FX Nytro XTX

Keskustelun 'Yamaha' on aloittanut käyttäjä Larkko, 11/1/09.

 1. hekkis

  hekkis Sidewinder MTX 153, S4

  Päivitin alustan eturemmit nylonpintaisiin tarvikeremmeihin (Duell, 4mm paksut). Leikkelin mattoveitsellä sopivan kokoiseksi alkuperäisiä mallina käyttäen. Nyt on remmeistä kokemusta muutama sata km ja ainakin toistaiseksi remmit näyttää vielä hyviltä.

  Kertyipä samalla kokemusta myöskin SLT suksista ja hyvinhän nuo näyttäisi pelaavan myöskin kovalla reitillä.

  Kahvanlämmittimiin ei ole ainakaan toistaiseksi mitään päivitystä tiedossa.
   
 2. Larkko

  Larkko Well-Known Member

  Tänään tuli puhkottua umpisia oikein urakalla ja hyvin se vain etenee, vaikka matto onkin vain 32 mm. Paikat vain on kyllä kipeänä, kun sai pätkiä repiä vähän väliä irti. Totuuden nimissä tuli omaki värkki upotettua pari kertaa aika lahjakkaasti, mutta aina niitä välillä tulee työtapaturmia, kun rajoja hakee :) On kyllä helppo viedä umpisella tuota kampetta, vaikka onkin vähän painavampaa sorttia. Viikko sitte tuli kiikuttua vaaroja päälle myös kaks päällä ja hyvin se kulki silloinki, Kyytiläistä vain kuulosti välillä hirvittävän :)

  Luntakin alkaa olemaan pikku hiljaa riittävästi :)
   
 3. Mr. El Maco

  Mr. El Maco Yamaha SW440

  SLT:t on reitille tarkoitettukin.. PP:t on pehmoisempaan.. Mutta toimii monesti reitilläkin erinomaisesti, tänäänkin lipesi pari mutkaa hieman leveäksi, mutta PP kantaa ja kääntää pehmoisemmassakin..
   
 4. Larkko

  Larkko Well-Known Member

  Olenki aatellu, että PP vois olla se minun valinta, kun täällä on melkein aina reitit pehmeänä ja aika paljon tulee ummellakin ajettua. Edellisessä kelkassa oli SLT:t ja ne oli kyllä reitillä hyvät, mutta pikkusen meinas umpisella keula uiskennella liian syvällä.

  Täältä (http://www.youtube.com/watch?v=Xn1uRwVY6HE) löytyy lyhyt pätkä tämän päiväseltä reissulta. Kuvan laatu vain heikkeni siirto-operaation myötä aika lailla...
   
 5. hekkis

  hekkis Sidewinder MTX 153, S4

  mukavan näköistä ja kivaa nelarin murinaa;) Lunta näyttää ainakin olevan sopivasti;)
   
 6. Larkko

  Larkko Well-Known Member

  Ei taida olla monella tätä foorumia lueskelevista ko. kelkkaa, kun tuntuu olevan tällä palstalla niin hiljasta. Vai onko XTX vain niin hyvä, että kaikki vain on kelkan selässä ;D

  Aika positiivista palautetta oli kelkasta annettu Kelkkalehden parivertailussa. Jäin vain miettimään, että olikohan testikelkka aivan orkkis säädöissä, kun kelkan aliohjautuvuudesta ei sanottu sanaakaan?
   
 7. Ragetti

  Ragetti Well-Known Member

  kyllä on varmasti monella tulossa, ainakin jos kattelee kenellä kaikilla on rs:t ja rx:t myynnissä ;D nimimerkillä "niin mullaki"
   
 8. Miksal

  Miksal Well-Known Member

  Mulla jäi 2k€ päähän joulukuussa tuo XTX, kun ei viittiny tehdä velkaa.  ::)  No katellaan vuosi tai pari eteen päin, ehkä sitten.
   
