Kelkan myymisen sietämätön vaikeus?

Keskustelun 'Jutustelua' on aloittanut käyttäjä ruupanen, 8/10/11.

 1. Reverend_

  Reverend_ Nytro /brpmod, X-Rs 850 137"

 2. T-Cat

  T-Cat Well-Known Member

  KRIITTINEN näkemys ilmoitukseen myytävästä kelkasta.

  "Kilometrejä on jo sillä tällä ajaminen on nautinto mutta ne eivät näy missään."
  - Onko tällä ajettu 10 000 km vai 30 000 km?

  "Moottoriin teetetty aikanaan täydellinen koneremontti ammattilaisella."
  - Paljonko oli kilometrejä rempan aikaan, 5000 km vai 30 000km, mitä sisältää täydellinen remppa ammattilaisella, tokihan todiste löytyy että on ammattilainen (orkkis osat vai taiwaan waltakunnan osat) ja paljonko nyt on kilsoja mittarissa, tehtiinkö remontti sinun omistushistorian aikaan?

  "Viimeisimpänä mm.
  - voimalinjaan kaikki laakerit, stefat, vetoketju, jarrulevy ja -palat
  - telastoon kaikki laakerit ja puslia
  - kaikki tukivarsien puslat ja nivelet + raidetangonpäät
  - kytkin ja variaattori huollettu ja liukunapit sekä rullat ja heloja vaihdettu
  - iskunvaimentimet 1000km sitten
  - telamatto"

  - Tästähän näkee että iskareille on tehty jotain 1000 km aiemmin, koskahan ja minkälaisessa ajossa ollut tuon 1000 km jälkeen. Telamattokin on kelkassa yleensä, parempi tai huonompi.

  Tässä ilmoituksessa ainakin minua tökkii ensimmäisenä se että ei ilmoiteta ajokilometrejä eikä mitään faktaa rempasta/huolloista. Varmaankin ihan hyvä kelkka mutta minulla jäisi soittamatta noilla tiedoilla.
   
  Reverend_ tykkää tästä.
 3. Reverend_

  Reverend_ Nytro /brpmod, X-Rs 850 137"

  Kiitoksia kommenteista. Mielestäni kerroin jo paljon enemmän kuin mitä noista muista myytävistä on kerrottu. Tuota pyörittelin mielessä että yleensä kertoako noista vai eikö kertoa. Nuo kilometrimäärät milloin on mitäkin tehty pystyy lisäämään. Ajetut kilometrit jätin pois koska kokemuksen mukaan pelottaa osan ostajia heti pois.. Miten nuo huollot, laitoin että on huollettu hyvin ja myydään huollettuna, eikö se riitä? Tietty voin vielä tarkentaa..
   
 4. zkys

  zkys Active Member

  Itse ainakin skippaan heti suoraan jos ei oo kilometrejä ilmoitettu vaikka olisi mikä timantti muuten. Näin tekee myös moni tuttu mitä on tullut juteltua.
   
  _Wille ja Vilho tykkäävät tästä.
 5. Vilho

  Vilho freeride

  Joo mikään ei aja asiakkaita niin hyvin kuin kertomattomat kilometrit. En ymmärrä sitä tapaa myydä ettei kerrota kilometrejä.
   
 6. Reverend_

  Reverend_ Nytro /brpmod, X-Rs 850 137"

  Noniin, nyt on kilometrit näkyvillä ja muutenkin kerrottu lisää ja hierottu ilmoitusta.
   
 7. T-Cat

  T-Cat Well-Known Member

  Nyt näyttää asialliselta ilmoitukselta, joku vaan laittaa ostohousut jalkaan.
   
 8. tommi

  tommi Lynx x-trim re 800 -17

  Tässä vielä ilmotus...https://www.nettimoto.com/arctic-cat/zr/2104833
   
 9. Jannne

  Jannne Rust - eze wintage sled

 10. Jii.Pee

  Jii.Pee Kelkaton.

 11. Hemikoo

  Hemikoo Sidewinder xtx se 137"

 12. tommi

  tommi Lynx x-trim re 800 -17

  9500€ seuraavaksi halvin samanlainen, eikä siinä ole enää takuutakaan...tosin on hieman rakenneltu...pari tonnia tais olla uutenakin zr:n ja zr rr hintaero.
  Mitä satuja sinne pitäis sitte vielä keksiä, jos uuen veronen takuu laite, niin kai sen ymmärtää, ettei vikoja ole, ja jos jotain löytää, niin maahantuojan piikkiin korjaus. Kuvat on kyllä kehnoja... Minusta 1,5 talvea ajetuksi takuun alaiseksi laitteeksi ei ole kallis kun hinta on reilu puolet uuden hinnasta.
   
