Jumissa pää asian tiimoilta.

Keskustelun 'Minkä kelkan ostaisin?' on aloittanut käyttäjä -P-, 27/1/14.

 1. -P-

  -P- Nytro XTX TTX

  Nyt kun on lukenut kaikki asiaan liittyvät tarinat, mitä foorumilta löytyy, voi todeta, että yhtään yksiselitteistä ajatusta ei enää päästä löydy.

  Vaihtoehto1: 2007 AC F1000 Snopro, moottori rempattu vastikään ja muutenkin siisti ja edellisen yksityisen omistajan kehuma peli. Matto välttävä.
  Vaihtoehto2: 2010 Lynx RE 600 Etec, tietääkseni remontoimaton. Matto hyvä.

  Molemmilla ajettu n 10tkm, yhtä siistin oloisia molemmat.
  Jälleenmyyntiarvo tuskin hirveitä enää eroaa ja polttoaineen kulutusero ei paljoa merkkaa.
  Kumpaankohan kannattaisi työttömän persaukisen valinta kohdistaa, Arska on kaukana ja Lyne ois ihan nurkilla.


  Jos joku esim ajanut molemmanlaatuisilla laitteilla, niin kehuja puoleen tai toiseen. Muutenkin saa kommentoida jos siltä tuntuu, eikä haittaa vaikka katsoo minkä väristen lasien läpi tahansa, kunhan edes hivenen järkiperusteita antaa.

  -P-

  Ps: ****u mul on pönttö jo sekasin, kohta pari vuotta itelleni kelkkaa katellu :-\
   
 2. k-kettu

  k-kettu Xrs egotykki

  Vs: Jumissa pää asian tiimoilta.

  Minä kallistuisin lynxiin. Perusteluna yleiset ajo-ominaisuudet sekä plussana polttoaine talous. Remontti alkaisi olemaan ajankohtainen,mutta sittenhän sillä koneella taas ajaa toisen mokoman.
   
 3. -P-

  -P- Nytro XTX TTX

  Vs: Jumissa pää asian tiimoilta.

  Luetun perusteella kyseinen remontti ois kallis :'(

  Mulla on(ollut) semmonen ikävä tapa, että kun remontoin jotain kulkupeliä, teen sen vimpan päälle kustannuksia kaihtamatta. Nyt tuohon ei oikein olisi edellytyksiä. Hermot siinä menee, jos puolittain asian tekee...

  Hyvähyvä kuitennii, mielipiteitä lisää, saan ehkä päätöksenkin aikaan :D

  Edit: Enemmän ehkä kiinnostaisi tuo AC, kun en oo koskaan moisella ajanut. Lynxillä useallakin. Myös tuo tehomäärä kiinnostaa ja sen helppo lisäys. F8:ssahan ois käytännössä sama heppamäärä, mutta tuntuis omaan käteen soveliaammalta tuo isomman koneen alavääntö.

  -P-
   
 4. Mr. El Maco

  Mr. El Maco Yamaha SW440

  Vs: Jumissa pää asian tiimoilta.

  Vihreiden lasien läpi katsottuna näyttäis siltä, että se ajotyyli ja tottumukset meinaa aika paljon.

  Catti tuolla koneella on taatusti raskas ajaa kovaa patikossa, tasaisilla baanoilla varmaan hauska laitos ja voima tuskin loppuu heti alkukaudesta. Uskoakseni varsin kestävä peli.

  Lynxi varsin hyvä pattisille reiteille ja toki toimintasäde melko iso, voimanpuutosta vaan havaittavissa. Puolittaista remppaa ei kannata tehdä..

  Jos huvittaa fiilistellä isoilla tehoilla hyvillä baanoilla tai jäällä, eikä bensankulutus todellakaan haittaa, ota Catti.

  Reippaaseen reittiajoon ainakin etelä-Suomessa lynx.
   
 5. -P-

  -P- Nytro XTX TTX

  Vs: Jumissa pää asian tiimoilta.

  Nytrollakin oon ajanut isoa pattia kohtuu reippaasti, joten se ei liene niin suuri asia, ehkä ennemminkin niin päin, että voisin tarvita pientä rauhoitusta.

  Kaveri on omaa -13 RE:tään vuoden tässä viilannut jousitusta enskakisoihin ja periaatteessa tiedän, mihin se alusta kykenee, keulalle pitää vielä jotain keksiä, kun RR:ssä se oli parempi, mutta telasto saatiin todella herkäksi, eikä pohjannut, kuin pahimmissa ryskyissä. Miten tuo Arskan alusta, mihin siinä riittää kyky? Jos absoluutisesti mitattuna ees 90% Lynen toimivuudesta, se voisi olla jo riittävä minulle.
  Niin lujaa en uskaltanut ajaa, että oisin telaston ominaisuudet kaikki käyttänt.