 9. Yamppa

  Yamppa Assault 800 &1050

  Pitääpä tänne kommentoida hieman. Meillä oli xtx koeajossa tuossa männä viikolla Laukaan suunnalla. Tunnelmat oli hieman kaksijakoiset.

  Toisaalta kampe on jollain hullulla tavalla todella mukava ajettava, tuntuu kerranki siltä, ettei moottori ole juuri räjähdyspisteessään ja muutenkin ajoasennos ja muut sopii todella hyvin itselleni ja ajoltaan suht tasaisella uralla vallan mukava.

  Toisaalta alustaa tuossa xtx:ssä ei ainakana ole juuri minkäänlaista, joka pää pohjaa luvattoman helposti, keula pohjaa varsinkin jos hieman toiselle kantilleen putoaa ja lyö silloin melko rajusti käsille. Kulkupuolikaan ei mitenkään erityisesti säväyttänyt, hyppää kyllä paikaltaan ripeästi mutta sitten meno vähän puutuu. Myös kääntyvyys on heikko, sukset vaihtamalla todennäköisesti paranee. Myös keulan paino tuntuu ajossa omasta mielestäni aika rankasti. Vaikka koneen puolesta tuntuu siltä, että se kestää vaikka ikuisesti niin patikossa tuntuu taas vastaavasti siltä, että jos tällä täyden päivän ajais niin sen saisi mättää lapiolla roskapusseihin.

  Tietty pitää muistaa että ei tuota oo ehkä ihan keskisuomen patikkoon tarkoitettukaan ja kyllä se jonkinlaista omistamisen halua minussa herätti. Tosin ei se ainoana kelkkana kyllä menis, mutta toisena vaikka tuon oman revin rinnalla vois olla mainio. Toki ahdettunahan se ois itelle laitettava jos laittais. Vähän kuitenki ajattelin, että itelle ois ehkä paras ratkaisu pätkä ja siihen sitte 345 matto alle. Pätkänytroa en oo koskaan päässyt koeajamaan, ihan mielenkiintoista kyllä olis.

  Ei voi mitään, kaikesta huolimatta pientä yamahakuumetta kyllä tuli. On ne tavallaan hienoja laitteita.

  E: Myös bensa tuntui maistuvan aika reippaasti tankin kokoon suhteutettuna.
   
 10. Hemmo

  Hemmo Paluu Tulevaisuuteen -

  Lyhyt kehu myös täältä suunnasta. Alkutalvesta oli mahikset testata pikku kiesit XTX jammua ja on se kyllä oikeesti ihan kiva laitos. Paljon vakaampi mitä pätkänytro. Meikän köröttelyssä alustakin tuntui ihan kivalta. Isommille lumille ei päässy testaamaan, vaan hanki kantoi liian hyvin. Ois mukava päästä kokeileen tämmöstä 51 lapulla ja ahtimella. Toisaalta tommonen 345 matto vois olla näppärämpi, rtx:n ympärille rakenneltuna ja ahdettuna. Varmasti hyvä vaihtis reissaajalle, joka tahtoo uudempaa ajoasentoa mitä noi vanhat sohvamallin nelarit on. Lisäksi Yammun viimeistely nyt aina on mitä on, eli hemmetin hieno.

  1200BRP:n tuotteeseen verrattuna oisin Jamahan mies. En tykänny yhtään siittä bombalaisen voimansiirrosta, sikavammanen nykijä. No, noiki on säätöjuttuja toki ja niihin kuulemma tottuu (paitsi minä, juurtunu 2t mies ;D )

  Suorituskykyä ei kyllä tartte yhtään häpeillä. Kestää vertailun muihin vastaaviin nelareihin.

  Ehkä sitä jossain vaiheessa itekki tekee takinkäännön kun noita 09 nytroja alkaa saamaan käytettynä 3000eurolla valmiiksi ahdettuina ;D
   
 11. hekkis

  hekkis Sidewinder MTX 153, S4

  AIka hiljaista on leskustelu ollut XTX:n ympärillä...

