Hyvä takki/kelkkapuku?

Keskustelun 'Varusteet' on aloittanut käyttäjä teikka, 4/1/10.

 1. Hutta

  Hutta 163"

  Vs: Hyvä takki/kelkkapuku?

  Klim Tomahawk -takki haettu postista... Ja ensimmäinen yö nukuttu se päällä. :) Työnjälki loistavaa. Illalla laitoin talouspaperia hartioilla ja kävin suihkussa. Tämän toimenpiteen pitäisi jokaisen tehdä jos on hankkinut Gore takin.

  Tietäävätkö kaikki mitkä 4 asiaa tulee ottaa huomioon jos meinaa pestä ja tai jättää pesemättä gore-tex vaatteet...???

  Eli alanko pitää luentoa ;D
   
 2. jiiipeee10

  jiiipeee10 Guest

  Vs: Hyvä takki/kelkkapuku?

  no kerroppa
   
 3. Hutta

  Hutta 163"

  Vs: Hyvä takki/kelkkapuku?

  1. Gore vaatteita tulee pestä. Kalvon kaikki ominaisuudet katoaa jos sen "huokoset" tukkeutuu. Käytännössä siitä tulee tavallinen sadeasu eli hengittävyys katoaa.
  2. Ennen kuin kalvolliset vaatteet lykkää koneeseen tulisi kaikki huuhteluaine jäämät huuhtoa koneesta. Itse teen siten, että suihkuttelen koneen pesu/huuhteluaine lokerot kuunmalla vedellä ja pyöritän koneen tyhjänä maximi lämpötilalla. Mielestäni tämä operaatio on sen verran massiivinen, että pesen yleensä kaikki gore vaatteet kerralla. (tai ainakin useamman). Huuhteluaine on siitä paskamainen aine kalvolle, että se irrottaa saumateipit ja tukkii kalvon "huokoset".
  3. Pestessä tulisi käyttää pesuaineena sellaista ainetta joka ei jää kalvoon. Valintaa helpottaa se, että ei pese tavallisella Omolla vaan ostaa siihen ihan vasitun aineen. Kun vaatteita pesee enemmän kerrallaan ei näiden erikoisaineiden hintakaan vituta liiaksi.
  4. Gore vaatteet tulee kyllästää oikein. Jotta hengittävyys säilyisi optimaalisena (pois lukien lämpötilat / höyrystyminen yms.) Päällykankaan tulee pysyä kuivana. Jos vaatteen päällykangas on läpimärkä ei hengittämistä juurikaan tapahdu.

  En ala ottamaan nyt kantaa siihen mikä on hyvä kalvo ja mikä huono tai miten ne eroavat toisistaan esim. hengittävyydeltään. Omasta kokemuksesta olen vain huomannut että paljon tärkeitä asioita jää näiden vaatteiden myyjiltä sanomatta. Pesuaineilla (kalvovaatteille tarkoitettuja) ei ole juurikaan eroa. Hintoja kannattaa seurata. Nikwax on parhaiten saatavilla ja todistetusti toimii.
   
 4. jiiipeee10

  jiiipeee10 Guest

  Vs: Hyvä takki/kelkkapuku?

  eli vanhoista saa hyvän pesemällä
   
 5. Viper MCX

  Viper MCX SR Viper L-TX MCX. Warrior GT MCX. KG700.

  Vs: Hyvä takki/kelkkapuku?

  Joko nykyisillä housuilla myös pysyy munat sulana ?
   
 6. JCLG

  JCLG Well-Known Member

  Vs: Hyvä takki/kelkkapuku?

  Jos suihkussa on käyty testaamassa vedenpitävyys niin pakkaskesto pakastimessa?
   
 7. Hemikoo

  Hemikoo Sidewinder xtx se 137"

  Vs: Hyvä takki/kelkkapuku?

  Erittäin hyvin, entisillä housuilla oli jos jonkinsortin windstopperia alla ei tominut mikään muu kuin sanomalehti munien ja reisien eteen....
  Kelkkana melkeinpä pahin: badboy yammu ja tuulensuojaa ei ollenkaan, hyvin tarkeni -18 kelissä 25km jäätaipaleen ja sen jälkeen vauhdikasta 70km/h---> menoa 60km
  Edit: noissa paksuin vuori (200gr thinsulate) etupuolella mitä kelkkahousuissa on..
   
 8. Hutta

  Hutta 163"

  Vs: Hyvä takki/kelkkapuku?

  Jos maksaa takista joitain satasia niin mielestäni kannattaa alkuun tarkistaa vuotaako saumat yms varsinkin kun kyseessä on 2 kerros eli ei pääse näkemään onko kaikki saumat teipattu asiallisesti. Ensi yön vietän pakasteessa... Mietin vain, mitä laittaisi tuon kuoren alle ku se ei itessään pidättele pakkasta paskan vertaa...
   
 9. Hutta

  Hutta 163"

  Vs: Hyvä takki/kelkkapuku?

  Kalvon ominaisuudet ainakin palautuvat jos ylipäätään on vielä kunnossa...
   