  Painan ite tällä hetkellä 107kg, joten alustalta jo jotain vaaditaan.

  Edittiä sen verran, että ajan varmaankin pelkästään pohjoisessa, täällä Hyryllä isossa patissa ja sitten Ruka/Levi akselilla, kun muualle lähden.

  -P-
   
 6. -P-

  -P- Nytro XTX TTX

  Vs: Jumissa pää asian tiimoilta.

  Tuo Arska on myytävänä Roin tarvikeskuksella, kiinnostus väheni kummasti, kun eivät osanneet selittää, minne on mittarista kilometrit hävinneet. Pari vuotta lienee kelkka ollut siellä myytävänä.

  Edellinen yksityinen omistaja kertoili kelkan historiaa hyvin ja sen suhteen kelkka vaikutti ostamisen arvoiselta.

  Vaikka välirahakaan ei olisi kauhea ollut, jäi silti hivenen paha maku tuosta. Samalla tuli mieleen, että onkohan siellä monessa muussakin sama juttu.

  Oiskohan aikalisän paikka muutenkin, hommaa vaikka potkukelkan :)
  Kokeillaan ajella vuokrakelkoilla vielä tää talvi.

  -P-
   
 7. Puppe

  Puppe BackyardKing

  Vs: Jumissa pää asian tiimoilta.

  Siis oot aiemmin kattonu varmasti samaa kelkkaa ja nyt hävinny mittarista pari tkm?
   
 8. -P-

  -P- Nytro XTX TTX

  Vs: Jumissa pää asian tiimoilta.

  Ei vaan edellinen omistaja kertoi kilometrimäärät, missä mitäkin oli tehty ja suurin piirtein kaupantekolukemat. Pari tuhatta kilsaa puuttui. Voihan siihen olla selityskin, mutta en sellaista saanut. Tuolla ei suurta merkitystä liene, jos kaikki ok, mutta...

  -P-
   
 9. Bearcat-97

  Bearcat-97 Well-Known Member

  Vs: Jumissa pää asian tiimoilta.

  Tuo Catti vaatii ehdottomasti alustan iskarien päivityksen (jos siellä on vakiot vielä) jotta sillä pystyy ajaan rajummin. Etupukin iskari varsinki on alimittanen ja se pohjaa helposti. Uudelleen simmittämällä sen saa jämäkämmäksi, mutta sitte huoltoväli tippuu liian lyhyeksi. Päivittämällä Öhlinssit alustaan ainakin F8 EXT -11 muuttui rajusti ja tosi oli magea vehjes päästää meneen. Hypyissä lentää suoraan ja rauhallisesti - toki tuon EXT mallin pidempi tela vaikuttaa asiaan. Moottorihan tuossa Catissa on kans ihan eri maata kestävyyden kannalta vs 600 rotaksi, sekun on tehty "umpiraudasta". Kaikki osat on mitotettu överiksi niin se ei ajamalla lopu jos muuten tekee huollot yms ajallaan. Kone muuten on kyllä sitte aika mieto noin isoksi. Vakiona sitä on kuristettu päästöjen yms takia turhan paljon ja se suorastaan huutaa viripalikkaa jotta kaikki potentiaali saadaan käyttöön :) Vakiona ero 800:een ei oo kovin iso, vääntöä tuossa tonnissa on enempi heti alhaalta, mutta muuten ero on aika pieni. Mutta kutiteltuna siellä on sitte kyllä löylyä. Bensaa kuluu 800:een verrattuna muutama litra enempi satkulle, ei kuitenkaan mitään posketonta. Tonnisen paino 800:een verrattuna on kans tuntuva, vaikkei se paperilla ole kovin paljoa - se käytännössä kuitenki tuntuu (ainakin M-rungossa).

  Itse ehkä kallistuisin 800:een F:ään ennemmin ko tonniin jos tarkotus on vain ajaa meneen. Vielä tarkennuksena HO koneiseen malliin (-10 tai uudempi). Toki hinta nousee sillon useamman tonnin. Tuossa HO mosassa on teho jne kondiksessa, kulutus kohdillaan mutta myös kestävyys.

  Lisäksi -07 mallissa on mekaanisella pakilla oleva DD, joten se on ehdottomasti miinus. Oikea RER pakki tuli Cattiin vasta -09. Tuo mekaanisella pakilla oleva DD hajoaa 99% varmuudella jossain vaiheessa.

  Lynestä ei oo kokemuksia.
   
 10. -P-

  -P- Nytro XTX TTX

  Vs: Jumissa pää asian tiimoilta.

  Mikä tahansa Foxi-alusta vaatii päivityksen, jos meinaa rajusti ajaa :D
  Miten 07 ja 08 alustat eroaa toisistaan, vai onko niissä eroa?

