätys juuri lomalla 12-25.2,hemmetti!!

  Boxivika?? Staattorivika?? Väärät tulpat?? Vaikeahan se on näillä tiedoilla arviota antaa,mutta kokeillaan kepillä jäätä..

  Eli nythän on ensisijaisesti kipinä hukassa,mutta johtuuko se varkaiden räpläilyistä+pitkästä seisomisesta vai ???

  Muuten kaikki näyttää olevan paikoillaan,eikä ole muuta revitty kun edellämainitut piuhat ja muovit ympäriltä.

  Kaikki neuvot tervetulleita,kiitos.
   
 2. jamako00

  jamako00 Ski-Doo Mxz 500SS (597cm3) -05 ja xcf-Polaris-01

  Re: catti 600 efi 98' varkaiden jäljiltä,ei käynnisty,aapuwa!!

  Voisit tietty mitata staattorin vastukset. Staattorin käämitysten kunnon voi kyllä todeta päällisin puolinkin, jos käämien suojalakat alkaa olla
  puhki tms, toisaalta jos valot välähtää nykiessä niin tuntuis, että staattorista ainakin jonkinlaista virtaa saa (ainakin valoille). Johtoliitokset saattavat kanssa hapettua noin pitkän ajan saatossa, joten kannattaa käydä kaikki liitokset läpi ja puhdistella niitä esim. hapettumien poisto spraylla.
   
 3. Rave 600cc

  Rave 600cc Arctic Cat ZR 600 efi

  Re: catti 600 efi 98' varkaiden jäljiltä,ei käynnisty,aapuwa!!

  Staattori vika taitaa olla. Mittaappa käämit niin selviää:

  Yläkierrosten käämi:
  36-56 ohm, musta ja vihreä johto
  Alakierrosten:
  360-540 ohm, ruskea ja vihreä
   
 4. Z28

  Z28 Active Member

  Re: catti 600 efi 98' varkaiden jäljiltä,ei käynnisty,aapuwa!!

  Juu,täytyypi käydä kaikki liitokset läpi sekä käyttää maadoitukset irrallaan ja putsata ne myös. Tuo saattorin mittaushan olisi sitten seuraava homma.

  Mutta mitenkäs tulee liittää ne sammutusnapin takaiset piuhat,lila musta,ruskea?? näyttäisi niin kuin sieltä kahvan sisältä puuttuisi kahdella ruuvilla kiinni oleva palikka johon nuo kolme piuhaa tulisi kiinni... Ja sitten se tappokatkaisija vielä?

  Nythän oletetaan että kelkka on varastettu ehjänä pihasta ja rosmot ovat yrittäneet käyntiin repäisemällä nuo sammutusnapin piuhat.....Sitähän ei tosiaan tiedä vaikka olisi ollut avaimet lukossa varastaessa ja vingutettu paskaksi koko vehje.....mutta tuskin näin on käynyt!!

  Se pikkasen ihmetyttää että oli tosiaan uudet tulpat laitettu ja siinä ne retkotti kansien päällä just asennossa "tulleeko kipunaa" Onhan siellä polliisilaitoksellakin joku voinut huvikseen kokeilla pärähtääkö tulille,mutta tuskimpa...

  Joutuukos varaamaan paljonkin asennusjuomaa,että pääsee staattoriin käsiksi?? ja selviääkö ihan peruskaluilla vai onko torxeja ym mukavaa??

  Voikos tuon saatorivian diagnisoida nopeammin sillä tavoin että vetäisi täydestä auton akusta virtaa ja maita joillekin piuhoille jotta iskisi kipinää nyittäessä ja ehken pärähtäisi....???kun ei yhtään ole tuttuja vielä nämä kuviot ja vielä vähemmän sähköt yleensäkkään...

  Ps.missäs hinnoissa muuten liikutaan esim.boxi? staattori?

  Eli seuraavaksi: kaikkien liitoksien puhdistus,maadoituksien puhdistus,staattorin mittailuun...Mutta jos vielä apuja niihin piuhojen yhdistelyyn..
   
 5. Saren

  Saren 700cc

  Re: catti 600 efi 98' varkaiden jäljiltä,ei käynnisty,aapuwa!!


  To on ihan myrkyllisen hintanen kapistus. X00€ Vai onko jopa X000€.. enemmän kuin 600€ ja vähemmän kuin 1500€. ;D
   
 6. zmpy

  zmpy Winha 31 -71, Lynx 230 -89

  Re: catti 600 efi 98' varkaiden jäljiltä,ei käynnisty,aapuwa!!

  Auton akusta ei ole hyötyä tuossa hommassa. Otat staattorilta tulevan liittimen irti ja mitot sieltä piuhojen päistä vastukset.

  Staattorin jos nähdä haluat, tarvit magneton ulosvetäjän. Tuolla catti puolella siitä oli juttua vasta.

  Edit... tuolla: http://kelkkalehti.com/keskustelu/index.php?topic=36090.0
   
 7. Z28

  Z28 Active Member

  Re: catti 600 efi 98' varkaiden jäljiltä,ei käynnisty,aapuwa!!

