Kelkalehti MK - 5 2021

Keskustelun 'Keskustelua lehdestä' on aloittanut käyttäjä rupsu, 17/12/21.

 1. Hemikoo

  Hemikoo Sidewinder xtx se 137", SXR 700

  Näitä juttujahan ja kelkkalehden tuloa sieltä lapista alas URILLE ei REITEILLE on huudettu vuosia ja lopultakin siihen on vastattu kun on huomattu ettei monesti se kelkka olekaan lehden koeajon mukainen kun se tuodaan erilaisiin olosuhteisiin. Seuraavaksi kun laskette kelkat alas taas vaikkapa halmikuun lopulla Kajaanista ja sinkki kireenä kohti Savonmuata ja Sukevaa niin siitö eteenpäin se kunnon seikkailu alkaa :D. Voin sanoa suoraan että ns. paikallis-navigaattori on paras navi mutta silloin siitä puuttuu seikkailua o_O.
  Minä ole säästänyt lehteä töihin ja huomenna puraistaa ekaksi kinkkusiivuksi sinun juttu :).
   
 2. perttuni

  perttuni Lynx Xtrim 900 ACE

  Hemmon juttua kun lueskelin niin Sotkamon puoli oli tuomittu aivan kauheaksi. No toki se sitä varmasti viime keväänä olikin. Mietin vain että mitkähän ois kommentit olleet vuotta aiemmalta kun Rautavaara-Maanselkä oli vielä kokonaan luomua. Siellä oli aiemmin kelkan mentävä ura metsässä ja kuplavolkkarin kokoista pattia täynnä.:)
  No on tässä yritystä kuitenkin ollut että saataisiin se urapohja suht hyväksi ja sitä kautta tampparillakin ajo mahdolliseksi. Vielä sinne tulevallekin kesälle jäi kaivinkonehommia, mutta kyllä se siitä. Sotkamossa taitaa kaikki olla kelkkauria eikä reittejä. Reittihän on tiehen verrannollinen ja todennäköisesti raskaan prosessin takana yksityisten maille perustaa ( saahan sen toki halutessaan, mutta saattaa siinä välissä voi mennä 5 vuotta ilman mitään kelkkailua kun siitä reittitoimituksesta aletaan oikeudessa riidellä) että ei Etelä-Kainuun kelkkailumäärillä kannata. Toki niitä uriakin voi pitää hyvässä kunnossa, mutta vaatii yleensä tosi vahvaa talkooporukkaa, kuten Kajaanissa. Toki kunnatkin on yleensä rahallisesti mukana, mutta nekin resurssit on rajalliset. Tavoite olisi saada pohjat ok kuntoon ja sitten jos voisi ajaa vaikka kolmesti talveen tampparilla niin pysyisi suht. Ajokelpoisena nuo urat. Tavoitteena siis parempi kelkkailijan tulevaisuus Sotkamonkin osalta
   
 3. Hemmo

  Hemmo Paluu Tulevaisuuteen -

  Rautavaarassa reitit oli kuin Levillä. Todella leveää baamaa ja hyvin koneella pohjattuja. Siittä kun siirtyi reissun viimeiselle sadalle kilsalle Sotkamon ränniin oli huumori hukassa. Ihan järkyttävän paskaa ränniä MATKAILUA ajatellen. Johan sitä paukuttaa hikilenkkinä, mutta ei ole missään nimessä kelvollinen pitkän reissun läpikulkuun. Vaikka ura olisikin vain reikä metsässä, sen voisi edes kelkkalanalla joskus pohjustaa jos kelkkailijoiden rahavirta kiinnostelisi kunnassa. Hyvä jos muutoksia on tulossa, mutta tämän reissun perusteella seison sanojeni takana 100% enkä suosittele tuota väylää yhtään kelleen pitkän matkan kulkijalle reissukamat tarakalla.
  IMG_20210327_172803_188.jpg
   
  Viikinki, Hankisääski ja Mikaitos tykkäävät tästä.
 4. veltsu73

  veltsu73 650 matryx 137 2021

  Loukkukorpi opettaa..tämähän on nyt uusilla pohjilla ihan" lento baanaa":D:D
   
 5. perttuni

  perttuni Lynx Xtrim 900 ACE

  Yritetään saada homma jatkossa parempaan kuosiin ja eiköhän tuokin pätkä jo vuoden päästä seuraavana talvena ole paremmassa hoidossa. Sotkamon kohdalla ongelma on ollut se, että urat on jossain välissä päässeet ns. Oman onnensa nojaan ja nyt korjausvelkaa on ollu tosi paljon. Hankerahalla noita on nyt saatu parannettua jo reilusti, mutta vielä on tehtävää. Ja tavoitteena tosiaan se, että tampparilla saadaan muutaman kerran talveen hoidettua niin urasto pysyy kohtuu ajokunnossa. Rautavaaran puoli on virallista reittiä ja sitä myötä sen kunnossapito on ollut sellaista,että muistuttaa tasaisuudeltaan lähinnä tietä. Tähän tuskin tullaan Sotkamon urien kohdalta koskaan pääsemään, mutta toki se riippuu kunnan rahoituksesta, poliittisista päätöksistä yms.
  Rautavaaran puolta itsekin sen verran ajellut, että onhan semmoinen reitti hyvä, mutta toisaalta lakisääteisillä nopeuksilla aika tylsää ajettavaa. Tarkoitan lähinnä sitä, että käytännössä vauhdit karkaa väkisin laittomuuden puolelle, mikä on vähän ongelma sekin.
  Mukava juttu oli tämä Itä-Suomen turnee lukea ja muutenkin lehti vaikutti hyvältä
   
  Viimeksi muokattu: 25/12/21
  Vesukka ja Jukkis tykkäävät tästä.
 6. veltsu73

  veltsu73 650 matryx 137 2021

  Vuosikausia on ollu havaittavissa se ..että rautavaaralta käydään sotkamon rajalla kusella..tosi kuskit toki ajaa kunnon pattiakin mitä loukkukorpi oli aiemmin..mutta tosiaan ei tämä uusi pohja ollu viime talvena edustus kunnossa..vaikka tämän ajoivat alkukaudesta tampparilla..ja oli siinä kulkijaa aika paljon ..no patillehan se menee tuommonen syherö!..no reitti oli tammparikalustolle toivottoman mutkainen.. ja ei täällä ole niitä kelkkalanan vetäjiä.
  No onhan hyvä juttu lehdessä luettavana..ja kiikuttaa sotkamon kunnan ukkojen luettavaksi jospa siellä herätään totuuden torven törähdykseen..siellä ku ollaan siinä uskossa, että reitit on kunnossa
   
 7. Hemmo

  Hemmo Paluu Tulevaisuuteen -

  Joo tämä olikin absoluuttisen totuutena tarkoitus herättää ajatuksia. Ja erittäin hyvä homma jos esimerkiksi tuolle pätkälle saadaan jonkinlainen hoito. Enkä itsekkään olisi kaivannut mitään 5m leveää maantietä, vaan edes jotain pientä pohjustusta. Reittimme Uuron pätkän ohella tuo Sotkamo oli huonoin. Erityisesti tuota korosti se että olimme jo matkan ehtoopuolella ja se sauna siellä jo odotteli kulkijoita :D
   
  Hankisääski ja Nipademu tykkäävät tästä.

Suosittele tätä sivua