  Semikovassa reittiajossa vois kuvitella, että 10 menee vähemmällä, kuin 8 koska alavääntöä enemmän. Näin oon lukemani perusteella käsittänyt, että 8 on hivenen puhditon alhaalta ja vaatii kierroksia, ajoi melkein miten tahansa. Minusta 600RR Polle ei vienyt liikaa polttoainetta ja tehohan ei tule tyhjästä.

  Jos tuo DD:n ongelma on pelkästään se 6203 laakeri, joka ei kestä sivuttaiskuomia, niin siihen löytynee ratkaisu etsimällä toisenlainen laakeri. Jotainhan on jo tuohon vaihtoehtoja katseltu.

  Itseä kiinnostaa juuri tuo 10 sen takia, kun siinä on se alavääntö valmiina ja melko helposti saatavissa lisää löylyä. Jos perusajettavuus on jo hyvällä tasolla ja tasapainoinen, on sitäkin kohtuu helppo nostaa. Ei minua tuo paino niin haittaa, kaikki harrastusvälineet( mönksy, mopo, vene) on aika painavia kokoluokassaan. Olettaen siis, että muut ominaisuudet kohillaan. Kompromissihan se aina toki on.
  Mieluiten hommaisin turbolla höystetyn nelarin ja siihen kick-ass alusta...

  En oo ikinä Arskalla ajanut, mutta käsittääkseni se on ihan hyvä ajettava, joten siinäkin mielessä voisi olla turvallinen kokeilu.

  Iski tuo työttömyys syksyllä, niin kovinkaan rajuja hankintoja ei voi tehdä. Keväällä marssin jo "rahojen" kanssa kauppaan, että tilaan uuden kelkan, mutta sisällä muutin mieltäni. Ostin sen sijaan veneen, mopon ja kakkosauton ;)
  Jostakin vehkeestä pitää luopua, ennenkuin voi kelkan laittaa ja mopo on liipasimella. Ei mopoilu oikein jaksanut kiinnostaa, pari tuhatta kilometriä jaksoin ajella.

  -P-
   
 11. -P-

  -P- Nytro XTX TTX

  Vs: Jumissa pää asian tiimoilta.

  Ois kai tuo F8:kin ihan hyvä peli.
  Viime viikolla vasta aloin Catteja ees harkitsemaan, kun ei ole kokemusta, mutta luetun perusteella erittäin hyvä vaihtoehto :)


  -P-
   
 12. Bearcat-97

  Bearcat-97 Well-Known Member

  Vs: Jumissa pää asian tiimoilta.

  Catin DD:t -07 ja -08 on sellasia välimalleja, eli niihin lisättiin mekaaninen pakki jota ohjataan servolla. Tuo loota on täynnä semmosia kapeita hammasrattaita yms ja se on olemassaan susi. Kyllä se kestää aikansa, mutta maksimissaan ketjuvedon kestävyysluokkaa (about 5 tkm). Yleensä vähempi kuitenki. Se huonon laakerin korvausjuttu tulee sitte pakittomien DD:n kanssa jotka on kasattu tuohon isoon pakillisen laatikkoon. Tämä koskee siis -09 ja uudempia. Kaikista lujimpia on -05 ja -06 DD:t, muttei nuo -09 ja uudemmatkaan paljoa häpeä kun vaihtaa sen laakerin. Nuo pakilliset -07 ja -08 on siis kuitenki täysin eri maata muiden DD mallien kans. Hyvä puoli on, että pakilliseen voi dumpata pakittoman sisuskalut :)

  Tonnin ECUn voi reflässätä uudemmalle softalle, jollon vehkeeseen tulee sähkönen pakki. Tää optio kuitenki vaatii vähintään -08 ECUn, koska vanhemmat ECUt ei oo yhteensopivia mekaanisesti pakkisoftalle (piirilevyt erit jne/tms).

  8 ei ole puhditon alhaaltakaan, se kyllä liikkuu sieltäkin. Voimalinja vain on sellanen että se helposti tykkää nousta ylärekisteriin :) Mutta kyllähän tonninen on ihan eriluokkaa väännön suhteen, johan se 78mm isku vs 70mm (800cc) isku ja männän halkaisija kertoo.

  Kantsii käydä jossain liikkeessä kysäseen onnistusko koeajo. Tarvikekeskuksessa Roissa on mun käsittääkseni ainakin mahdollista koeajaa kelkkoja. En kyllä tiiä voiko kaikkia?

