Kajaanin reitit ja ympäristö

Keskustelun 'Baana' on aloittanut käyttäjä mopedi, 17/2/06.

 1. Hemikoo

  Hemikoo Sidewinder xtx se 137", Phazer FX GT

  Oulujärvi oli kuulemma aika peilinä jo viime perjantaina, reunoilla vois olla paremmin lunta.
  Suomussalmella pääsee hyvin tankille ja Paljakassa Seo on käytännössä reitillä ja Hyryllä on jo 200-400m asfaltin raapimista ja jos Kajaanista päin ajelee tuonne suuntaan Leppikosken voimalan kohta Paltamossa on varmaan sillan kohdalta sula 3-400metriä. Reitit kuulemma hyvät.
   
 2. fxjannu

  fxjannu -19 Xterrain 850 RE 3700

  Kerran käyny tuolla , en vaan muista pääsikö voimalan sulan maita myöten kiertämään siinä lähellä?
   
 3. Nipademu

  Nipademu Lynx RE-23, XTRIM STD 600ACE 2020

  Ei siinä jäällä ajetakaan. Patoa pitkin yli ja molemmilla puolin maareitit.
   
  Mika_R, fxjannu ja Hemikoo tykkäävät tästä.
 4. fxjannu

  fxjannu -19 Xterrain 850 RE 3700

  Meni sekasin nuo voimalan ja Paltamon sulat :D Paltamossa oli se sillan alapuolen sula kanssa todella pitkälle jo auki. Hienoa oli kaksi päivää Paltamo-Vaala - Puolanka - Paljakka seudulla. Lunta kyllä piisas, eilen meni jo hieman pinta sohjoksi.
   
 5. perttuni

  perttuni Lynx Xtrim 900 ACE

  järvillä ainakin Sotkamon puolella alkaa olla semmonen keli, että ei hirveän pitkään kestä ajella jos lämmintä pitää. No nyt lupaa viikoksi kylmempää niin tulevana viikonloppuna on vielä hyvät kelit todennäköisesti. onhan tuolla toki jäätä, mutta päällyskerros alkaa jossain puotella
  läpi ja jokisuut yms virtaavammat paikat on toisin paikoin auki. Uveavantoja myös saattaa esiintyä
   
 6. Rusty

  Rusty Well-Known Member

  Oulunjärvellä tästä Paltaniemen edustalta katsottuna jäällä hyvä keli ajaa ja jokunen kelkka ja mönkijä tuolla näyttää menevän.

  Edit: ja tänään 21.4 sitten jo huomattavasti huonomman näköistä ihan jo rannoillakin, mutta tuolla kauempanakin. Äkkiä tällaiset lämpöasteet vie lumen ja jään.
   

  Lisätyt liitteet:

  Viimeksi muokattu: 21/4/19
 7. wasted years sleds.

  wasted years sleds. Well-Known Member

  Mahtavaa takatalvi ja kelit ei kun jatkuu:cool:
   
 8. perttuni

  perttuni Lynx Xtrim 900 ACE

  Nyt on vahvistunut tuo Kainuun kelkkaurastohankkeen rahoitus. Pitkä oli taival, mutta toivottu lopputulos rahoituksen osalta saavutettu. Käytännön toimenpiteet alkaa jo tälle suvelle ja jatkuvat sitten seuraavana vuonna.
   
  karra, Nipademu, Mika_R ja 5 muut tykkäävät tästä.
 9. karra

  karra Well-Known Member

  Vaala putosi pois pelistä kun ei kuulu kainuuseen.
   
 10. jaju

  jaju Active Member

  Liittyykö tämä urastohanke MOKEMAan vai onko jotain eri projektia?
   
 11. Nipademu

  Nipademu Lynx RE-23, XTRIM STD 600ACE 2020

  Tämä on kokonaan omansa. Tässä on tarkoitus oikeasti tehdä toimenpiteitä ja kunnostaa reitistöä. MOKEMA on taas sellainen virkamiesten suunnitteluhanke, jossa selvitellään, suunnitellaan ja kerrotaan lopuksi viisain sanoin, miten asiat pitäisi tehdä.
   