  Nyt alkaa itellä olla pikkaisen vajaat 2000 km takana kyseisellä kamppeella, ja täytyy myöntää että kampe kyllä istuu hyvin omaan käyttötarkoitukseen. Kovalla reitillä ja patikossa pelaa mukavasti ja tätä tukee hyvin ajoasento, joka on ihan omaa luokkaansa;) Kokemuksia on myöskin pehmeällä ajosta ja jos oikein tosi pehmeään menee niin matossa saisi olla harjaa enemmän, mutta näillä nykylumilla tuokin matto toimii suht mukavasti. Ompahan vähän haastetta kun ei jokapaikkaan mene ihan kävelyvauhdilla;)

  Mitä tulee alustan toimivuuteen, niin ehkä pientä jämäkkyyttä iskareihin kaipais, mutta sekin asia on korjattavissa jos niin haluaa. Toisaalta tämähän ei olekaan mikään kisakampe, mutta olis toivomus valmistajan suuntaan että liian hyviä keppejä ei voi laittaa vakionakaan. Ainakin itse olisin valmis maksamaan hieman enemmän jos olis vakiona paremmat pumput alla. Iskarien, maton, tuulilasin, suksien yms valinta/variointi pitäisikin olla loppukäyttäjän päätäntävallassa. Tämähän on nykyisellään typerää, että nurkissa lojuu ylimääräisiä osia käyttämättömänä.

  Viimeviikolla tuli eteen mielenkiintoinen haaste lämpöjen suhteen. 5km umpista ja syttyi lämpötilamerkkivalo mittaritauluun. Vähän aikaa odottelua ja taas matka jatkui. Tätä jatkui jonkin aikaa ja sitten rupesin tutkimaan et mistä oikeasti on kysymys. Kelkka kylelleen ja kurkistus telaston etupäässä olevaan lämmönvaihtimeen. Sieltäpäs se ongelma löytyikin. Sohjopatti lämmönvaihtimen edessä ja tämä käytännössä esti uuden lumen pääsyn lämmönvaihtimeen. "Alkuperäinen" pohjapanssari teki n. 1cm:n "lipan" lämmönvaihtimen etuosaan ja esti lumen poistumisen vaihtimesta. Lyhensin n.1cm pohjapanssaria vaihtimen kohdalta ja ainakaan 20km:n umpisen testilenkillä ei vastaavaa ongelmaa enään esiintynyt. Tästä on ollut varmaan jossain vaiheessa puhettakin täällä palstalla, mutta kaikkeahan ei kaikki voi tietää. Onneksi pohjapanssi on ruuveilla kiinni, joten se on suht nätti käyttää irti. Kyseistä ongelmaa ei ole esiintynyt reitillä / kovalla ajossa, joten tämä meinas hieman hämmästyttää..
   
 12. Larkko

  Larkko Well-Known Member

  Kyselin tänään, että onko kahvanlämmittimiin tulossa mitään päivitystä. Maahantuoja oli todennut itsekkin testeissään, että tehoa uupuu, mutta ainakaan vielä ei tehtaalta ollut tullut mitään tietoa, että päivitystä olisi tulossa. Nythän nuo kelit kyllä alkaa lämpenemäänkin, joten katellaan mitä tapahtuu.
   
 13. Larkko

  Larkko Well-Known Member

  Nyt alkaisi olemaan ensimmäinen tonni mittarissa ja laitetaanpa tänne vähän omia kokemuksia ko. kamppeesta.

  Moottorissa on mukavasti puhtia koko kierrosalueen ajan. Moottorijarrutuksen kanssakin on oppinut alun jälkeen elämään ja enää sitä ei juurikaan edes ajattele. Liukkaalla vain kannattaa muistaa, että tela menee lukkoon aika helposti ja sen jälkeen perä voi yrittää rinnalle, jos on saman aikaisesti kääntymässä johonkin.