  Ok,no niinhän se tietysti on helpoin tapa mitata!!

  Saisiko vielä selvennyksen niihin kolmen piuhaan sammutuskatkaisijalta? ja virtalukonpiuhat yhteen eikö??

  Kiitoksia näistä!!
   
 8. Z28

  Z28 Active Member

  Re: catti 600 efi 98' varkaiden jäljiltä,ei käynnisty,aapuwa!!

  Nyt staattori mitattu. alakierrosten käämit eli ruskea-vihreä antoi luvun 405ohm,eli se sattuu sinne alueelle (360-540ohm) ,mutta musta-vihreä ei antanut mitään lukemaa.....Onkos tämä nyt sitten sevä staattorivika? Eli ei anna kipinää jos yläkierrosten käämit on poikki tai palanu ymym....Se on kai ruvetava ulosvetäjän tekoon seuraavaksi jotta pääsee käämeihin käsiksi...
   
 9. komulatu

  komulatu Well-Known Member

  Re: catti 600 efi 98' varkaiden jäljiltä,ei käynnisty,aapuwa!!

  Kovastihan tuo sitten staattorivialta vaikuttaisi. Kannattaa vielä varmistua mittarin asteikosta, että olihan mitattessa varmasti oikea. Tosin silloin yleensä mokataan tuo yläkierros puolen kanssa, kun mittari antaa pienemmän arvon mutta sitte ei hoksata vaihtaa asteikkoa kun mitataan tuota suurempaa arvoa. Ei kun staattori irti, ja silmillä ja nokalla tutkailemaan sitä, kyllä siellä yleensä jotain näkyy ja haisee mikäli käämit o palanu. Magneetto saattaa olla vähän tiukassa, muuten ei iso homma.

  Sitte niistä johdoista. Löysin omista kuvistani kyseisen kuvan ja tarkoitat varmaan kyseistä liitintä:
  [​IMG]

  Eli tuo katkaistu musta johto on catin kaasukahvan turvakytkimen johto, joka on tuossa minun mallissa eliminoitu katkaisemalla. Siihen ei tarvihe puuttua. Mutta nuo kaksi muuta on hyvä olla paikallaan, sillä toinen ainaki vaikuttaa siihen painastavaan sammutuskytkimeen. Mutta kelkka kyllä pelittää ilman että tuo pistoke on paikollaan. Silloin ei vain se painastava sammutusnappi pelaa. Tuo liittimen vastakappalehan löytyy sieltä ohjaustangon juurelta, kun kehtaa vain esiin kaivella.
   
 10. Z28

  Z28 Active Member

  Re: catti 600 efi 98' varkaiden jäljiltä,ei käynnisty,aapuwa!!

  Jou! juuri noista piuhoista on kyse. Täytyypi teettää kaverilla huomenissa ulosvetäjä,jotta pääsee hommassa eteenpäin.

  Huomen illalla taas viisaampia..
   
 11. Z28

  Z28 Active Member

  Re: catti 600 efi 98' varkaiden jäljiltä,ei käynnisty,aapuwa!!

  No niin nyt on staattori pöydällä ja näyttää ainakin yhden käämityksen ympäriltä kärähtäneen!!!

  Mistäs kannataa kysellä kämittäjää itäuusimaan alueelta,vai onnistuukohan paikallisella boschin pojilta??

  En tiedä oliko aloittelijan tuuria vai mitä...kun kauhulla olen täältä lukenut mangeeton irroituksesta,tai yrityksistä.... Tein kaverin kanssa 6mm paksusta latasta ulosvetäjän,3x8mm reijät että on pieni säätövara sekä keskelle 13mm reikä. Sitten siihen 12 mutteri hitsiliimalla kiinni ja latan yhteen kulmaan pitkä pultti josta saa putken pätkällä ottaa nojaa!! Sitten latta magneettoon kiinni ihan perus rautakaupan pulteilla ja 12 pultti paikoilleen!! Pikkasen räikällä vetoa,sen verran että on kireä,pikku lekalla kaksi iskua ja kolmannella irti...!!

  Uutta staattoria myy varmaan sumeko?? Kannattaako käytettyä edes ostaa?? Eli uusi tai käämitys...
   
 12. Rave 600cc

  Rave 600cc Arctic Cat ZR 600 efi

  Re: catti 600 efi 98' varkaiden jäljiltä,ei käynnisty,aapuwa!!

  Uusi maksaa n 600 euroo, todennäköisesti sumekolla ei ole varastossa joten pitää amerikasta tilata ilmeisesti. Tämä oli tilanne reilu viikko sitten. Itse käämitin uudelleen ja toimiva tuli! Ja se magneetto lähtee helposti jos se on ennenkin käytetty irti. Näkee sinetistä että onko käytetty irti.
   
 13. ilecat

  ilecat cf 8 r 2010/09

  Re: catti 600 efi 98' varkaiden jäljiltä,ei käynnisty,aapuwa!!

  tuossa pisti silmään toi led valo sillä boxin pohjassa mikä valo se on, itselläkin 800efi ja on siellä vielä sellainen putki joka menee kans sisälle boxiin mitähän noi on? ???
   
