Kaisla 525 erään perämoottori

Keskustelun 'Vähemmän kelkkailuun liittyvä jutustelua' on aloittanut käyttäjä Tuplaäksä, 8/12/18.

 1. Tuplaäksä

  Tuplaäksä Well-Known Member

  Termos, hankintalistalla seuraavaksi Kaisla erä 525 vene suosittelevat 10 hv moottoria max. Onko tietoo uusista perämoottoreista mikä olisi paras hankinta ?

  XX
   
 2. Snowmare

  Snowmare Nordic 300 Viper Mtx 162"

  Parista hondasta kokemuksia.2.3hv ja 10hv 4t ei vikoja. Tuntuu yks 30 v vanha suzuki 2t:kin vielä olevan voimissaan. Tuo kymppi honda raskas ku muistelen et 15hv samalla kuorilla. Varmaan joku japsikone luotettava. Nuo ihan mökkikäytössä olleet. Varmaan joku enemmän ajava osaa kertoa paremmin. Uistelussa nelitahti hyvä.
   
 3. Tuplaäksä

  Tuplaäksä Well-Known Member

  Löytyykö lisää kokemuksia tai ajatuksia aiheesta
   
 4. Tomppa82

  Tomppa82 Well-Known Member

  Muutaman vuoden ollu Yamahan 9,9 nelari ja ei oo moitteen sijaa. Kiidättää n. 4m tasaperäistä lasikuituvenettä aikamoista kyytiä ja toimii myös uistattelunopeuksissa pidemmilläkin uistattelureissuilla moiteetta. Ja kulkee melkeimpä bensan hajuilla. Ja on myös mukavan hiljainen, täydessäkään vauhdissa ei juuri normaalia kovemmalla äänellä tarvi jutella toisessa päässä venettä istuvan kaverin kanssa.

  Joo, noh eihän nelari nyt tietenkään keveimmästä päästä oo, Yamahalla taitaa kuitenkin 15hp malli olla erikseen ja "kymppiheppanen" (9.9 jos tarkkoja ollaan) erikseen, eikä kuten ilmeisesti Hondalla, että "10hp" versio olis kuristettu 15hp versiosta. Mutta eipä tuo pienehkö painolisä samantehoiseen 2-tahtiin ainakaan itseä niin pahasti haittaa, ei sitä tuu kuitenkaan nosteltua yleensä kuin kahdesti kesässä, keväällä veneen perään ja syksyllä varastoon.

  Ja saahan niitä toki pienepitehoisinakin, jos ei ihan pakko oo just sitä suuritehoisinta suositeltua saada.

  Niin joo, sitä en sitten osaa sanoa, olisik jollain muulla vieläkin parempaa moottoria tarjolla, kun kokemuksia ei kovin monista merkeistä ole. Mutta Yamahalla nyt ei ainakaan mene valinta kovin pahasti pieleen. Hondan 4-tahtitekeleistä kokemusta hieman eri laitteista, kuin perämoottoreista, mutta jos perämoottrit samaa laatua, kuin esim. ruohonleikkurit ja aggregaatit, niin erittäin luotettavia pelejä nekin.
   
  Viimeksi muokattu: 13/12/18
 5. Kojontti

  Kojontti 800 Puuntökkeri, x-rs rsmod, Rave SC 1/2

  Yamaha ja Honda, jammu ehkä hiukan paremmin lähtee kun aletaan mennä kylmiin keleihin syksyllä. Tohatsu oli aika tuskainen kun kelit kylmeni, toki lauloi kunhan lämpesi mutta liikkeelle lähtö...
   
 6. Tuplaäksä

  Tuplaäksä Well-Known Member

  Jes tuo kylmäkäynnistys on hyvä pointti, itsellä käytössä 6 hp jammu josta hyviä kokemuksia. Taidetaan ajella tulevina talvilla kelkan sijasta veneellä mökille, mitenkään tuo ilmaston muutos homma etenee.

  10 hv 2tahtia ei taida enää moni valmistaa ?
   
 7. Fiiberi

  Fiiberi Wintage Weikko

  Yamaha valmistaa noita kakstahteja edelleen, vaan ei tuoda Eurooppaan.
  Mulla ois sulle hienokuntoinen, pari vuotta vanha 8 hv nelari Suzuki, katsoppa Nettiveneestä Vmax hakusanana.
  Tosin uudesta ruisku BF9.9 Suzukista saadaan irti 20+ hv, alkaisi se Kaisla taipumaan. :D
   
  Zombie tykkää tästä.
 8. Tuplaäksä

  Tuplaäksä Well-Known Member

  Uusi Jammu hankittu Kaislan perään.
   
  Zombie tykkää tästä.

Suosittele tätä sivua