  Jukkis tykkää tästä.
 13. Hemikoo

  Hemikoo Sidewinder xtx se 137"

  No eihän tuo jamakatin väliraha enää ois tuntunutkaan pahalle äkstrimmiin :D.
   
 14. perttuni

  perttuni Lynx Xtrim 900 ACE

  mielestäni aika kohdallaan tuo Tommin catin hintapyynti. Kelkkakaupoissa olen vain huomannut, että laitteen myynti suoralla kaupalla on tosi hankalaa. Aikanaan itsellä oli puhku summitti, josta olisin saanut uuteen puhku xtrimmiin 4000€ vaihdossa. Ei vain silloin lopulta ollut uskallusta laittaa opiskelurahoja kelkkailuun niin jäi vaihtamatta. No lopulta kun laite piti kuitenkin saada uudemman alta pois niin taisin saada siitä 2500€ itse myymällä. Hintapyynnit netissä alkoi tuollaisilla vajaasta kolmesta.
  yhtä renegadea kaupattiin myös asialliseen hintaan kaksi kuukautta netissä ilman yhtään kysymystä. Oli vähän ajettu ja kunnoltaan kuin uusi. Lopputulos se, että vaihdettiin liikkeessä vain hieman kalliimpaan työkelkkaan ja saatiin vaihdossa lähes sama mitä oli laitteella hintapyyntinä. Kauppa möi ko. Renegaden päivässä, mikä kertonee jotain sen kunnosta.

  mielestäni näistä saa paremman mielen ja ehkä hyvityksenkin kun vaihtaa laitteen liikkeessä johonkin toiseen.
   
  Mika_R tykkää tästä.
 15. Kamppi

  Kamppi Well-Known Member

  Omasta mielestäni hyvin kerrottu. Tuohon kun vielä kerrot telaston tyypin niin vähemmän tätä alaa tunteva ymmärtää jotta tuossa on jo RCG2:sta parempi PPS:ssä. Hintakaa ei ole lainkaan paha. Nyt vain vuoden aika alkaa oleen sellainen jotta myynti voi olla hankalaa. Vaikka kelit on todellakin kohillaan.
   
 16. kuusto

  kuusto Well-Known Member

  Koneremontti tehty 10tkm kohdalla ja sen jälkeen ajettu 9tkm(alakerralla 10,5tkm). Seuraava remontti on siis 1-3tkm päässä, näin "ostajan" näkökulmasta...
   
 17. vaari55

  vaari55 Well-Known Member

  Kaksivuotta vanha 600re rskit mittarissa 15400. Tehdas uusi moottori, ajattu reilu tonnni, uusi matto ja kaikinpuolin huollettu hyväkuntoinen ehjä peli. Kukapa tällaisen ostaisi. Ajattelin josko vaihtaisin uuteen kun on kaikinpuolin kunnostettu että saan hyvän hinnan. Hintahan on kauppiaan mielestä sopiva, jos aatellaan että ostaisin suoralla kaupalla niin minun kelkalle jäis hintaa 3000 euroa. Jos meinaatte saaha hyvän hinnan vaihossa niin ottakahan matkamittarin anturi irti, sekin on silmänlumetta, jos laitetaan tietokoneseen niin käry käy.
   
 18. Reverend_

  Reverend_ Nytro /brpmod, X-Rs 850 137"

  Kumpi parempi, alempi hinta vai vaihdanko männät?

  Tänne kelpaisi kyllä mutta pitäisi ensin saada yksi kelkka pois tallista:)
   
 19. Maco81

  Maco81 Well-Known Member

  Jos itse ostaisin, niin halvempi hinta, kun ite tekee remontin tietää sen jälkeen varmasti koneen kunnon. Omaakin yritin myydä vähän siihen suuntaan, että kone kannattais avata, mutta kun ei sitä oikein pysty halvemmalla myymään, kun osina saa jo nykyisen pyyntihinnan tai ainakin aika lähelle. No ens syksynä/talvena osina myyntiin kyllä se sitten menee.
   
 20. kuusto

  kuusto Well-Known Member

  Ennemminki ne kampuran laakereiden rasvat jännittäisi. Toki moni ei niistä tiedä ja ajattelee, että mäntäremontti on se tärkeä. Entinen SDI oli 12tkm ajettu ja kun kone avattiin oli jo rasvat lähtenyt pakenemaan, männät oli hyvät. En sitten tiedä oliko edellinen omistaja ne jo kerinnyt kerran vaihtamaan. 10tkm ajettuna ostettiin siihen hintaan, että tehdään kone talven jälkeen ja se reipas 2tkm ajettiin.
   

Suosittele tätä sivua