Kelkkaileva karavaanari

Keskustelun 'Vähemmän kelkkailuun liittyvä jutustelua' on aloittanut käyttäjä jam, 28/5/21.

 1. jam

  jam BRP 2020

  Itsee alkanut kiinnostaa hommata talviasuttava vaunu pohjosiin tukikohdaksi joten kiinnostaisi kuulla kokemuksia vaunussa asumisesta ja minkälaisia vaunuja käytössä ja missä hyvät kausipaikat yms.
   
 2. Mazaa

  Mazaa Lynx rave re 600,800

  Ja missä kuivatatte vaatteet ja varusteet, etenkin jos matkassa lapsia ja päivän pyörii rinteessä?
   
 3. viitonen

  viitonen New Member

  Molempia lajeja harrastavana täytyy sanoa, että hikisten/märkien kamppeiden kuivatus vaunuolosuhteissa on hankalaa syksyllä ja talvella.
   
 4. jam

  jam BRP 2020

  Jos ottaa vaunupaikan laskettelukeskuksesta niin eikö niistä löydy kuivatuskaappeja.....kun kummiskin löytyy pyykinpesu mahdollisuus.....
   
 5. viitonen

  viitonen New Member

  Tuotapa en tiedä. Jos on pyykinpesumahdollisuus, niin voisi kuvitella olevan myös kuivaus mahdollista. Itsellä tämä vaunuhomma on enempi "freerideä" eli puskassa tms. yöpymistä.
   
 6. Jones81

  Jones81 Active Member

  Viime talven vaunussa asuneena, ja kymmenisen vuotta talvivaunuilua ja kelkkailua harrastaneena osaan jotain kommentoida.
  Mulla on vaunu Rukalla, ja kuljin siitä töissä edellisen talvikauden ajan.
  Mun vaunu on kaksi akselinen leveä Polar, mutta Erittäin hyviä talvivaunuja ovat myös Kabe, Cabby ja Solifer.
  Kolme kelkkailua ja laskettelua harrastavaa kun on usein mukana, asettaa se kamppeiden kuivatukselle omat haasteensa.
  Minusta ehdoton varuste on erillinen suihkukaappi vaunussa, johon talveksi asennetaan vaatetanko, ripustuskoukkuja, sekä kengänkuivauspuhallin kuivattamaan kamppeita, sekä kierrättämään ilmaa.
  Alusvaatteet, ja mahdolliset väliasut pestään päivittäin, ja kuivataan rummussa.
  Rukan caravan alueella on kaksi pyykkikonetta, kaksi kuivausrumpua, ja yksi kuivauskaappi, jotka sisältyvät kausipaikan hintaan.
  Rukalla vaunualue on alle kaksi vuotta vanha, joten kaikki rakennukset siistejä, tilaa hyvin, ja kelkkailijalle tärkeät saunat ovat käytettävissä klo 15-22 päivittäin talvikaudella.
  Muista talvialueista en osaa paljon sanoa. Vuokatissa sijaitseva Kattivankkuri on hyvä alue, mutta Vuokatti on lähes yhtä Nihkeä paikka kelkkailun suhteen kuin Äkäslompolon puoli Ylläksellä.
   
  jam tykkää tästä.
 7. jam

  jam BRP 2020

  Tuli hommattua kaben vaunu. Seuraavaksi tutkailla pohjosen kausipaikkoja mihinkä vetää se ens talveksi
   
  vinotintto tykkää tästä.
 8. vinotintto

  vinotintto Lynx 5900 GLX

  4CA55FD3-5A9F-47E3-B7C3-907683068A7A.jpeg mulla on joensuussa kausipaikalla sfc hietajärvellä siitä pääsee hyvin reitille joka suuntaan.
   
  jam tykkää tästä.
 9. Jani Sipola

  Jani Sipola Presidentti Ylläpitäjä

  Niin,

  Mehän harrastetaan vaunukelkkailua Ruotsissa. Meillä on ollut jo viisi vuotta vaunu Riksgränsenillä. Sielä harrastamista helpottaa mahdollisuus käyttää "etutelttaa". Sitä ei vain kukaan ole määrittänyt, mistä materiaalista sen teltan tekee. Tästä johtuen meilläkin on periaatteessa vaunun kokoinen mökki siinä edessä :D
  Tänä syksynä on tarkoitus mennä tekeen pientä remonttia vaunulle. Teemme siihen etumökkiin paremman kuivatustilan, jota lämmittämään tulee ilmawebasto mallia kiina. Aparaatti sijoitetaan mökin ulkopuolelle palotiiviiseen koteloon. Sitä kanavat sisälle.
  Hyvin ollaan vaunussa pärjätty kovillakin pakkasilla. Maksimissa meitä on majoittunut kuus ihmistä, mutta mukavuusraja kulkee neljässä.
   
