FX Phazerin rassaamista

Keskustelun 'Esittele kelkkasi' on aloittanut käyttäjä Deippa, 7/12/15.

 1. Deippa

  Deippa Yamaha Phazer FX -07

  Tehdääs tälle Phaazzerille kuitenkin omat topikki. Jääköön mxz:tan jutut omaansa niin ei tarvi sotkia kahen erin merkkisiä vehkehiä :p

  Eli tässä keväällä kirjotetut jutut aluksi:

  No niin kyllä se nelitahtimoottorikelkka vaan löytyi 8) Eli -07 Phazer FX:

  [​IMG]

  Onhan tuolla toki ajettu tonni enemmän ku mxz:lla, mutta kohtuu kuntonen ja kutakuinkin kaikki päivitykset tehtynä.

  Hieman testiä pellolla ja sitten pajalle korjaamaan ettei heti säretä just uusittuja liukurunkoja: [​IMG]

  Katoppakö tähän oli joskus laitettu läpivetävät ja nyt eivät olleet ed. omistajalle älynneet merkkipajalla lyhentää liukujen nokkia kun ne oli uusittu -> ääntää ja jumiikin sopivassa paikassa. Eipä siinä helppo homma ja tiedossa ostaessa. Kaiken lisaksi myös blingin vahvikkeet oli laitettu, joten kyllä noiden pitäs meikäläisellä kestää maailman tappiin.

  Tänään muutenkin ropasin katteita auki ja koitin katella mitä tollanen laitos on syönyt. Eikä yllätyksiä löytyny. Tästä jatketaan, tai siis ei jatketa, ku tää oli jatkettukin jo 345 pitkäksi, joten ei heti tarvi sitä suunnitella. Tosin voishan tossa olla karkeempikin matto tai 365 pitkä ;D

  Lisätään tännekin talteen tämä teksti jonka kirjotin phazeri-topizziin:
  Jatketaan myöhemmin tuoreemmilla jutuilla... vaikka tästä syyshuollosta:
  [​IMG]
   
 2. Mr. El Maco

  Mr. El Maco Yamaha SW440

  Vs: FX Phazerin rassaamista

  Kuvista kun ei nää niin pitää kysyä. Mahtuuko telasto kokonaisuudessaan pohjaamaan ilman, että matto ottaa pyrstöön kiinni.. Omassa pasuunassa oli Catin 325 matto ja silläkin meni aika liki, tosin eri alustalla. Niitä pikalukkoja pummasin jammun tiskiltä joskus, ei maksaneet sillä kertaa mitään (vissiin myyjä ajatteli että tuli yks uus jammu-ukko kylille).
   
 3. Deippa

  Deippa Yamaha Phazer FX -07

  Vs: FX Phazerin rassaamista

  Ilmeisesti näistä kuvista puhetta:

  Muistelisin että vastasi kyllä aika lailla tasasesti koko telatunneliin eikä sen kummemmin pyrstöstä, mutta tällä iällä en luottas enää kovin paljoa tohon muistiini, alkaa kovalevy täyttymään ;D Tutkitaan myöhemmin tarkemmin...
   
 4. Mr. El Maco

  Mr. El Maco Yamaha SW440

  Vs: FX Phazerin rassaamista

  En meinannu noita vaan ihan tuossa yllä ollutta kuvaa. Mutta kannattaa tarkistaa jos ei oo varma, ei pyörähdä tunneli solmuun. Tuon suhteenhan pahin tilanne on molemmat pukit länässä yhtä aikaa..

  nih..
   
 5. Deippa

  Deippa Yamaha Phazer FX -07

  Vs: FX Phazerin rassaamista

  Ei muuten oo näköjään yhtään kuvaa sattunu sivusta jossa perä ois näkyny, että ois voinu spekuloijja tarkemmin. Sinänsä minä kyllä pitäisin ihmeenä jos tuo mulla pääsee pohjaamaan mutta yllättävässä tilanteessa sekin lie mahdollista.

  EDIT: Viikonloppuna sain eriytettyä eturungon kelkasta. Eturungon irrotuksesta oli tuolla phazer ketjussa juttua, niin tosiaan 5 pulttia puoleltaan piti irrottaa, lisäksi imukotelo, siitä nippu johtoja / letkuja ja lisäksi öljysumppukin piti irrottaa että pääsi ruuveihin käsiksi ja sai öljyletkun pois eturungon välistä. Nii ja syylärikin piti löysätä irralleen. Vaan löytyhän se öljynsuodatinkin vihdoin sieltä kelkan uumenista :D
  [​IMG]

  Tänään vaihtelin tukivarsien puslia jämäkämpiin (By: hanski-58) ja osasyy ilmeisen parempaan kestoon on puslan pituus:
  [​IMG]'
  Kuvasta huomaa ehkä myös sen että tukivarsi on aavistuksen verran taipunut taaksepäin, mutta antaa olla. Ei oo kotikonsteja ruveta oikoon.
   
 6. T-Cat

  T-Cat Well-Known Member

  Vs: FX Phazerin rassaamista

  Onko tosiaan näin että pitää katkaista kelkka jotta pääsee käsiksi öljynsuodattimeen, ei kait ole tosi?
   
 7. Mr. El Maco

  Mr. El Maco Yamaha SW440

  Vs: FX Phazerin rassaamista

  Saa sen vaihdettua katkaisemattakin, mutta ei oo helppoa :)

  nih..
   
 8. Deippa

  Deippa Yamaha Phazer FX -07

  Vs: FX Phazerin rassaamista

  Kattelin tota eturungossa olevaa ohjaushässäkkää ja rupesin aukomaankin kun luulin että noi uudet laippapuslat tulis tonne, MUTTA eihän siellä ollu mitään sellasta. Isot metallirikat välissä ja kuulalaakeri (kuvassa punanen). Ja nyt kun yritän räjäytyskuvaa tulkita niin kyllähän siellä just noiden vipujen molemmin puolin olis tollaset mustat puslat mikkä mulla on irtaallaan.

