Kajaanin reitit ja ympäristö

Keskustelun 'Baana' on aloittanut käyttäjä mopedi, 17/2/06.

 1. Rusty

  Rusty Well-Known Member

  Äkkiseltäänhän täältä palstalta seuratessa näyttäisi ettei Kajaanin baanoille tapahdu oikein mitään mutta kun Facebookista seuraan Kajaanin Moottorikelkkayhdistyksen https://www.facebook.com/Kajaanin-Moottorikelkkayhdistys-131467303584370/ tekemisiä niin kyllähän siellä touhuillaan uria parempaan kuntoon. Joku kun jaksaisi päivitellä tännekin.

  Maareitin Sotkamoon kun saisi ja tästä Heinisuontieltä yhteyden tuonne Oulunjärvelle menevälle reitille.
   
 2. Hemikoo

  Hemikoo Sidewinder xtx se 137", Nytro 141"

  Heinisuontien reittiä ei voi muuta kuin haaveilla tai näin oli vuosia sitten tiedä vaikka olisi mutuoksen aika? Siinä Seppälän peltojen kulmassa asusti ainakin aiemmin sellainen kelkkailun vihaaja ettei kannata ärsyttää ja tähän ärsytykseen on toki syynsä: Pyytäisin kaikkia muuttamaan ajotapaa tuossa linjalla koulun lähistöllä, autoliikkeillä ja pelloilla ettei häviä nämä nykyisetkin baanat eli körö-körö meiningillä yksiä jälkiä sinne ladun ylitykseen asti, viime vuonna tuttu Poliisisetä tuli kyselemään tiedänkö missä häirikkö Polaris ajeli ja tottakai annoin tuntomerkit ja paikan se kun ei tuollainen käytös edistä tällä kulmalla ajoa. Itse reilu 10v lähtenyt tästä läheltä Seppälää ja pari kertaa tullut sanomista ja lähtökertoja on paljon mutta nekin on muuttunut plussiksi kun olen hiihtoladun siirtymää parantanut nätisti ajamalla, toki itsekin tästä hyötyen.
  Uusiin uriin voi vaikuttaa ottamalla yhteyttä puhelinumeroihin jotka on siellä nettisivuilla, talkoillahan nekin tulee ja kyselemällä maanomistajilta, tiedä vaikka uusi naama kyselemässä voisi auttaa asiaan, myyntimies mynttinen kun löytyisi niin sehän ois poikaa?
   
 3. perttuni

  perttuni AC Bearcat 3000 lt -17

  Kamore hankkeen tilanne Sotkamossa on nyt tämän syksyn osalta sellainen, että Sotkamon puoli Ristijärven suuntaan valmistuu pohjauksen ja siltojen tms. osalta nyt lähiaikoina. Ristijärven puolta ei ole kokonaan ehditty tehdä eikä ehditäkään ilmeisesti nyt syksylle, joten jos ja kun talvella tuolla ajatte niin varovaisuutta peliin. Urastomerkinnöistä on Sotkamonkin puolella vain pääopasteet ja lisää tulee sitten ensi kesänä. Etelän suunta Sotkamosta Rautavaaran suuntaan on ensi kesän kohteita eli siellä nyt sitten mennään vielä vanhoja uria pitkin. Osittain ilmeisesti myös tien pohjia pitkin, mutta sinne on tulossa metsähakkuita, joten tienpohjia saa ajaa vain merkatuilla kohdilla.
   
 4. Mika_R

  Mika_R Klonks rave enduro 600r, Polaris indy 500 -98

  Kuinka pitkä pätkä tuo ristijärvi-sotkamo on?
   
 5. perttuni

  perttuni AC Bearcat 3000 lt -17

  Oisko se joku 80km suunnilleen. En nyt tarkkaan tiedä, mutta tuota luokkaa. Ainakin Sotkamon puolella se on myös monin paikoin muuttunut ihan uuteen kohtaan maastossa.
   
  matti.v, Aleksi, Nipademu ja 1 muu henkilö tykkäävät tästä.
 6. matti.v

  matti.v Well-Known Member

  vuottolahden ylitys on ajettavassa kunnossa, jäätä tässä on 13-15cm kirppuniemestä mittasin enne kuin yli ajoin. tänään itärannalta otanmäkeen ajelin kahvelle. lunta on jäällä n15-20cm ja muuallakin sen verran reilusti (yli30?) ettei tarvii kivikkoa kyntää. suot varmaan aiheuttaa vielä harmia,näkyy vettä olevan lumen alla reilusti. mut nytrolla ainakin pääsi yli kaikista..
  kaikki otanmäestä sukevaa kohti olleet mehtäkoneen jälet on kans korjailtu pois,reitti varmasti parempi kuin ennen.

  nyt siellä ois sitä luomureittiä tarjolla kun sitä jokatalvi joku pyytää.. ei oo tamppari vielä liikkunu. ei muuta kuin lupatarraa ostamaan ja ajelee..
   
  Janne.mikael, samumarkus, gimpe ja 6 muut tykkäävät tästä.
 7. Janne.mikael

  Janne.mikael Well-Known Member

  Muistelen lukeneeni että otanmäen seokin myisi lupia?? olenko ihan väärässä
   
 8. matti.v

  matti.v Well-Known Member

  kyllä niitä sieltäkin saa.
   
  Janne.mikael tykkää tästä.
 9. Görand

  Görand ZR6000RR

  Morjens, olisi mahdollisuus tehdä vuokatin suunnille muutaman päivän reissu tuossa joulukuun puoli välissä ja kelkka tulisi tietenkin mukaan.

  Mutta kuinka on lumi- ja jäätilanne sielläpäin? Kelit voi tietenkin muuttua vielä mutta onko minkäänlaista mahista päästä ajelemaan? o_O tai estääkö esim vesistöt vielä ajelua?

