jutustelua auton jälkiasennus xenoneista

Keskustelun 'Vähemmän kelkkailuun liittyvä jutustelua' on aloittanut käyttäjä Henri, 23/11/09.

 1. miqwe

  miqwe Xtrim ´14 pro-ACE

  Vs: jutustelua auton jälkiasennus xenoneista

  Joo pakko se on ajatella muitaki ku itteä. ;D Kun koskaan ei tiedä, mitä se vastaantuleva auto pitää sisällään/kuljettaa, niin ei tarkotuksella kehtaa kiusata ketään.. Tai aiheuttaa sitä verenpaineen kohtuutonta nousua. ;D

  Mutta olis se hyvä, jos jonkinlainen siunaus saatais näille jälkiasennetuille valoille, esimerkiksi katsastuksen yhteydessä normaali umpioiden suuntauksen ja hajavalon tarkistus laitteilla ja silmämääräisesti, kelpais vaikka uudet umpiotkin ehtona.. Toisaalta se vaatis muutoksia lakiin ja referenssirajoihin jne, joten taidetaan olla melko kaukana tästä toivotusta tilasta.. Mutta toivossa on hyvä elää, sanoi lapamato!


  Ollon sarjat ovat ihan hyvät nekin, jotkin mallit (vanhempi ampin ballasti) häirittee radiota melko makosasti.. Ostopaikasta riipppuu, minkä tasoset ballastit tulee.. Autojen lisävalot -topikissa tais olla lisää tietoa.. Jos nyt oikein muistan. :)
   
 2. Leader Dog

  Leader Dog ROTAX 440x-06 +R8 -63+R8 -64+912-ULS

  Vs: jutustelua auton jälkiasennus xenoneista

  Eiköhän autojen katsastus aiheuta toimenpiteitä näille H4 umpio xenoneille , näkyy meilläpäin puuttuvan ledipolttimoihinkin turhan innokkaasti . Äijä kierteli autoa ja ihmetteli takavaloja , jaa että oikeet Lexus valot .....
   
 3. jutila

  jutila Jamaha ei pamaha

  Ainahan nuista referenssien ja polttimoiden laillisuuksista ja laittomuuksista on konttorilla puljattu. Eräänki kerran sattuneesta syystä oli pelkkä lisävalo/kilpiteline keulassa. Inssin kysellessä totesin sen olevan vaan koriste. Sitten meniki inssillä naama punaseksi ja kehotti ottamaan pois ennen seuraavaa uusintanäyttöä kun "voi olla vaarallinen jalankulkijoille". Kaveri kyllä yllytti laittamaan vielä tennispallon puolikkaat valon kiinikkeiden kohdille, mutta enpä jaksanu jäähä sen enempää ennää leikkimään. :-X
   
 4. miqwe

  miqwe Xtrim ´14 pro-ACE

  Heh, ihan samasta asiasta tuli maininta aikoinaan.. Kun ei viitsinyt ottaa sitä riskiä, että referenssiraja ylittyy kymmenellä. "Ylimääräisiä ulokkeita puskurissa". Mitä ne lisävalot yms. karjapuskurit sitte on? ::)
   
 5. Stinky

  Stinky 2016 M8000 Hardcore 162

  "Teräviä ulokkeita..." ne on. ;) Onhan se vetokoukkukin uloke, vaan ei terävä. Lisävaloissa ja "karjapuskureissaki" on yleensä melko pyöreät kulmat. Samalla tavalla se teräväkulmainen karjarautakin kehotetaan poistamaan.
   
 6. T-Cat

  T-Cat Well-Known Member

  Ei minulle kyllä sanottu asiasta mitään kun kävin emännyksen Pasuunan katsastamassa, lisävaloteline oli paikollaan, valot odottivat asennusta. Nyt se teline on suojattu lisävaloilla. :)
   
 7. miqwe

  miqwe Xtrim ´14 pro-ACE

  Hyvä Stinky että selvensit. ;D

  Tuo korjauskehotuksen sanavalinta vain pisti silmään.. Onhan se tosi että ei varmasti tehe hyvää jalankulkijan polvitaipeeseen tuollaiset raudat. :-X Mutta en mie hellan ämpäreitäkään persaukseen haluais. ;D
   
 8. Puppe

  Puppe BackyardKing

  Mulla tuli merkintä rekisteriotteeseen, poistettava.
  Sama operaatio. :)
   
 9. paikkari

  paikkari Kelkat on myyty!

