Kajaanin reitit ja ympäristö

Keskustelun 'Baana' on aloittanut käyttäjä mopedi, 17/2/06.

 1. matti.v

  matti.v Well-Known Member

  Vuottolahden ylityksen viitoitin äsken. Viittojen välissä ajamalla löytää toiselle rannalle. Jäätä on hyvin reitin kohdalla. Luntakin jäällä paikoin jopa 10cm.. muuten vielä lumipula vaivaa.
   
  Aleksi, vectoori ja julli82 tykkäävät tästä.
 2. jsutku96

  jsutku96 New Member

  Kukaan ajellut karankalahdesta reittiä pitkin esim. ST:lle tai siitä eteenpäin? Liekkö tarpeeksi lunta reiteillä?
   
 3. samumarkus

  samumarkus Member

  Otanmäki-sukeva väli kertaalleen läpi ajettu. Voimalinjalla sukevalle päin löyty aika märkä paikka mehtäkonneen uran kohalta. Että kahtoin ajella jos meinaa nyt vähän lumen aikaan siellä liikkua.
   
  Janne.mikael ja vetkulilm tykkäävät tästä.
 4. matti

  matti XRS 600 -07

  Hyvä on viitoitus! Vaan vettä on noussut tuolla jään päälle monissa paikoissa. Saisi tulla pakkastakin väliin, alkaa aina mietityttämään, miten jää kehittyy kun paikoin kymmenen senttiä loskaa päällä ja alunperin 20cm jäätä... Reitin kohdalla kun ajetaan, niin siitähän se hyvin jäätyy.
   
 5. Sirveli

  Sirveli Member

  Ajelin Nuasjärvellä ristiin rastiin ja mukavaa oli. Rehjan ja Karankalahden välissä on noussut kahteen kohtaan korkea railo. Lunta tullut tänään 20cm, niin eiköhän kohta pääse jo maastoonkin kruisailemaan.
   
 6. PetriR

  PetriR AC XF8000 mountain mod

  Onko kukaan ajanu Kajaanista Paltamoon jäitä myöten? Paltamossa varmaan Jokisuu sula mutta miten muuten jäätä?
   
 7. perttuni

  perttuni AC XF800 2012

  Ainakin Sotkamon puolella lumisateen myötä painahti jäät ja vettä on jään päällä eriäviä määriä. Jäätäkään ei ihan mahdottomasti vielä ole, joten saas nähdä mihin suuntaan keli järvillä menee.
   
 8. lynssiG-T

  lynssiG-T Lyne, lynssi

  Hei mite on tämä tankille siirtyminen? Ilmeisesti kehräämöntien oikoreitti prikaatintien risteyksestä, onnistuuko ja kuinka laillinen ko viitoitus iha muuta kautta. Kysyn sillä kö näyttää nyt lumien tultua kelkkaporukkaa ajaa ristiin rastiin tuosta kevyenliikenteen väylää, prikaati, st1 väliä..
   
 9. vectoori

  vectoori Well-Known Member

  Selväähän se on että laitonta on ajella oikopolkuja, tankille pääsee muuallekin ihan uraa pitkin, jos bensa ei riitä jään kautta kiertää Kodarille.. Mutta jokainenhan on vastuussa omista ajeluistaan.
   
  Viimeksi muokattu: 6/1/19
 10. Pitkäpätkä

  Pitkäpätkä Polaris

  Kävin perjantaina kajaanista paltamossa kahveella , jäitä en mittailut mutta verkkomiehet niin nuaksella kuin oulunjärvellä töissä niin arvelin jotta jäät kestää ... paikoitellen vettä paljon mutta hyvin myös lunta
   
 11. lynssiG-T

  lynssiG-T Lyne, lynssi

  Vectoori.

  Sillä tarkistan kö tuo touhu ihmettäny jo useampana vuonna ja kait siitä iät ajat ajettu. Reittihän tulee kodarin taakse ja siitä tankille, mut varmaa kantsii ajaa takapuolelta liikettä ettei autojen seassa parkkiksella ja ei ihmisiin törmää..