 10. V.V.K

  V.V.K Well-Known Member

  Vs: Hyvä takki/kelkkapuku?

  Tuli hommattua Scott Seal-takki ja Scott kinos-housut , toivottavasti olis lämmin puku .
   
 11. Qasimodo

  Qasimodo Ski-Doo MXZ 600 X-RS 2011

  Vs: Hyvä takki/kelkkapuku?

  Hain tänään MP -Asun M-Racing Zenith puvun. Otin numeroa liian ison takin jotta mahtuu suojapaita alle. Oli hyvä ratkaisu. Miellyttävä, väljä ja kevyt olla ja ajaa, helppo liikkua. Tänään oli 15 pakkasta, mulla oli suojapaidan alla pelkkä villakerrasto ja päällä Zenith -takki.

  Olen erittäin erittäin tyytyväinen ekan koelenkin (n50km) perusteella. Patikossa pommitin mennä ja järven jäälläkin painelin 5 km. Ei lepattanut vaikka laitoin vauhtiakin ihan reilusti.

  Entinen asu oli MP Asun Unit matkapyöräilyyn tarkotettu Gore Tex -asu. Kelkkakäytössä erittäin lämmin mutta voi miten jäykkä ja kankea ja kuuma!
   
 12. JariTapani

  JariTapani Guest

  Vs: Hyvä takki/kelkkapuku?

  Joko porukalla kokemusta noista klimin varusteista ajossa?
   
 13. iippa

  iippa RE 800 -15

  Vs: Hyvä takki/kelkkapuku?

  Klimate-housut on ollut nyt tämän talvea ajossa ja hyvältä on vaikuttanut. Sohjossa, puuterissa ja muussa kastelevassa säässä on tullut ajettua ja vesi tuntuu pysyvän oikealla puolella. MP-Asun, Snogearin ja Halvarssonin housuja käyttäneenä en enää vaihtais niihin takaisin.
  Lämpimätkin on kovemmalla pakkasella, mutta ei taas liian kuumat lämpimällä kelillä, joten kai se hengittävyys tuon tekee.
   
 14. KMV

  KMV ZR 6000 137" SP LTD

  Vs: Hyvä takki/kelkkapuku?

  Togwotee+Valdez yhdistelmästä kokemusta muutamalta reissulta.

  Työn laatu on ihan "rukkaa". Istuu hyvin ajoasentoon leikkauksen johdosta. Housut mukavat jalassa joustavan vyötäröosan takia, sallii vähän jenkkakahvojakin. Persus pysyy kuivana ja itselläkin on olut kuivempi olo ajon jälkeen, Gore XCR toimii. (Ed. puku Rukka Gore Tex)
  Hyvät vetskarit, runsaasti taskuja ja tuuletusaukkoja. Vaikka hintava niin hintansa väärtti!
   
 15. jorma79

  jorma79 arctic pussy cat xf800 mod:)

  Vs: Hyvä takki/kelkkapuku?

  mieki suosittelen :D
   
 16. Hemikoo

  Hemikoo Sidewinder xtx se 137"

  Vs: Hyvä takki/kelkkapuku?

  Klim topiikista lisää mutta mitään negatiivista en ole vielä löytänyt klim asusteista, ajoon tehty 5tkm klimate housut ja 1tkm keweenaw takki kypärän ohella parhaat ostokset lajiin...
   
 17. HJR

  HJR Well-Known Member

  Vs: Hyvä takki/kelkkapuku?

  Viime talvi meni -08 SnoGear SX:llä. Mukava, kevyt ja rento asu, mutta housut eivät oikein pitäneet jalkojen välistä viimaa.

  Tämä talvi on menty viime vuoden mallia olevalla Lynx Denali puvulla ja siihen olen kyllä ollut hemmetin tyytyväinen. Pelkkä suojapaita ja urheilukerrasto päällä voi ajaa jonnekin -15 asteeseen ja kun menee siitä kylmemmäksi, niin ohut fleece väliasu vaan lisukkeeksi ja taas mennään -25 asteeseen asti. Hengittää hyvin ja pitää viimaa.
   
 18. V.V.K

  V.V.K Well-Known Member

  Vs: Hyvä takki/kelkkapuku?

  Aiemmin mainitsemani Scotin puku on itselle juurikin se mitä olen hakenut! Pakkasta saa olla -25 niin ei tule kylmä ,kun vielä alle laittaa vaatetta. Eikä päästä viimaa läpi. Nähtäväksi jää sitten kuinka kuuma tuo puku on kun alkaa kunnon umpisen kikkailut ;D
   
 19. Kimurantti

  Kimurantti 2021 3700 RE-Ferrari green

  Vs: Hyvä takki/kelkkapuku?

  Minkälaista anorakkityylistä olette käyttäneet menstyksellä panssarin päällä? Ajo on kuitenkin reipashenkistä niin ei tarvisi olla paksukaan. Pankaa kokemuksia.
   
 20. james-x11

  james-x11 Well-Known Member

  Vs: Hyvä takki/kelkkapuku?

  Winroy Sport anorakki on hyvä, kevyt, hengittävä ja sopii Tekvest alle.
   

Suosittele tätä sivua