  Vs: jutustelua auton jälkiasennus xenoneista

  Mulla on Ducaton keulilla ajovaloissa jälkiasennus xenonit,100w polttimot pitkissä ja lisäpitkissä 130w polttimot.Leimamies kehu että jo on hyvät valot ;D
   
 10. Hespe

  Hespe #103

  Vs: jutustelua auton jälkiasennus xenoneista

  Sotkenpa lusikkani myös.
  Jonkin verran autoilevana eli noin 35000-40000km vuoteen (Aika suuri osa tulee muuten ajettua pimeässä), olen myös omaan autoon laittanut jälkiasennussarjan. Kirkkaat ne on kyllä, mutta hajavaloa ei mielestäni ole pahasti verrattuna vaikka joihinkin skodan tuotteisiin. Ilmeisesti tästä johtuen aika harvoin saa muikkaria vastaan tulevilta. Asiaa saattaa myös auttaa se että valojen säätö on aina mahdollisimman alhaalla. Tietysti myöskään kaikki eivät räpsyttele valojaan vaikka asia vaivaisi. Eikä siellä jälkiasennetuissa mielestäni sen puoleen ole muutenkaan kuin pieni osuus niitä jotka koittaa sokaista.

  Sitten lantin kääntöpuoleen: Näkymät parani melkolailla radikaalisti parempaan suuntaan asennuksen myötä, eikä tulisi enää mielenkään vaihtaa ainakaan tuohon autoon halogeenejä. Sen verran on tuo oma napa lähellä, että vaikka ne joitain kanssa-autoilijoita häiritsisivät pidän silti tärkeämpänä nähdä hyvin myös silloin kun autoja ei tule vastaan ja näin parantaa omaa turvallisuuttani liikenteessä. Tietysti pitää myös muistaa myös käyttää valoja fiksusti, jota läheskään kaikki eivät osaa tai sitten halua tehdä. Ja se nostaa verenpainetta kyllä.

  Tämä on sitten vaan yhden pienen ihmisen mielipide!
   
 11. Stiffmeister

  Stiffmeister MxZ 600--> Myynnissä 2200e

  Vs: jutustelua auton jälkiasennus xenoneista


  Nyt ei voi muuta kun beesata ja sanoa että: Olen täysin samaa mieltä! Itelläni tulee sen 50 000-60 000km vuodessa ja mitä nyt oon se puolisen vuotta seurannu tarkemmin vastaantulevaa liikennettä niin en koe häiritseväksi jälkiasennus xenoneita. Ja nyt sitten näppäsin omaankin autoon ajovalot xenoniksi pitkän harkinnan jälkeen. Sen voin todeta että pois niitä en vaihda, koska huomattavan valkoisempi valo näkyy paremmin märässä tienpinnassa.
   
 12. Leader Dog

  Leader Dog ROTAX 440x-06 +R8 -63+R8 -64+912-ULS

  Vs: jutustelua auton jälkiasennus xenoneista

  Kyllä noissa jälkiasennus (polttimo viritys) valoissa on sama ero kuin haulikon ja luodikon iskemässä . :)
   
 13. Zunnit

  Zunnit Tuntra

  Vs: jutustelua auton jälkiasennus xenoneista

  No huh huh, 100w muutossarja. Toimiikohan nuo, tai varmaan toimii mutta onko enää nimellistä hyötyä?

  http://www.euro1supply.com/xenon-muutossarja-100w-single-beam-12v24v-p-12232.html?language=fi

  Jos toimii niin vois olla aika tehokkaat bosch:in 225:ssa kun 35w tulee jo hyvät.. ::)

  Alkaakohan himmentämään jo heijastin pintaa?? Ja aika kalliit verrattuna noihin 35w sarjoihin.  Jakakaa mielipiteitä...........
   