  Yleisesti ottaen Cateissa on luja tekniikka. Alustat on etupukin osalta alimitoitettuja suomen patikoihin, mutta iskarien päivityksellä siitä selviää. Keulassa olevat Floatit pelaa ihan riittävän hyvin kunhan säätää omaan ajoon sopivaksi - yleensä ei tarvi tehdä mitään niille. Runko F-sarjassa on mun käsittääkseni oikein luja ja keveän oloinen ajaa. Painava tosin sitte ko pitää oikeasti nostella.
   
 13. -P-

  -P- Nytro XTX TTX

  Vs: Jumissa pää asian tiimoilta.

  Jotenkin vaan mulle se pakki tuntuu aika pakolliselta varusteelta. Luetun perusteella(taas) ei tuo DD-homma sinänsä edes vaikealta vaikuta, enemmän ahistaisi luultavimmin mäntäremontti. Pitäähän nyt hyvälle yksi huono asia antaa anteeksi ;)

  Viime talvena kaivoin 800 SB assaulttia hangesta, jäin keula alaspäin rinteeseen puuta vasten. Maata myöten oli tela ja lunta vyötäröön asti. Se oli hikistä hommaa, tuskin tuosta enää pahasti vaikeutuu :D

  Rovaniemelle on täältä kohtuu matka lähteä koeajolle, ehkä ohikulkiessaan vois joskus onnistua. Tässä tulee Rukalle ja Leville noita reissuja keväällä, ehkä niillä sitten jos ei vielä ole tullut hankintaa tehtyä.

  Z1:n sp vois kans olla ihan ok, jos siihen turbon laittais. Ja moni muukin tietty, vaikka oonkin noiden laitteiden suhteen aika ronkeli, niin merkin suhteen en oo.

  Kunhan se ei vaan oo skippadoo ;) ;D
  Elämäni kauhein kelkkakokemus on Renegade backcountry vm -13, tuntui, että sen päältä tippuu jo paikallaan ollessakin, saati sitten mutkissa ajaminen reippaasti. Viime keväänä Ylläksellä tultiin ylhäältä Äkäkseen päin ja kaks vihreetä jätti minut, kuin seisomaan, vaikka ajoin niin lujaa, kuin uskalsin. Tässä mahto olla se tMotion-alusta, joka vaikutti?
  Ei liene reitille se kaikkein paras :)


  -P-
   
 14. Skiri

  Skiri Well-Known Member

  Vs: Jumissa pää asian tiimoilta.

  Ski-Doo Renegade Backcountry -13 on rMotion alustalla, joka pitäisi kyllä olla erittäin hyvä reitillä. Se mikä voi vaikuttaa tuohon keikkumiseen on Backcountryssä oleva kapiampi raideväli (säädettävissä).
   
 15. maxfun

  maxfun Polaris RXL 1992

  Vs: Jumissa pää asian tiimoilta.

  Itte yllätyin, kuinka hyvä tuo F1000 on ajaa. Ei ollu sikapattia, mutta siitä hieman pienempää. Alusta toimi vakioksi ihan ok. Tuossa vain on se et iso mosa, niin pitää olla ranteessa ruista et jaksaa viedä kelkkaa. Riippuen tietenki siitä et kuinka pitkää matkaa ajaa! Jos päivä reissut on > 150 km, niin sit kallistuisin lynen puoleen!

  Ja mitä tulee t-motioniin, niin sehän on makuasia sano Musti... En kyllä itekkään tykänny koko alustasta, niin reitillä kuin sen ulkopuolellakaan. Tietty jos olis ajanu enemmän, niin ehkä, mut oli se kyl omaan makuun liian arvaamaton.
   
 16. Bearcat-97

  Bearcat-97 Well-Known Member

  Vs: Jumissa pää asian tiimoilta.

  Rahalla saa ja mopolla pääsee. Tuommonen uuen karhia renekaappi on vajaa 10 te kalliimpi keksintö, kyllä se pitää olla jo melko paljon parempi että on rahalle vastinetta?

  Kyllä se tonnisen voima on aina suupieliä nostattava ominaisuus. Ei sillä sekunttiakaan nopiampaa pääse, mutta on lysti :-*
   
 17. -P-

  -P- Nytro XTX TTX

  Vs: Jumissa pää asian tiimoilta.

  Niinhän se on, että ei se voima siellä reservissä haitaksi ole, mutta jos kesken loppuu, niin katastrofin ainekset on käsillä.

  Mulla oli tuo Rene 3700 Doksun jälkeen ajossa, kyllä Lyne oli paljon parempi reitillä ajettava, eikä ollut raskas kääntää mutkiin.

  Hieno juttu, että löytyy paikka, josta hankkia tietoa laitteista, ei tarvii ihan sikaa säkissä ostaa.

  -P-

  Edit: Minun käsiin Lyne tuntu paremmalta, joku toinen on toista mieltä tietty.
   

Suosittele tätä sivua