Joensuun ympäristö

Keskustelun 'Baana' on aloittanut käyttäjä Kapital, 17/8/07.

 1. rupsu

  rupsu GLS 3300, GLS 3500, Enduro

  Ajelin aamupäivällä n.10:28 Selkien kylältä kohti Mönnin siltaa.
  Kolme kelkkailijaa ylitti justiinsa joelta päin Mönnintien ja ajoivat siis kohti tuhopaikkoja.
  Näillä kolmella kelkkailijalla voi olla ensi arvoisen tärkeää tietoa tapahtumista, joko silminnäkijänä/todistajana tai käräjillä vastaajina?...ehdotan että kertovat havaintonsa ensisijaisesti polliisille.

  Ps. Ko. Porukan viimeinen oli punainen Lynx RE ja kuskilla Oranssit Teakvestit...keskimmäinen oli...
   
 2. tdi123

  tdi123 Well-Known Member

  Voi perkele sentää...
  Voimalinjoilla sais varmasti melko vapaasti kikkailla?
   
  Viimeksi muokattu: 24/2/18
 3. rupsu

  rupsu GLS 3300, GLS 3500, Enduro

  Minulla on siis Alibi. Olin autolla liikenteessä. Jakokosken Martoilla oli piirakka-maratooni Tähtikalliolla jonne olin
  matkalla hakemaan tilaamiani käsintehtyjä hergguja. Sattumalta nappasin valokuvan sillalta. Valokuvan tiedoista pystyin tarkastamaan lilimääräisen kellon ajan näkemälleni kelkkaseurueelle.
   
 4. mertsi

  mertsi rmk 144"

  Todella väärin veikattu.. Voimalinjat tehty pääasiassa yksityisten maille. Sähköyhtiöt vuokranneet vaan tolppien juuret... eli sen 2x2m alueen joka tolpan juurelta. Joka paikkaan missä ajat kysyttävä lupa.
  vähä niinku joku tulis monttupyörällä rälläämään nurmikollesi,jos omistat sellaista,ni taimikossa ajelu!
   
 5. Pkaksone

  Pkaksone Member

  Voi hitto, selkään pitäs antaa ...tin kiva kuulla/lukea tuollaisesta. Muutenkin tänä vuonna huomannut että on rällätty enempi siellä missä ei pitäis. Jalkakäytävän reunukset, pistot pelloilla, yms. sanomista tulenee - tai sitten on tullut se ikä täyteen että alkaa nipottaa. o_O

  Mut hyvä, jos on kuviakin porukasta saatu, niin tarvittaessa saa tekijät vastuuseen.
   
 6. vinotintto

  vinotintto Polaris axys assault -19 850 kai se on

  Onko metässä ajolla mitään merkitystä oikeasti metän kasvuun kun sitä ny vauhkotaa. Metrisessä hangessa kun kahlaa ni näkyykö kesällä mitään jälkeä et ois ajeltu vai onko tää nyt joku maanomistajien kiusa. Taimikot ymmärrän jos niistä nyt jotain näkyy näin hyvän lumen aikaa
   
 7. tdi123

  tdi123 Well-Known Member

  Hyvä sieltä tuli tietoa! Jokseenkaan aineellista tuhoa eivät linjojen alla saisi niin aikaseksi?
   
 8. vinotintto

  vinotintto Polaris axys assault -19 850 kai se on

  Jos ei sielä ny mitää enduro kisoja pidetä ni epäilen vähä et osa näistä jutuista on aika liioittelua. Jos ruotsissa ja venäjällä saa vapaasti jaa ja heilläkin metsät kasva normaalisti ni oisko tää suomen mettä ny sen herkempää.
   
 9. Pkaksone

  Pkaksone Member

  ... tarkoitin ite ihan taimikossa ajoa ja ylipäätään välinpitämättömyyden kasvamista. Ainakin pohjois-karjalainen epäsosiaalinen luonne ei sulata mielestäni kovin hyvin, jos luvatta jotain tehdään jonkun mailla.

  Turhaa hankaloittaa esim. lupien saantia, jne... Yritä siinä selittää, jos mittari on jo vastapuolella punaisella - vaikka mettä kasvaakin.
   
  vinotintto tykkää tästä.
 10. Myöhäherännäinen

  Myöhäherännäinen Well-Known Member

  Kyllähän se kelkkailijakin tiesti vois järkeesä käyttää, jos miettis aina silleen et mitä jos omilla mailla joku kävis rälläämässä nii luulis loppuvan. Ite en omista yhtään mehtää mut osaan kuitenkin ajatella kuin omistaja ja siks en kyllä rälläile koskaan luvattomilla mailla. Terkut vaan niille rällääjille et sakihivutustakin voi tulla ku riittävästi maanomistajilla palaa hermot ja menee sitä myöten reitit kiinni nii harrastajatoveritkin saatta hiukan suuttuu
   
  Sikli, rupsu, vinotintto ja 1 muu henkilö tykkäävät tästä.
 11. pagi

  pagi Arctic cat hardcore alpha

  Harmittava homma tosiaan tuo freeride ajaminen tässä taajama-alueilla jne.. vanha sanonta poissa silmistä poissa mielestä pätee tässäkin.

  Itse tullut tuota umpiskelkkailua harrastettua jo jokunen vuosi ja kyllähän se niin on että rauhassa saa harrastaa kun tutustuu karttoihin ja on valmis nykimään kelkan kärryllä 1h-2h matkan päähään joensuusta.