 14. Shape

  Shape Nettikelkkailija

  Vs: jutustelua auton jälkiasennus xenoneista

  Taitaapi tossa mennä suurempi osa tehosta lämpöön, kuin 35 wattisissa. ::)

  Muuten tässä laiteltiin 2010 Tiguaniin xenonit orkkispitkiin ja kuten arvata saattaa, strobot tuli niistä. ;D

  Nyt vain ongelmana on, että ostaako sen can-väylän ohittimen (impulssi) vai rele- ja vastussarjan (vastus). Pitäs väin tietää tutkiiko järjestelmä valojen kuntoa impulsseilla vain mittaako se vastusta? Onko olemassa kikkaa selvittää asia?
   
 15. miqwe

  miqwe Xtrim ´14 pro-ACE

  Vs: jutustelua auton jälkiasennus xenoneista

  Varmaan toimii jotenkuten, mutta tuolta mien nuita tilais. ;D

  Hyötysuhdehan nuissa on aina parempi ku lankapolttimoissa. Tuosta kun laskee huonolla matikalla, voi valon kuvitella olevan n. 10 kertaa tavallista halogeenia kirkkaampi ja kolme kertaa (300%) niin kirkas kuin normaali 35w ksenonpolttimo ~10.000 lumenia. Eli kirkas on. 8)

  Kestosta en tiedä, luulisi olevan lyhyempi, kylmänä syttyminen voi olla hidasta. Mutu-tietoa. Mutta suht "nopeasti" tuo valotehon lasku alkaa muutenkin, jos räpsyttää päälle ja pois tiuhaan.


  Vertailtiin kaverin kans vuoden vanhoja 35W 6000K polttimoita (pitkissä aina olleet) ,uusin samanlaisiin, eroa oli jo niissäkin. Eli vähän käyttötavasta riippuu, kuinka nopeaa valoteho lasku tapahtuu..


  http://www.youtube.com/watch?v=FiszsJ6RjE4 Kuka laittaa ensimmäisenä tuollaisen kokoonpanon? ;)

  Tilauslistalle menee kyllä ennemmin tai myöhemmin, kunhan löytyy luotettavampi pulju.....
   
 16. PakkanE_

  PakkanE_ lynx BD 3900 -13

  Vs: jutustelua auton jälkiasennus xenoneista

  joo joissain tekee.. sielä on joku shitsteemi joka ei tykkää jos ei vie tarpeeksi virtaa.. vastuksilla luulis paranevan,,
   
 17. Induktanssi

  Induktanssi Guest

  Vs: jutustelua auton jälkiasennus xenoneista

  Huonosti asennetut xenonit tai sumarit päällä = instant valokosto.
   
 18. Shape

  Shape Nettikelkkailija

  Vs: jutustelua auton jälkiasennus xenoneista

  Monesti on saanut pitkiä väläytellä, kun tullut näitä 80-90-luvun autoja vastaan rihlautuilla laseilla, missä xenonit. Se näyttää juuri siltä, kuin vastaantulija ajaisi pitkän päällä. Saisi hirttää munista ne idiootit, jotka noihin rihlattuihin umpioihin xenoneita tökkii!
   
 19. j-maister

  j-maister Xtrim SC 600 e-tec -10

  Vs: jutustelua auton jälkiasennus xenoneista

  Jos oikeesti haluaa nähdä sen tien nii tuosta vaa ja modailemaan:

  https://www.theretrofitsource.com/product_info.php?products_id=101

  Itekin kyllä myönnän että on autossa halogeeniumpioissa xenonit mutta ne on sentään projektoreissa ja uskaltaisin jopa väittää että toimivat ainakin yhtä hyvin ku halogeeni polttimoilla, sikäli että valokuvio on tasainen ja näkee kyllä edelleenkin kauas pitkillä. Oikeestaan siksi ne on lyhyissä ku pitkät on nii pirun tehokkaat ;D Haaveena ois kyllä modailla oikeat bi-xenon projektorit, mutta kappas kun kuitenkin maksavat jonkun verran ja vaatiihan ne umpion liimojen sulattamisen uunissa. Niin monta asiaa jotka voi mennä pieleen ::)
   

Suosittele tätä sivua