  Aivan aluksi voimansiirrosta kuului erikoinen lonksahdus liikkeelle lähtiessä, mutta sitä vaivaa ei kestänyt kauaa. Ilmeisesti osat haeskelivat vielä omia paikkojaan.

  Aikaisemmassa vehkeessä ei ollut säädettäviä iskareita ja jonkin aikaa meni opetellessa niiden sielunelämää. Nyt alusta alkaa olemaan omaan käyttöön aika hyvässä kuosissa. Kelkalla voi päästellä mukavasti ja väsymättä hieman lujempaakin ja vauhtikin alkaa pikkuhiljaa löytymään. Telasto kyllä välillä pohjaa kunnon patikossa. Puskeminenkin tuntui vähentyneen alustan säätöjen jälkeen, mutta toisaalta lumikin on nyt hieman tiiviimpää, että silläkin voi olla osansa. Alusta voisi olla ehkä hieman kantavampi ja etupukissa voisi olla säädettävä iskari, niin sitten alkaisi varmaan kelkka olemaan alustan puolesta kohillaan. Patikkohakkurit sitten erikseen...

  Suksia en ole vielä vaihtanut, mutta PP:t on hakusessa. Lisäksi ohajustankoon on varmaankin tulossa pientä korotusta. Jos umpista tulee ajettua paljon, ei suksia kannata ainakaan kapeampiin vaihtaa, koska vakiosuksillakin keula tahtoo välillä sukeltaa kääntäessä ja rinnettä samalla alaspäin ajaessa.

  Ummella kelkka kulkee aivan kohtalaisen hyvin, vaikka harppua voisi olla enemmänkin. Pitkä tela kuitenkin auttaa siinä, että kokoajan ei tarvitse olla kaasu pohjassa ja kaks päälläkin pääsee reitiltä sivuun. Telan jarrutuspito on lukkojarrutuksessa aika heikko.

  Kulutukset ovat pyörineet välillä 16-22+ litraa / 100 km. Tosin en ole yhtään täyttä tankillista ajanut reitillä tai kovalla jäljellä.

  Kahvanlämmittimet ovat tehottomat ja niihin toivoisi päivitystä. Lisäksi alkuperäinen tuulisuoja kannattaa vaihtaa korkeampaan, jos ajelee kovilla pakkasilla ja haluaa edes hieman suojaa kylmää viimaa vastaan.

  Pohjapanssarin takaosasta kannattaa leikata siivu pois, kuten Hekkiskin totesi, että lumi tippuu lämmönvaihtimen edestä pois. Itse tein ko. operaation järven selällä Leathermanilla. Operaatiosta huolimatta, lämpötilan varoitusvalo syttyi kerran. Tämäkin johtui ilmeisesti siitä, että kaks päällä ajeltiin hiljakseen syvässä ja märässä lumessa, eikä jäähdytystä tämän vuoksi tullut tarpeeksi.

  Yksi remmi on mennyt vaihtoon, kun kaveri poltti siihen loven. Muuten remmi oli hyvässä kunnossa 1 tkm matkan jälkeen. Remmi kärähti kelkkaa irti repiessä. Lisäksi toisen käden tuulisuojan varsi nyrjähti melkein poikki, kun kaaduin siihen päälle. Muita vaurioita tai korjattavaa ei ole tällä matkalla ilmennyt. Öljyt ja suodatin tietysti vaihdettiin ensihuollon yhteydessä ja alustaa rasvailtiin.
   
 14. hekkis

  hekkis Sidewinder MTX 153, S4

  2000 km rajapyykki on nyt sitten ylitetty. Käytin kampetta iskarihuollossa ja samalla muutettiin iskareiden simmauksia. Ensimmäisellä koeajolenkillä selvis, että alkuperäiset iskareiden säädöt oli tosiaankin optimoitu pehmeällä ajoon. Päästelin patiskossa ihan miehekkäästi ja empäs vielä saanut iskareita pohjaamaan, joten tästä hienosäätämällä varmasti saa nyt omaan reittipainotteiseen ajoon tosi makean kamppeen. Samalla vaihdettiin etupukin iskariin jäykempi jousi (25N), kun alkuperäinen oli muistaakseni 15N. Takajousi oli testilenkillä medium asennossa ja tuntui kantavan perää ihan eri malliin, kuin aikaisemmin ku sitä piti pitää tiukimmalla.