  Hemikoo ja jaju tykkäävät tästä.
 12. veltsu73

  veltsu73 650 matryx 137 2021

  Onko tämä uudistus lähteny käyntiin?
  Kukaan nähny Koneita metässä yms..
   
 13. perttuni

  perttuni Lynx Xtrim 900 ACE

  Ristijärven suuntaan lähtee koneet elokuun aikana liikkeelle, ainakin minulla olevan tiedon mukaan. Tämä siis Sotkamon osalta. Muiden kuntien osalta en tiedä, että miten menee.
   
  T.Heikkinen, Miikka ja jaju tykkäävät tästä.
 14. rs

  rs Lynssi

  Jatkuuko tulevana talvena vuoreslahteen/ oulunjärvelle siirtyminen nykyistä reittiä pitkin sähkölinjalta - vuoreslahentien varteen vai tuleeko joku uusi linjanveto kun näkyvät kunnostaneen sen mehtäautotien mitä pitkin reitti kulki, tietääkö kukaan?
   
 15. Hemikoo

  Hemikoo Sidewinder xtx se 137", Phazer FX GT

  Onko se tienvierusreitti edes kokonaan käytössä? Siellä täällä rukseja mitä eilen kattelin pyöräillessäni ja huomasin myös tuon tien kunnostuksen
   
 16. rs

  rs Lynssi

  Kait se varmaan on, oon minä kahtena talvena siihen polkenna jälen ja kukkaa oo ainakaan mittää sanonunna että ei sais aijjaa
   
 17. Pitkäpätkä

  Pitkäpätkä Polaris

  Onko kellään tietoa noiden maareittien suhteen välillä kajaani- sotkamo ja kajaani -paltamo
   
 18. vectoori

  vectoori Well-Known Member

  Koko ajan jotain tapahtunee.. Sotkamo-Kajaani väli nytkähtää eteenpäin vasta "kakkosvaiheessa" , mitä ikinä tarkoittaneekaan.
   
  Hemikoo tykkää tästä.
 19. Petuhovi

  Petuhovi Well-Known Member

  Millon ja minne tulee sitten tarrat myyntiin? Tänä vuonna lunastan Kajaani-Sotkamo alueen luvan Kajaanin puolelta. Ei viimevuonna oikein vakuuttanut Sotkamon puolen lanaukset, kun näkyi ajatuksena olleen vain liiketoiminnan edistäminen. Kertaakaan ei ollut Kuhmon rajalla lana käynyt ja Laakajärven suuntaan meni kone vasta, kun kautta oli jäljellä alle viikko. Mutta se siitä.. Toivottasti ensitalvena tuota uutta Sotkamo-Ristijärvi reittiä lanaillaan, jotta olisi kulkijoita niin etelän kuin pohjosenki suuntaan.
   
 20. Hemikoo

  Hemikoo Sidewinder xtx se 137", Phazer FX GT

  Joo kävin onkimassa tietoa itekkin, kakkosvaihe meinaa että ens kesänä mennenee eteenpäin ja lopullisesti 1.5v päästä alkaa tai näin minun harvaan päähän tarttui. Vuoreslahden pätkä ei oo valmis, työn alla kuulemma kun entinen kelekkaukko nykyinen metsäpohatta laittaa sukset ristiin.
  Hyrynsalmella pränikkä uutta pohjaa tullut ja koneet tekee lisää.
  Kelekkaliikkeet eli Motomaxi ja Pienkone ja tais viime vuonna olla ABC, Otanmäen SEO ja Oiskohan Teboil Witikkakin ollut kelkkahenkisenä mukana, ite oon maksanut marraskuussa nettipankissa ihan sen takia että siitä olisi pohjanhuoltoon jne valmiiksi ja saa kauden vähät rahat jaettua osamaksuksi ja Marras-Joulukuussa oon tarran hakenut liikkeestä.
   
  Petuhovi ja Nipademu tykkäävät tästä.

Suosittele tätä sivua