  [​IMG]

  Siis eikai tähän joku ole rakentanut kuulalaakereita noiden puslien tilalle vai enkö mää taas(kaan) hokase ny ihan kaikkea ???
   
 9. hanski-58

  hanski-58 Well-Known Member

  Vs: FX Phazerin rassaamista

  Nuo laakerit on laitettu jälkeenpäin, orkkisosat on semmoset vaaleasta nylomuovista pyöritellyt kiekot jotka kuluu väljiksi.
   
 10. Deippa

  Deippa Yamaha Phazer FX -07

  Vs: FX Phazerin rassaamista

  Ohjaukseen oli tosiaan joku jossakin ja joskus rakentanut laakerit nylonien tilalle, joten nuo sai jäädä. Ei kait nuo ny niin väljät ees ollu, mutta oisinpa samalla nuo holkit laittanu tonne ku etupää oli auki. Nyt multa sitten jäi ylimääräiseksi yhdet tuollaiset kiekot, jos joku tarvii. Tänään sain eturungon paikolleen ja jotain muuta pientä, mutta eipä tässä oo hirveesti kerenny tähän keskittyyn kun piti saada yks reki liikkeelle:

  [​IMG]

  Tuohon piti rojektoida uudet aisat, jotka jäi kyllä osin kuorimatta aikataulusyistä kun piti päästä koeajolle :p Ja kuten foorumilla sääntönä ollut: ajokuvissahan piti olla kypärät päässä (ihan aavistusken verran nimittäin arvelutti että noinkohan tuolta hengissä takaisin tullaan ku ekaa kertaa moisella menopelillä liikenteessä) 8)

  Tuohon menopeliin jos joltain löytyy evullinen setolkkakello, niin voitaisiin ostaa!
   
 11. Mr. El Maco

  Mr. El Maco Yamaha SW440

  Vs: FX Phazerin rassaamista

  Seuraavan kerran kypärä myös hevoselle..
   
 12. paikkari

  paikkari Kelkat on myyty!

  Vs: FX Phazerin rassaamista

  Mitenkä tulikin hinku lähteä ostaan suomimakkaraa.
   
 13. Mr. El Maco

  Mr. El Maco Yamaha SW440

  Ootko muutes käyttäny penkkiä ja sen runkoa sekä putkistoa irti? Omastani käytin. Putkien lämpösuojat oli himpun sulaneet tankin alta kun donitsit vuoti liitoksista ja toisen putken klemmari oli kiertyny auki. No, tämähän ei ollu asia, mitä aloin kirjottelemaan. Vaan se, että toi penkin runko ja putkisto painaa aivan tuhottomasti ja lisäksi paino on korkealla. Siinä vois olla oiva kevennyskohde pasuunaan.

  Jotain kertonee se, että phazerin jälkeen sama shimmi catissa oli niin kova, ettei patissa voinut juuri ajaa kun potki perää ylös etupukilla. Jousikaan ei täsmänny edes huonosti.

  nih..
   
 14. Deippa

  Deippa Yamaha Phazer FX -07

  Vs: FX Phazerin rassaamista

  Suomimakkarasta en tiedä mutta kylmäsavutuotteena aiemmin mainittu eläin oli okein hyvää ;D

  Juu putkisto on tarkistettu eikä näyttäny ongelmia olevan. Haitareiden ympärille kääriin vielä lämpösuojanauhaa.

  Keventämään en ala, ei oo mun juttu. Tai siis sen pitäis nimen omaan olla MUN juttu ei kelkan....

  Aiemmin oli perästä puhe, niin ei näy olevan vaaraa että tunneli menis rullalle alustan pohjatessa

  [​IMG]

  Tuo ei ilmeisesti ole täysin vakio tuo puskurihässäkkä, näyttää siltä että yläputkea on jatkettu reilu 10cm (kaksi poikittaista muita huonompaa hitsisaumaa). Alempi näyttää muutenkin joltain kyläsepän viritykseltä vetokoukun tueksi. Tuon rungon puolenn liitoksen voisi hyvä hitsari kyllä tehdä siistiksi suoraan alkuperäisen putken kylkeen. Mutta ite en ala, siittä ei tule ku hirveän tai kauhean näköinen ::)

  [​IMG]

  Tuossa linttaustilanteessa ei muuten ole kumpikaan iskari paikoillaan alustassa mutta on se niin läjässä, ettei tuonne pääse mittomaan sitä takapukin iskarin minimimittaa ihan mitenkään. Mutta nyt ei ota tela tunnelin kattoon kiinni kun etupukkikin menee kasaan. Toisin sanoen ku keväällä tein tuo kokeen, niin sillon takapukki painui reilummin kasaan suhteessa etupukkiin päästäen maton osumaan tunneliin ja siellä muuten onkin sitten melkoinen joukko ruuveja ja niittejä repimässä mattoa :eek: Tosin eipä se ny kovin usein taida pohjaamaan päästä... mutta karkeemmalla matolla tilanne pahenee jos sellanen joskus alle eksyy.
   
 15. Mr. El Maco

  Mr. El Maco Yamaha SW440

  Vs: FX Phazerin rassaamista

  Joo, ei niitä iskarinmittoja oikein muuten voi kattoa kuin irroittamalla telaston ja liittämällä etu ja takapukki toisiinsa latikalla samalle etäisyydelle kuin ne on kelkassa kiinni ollessaan. Mutta ei tuo ainakaan yllä kiinni ottamaan tuohon perään.
   

Suosittele tätä sivua