E-Tec valuttaa öljyä sylinteriin

Keskustelun 'Korjaamo' on aloittanut käyttäjä Kelekkaljailija, 30/3/19.

 1. Kelekkaljailija

  Kelekkaljailija New Member

  Noniin...
  Ongelma oli aluksi vain sitä luokkaa että kesän jälkeen kelkkaa käynnistettäessä sai melkoiset savut aikaan. Syyksi paljastui se, että ketjukopan puolen sylinteriin oli valunut jostakin syystä öljyä täyteen. No ei siinä, ajelin jonkun aikaa ja kelkassa ei oikein ollut vetoja tallessa. Hajukin oli mansikan kaltainen jos joku muistaa kossina kun laitettiin mopon tankkiin Iponea. Ihmeellistä. Sitten kampiakseli vaihettiin uuteen kun alkoi väpättämään niin ettei hampaat pystyny suussa kunnolla ja muutenkin oli ajettu jo se reipas 15tkm. Myöhemmin kyseinen ongelmasylinteri on leikannut kiinni kahdesti ja öljyä puskee niin paljon että pakoputken saa kastumaan. Olisiko se öljymoduulisäätäjäboksi mahdollisesti tullut tiensä päätökseen vai mikä on ongelma? Kiinnileikkaaminen voi johtua myös siitä että lohkot voi olla yhtä kierot kuin katse lauantai aamuöisin. Mutta summasummarum. Kelkka haisee mansikalle, sylinteriin valuu öljyä ja kone käy pöydällä liian usein. Onko kokemuksia öljynsyötön sielunelämästä, mille sinun kelkka haisee ja liittyisikö nämä asiat sylinterin kehnoon kisakuntoon?
   
 2. teme-

  teme- Well-Known Member

  Olisko rave venttiilin öljyputken takaisku lauennut eli laskee öljyä putken tyhjäksi sylinteriin.
   
 3. Kelekkaljailija

  Kelekkaljailija New Member

  Niin se Valkonen nippeli? Nappasin öljy letkut irti niin toisen sylinterin letku ei ole moksiskaan ja toisesta valuu öljyä samantien kun irrottaa. Ongelmasylinteri letkun takaiskuventtiili on tod näk sökö, kun ei estä öljyn valumista sylinteriin. Se vain ihmetyttää että, kun molemmat letkut irrottaa ennen takaiskuventtiilejä niin kytkimen puolen letkusta ei edelleenkään valu öljyä ja toisen puolen letkusta valuu. Kuuluuko sen öljynsyöttömoduulin/öljypumpun päästää läpi öljyä kun kone ei käy. Käsittääkseni siellä tapahtuu öljynsyötön säätö ja luulisi että se laittaa hanat kiinni kun kone ei käy. Onko siellä sitten joku solenodiventtiili jumittanut auki? Öljypumpun hajoamisen kyllä huomaa jos se ei anna öljyä ollenkaan, mutta mites sitten kun öljyä tulee kokoajan täysillä?
   
 4. teme-

  teme- Well-Known Member

  Se öljyn tulo ei lopu ollenkaan vaan se valuu vaikka se säiliö tyhjäks? Jos näin on niin silloin veikkaisin öljypumpun juuri sen letkun "männän" o-renkaat menneen ja laskee öljyä läpi. Selittäs kyllä samalla miksi se sylinteri leipoo kiinni kun öljypumppu pumppaa öljyä niin se o-rengas laskee paineen läpi takaisin päin eikä työnnä siten tarpeeksi öljyä letkuun.
   
 5. Kelekkaljailija

  Kelekkaljailija New Member

  Juurikin näin! Öljyä varmaan tulis niin paljon ko jaksaa tankata. Pitänee vissiin napata se pumppuhässäkkä käteen ja purkaa atomeiksi. Joku täällä foorumilla olikin tehny sen homman ilmeisesti vain huvin vuoksi. Onkohan näitä mahdollista korjata vai meneekö väkisin uuen ostohommiksi? Meinaan varmaan aika kallis ja ei sitä valuuttaa ihan joka osan läpi kokeiluun ole, nyt kun tuo koko koneki hääty levittää taas vaihteeksi.

  Mikähän vois olla sen ihanan makean mansikan tuoksun syynä? Onko vain yksinkertaisesti se kun se sitä öljyä yrittää polttaa nuissa määrin ja sehän ei ehi palamaan? Ihan skidoo ommaa xps öljyjä käytetään. Sehän nyt tarkemmin kun ajattelee niin pullon suusta haisteltuna haisee vähän makealle mansikalle. Ei vain ennen ole yksikään menopeli tuolle vain haissut:D.
   
 6. teme-

  teme- Well-Known Member

  Vaikee sanoo saako noita kunnostettua, o-renkaat on kyllä vaihdettavissa jos vaan löytää juuri oikeet, pitää olla just oikeen kokoset ja kestää sitä öljyä.
   
 7. teikka

  teikka Nykyään ekstriimi

  Sulla vuotaa toinen kampiakselin keskistefoista.Öljy pääsee keskitilasta valumaan kampikammioon,kun stefa vuotaa.Mulla oli sama ongelma 600HO:ssa kerran.
   
 8. Kelekkaljailija

  Kelekkaljailija New Member

  Sylkiikö se silloinkin sitä öljyä putken täyteen? En vielä alakertaa jaksanu raapia auki niin se selviää sitten mitä siellä on tapahtunu. Seuraamme mielenkiinnolla.
   
 9. teikka

  teikka Nykyään ekstriimi

  Noissa vanhan mallin koneissa ei ole raveille öljyletkua.(600HO,ja sdi)
   

Suosittele tätä sivua