  Itsekkään en ymmärrä miksi se pitää valtaväylien varret russata vituiksi niin että koko kansa sen näkee.. tyhmää..:eek: en myöskään ymmärrä kun jokainen talvi täällä uhataan sakin hivutuksella ja spekuloidaan julkisesti sivu tolkulla missä ajettu ja mitä tehty? tätä foorumia varmasti lukee monikin taho joten, jokaisen kannattaa miettiä mitä täällä kirjoittaa.

  Yv viestillä voi jokainen laittaa havaintonsa ja aluevastaavat voi tiedottaa tarpeen mukaan kuten mertsi tuossa jo ilmoittikin että URAMO reitti tullaan sulkemaan tulevana maanantaina. Nämä vain omia mielipiteitäni kiitos ja anteeksi
   
  Viimeksi muokattu: 25/2/18
  rupsu, Sikli, KKuiri ja 2 muut tykkäävät tästä.
 12. tdi123

  tdi123 Well-Known Member

  Freeride on hieno homma ja sitä ittekki harrastetaan. Meillä on aikapaljon omia ja luvallisia maita.
  Mutta tässä tapauksessa vaikka ne taimet olisi katkottu sieltä vaaran takaa, kyllä ne tullaan huomaamaan, eli ei ne ole poissa mielestä...
  Siis kun kyse ei nyt ole muutamasta katkenneesta taimesta.
  Tuollaset retardit pilaa koko homman.:(
   
 13. pagi

  pagi Arctic cat hardcore alpha

  Kyllä kyllä. Tosiaan karttaa kouraan ja järkeä päähän tuo taimikoissa ajaminen aiheuttaa harmia vaikka se tapahtuisi missä.. se on jo suurta tyhmyyttä mennä ajamaan sellaiseen..

  Tarkoitukseni olikin herätellä ihmisiä miettimään jos sitä freerideä pitää harrastaa niin mahdollisuuksia siihen on mutta kauempana asutus keskuksista se olisi suotavaa tapahtuvan.
   
  ruupanen ja tdi123 tykkäävät tästä.
 14. rupsu

  rupsu GLS 3300, GLS 3500, Enduro

  käväistiin justiinsa @vinotinton kanssa K-Lahden ST1:llä. Kylläpä oli taas ajeltu reitin ulkopuolella sitten ihan huolella?

  Friiraid-osastolla pyyhkii hyvin ja tulevaisuus on turvattu. Pojat ajelivat kolme päällä viinin/tumman punaisella tourinki Polariksella, ensin reittiä ja siitä sitten sopivasti omia
  polkujaan miten sattuu. Tässä tapauksessa vastuu menee poikien vanhemmille.
  Kuski oli n.10v ja keskimmäinen ehkä 8-9v ja viimeinen, joka roikkkui keskimmäisessä n.6-v?
  Ed. mainittu tapahtumapaikka Kontionien koululta pikkuisen AH:lle päin sähkölinjoilla/ymp.
   
 15. rupsu

  rupsu GLS 3300, GLS 3500, Enduro

  20180225_113414(1).jpeg 20180225_122028.jpeg Tässpä kuvia keissistä "Mönni-Uramo".
  @mertsi pyysi linkittämään kuvat.
   
 16. vinotintto

  vinotintto Polaris axys assault -19 850 kai se on

  Paljon on ajeltu. Mutta tuossakaan ei näy koko aukealla risun sisua ni mitä vahinkoa tuosta oieasti aiheutuu? Taitaa olla sama ku koiranpaska kävelytien reunalla, helvetillinen huuto loppujen lopulsi tyhjästä. Korjatkaa jos olen väärässä.
   
 17. rupsu

  rupsu GLS 3300, GLS 3500, Enduro

  Irtisanoudun ko. ajatusmallista, vaikka samassa tallissa ajelemmekin.
   
 18. six-1

  six-1 Well-Known Member

  Tuon kuvan perusteella karavaani kulkee ja koirat haukkuu.
  En paikkaan nyt tarkemmin tiedä mutta onko tuossa hakkuuaukko jossa ei edes taimia ole, jos on niin kannot enemmin vaaraksi kelkalle kuin itse kelkka/ilija taimille.

  Ihmettelen vaan tätä "jahtaamista" kelkkailijoiden keskuudessa, talviloma menossa niin onko edes tuossa ajaneet edes paikallisia.
  Hieman haiskahtaa että taas "rahastetaan" joltain taholta.
   
  KKuiri, aleksip, pagi ja 1 muu henkilö tykkäävät tästä.
 19. vinotintto

  vinotintto Polaris axys assault -19 850 kai se on

  En minäkään siis hyväksy missään nimessä taimikoiden polkemista, niissä on hirveä homma istuttaa ja ovat niin hitaita vielä kasvamaankin! Mutta sitä siis kysyn et aiheuttaako tuo kelalla metsässä ajaminen oikeasti jotain tuhoa jos ei nyt puihin ajele?
   
 20. KMM

  KMM Active Member

  No ajatteleppas vähän. Lumen alla oleva latva ajetaan poikki niin siitä taimesta ei kunnon tukkipuuta enää tule. Joten vahinkoa alkaa tulemaan.
   

Suosittele tätä sivua