  Reitistö on täysin vierasta sielläpäin itselleni eli onko kuinka hyvin merkattu reitistöä, tai onko kelkkareitit.fi sivuston reitit ajan tasalla? Tai sitten mahdollisuus ostaa reittikartasto jostain?

  Jos ajamaan asti selviäisi niin onko joku hyvä paikka mistä lähteä päästelemään ja jättää auto mahdollisesti parkkiin siksi aikaa, majoituspaikka ei ole vielä itselleni selvillä.

  Ja sitten saisi myös ehdotella mukavia päivä reissu lenkkejä. Vaikka ensiksi pitää vähän ajella kelkkaa sisään ja testailla uusia muutoksia.

  Kiitokset etukäteen.
   
 10. warrejori

  warrejori Apex. -13

  Tarkotus lähteä kiertelemään uria tällä viikolla niin sitten voi kommentoida tarkemmin.
   
 11. jsutku96

  jsutku96 Member

  Onko kellään karankalahden tilasta tietoa? Lauttolahdella oli rannan tuntumassa 15cm jäätä. Jospa sitä kohta uskaltasi ajella teboilille kahville :p
   
 12. perttuni

  perttuni AC Bearcat 3000 lt -17

  Jossain voi toki jäätä jo ollakin etelä Kainuussa, mutta en ainakaan itse lähtisi vielä urheilemaan kelkalla vesistöille. Sotkamossa ainakin vielä viikko sitten oli pienessäkin järvessä osittain kokonaan sulia kohtia ja tulva samanlainen kuin keväällä. Yhden joen yli tai sitä pitkin tulee talvisin ajeltua niin ko. joki oli vielä nyt lauantaina täysin sula pääosin. Sopivasti vähän virtausta ja lumi painanut ohuen jään niin ole välttämättä kummoista alla.
   
  Aleksi ja Jukkis tykkäävät tästä.
 13. Pitkäpätkä

  Pitkäpätkä Polaris

  E279763B-0F04-47B3-915E-7C422B3C0E8A.jpeg
   
  Aleksi, hanski-58 ja Hemikoo tykkäävät tästä.
 14. warrejori

  warrejori Apex. -13

  Tänään kävin Sotkamontien St1:ltä Sarvivaaran kautta Otamäessä mutkin reunoja pitkin. Koko matka tuli umpisenajoa, osittain ajamatonta uraa missä oli ajettu niin polku keskellä. Soilla sulia kohtia ojia myös sulana muuten ihan mahtava kauden avaus.
   
  Aleksi tykkää tästä.
 15. Hemikoo

  Hemikoo Sidewinder xtx se 137", Nytro 141"

  Minäkin kävin leventämässä lentokentän suunnilla, kaponen ränni oli muttei enää. Kannattaa varoa tuolla kun autolla ajettu yksi pätkä ja sukset vetelee aikalailla ja samoten Nakertajasta mönkijällä kuovitettu lentokentälle asti ja reunat näistä kovoneet. Huomenna tuiskun jälkeen tuonhan sais aika tasaiseksi jos haluaa pikkulanalla.
  IMG_20191203_113835.jpg
   
  Aleksi tykkää tästä.
 16. vectoori

  vectoori Well-Known Member

  Huuhkajanvaarassa, Kieronmäenladun ylityksessä on meinannut tulla hiihtäjän ja kelkkailijan kolari tänään aamupäivästä. Sukset oli kohdannut eli läheltä meni.. Isoja kiviä noussut keskelle reittiä Huuhkiksessa ensimmäisen ladunylityksen jälkeen Mustalle mentäessä. Vaatinee jo konevoimaa..
   
 17. warrejori

  warrejori Apex. -13

  Tuosta kolarista on kuulunut semmosia jälkijuttuja,että pari hiihtäjää on tehnyt rikosilmoituksen kelkkailijasta,joka oli uhkaillut heitä tilanteen jälkipuinnissa. Tuo ura yhteys on herättänyt hiihtäjissä ärtymystä alusta alkaen, koska se tehtiin vanhalle , käytöstä poistetulle Mustan latu-uralle. Ehdotukseni on, että kaupunki vaihtaisi ko uran kohdalla ladun ja kelkkauran linjauksia keskenään,niin että kolme ladun ylitystä jäisi pois. Näiden ladun ylityksien kohdilta lähtee merkit toistuvasti kesäaikaan kävelemään,eikä niitä löydy edes siltä kohdalta mihin ne joka syksy on uudelleen ,koko reitin olemassaolo ajan pystytetty, taas puuttuvat. Näissä kohdissa varovaisuutta ja kun näkee jossain hiihtäjiä,kannattaa hillitä vauhtia, ettei tule näitä vaaratilanteita
   
  Hemikoo, Aleksi ja Janne.mikael tykkäävät tästä.
 18. Anke

  Anke Active Member

  Kausi korkattu Nakkilasta järvelle polkastu ja levitelty ja pöllyssä pyörähetty. Järvellä mutka heitetty, mut eipä tuo raponen ollu ja en kyllä jäitäkään jääny mittailee... Ihan ok uraa näille lumille.
   
  Aleksi tykkää tästä.
 19. Jiggo

  Jiggo New Member

  Joko Kajaani/Sotkamo alueella on joulukuun aikaan ajettavia reittejä ja minne kannattaa/voi auton kärryineen jättää esim. Kajaanissa, mistä pääsee reiteille?
   
 20. Rusty

  Rusty Well-Known Member

  Kainuun Portissa on ainakin isohko parkkipaikka ja pääsee uralle suoraan sekä saa polttoainettakin.
   

Suosittele tätä sivua