Hakusessa kelkka 40% reitille 60% muualle

Keskustelun 'Minkä kelkan ostaisin?' on aloittanut käyttäjä Mtasuri, 2/4/20.

 1. Mtasuri

  Mtasuri Member

  Moro!
  Ens talveksi pitäs saada pulkka alle.
  Hakusessa siis tänne pohjoisen talveen kelpo vehe.

  Joskus tulee ajettua tunturiin pilkille ja metälle, mutta 80% itsensä viihdyttämistä. Joskus reitilläkin tulis vedeltyä, mutta suurimmaksi osaksi kuitenkin sen ulkopuolella.

  sitten se ikuisuus kysymys: Mikä kelkka?
  Tähän alle saat listata rehellisen mielipiteen merkki ku merkki, mutta perustele sanasi, itse kun näistä nykypäivän vehkeistä ei juuri ymmärrä.

  mutta olen katsellut seuraavia;
  Pro rmk 155
  Sks 155
  Freeride
  Boondocker
  Summit
  Backcountry

  Noistapa se pitäs valita. Uusi tai vähän ajettu.

  Auttakaahan ammattilaiset miestä mäessä!
   
 2. Jii.Pee

  Jii.Pee Axys pro rmk -18

  Ei ainakaan pro rmk jos reitillä tai muuten vaan kovalla tarvii ajaa.

  Sks jos polariksen haluaa. Tai ehkä ennemminkin jopa kaaos sillä matalemmalla matolla ja remmivedolla. Kovalla kelillä vaan saattaa tulla ongelmaa, mutta ei ehkä niin helposti kuin 3" lapulla olevassa. Kaaoksessa vissiin hieman paremmat iskarit kuin muissa pollen pitkissä. En ole seurannut joko ne paremmat on ens vuonna kaikissa pitkissä.

  Brp:n laitteet ei ainakaan mulla kiinnosta. Ehkä silloin jos olisi teamin vari ja erinlainen moottorintuenta. Ei jaksa niitä enempää perustella..
  Pollessa toimii kaikki, hyvä ajaa, helppo huoltaa ja säätää.
  Jos brp pitäisi valita niin freeride, summit expert tai bd re.
   
  Viimeksi muokattu: 2/4/20
 3. petes88

  petes88 Well-Known Member

  Tuolta listalta oma valinta ois sks taikka freeride.. Miettisin kyllä vakavasti myös 146" pitkiä kun kuitenkin 40% reittiä, tähän kans jompikumpi yllämainituista taikka boondocker re 2019-->

  Joo ja unoha pro rmk jos reitillä ajelet
   
 4. nappe74

  nappe74 Polaris Pro RMK 800 155" -14

  Itsellä Pro Rmk 800 155" ja viime talvi meni pelkässä reittiajossa... jännitin itsekin RR:n jälkeen miten tommonen umpisen kelkka suoriutuu patikosta enkä voi kuin kehua !! Omilla ajotaidoilla ainakin Pro Rmk oli erittäin hyvä ajella myös reitillä, en aja kisavauhtia eikä ole kauhean isoa reikää päässä mutta vauhtia kuitenkin riittää... suurensuurta eroa en havainnut RR:n ja Pro Rmk:n välillä, syherömutkissa toki pitempi kelkka on vähän kankeampi kääntää.

  Tänä talvena pääsi sitten Ruotsissa testaamaan Pro Rmk:n ja omat kapasiteetit umpisen ajossa... kyllähän tässä tapauksessa kuskilla loppui ennemmin kantti kuin kelkalla meno !!

  Mielestäni Pro Rmk on erittäin monipuolinen ja hyvä kelkka ja voin varauksetta suositella kys. kampetta sekalaisiin ajoihin...
   
 5. Mtasuri

  Mtasuri Member

  Kiitoksia jo tulleista vastauksista!

  khaosta olen myös katsellut, sekin olisi ehdottomasti listalla. Unohtui pois.

  ja 155 pitkä siksi, että lunta usein riittää ja tuo 40/60 ajopaikka rosentit oli keskiarvo. Varmasti tulisi useita ajokertoja pelkkään umpiseen.

  itse en reitillä tykkää mitään patikkoa hakkauttaa, mutta lujaa on hyvällä reitillä kiva ajaa!
  Miten alusta ja iskarit? Kellä paras?

  ja miten takuun toiminnat?

  entä polttoaineen kulutus?

  lisävarusteet? Laukku? Matkustajan istuin?
   