  Mikähän on konkareiden mukaan järkevä iskareiden huoltoväli?
   
 15. SRMK

  SRMK ET 340 Professional '86

  Onko kokemuksia mikä on käytännön suorituskyvyn ero verrattuna RX-1:n? Siis 150hv ruiskumalliin?
  Ei varmaan mitään isoa eroa ole, mutta kuitenkin.
   
 16. Catiska

  Catiska Well-Known Member

  Ero on aika pieni, käytännön testistä löytyy video kotisivuiltani ;)
   
 17. Puppe

  Puppe BackyardKing

  Jou, hienot sivut sulla, IE:llä kuvat on mitensattuu, tuliketulla kaikki ok.
   
 18. Catiska

  Catiska Well-Known Member

  IE:llä en pääse niitä tarkastamaan, Maciin kun ei IE:tä ole tarjolla (enpä sitä muuten kaipaisikaan). Safarilla ja tuliketulla koetan tsekata aina välillä nuo läpi.
   
 19. hekkis

  hekkis Sidewinder MTX 153, S4

  Nyt on hieman vajaat 3 tonnia mittarissa ja kampe senkun paranee käytössä. Ekat liut meni joissain 600 km kohdilla ja nykyisissä näyttäisi olevan pintaa vielä muutama milli jäljellä, joten liuissa on isoja eroja.

  Iskareiden simmaus kannatti ehdottomasti ja sitäkautta vekottimeen tuli kyllä aimoannos lisää mukavuutta.

  tein pikahuoltoa ennen viimeistä reissua pohjoiseen ja huomasin, että alustan pultit pitäisi tarkistaa hieman useammin. Yksi pultti oli käytännössä irti toiseksi takimmaisen pyörän kohdalta. (Siitä mistä liukurunko kääntyy ylös). Onneksi pultti ei ollut tippunut, kun se vastaa pyörään. Kannattanee tsekata ko pultit kyseisestä kamppeesta. Onneksi ei ollut särkynyt mitään;) Joskus on tuuriakin...
   
 20. Larkko

  Larkko Well-Known Member

  Itellä on reilut 2000 km mittarissa ja liu'ut piti vaihtaa n. 1400 km jälkeen. Ihmeen nopeasti ne kyllä kului, kun suurin osa ajosta oli kuitenkin pehmeässä lumessa. Samaa vikaa oli kyllä edellisessäkin Yamahassa.

  Yhden remmin jouduin vaihtamaan, kun kaveri poltti siihen loven (kaivettiin vehettä kinoksesta) ja kahvan tuuliohjaimen varsi katkesi, kun lensin siihen päälle. Siinäpä tämän talven kalustotappiot. Polttoainekulut jäivät reilusti viimevuodesta ja öljyyn ei mennyt euroakaan, kun eka huoltokin oli ilmainen.

  Viime viikkoisella käsivarren turneella kilometrejä tuli reilut 600 ja välillä oli kovia aamupakkasia. 2t miehet arveli, että saako Jammua edes käymään, kun ei ole vetolaitetta. Arvelivat, että pitää ottaa kaminasta hiiliä koneen alle. Ensimmäisen aamun jälkeen keljuilut loppui, kun Nytro oli ainoa joka starttasi avaimesta :) Näkyipä reissulla toinenkin XTX, välillä Kilpisjärvi - Halti.

  Ajokelit alkaa täällä olemaan jo pikku hiljaa ohi ja pitää kohta pistää kelkka kesäteloille. Hyvin on kelkka pelittänyt ja ostokseen on kyllä voinut olla aivan tyytyväinen.
   

Suosittele tätä sivua