Frontierista

Keskustelun 'Polaris' on aloittanut käyttäjä Raaka_Arska, 11/1/06.

 1. Raaka_Arska

  Raaka_Arska Yamaha Phazer MTN, Polaris Switchback 600 H.O

  Olen ostamassa hieman käytettyä Frontieria (-04). Onko kellään kokemuksia ko. kelkasta???Aikaisempi kelkkani on Polaris ja toiminut moitteetta jo 12 vuotta. Mahtasko Frontierista olla siihen.
   
 2. unimog110

  unimog110 IQ Switchback 600, Trail Touring 550

  On vähän turhan tehoton peli. 35kw vie jäällä juuri ja juuri 100km/h yksin ajaessa. On kyllä mukavan pehmeä ja hiljainen matkanteossa. Peruutusvaihde korjattiin 2 kertaa 1600km:n sisällä. Oli kyllä kuskissakin vikaa. Kyydissä olijalla on mukavat oltavat.
  Kelkan kruunaisi kojetaulun päälle laitettava pöytäkello. Suosittelen koeajoa ennen ostopäätöstä.
   
 3. Raaka_Arska

  Raaka_Arska Yamaha Phazer MTN, Polaris Switchback 600 H.O

  Saan kelkan viikonlopuksi koekäyttöön ja aion testailla sitä hieman. No se 100 km/h riittää meikäläiselle mainiosti. Kun on jo viideskymmnenes menossa ja itsesuojeluvaistokin ehkä jo hieman jarruttaa sitä kaasukahvan käyttöä. Se teho kyllä hieman mietityttää - tosiaankin. Mutta olisikohan ne hieman vääntävämpiä hevosia??? Nykyisestä Pollesta (440 nestek.) tuntuu joskus varsinkin suojakelillä tehot loppuvan kesken. Mitenköhän Frontier???
   
 4. mappiz

  mappiz Member

  Ollu nyt toista talvea -03 Frontier Touring,mukava peli ajella.
  Alustaa on muunneltu sen verran, että takapukin emulsio Ryde on muutettu Fox 8-napsuiseksi Clikkeriksi.
  Telaston etupukissa on Fox Zero Comp ja suksissa Ryde vaimentajat niillä Selectin alkuperäisillä hopea jousilla.
  Lisävarusteena löytyy myös lämpömittari,voi seurata koneen lämpöjä.
  Tehoista ja kulutuksista, tehoo riittää...aina on ennemmin matkustaja alkanu potkii kylkiluiden väliin kuin liipasin ehtiny pohjaan asti ::)
  Lanan vedossa mukava peli,kulutukset 12-15L/100km.
  Ainut heikkous minkä kuullut,vetoakseli katkennut muutamasta takuuseen.Lieneekö nelarin raaka vääntö vai matto liian kireällä ???
  Ajokaverilla on Frontier Classic....se vois jatkaa siitä....
   
 5. Yamariini

  Yamariini Member

  Jep,mulla-03 Frontier classic eli lyhyt malli.3600 mailia ajettu ilman ongelmia.Tosiaan tuo touring vaatii vähän rakentamista telaston kantavuuden suhteen,edellisen kommentoijan kelkka rakennettiin porukalla ja hyvä tuli alustasta.Voimaa on ihan tarpeeksi ja vääntää alhaalta ja väkevästi.Kulutus pysyy mielestäni ihan kohtuu rajoissa,omallani ajoin viime talvena Hetta-Levi välin pienimmillään 9.8 L /100km,normaali kulutus täällä etelän urilla 11-12 L/100km.Ainut tekninen ongelma on tuo telaston vetoakseli,niitä katkennut touringeissa ,mutta vain vm-03,ei tietääkseni muissa vuosimalleissa.
   
 6. Raaka_Arska

  Raaka_Arska Yamaha Phazer MTN, Polaris Switchback 600 H.O

  Kiitoksia arvokkaista kommenteista!

  Sain kelkan koeajoon ja käytiin emännän kanssa pieni koeajolenkki. Emäntä moitti kelkkaa kiikkeräksi ja huonoksi ajaa!!! Minun mielestä kelkka on vakaa ja hyvä ajettava, mutta Suomessahan on mielipidevapaus.