 6. FFoxi

  FFoxi Khaos, Ski-Doo Renegade & 5900 LTS -91

  Jos kyytiläistä meinaat kuljettaa, niin kannattaa kyllä vakavasti harkita laittaako Khaosta. Kapea ja korkea rakenne on kakspäällä kuin jumppapallon päällä keinuisi. Aivan hyvä yksin ajaessa myös reitillä, kun painoa mahdollista siirtää reilusti, mutta ummenrälläykseen tuo on tehty. Jos et jyrkissä rinteissä pääosin kikkaile, niin neuvoisin katsomaan jotain muuta vehjettä.

  146" SKS EHKÄ kompromissina harkitsemisen arvoinen kampe kuvailemassa käyttöön, mutta siitä voisi joku sellaisen omaava laittaa tarkempaa analyysiä. Itselläkin kiinnostaa onko siitä lisäpenkillä mukavasti kahden ajettavaksi?
   
 7. Eero28

  Eero28 Member

  Hyviä ja asiallisia viestejä tullu ketjuun ja propsit siitä kaikille kirjottaneille!

  Oma mielipiteeni on ehdottomasti 3900bd joko re tai ds. Jos et jyrkkiä rinteitä aja ja kilstoile niin ei polarista. Länksin alusta on ku unelma reitillä ja menee täysin 2päällä. Kaikista paras ois rex2 runkonen, mutta se hieman vanha jo. Tai mitä kukin hakee, ainakin se on varmin länksi minusta. Radienista ei mulla ole läheskään niin paljo kokemusta, mutta ajettu on jonkun verran ja ei todellakaan huono sekään. Mutta kyllä hehkutan tuon alustan ja yleistunnelman perään tuossa lynxissä. Polttoainetta saa länksillä säästeltyä, mutta kyllä ne kaikki syö riippuen ajosta ja tyylistä. Linq kiinnikkeet on hyvät, kuten taas pollella burantin laukku yms. Itellä Khaos nyt ja kyllä silläkin ajaa, mutta on se tuskaa reitillä ja kovalla jos vertaa länksiin. Toki rinteeseen en itselle huolis tällä hetkellä kuin m8000hc catti tai khaos. Pesee kaikki vastaavat mallit eri merkeiltä jos katson omia ajojani. Ja nämä vain omia mietteitä ei mitään faktaa. Vähän tekstikin yhtä tajunnanvirtaa, mutta annettakoon se anteeksi ja lukijalle vastuu:D
   
 8. Mtasuri

  Mtasuri Member

  Kiitoksia mielipiteistä!

  tosiaan välillä olisi kyytiläinen ja tällöin juuri tulisi nuo reitti ajelut ja pilkille menot.

  muutoin yksikseni viihdyn umpisella, välillä peukku suorana ja välillä hissukseen maisemia katsellen. En minä nyt mihinkään vuoristoon ole heti menossa, joten sen voi unohtaa. Sanotaan että ne mäet mitä minä kiikun mahtuu havumetsä vyöhykkeelle lähes kokonaan. Joskus tosin tunturissakin, mutta ne on vain ”reissut”

  haluaisin kuitenkin umpis painotteisen kelkan, niin että ei se meno pehmeässäkään jää siitä kelkasta kiinni. Mielummin omista taidoista.

  lueskellut lisää nyt näistä. Freeridellä porukat näemmä ajaa isoja kilsoja, eli myös reitti maistuu. Ja bd alustaa kehuu monet.

  Arvossa nyt on jokseenkin eroa. Alustavasti nyt olen katsellut pulkkaa 9-12.5k hintaluokassa.

  tuohon mahtuu sillointällöin myös ajamattomia kamppeita liikkeestä, mutta ne ovat 100% pollea.. Joka nyt ilmeisesti ei oikein ole sovelias kovalle alustalle tai 2 päällä..
   
