E-tec hyytyy ja rötää

Keskustelun 'Korjaamo' on aloittanut käyttäjä Juho99, 27/12/19.

 1. Juho99

  Juho99 Active Member

  Tosiaan 2010 vuoden summit 600 e-tecissä semmosta vikaa että varsinkin paikoiltaan jos yrittää lyödä kaasun pohjaan nii alkaa pätkimään ja parin sekunnin pätkimisen jälkeen herää ja ottaa kierrokset. Myöskin jos kunnolla vedättäessä löysää kaasun ja uudelleen laittaa pohjaan niin hyytyy hetkeksi ja sitten herää. Reitillä kelkka toimii lähes normaalisti mutta heti ummelle mennessä tuntuu veto loppuvan, syvimmissä paikoissa umpisella kaasupohjassa kierrokset 4000 ja tuntuu todella vaikealta meno. Myöskin ummelle mennessä tulee korkea sirisevä ääni. Kone tuntuu käyvän myös suht lämpösenä sillä käry haisee välillä.

  Sitten toimenpiteet mitä on tehty:
  - vaihdettu bensansuodattimet (teepussi ja alumiininen)
  -ravet putsattu, vaihdettu jouset ja tarkistettu pukilla toimiviksi
  -pakoanturi mitattu ja todettu toimivaksi
  -tulpat tarkistettu ja johdot
  -imukurkut tarkistettu
  -männät vaihdettu 500km sitten

  Alkaa itsellä pikkuhiljaa mielenkiinto loppua kun ei ajelemaan pääse. Oisko mitään käryä mikä vois olla vikana. Kiitos jo etukäteen vastauksista
   
 2. Kojontti

  Kojontti 800 Puuntökkeri, x-rs rsmod, Rave SC 1/2

  Läpät, stefat, puolat?
   
 3. Juho99

  Juho99 Active Member

  Läpät oli kunnossa, tsekkasin samalla ne ku oli imukurkut irti. Puolista en tiiä, pystyykö niiden kunnon jotenki tarkistaa? Meinaatko mitä stefoja? Kampuran stefa on ainakin ok.
   
 4. Jre

  Jre Well-Known Member

  Käytä puolat käsissä onko sylkenyt jostakin kuoren sisältä mitään mähmää ulos. Oletko käyttänyt liikkeessä luetuttamassa vikakoodeja? Sieltä luultavasti jotain selviää.
   
 5. Juho99

  Juho99 Active Member

  Käytin puolia käsissä juurikin pari päivää sitten mutta mitään ulkoisesti ei näkynyt, töpselin nokassa varmaan pitäs seuraavana tosiaan käyttää.
   
 6. Jimmny

  Jimmny Well-Known Member

  Tarkista ettei ole pakoputken pää lytyssä tai äänenvaimennin tukossa.
   
 7. sdi-600

  sdi-600 Well-Known Member

  kokeile uusia tulppia
   
 8. Situne

  Situne Member

  Mites, ootko mittailu staattoria ja bensan paineita
   
 9. Juho99

  Juho99 Active Member

  En ole kyllä kumpaakaan tehnyt, mistäs tuota bensanpainetta edes mittaillaan ja millä laitteella?
   
 10. Jre

  Jre Well-Known Member

  Bensaletkun väliin vain sopiva painemittari. Esim sen metalli suodattimen tilalle helppo laittaa mittari. Tyhjäkäynnillä pitäisi olla 3-4bar.

  Kerro toki tänne kunhan vika selviää! Itsellä vähän samanlainen ongelma jolle ei tunnu löytyvän ratkaisua sitte millään.
   
 11. Juho99

  Juho99 Active Member

  Nyt vähän lisää yrittänyt vikaa kaivella, kondensaattorin mittailin tuossa joutessani ja 55v eli kunnossa on. Seuraavana varmaan tuo bensan paineen mittaus ja staattorin mittaus, mutta näiden jälkeen ollaan tyhjän päällä jos mitään ei löydy.
   
 12. turboapc

  turboapc Well-Known Member

  kuulostaisi täältä tietokoneen toisesta päästä diagnosoituna että ei oikein saa polttoainetta.
  mites näiissä e-teceissä. kait näistä löytyy imusarjan painetunnistin? onko se kunnossa.
  Kaasuläpän asentotunnistin? onko se kunnossa
  suuttimien tuotto/likaisuus aste?
  Ja sitten se polttoaineen paine mistä ollutkin jo puhetta
   
 13. Jani Sipola

  Jani Sipola Presidentti Ylläpitäjä

  Onkoha ruiskut kunnossa? Se, että vehe pelaa reitillä mutta ummessa ei, voi titenki johtua myös ihan muistaki hommista. Onko kone kiinni petikumeissa jne..
   
 14. Hentte

  Hentte 800 162" RMK -17, AC 600 Snowcross

  Toimiiko se pukilla kierrätellessä normaalisti? Ettei vaan voimalinjassa jotain hämminkiä ja pitää liian isoa pykälää sisässä jonka takia sitten ei jaksa tuolla ummella kiertää.
   
 15. Juho99

  Juho99 Active Member

  Jonkulainen johto siihen imusarjaan menee variaattorin yläpuolella etecissä, varmuudella en osaa sanoa mutta vois kyllä olla kyseinen anturi? Mutta kaasuläpän asentotunnistimesta ja suuttumien tuotto/likasuus asteesta ei oo kyllä hajua.
   
 16. Juho99

  Juho99 Active Member

  Kone on kyllä jämptisti kiinni, 2000km sitten tehty koneremppa jolloin itse olen sen väännellyt kasaan. Ruiskut tieten yksi mahdollisuus kun niitä en ole vielä käpistellyt yhtään. Umpisella ajaessa myös tulee välillä aika muhkeat mustat savut putkesta ja kuten edellä mainittuna niin todella vaivalloista menoa.
   
 17. Juho99

  Juho99 Active Member

  Pukillakin on huomattavissa pientä rötäystä mutta kyllä siinäkin huomaa kaasun lyödessä pohjaan ettei ihan pirteimmillään ole tuo laitos. Tosin pukilla se vastaa kaasuun paremmin kuin tuolla ajaessa, eli ei tule mitään 2sek hyytymistä.
   
 18. Juho99

  Juho99 Active Member

  Staattori mitattu. Käämit oli oikein eli 1-6, 2-5 ja 3-4. Ei ollut muiden kanssa yhdessä mutta käämien vastusarvo oli 68-75ohm?
   
 19. Junde

  Junde Mxz xrs -16

  Toisesta kelkasta ruisku lainaan ja testata sillä paraneeko. Tuollaisen rötäävän ruiskun joskus vaihtanut, mutta oli selvempi tapaus kun ei meinnannut millään nostaan kierroksia.
   
 20. Juho99

  Juho99 Active Member

  Hmm tuoki taas yks niistä miljoonasta vaihtoehdosta. Itellä kävi mielessä että oisko ecu menossa ku mittari alko reilu viikko sitte sekoileen, ei näytä kierroksia eikä nopeutta ja välillä itsekseen resetoituu. Välillä kierrosmittari näyttää jtn mutta pysähtyy satunaisiin kohtiin.
   

Suosittele tätä sivua