  Hyvin tuntuu Frontier kulkevan (kevyesti) ja minusta parasta on hiljainen käyntiääni ja savuttomuus. Parinkymmenen mailin jälkeen ei bensamittari juuri vajonnut tippaakaan.

  Täytyy käydä vkl:na hieman pidempi lenkki ja tehdä Väyryset ja ehkäpä vielä Holkeritkin, ennen kuin lopullinen ostopäätös tehdään. Mikään umpisen kelkkahan tuo ei ole, leveämmät suksimuovit saattaisivat hieman auttaa myös siihen kuviteltuun kiikkeryyteen.
   
 7. Yamariini

  Yamariini Member

  No niin,siitä vaan lisää kilometrejä,jos takapukki lyö pohjaan kaksipäällä,jousen alapäähän 25mm alumiiniholkki nin saa vähän enemmän esijännitystä.Kuomun resonanssit tyhjäkäynnillä saa pois lisäkiinnitys kumeilla puoliväliin kuomua.Katso että on lohkolämmitin 220 v,maahantullessa on jenkkimalli 110v(huomaa pistokkeesta)Katso myös että on kahdet kääntöpyörät peräkkäin telaston yläpuolella takana,kuuluu takuuna asentaa suomessa.
  Lähtee kylmänä noin-15 pakkasessa käyntiin ilman lämmitystä.
   
 8. Raaka_Arska

  Raaka_Arska Yamaha Phazer MTN, Polaris Switchback 600 H.O

  Do diid,

  Ensimmäinen varsinainen koeajolenkki Frontierilla takana ja totta vieköön, takapukki lyö pohjaan jo 40 - 50 km/h vauhdissa kakspäällä ajaessa. Muutenkin kiinnitimme huomiota kelkan ohjautuvuuteen. Käännettyäni kelkan kyljelleen, huomasin, että molemmista suksista ohjainraudat oli ajettu kiviile ja mutkille. Kovapaloista ei ollut kuin muisto jäljellä.

  Sinänsä Frontier selvisi koeajosta lähes kiitettävällä arvosanalla. Pehmeällä reitillä kakspäällä 80 km/h saavutettiin kaasu pohjassa, mutta kovemmalla metsäautotiellä Frontier saavutti sen huiman 100 km/h nopeuden. Mutta noin 70 km:n ajon jälkeen bensamittari ei vajentunut kuin muutaman millin, voin olla tyytyväinen.

  Huomenna ehkä Kumputunturin valloitus, sen jälkeen voi olla jo varmempi Frontierin hankinnasta.
   
 9. Yamariini

  Yamariini Member

  Ohjureita ei tiettävästi saa kaksirautaisina muuta kuin alkuperäisenä,ovat vähän kalliita.Yksirautaiset toimii mutta hakee enemmän.Katoppas missä asennossa on hakaneulajousen palat ovatko kireimmässä?katoppa myös takaiskarin alapäässä jousen esijännitys,onko kireimmällä,eli niin pitkälle kun kierrettä riittää!Sillä takaiskarilla on myös taipumus heittää typet taivaantuuliin(huollettava emulsio Ryde)
   
 10. kop-O-nen

  kop-O-nen 2004 440 Pro-XR 700Mod / 2021 Xterrain 900 Turbo

  Muista kuitenkin että sitä esijännitystä ei ikinä saa kiristää ihan niin pitkälle kun kierrettä riittää! Korkkaa kierteen helposti.
   
 11. Raaka_Arska

  Raaka_Arska Yamaha Phazer MTN, Polaris Switchback 600 H.O

  Jep! Kiristin hakaneulajousta kireimpään asentoon, mutta eipähän tuolla ollut juuri vaikutusta. Pohjaan jytisee vieläkin. Alusta oli niin paksun jään peitossa, etten tuolla mettässä nähnyt, kuinka kireällä takapukin jousi on. Jahka taas päivä valkenee ja saan kelkan talliin lämpimään, voin tutkia tarkemmin sitä jousta. Voihan hyvin olla myös, että iskarista on typet sihahtaneet maailman tuuliin.

  Mutta ei hätää, kelkka on maahantuojan ja sille luvataan vielä vuoden takuukin. Eiköhän se laiteta kuntoon suksien ohjurirautoja myöten. Täytyy mennä myyjän luo huomenna marmattamaan!!!
   

Suosittele tätä sivua