 9. Rautane

  Rautane 162HC ja 600 xp-summit

  Saa myös hc cattia uutena tuohon hintaan. Entisenä polle-miehenä ei 2016 skskään huono ollut, mutta catissa on reittiajoa ajatellen vakiona paremmat iskarit, sukset ja vahvempi alusta. Matalampi painopiste kuin rmk:ssa, ei ole yhtä kiikkerä vaikka raideleveys on sama. Koneessa on vetoja mukavasti vaikka 50cc onkin vähemmän kuin nykypäivänä muilla merkillä + voimansiirto pelaa jo vakiona. Markkinoiden kestävin ja paras tela näistä korkealappusista, pollen ja brp:n 3" vakiotelat on melko löyhiä mitä kavereita seurannut. Soveltuu kaikkeen muuhun ajoon 162" pitkänäkin, paitsi vakiopenkki on niin lyhyt että 2 päällä ei mahdu ajamaan, pollessa penkki hieman pidempi. Hitaassa reenvedossa (<20kmh) hankikeleillä nostaa lämpöjä samalla tavalla kuin pro-rmk ja khaos. Jos tuo jäähtyminen hitaassa ajossa hankikeleillä on tärkeä ominaisuus niin kannattaa silloin katsoa sks, Mountain cat tai brp-malleja. Takuu pelaa catilla hyvin, mutta maahantuojalla on joskus vähän huonosti osia varastossa. Polttoaineen kulutus jos on tärkeä ominaisuus niin silloin katsoisin 800 etec tai 900 Ace malleja.
   
  Viimeksi muokattu: 2/4/20
  petes88 tykkää tästä.
 10. pezq^

  pezq^ 162HCevo & foxi

  Pikkuse aihetta sivute, mite menee tuo 2päällä ajo vaikka hc catilla jos virkavalta sattuu vastaan? Tuleeko sakot vai saako noilla kyydittää?
   
 11. teme-

  teme- Well-Known Member

  Eikös rekisteriotteessa pitäs olla merkintä 1+1 että saa 2 päällä ajella?
   
 12. D_Bar

  D_Bar Member

  Nyt on reilun kuukauden verran ollut tuollainen 155 sks ja tullut ajettua 600-700 km mittariin. Ajot on ollut enimmäkseen reittiä (toki aika pitkiä pätkiä hoitamatonta ja ummessa ollutta) ja hyvin tuolla on pärjännyt nyt kun laitoin raapijat sekä edellisen omistajan poistaman roiskeläpän paikoilleen. Tuli laitettua myös tuo lyhyempiin Polariksiin tarkoitettu FT-2 lisäpekki, mikä sopi hyvin tuohon pitempäänkin. Varmaan parempiakin reittikelkkoja on olemassa, varsinkin kyytiläisen kanssa ajaessa mutkaisella reitillä, mutta mukava tuolla on ollut ajella. Omaan käyttöön vaikuttaa sopivalta ja matkustajan oltavatkin on kuulemma hyvät tuossa lisäpenkillä. Ja penkki irtoaa parissa sekunnissa kun lähtee yksin ajamaan. Edellinen kelkka oli xp-runkoinen jatkettu renegade backcountry kapealla keulalla ja siihen verrattuna ei ainakaan reittiominaisuuksissa tunnu yhtään huonommalta. Reitin ulkopuolella SKS pärjääkin sitten paljon paremmin.
   
  petes88 tykkää tästä.
 13. hanski-58

  hanski-58 Well-Known Member

  Sidewinder 141-146-153.
  Kunnon kone.
  Käytettyinä hintahaarukka 10k€ ylöspäin.
   
 14. Basso58

  Basso58 Boondocker re 3900

  Re boondocker varmaan paras kampe tuollaiseen ajoon. Iskarit ja alusta ainakin huippu luokkaa. 3900 re dockerillakin pääsee reitillä liiankin lujaa ja kaks päällä oikein leppoisa ajaa. Muistaa vain reitillä piettää raapijat alhaalla niin ei ongelmaa.
  Ummella on kyllä tosi hyvä ja etenevä kampe. Kapian keulan kun vielä laittaa niin ei kuski väsy. Polttoaine näillekin 850 etec koneille maistuu ummella. Kalliimpia nämä tietenkin on kun vertaa polleihin ja catteihin.
   
  vetkulilm ja pezq^ tykkäävät tästä.
 15. Mtasuri

  Mtasuri Member

  Kiitoksia kaikille hyvistä vastauksista! Kovin laaja on skaala ja mielipiteet eriäviä. Olen alan ”ammattilaisilta” kin asiaa kysellyt ja samansuuntaisia mielipiteitä on. Alustan ja iskareiden sekä reittiominaisuuksien hyvyydestä dockerissa. Lienee syö vähän vähemmän menovettäkin, sillä ei tosin mitään väliä juuri ole. Harrastustakun ei pidä rahassa mitata!

  polle kiinnostaa edelleen hinnan takia.. Mutta vahvaa suositusta tulee lynxille.

  miten tehot? Ja kaasuvaste? Kyllähän sen umpisen menijän pitää takapyörillä kulkea!

  lisäksi kiinnostaa noi takuu ajat? Pituudet ja mitä sen voimassa pitäminen vaatii..
   