  jam ja vinotintto tykkäävät tästä.
 10. jam

  jam BRP 2020

  Ootteko millä lunta tiputellu katolta? Ei vissiin lapio paras väline siihen
   
 11. vinotintto

  vinotintto Lynx 5900 GLX

  Muovinen lumentyönnin on hyvä. Jos on se alu kärki ni ota pois ni ei raavi. Jos on nyky vaunu ni kestää hyvin kävellä. Ainut mitä pitää varoo on luukut ja läpiviennit!!!
   
  jam tykkää tästä.
 12. jam

  jam BRP 2020

  Kiitos vinkistä
   
 13. T-Cat

  T-Cat Well-Known Member

  Mitä tarkoitat nyky vaunulla? Sen mitä olen näitä vaunuja/autoja omistanut niin en yhdenkään katolle lähtisi kävelemään. On tullut noita rakenteita tutkittua ja korjattua.

  Edit,

  Toki jos on tarkoitus tuupata vaan eteenpäin oman käytön jälkeen niin sillähän se menee, toisten harmiksi.
   
  Viimeksi muokattu: 13/8/21
 14. vinotintto

  vinotintto Lynx 5900 GLX

  Vanhat vaunut on villa tai styroks eristeillä sekä puu runkoisia. Nykyvaunut on uretaanilevyä johon liimattu alumiinipellit setä sisälevyt kiinni ja huomattavasti vahvempia.
   
 15. T-Cat

  T-Cat Well-Known Member

  Joo, tiedän. Tuollaista rakennetta en ole tutkinut mutta kun ajattelee rakenteiden tiiviyttä saumoissa niin en kyllä 80 kg pistekuormaa laittaisi katolle, joustaa se kuitenkin jonkin verran ja saumakohdat ovat aika kriittisiä. Noh, jokainen tyylillään.
   
 16. JOKO

  JOKO Well-Known Member

  Ylläksen ykkös caravanissa on käyty ruskareissuilla ja sielä ainakin on kuovauskaappeja käytössä. Epäilyttää vain miten täynnä ne on talvikaudella kun alueella on reilusti käyttäjiä. Saattaapa tuota olla että lapsien kasvaessa jossakin vaiheessa vaunu tunturiin kiikutetaan, mutta vielä ei ole sen aika. Eläminen noin 6 metriä pitkässä putkessa on kuitenkin oma taiteenlajinsa joten meidän valinta tällähetkellä on vielä ehdottomasti mökki (jos 2 vko vuodesta ehtii olla). Jos aikaa olisi enemmän oon ilman muuta kunnon leiri pystyyn kera etuteltan
   
  vinotintto tykkää tästä.
 17. ParCatti

  ParCatti Arctic Cat M / SKS 850 / Renegade ACE

  Jos on tarkoitus ottaa lämmittimelle imuilma "mökistä", kannattaa varata matkaan myös äänenvaimennin. Imupuolelta tulee yllättävän kova ujellus. Näin ainakin omassa Planarissa jonka asentelin lämmittämään mökkiä Turun saaristossa. Jos taas otat ilman ulkoa niin hyvähän se on vähän naapuria ajatella.
   
 18. jam

  jam BRP 2020

  Nyt on viety vaunu Sallaan valmiiksi , vartoillaan kunnon lumia vain
   

  Lisätyt liitteet:

  jp10, T-Cat ja vinotintto tykkäävät tästä.
 19. T-Cat

  T-Cat Well-Known Member

  Matkailuauto on uudessa pressutallissa pihassa, odottelee kevättä. Silloin peräkärryyn 1 -2 kelkkaa.
   
  Viimeksi muokattu: 30/10/21
 20. jam

  jam BRP 2020

  No ni kohta asuttu kuukausi vaunussa lunta sataa yms. En olis ikinä uskonut kuinka vaivattomasti tää menee ainakin yhdeltä ihmiseltä ei välttämättä toimi perheen kans....on muuten hyvä vanhakin kabe ei tarvitse palella
   
  vinotintto ja T-Cat tykkäävät tästä.

Suosittele tätä sivua