 14. Z28

  Z28 Active Member

  Re: catti 600 efi 98' varkaiden jäljiltä,ei käynnisty,aapuwa!!

  Mitenkäs Thomazz käämitti itse? Aikanaan vuonna 89' Raisusta "käämitin" itse sytkä käämin,kun meisseli lipesi mangneettoa pidellessä....Kieputin vain pari kerrosta pois ja kynsilakkaa päälle suojaksi,muistaakseni....

  Näyttäisi että vain yhden käämin ympärillä ihotumaa,pikkasen kun kynnellä karstaa putsasin niin oli palanut piuhasta kuori puhki.....Onkohan tuo kuinka tarkkaa puuhaa,meinaan noin niinkun peruskoulupohjalta jos lähdetään...sähkäreitä ei meinaan olla eikä tulla!! Tietysti putsailee,kolvailee,kynsilakkailee ym. ja mittailee välillä mitä näyttää........

  Eli uusi staattori voidaan unohtaa jos tosiaan 600€ maksaa,sitä kun ei vielä voi varmuudella sanoa että sillä käyntiin lähtee!! Käyköhän sama staattori kuinka moneen malliin..esim 440-800?? 97-00'...???? vai onko just' ja tasan saman mallin pulkkaan sopivia?

  Minusta se putki eli letku näyttäisi vain huohottimelta eli tuuletukselta....korjatkaa jos olen väärässä,muuta virkaa en keksinyt,heh!!

  Huomen aamusta heti kukonlaulun jälkeen esittämään höpelöä paikalliselle bosch-korjaamolle...

  Joku kaupitteli kolmepyttysen catin staattoria 180€ tuolla varaosapuolen syövereissä....mahtaako käydä....?
   
 15. znood

  znood Guest

  Re: catti 600 efi 98' varkaiden jäljiltä,ei käynnisty,aapuwa!!

  etsi jostain se varaosanumero mikä siinä 600cc on, mulla on torilla ehyt staattori kaupan jos käämit samannäköset niin pitäis käydä...
  http://kelkkalehti.com/keskustelu/index.php?topic=36089.0
   
 16. Rave 600cc

  Rave 600cc Arctic Cat ZR 600 efi

  Re: catti 600 efi 98' varkaiden jäljiltä,ei käynnisty,aapuwa!!

  En kääminyt itse vaan annoin ammattimiehen hoitaa sen.
   
 17. Rave 600cc

  Rave 600cc Arctic Cat ZR 600 efi

  Re: catti 600 efi 98' varkaiden jäljiltä,ei käynnisty,aapuwa!!

  Ei käy
   
 18. Z28

  Z28 Active Member

  Re: catti 600 efi 98' varkaiden jäljiltä,ei käynnisty,aapuwa!!

  Tuo staattori jota znood tarjosi poikkeaa omastani siten että tuossa ehjässä on kaksi "tornia" tyhjänä,kun omassani kaikki käämitetty ja yksi tyhjä välissä joka huomattavasti kaposampi eikä tuollainen tattimallinen vaan enemmän tuollainen lätkä vain.... Ja kun vertaa nuita kahta niin näyttää kuin omassani olisi enemmän piuhaa,liekö näköharha mutta näin väittäisin..

  Mitäköhän käämitys noin yleensä maksaa?? Käytetyssä voi olla heti sama homma,tosin mulla tämä touhu on vielä aikalailla lastenkengissä joten metrejä ei paljon kerry...

  Täytyy tarkistaa tuo varaosanumero,jos jostain löytyy..staattorissa sitä ei ollut.
   
 19. puuhullu

  puuhullu POLARIS IQ 600 -07, lynx extrin 550,ac 500 APV -01

  Re: catti 600 efi 98' varkaiden jäljiltä,ei käynnisty,aapuwa!!

  ei taida passata ainaki eri varaosanumerot [http://www.brownsleisureworld.com/Parts/SNOWMOBILE/index.html]
   
 20. Z28

  Z28 Active Member

  Re: catti 600 efi 98' varkaiden jäljiltä,ei käynnisty,aapuwa!!

  Niinpä arvelinkin,jenkkilässäkin maksaa näemmä 625usd.....Auton osia on tullut tilattua enemmänkin jenkeistä ja on sitten aikuisten oikeesti reippaasti halvempia!!!
  Esim. camaron etujarruletku omaani suomesta 35€/kpl ja tilauskamaa......Jenkeistä molemmat yhteensä rahteineen kotiovelle,30€ ja alle viikossa!!!!!!! ymym...
  Mutta kelkkaan ei ilmeisesti kannata tilata jos hinnat +-muutamia euroja...

  Paikallinen bosch-korjaamo nosti kädet pystyyn,pitää vielä itse tutkia pikkaisen enemmän tuota staattoria ennen kun alkaa vouhottamaan lisää....
   

Suosittele tätä sivua