 16. FFoxi

  FFoxi Khaos, Ski-Doo Renegade & 5900 LTS -91

  Se on vähän siitä kiinni mitä arvostat kelkassa. Mulla on Khaos juuri tuossa kuvailemassasi käytössä. Nostelee iloisesti suksia ja menee ummella mihin kuski uskaltaa käskeä. Vetokoukku on perässä pilkkihommia varten. Tourinkia kokeiltiin ja se oli tuon heikkous, siksi ostettiin toinen kelkka niihin hommiin.

  DS Dockeri on eri peli kuin Khaos. Ummella tuntuu kuin panssarivaunulla kanttailisi Khaoksen jälkeen. Reitillä taas pesee Pollen.

  Kapea keula palvelee umpisenajoja YKSIN ajaessa, kaks päällä kapealla on aivan hirveää poukkoilla ummella. Reitillä kapeus on taas myrkkyä. Jos jotain ominaisuutta lisätään, jotain myös samalla heikennetään.

  Edit. Jos keulaa pitää kiskoa ummella ilmaan ja kelkan mitta on luokassa 153-155", niin sen tekee kaikkien merkkien uusimmat isolohkot. Ainakin säädettynä. Jos pelkkä satojen metrien keuliminen on pääasia ummella, niin silloin 146/3700 mittaiset voisivat olla yleiskelkaksi paremmin soveltuvia. Olisivat myös reitillä toimivampia kompromissejä.
   
  Viimeksi muokattu: 3/4/20
  Eero28 tykkää tästä.
 17. Mtasuri

  Mtasuri Member

  Ei missään tapauksessa olisi tarkoitus ummella ajella kakspäällä, ainoastaan reitillä ja/tai kun ajelee pilkille, toki sillon voi olla ns. Umpista, mutta vauhti silloin tosi hiljainen.

  mutta edelleen painotan sitä, että 85% kelkka tulee yksin ajoon ja hauskuuttamaan miestä. Eli ne ominaisuudet edellä mennään. Mutta kuitenkin tulee olla sellainen, että saa sen lisäpenkin ja sillä voi ajaa tarvittavat hallituksen haluamat maisema reissut ja pilkki hommat..

  Paljon noita nyt tässä katsellut, khaoksia näyttäksi olevan myös tällä perällä useita vähän ajettuja myynnissä..

  Mites noi ns. Tyyppi viat eri merkeillä? kaikki vehkeet saa rikki, mutta pitkässä juoksussa missä on eniten heikkouksia? Lienee ikuisuus kysymys, mutta kysyn kuitenkin!

  Kiitos jo vastannaille! Lisää mielipiteitä ja näkemyksiä kaivataan!

  -M
   
 18. Jii.Pee

  Jii.Pee Axys pro rmk -18

  Osta se remmi kaaos niin ei sitte kaduta jälkeenpäin :rolleyes:
   
 19. LittleSnowman

  LittleSnowman Well-Known Member

  Aika ison suosituksen voin antaa tuosta Pollen sks 155 mitassa. 850 koneella on tuo oma yksilö. Omat ajelut ovat todella sekalaista. Välillä pitkiäkin reittitaipaleita ja välillä taas ääliöringin pyörittelyä sekä muuta umpiskikkailua. Tuohon käyttöön ollut omasta mielestä juurikin sopiva. Pituuden takia ei kaikkein näppärin vietävä oikein syheröisillä reiteillä ole, mutta vasemman käden puolella olevan vivun avulla niistäkin on selvinnyt.. Ummessahan tuo on näppärä vehje viedä, ei toki pro rmk:n yms. veroinen.Koneeltaanhan tuo on vakiona ihan mukavan tuntoinen ja vetoja jonkin verran löytyy.
   
  karjal tykkää tästä.
 20. Polman

  Polman Yamaha XTX 146" 2020

  Tuo 155” on kyllä kankia ummella leveän keulan takia mutta kun vaihtaa 36” keulan niin sitten on makia ja reitillä normiajossa pärjää vallan mainiosti.
   
  LittleSnowman tykkää tästä.

Suosittele tätä sivua