  Ite oon pääasiassa uskollisesti vielä lähteny kainuunportilta.
   
  vectoori tykkää tästä.
 12. Pitkäpätkä

  Pitkäpätkä Polaris

  Tänään kajaani(kuurna) paltamo,paljakka ja takaisin , hyvässä kunnossa reitti ja paljakassa tietenkin lanatut reitit. Lumi olosuhteet huomioiden oikeenkin hyvä mutta poljetulta jäljeltä ei kannata poiketa
   
 13. Hemikoo

  Hemikoo Sidewinder xtx se 137"

  Kiersitkö saaren ympäri Paltamossa vai onko hurjat jo oikoneet edestä?
   
 14. Make84

  Make84 Lynx Re 2019

  Sehä oli jo hyvä ajaa losotella kajaanin baanoja tänään. 100km tuli uutukaisen mittariin, vähäsen siellä risut lentää ja kivet kolahteloo mut ei anna asian häiritä vaan painaa sinkkiä tukemmalle niin jopa veti suuta hymyyn. Kylykiäisen pätkä oli paras ajaa.
   
 15. warrejori

  warrejori Apex. -13

  Kajaanin urista lanattu kumilanalla Paltamiemen/Teppanan väli, Ojanperä/Otanmäki/Vuottolahti/Pikkukettu. Tänään lanan kunnostusta on vielä prototyyppi, jos keretään niin mennään jonnekin lähi alueelle. Sähkölinjalla kolisi kivet aika paljon lunta sais tulla lisää. Pohjat pyritään lanaamaan kumilanalla jotta on sitten helpompi alotta oikea lanaus kun tulee lunta lisää. Pahimmat vesakot ajetaan murskaimella kun saadaan pohjat kovettumaan.
   
  samumarkus, ilpuri, jsutku96 ja 3 muut tykkäävät tästä.
 16. ilpuri

  ilpuri Pitkänhuiskea komea poika

  Paltaniemeltä yritettiin eilen päästä joenvarren reitille, mutta sumu piti näkyvyyden pihdeissään, eikä rohkeus riittänyt lähteä suunnistamaan. Mitenkäs se selän reitti, liekö vielä viitoitettu?
   
 17. Hemikoo

  Hemikoo Sidewinder xtx se 137"

  Eipä ole viitoitettu sen mitä olen jäillä käynyt, yhdistykseltä pora+kone mukaan ja eiku viitoittamaan jos jäätä poran mukaan on.
   
 18. vectoori

  vectoori Well-Known Member

  Nyt on turvallisen leveät urat. Kova pohja näkyy rinkulalanalla tulevan.
   
  matti.v, Mika_R, Hemikoo ja 1 muu henkilö tykkäävät tästä.
 19. Lynssi

  Lynssi Member

  Joko on karankasta ajettu sotkamoon jäitä pitkin? Missä kunnossa muuten reitit on?
   
 20. Hemikoo

  Hemikoo Sidewinder xtx se 137"

  Kyllä tuntuu sen verta pomppua olevan että hien saapi pintaan tämmönen kohtuukuntoinen pullukkakin, ite en ole pian pariin viikkoon eteläpuolella ajanut mutta silloin kyllä sai mukavasti vauhtia pidettyä, pohjoispuolella lana kuulemma käynyt yhden piston vetämässä siirtoraiteella ja Teppana-Nakertaja-Oulujärvi välille oon yrittänyt kumpua tehdä, osin siinä oon onnistunut aktiivisella ajamisella kuntoilun nimissä kun on liian kylmä hiihtämään. :D Pian tulloo pojat kylymä reiteillä sen tiedän eli äkkiä ajamaan jos meinaa lämpöjä pitää päällä muualla kuin tukevasti pukeutumalla tai baarissa istumalla se kun tuo iso lana kiskaisee niin tulee ammattilaisilta priima jäläki. :D
   
  Lynssi, bavo ja Nipademu tykkäävät tästä.

Suosittele tätä sivua