Kelkkalehti 3/2020

Keskustelun 'Keskustelua lehdestä' on aloittanut käyttäjä Jannne, 15/9/20.

 1. Jannne

  Jannne Rust - eze vintage sled #winterrules #summersucks

  Yöpakkasia ollu jo täällä etelämmässäki ja alkais kaivata uutta luettavaa. Joko kohta @Jani Sipola ?
   
 2. Jani Sipola

  Jani Sipola Presidentti Ylläpitäjä

  Ensiviikon tiistaina napsahtaa painoon. Vielä on työtä ja tuskaa ja pään raapimista, mutta kyllä se sieltä tuleepi taasen.

  Nelosesta muuten sen verran, että kun messuja ei tänä vuonna ollut, niin sitä on siirretty olikohan viikolla eteenpäin.
   
  Jannne tykkää tästä.
 3. JiiKoo

  JiiKoo Kelkkojen SAAB med PPS

  Milloin tämä pitäisi olla tilaajilla? Ei ole vielä näkynyt tässä Rovaniemen keskustan tuntumassa:rolleyes:
   
 4. Tapani Tulisalmi

  Tapani Tulisalmi Well-Known Member

  Lehtiluukun sähköisessä palvelussa näyttää olevan jo 03/2020 lehti luettavissa. Paperista versioita ei ole vielä tullut.
   
 5. perttuni

  perttuni Lynx Xtrim 900 ACE

  Tuli paperiversio ainakin itselle torstaina muistaakseni
   
 6. JiiKoo

  JiiKoo Kelkkojen SAAB med PPS

  No nyt oli kolahtanut laatikkoon KelkkalehtiMK:p
   
 7. JiiKoo

  JiiKoo Kelkkojen SAAB med PPS

  2T turbo skiidot näemä jääneet pois lehdestä?

  Moottori itsessään esitellään mutta yhtään kelkkaa en löytänyt jossa se olisi? :rolleyes:
   
 8. Jani Sipola

  Jani Sipola Presidentti Ylläpitäjä

  Hyvä huomio sinänsä. Mutta ei ole jääny pois, ne on jätetty pois. Kun tuossa luettelossahan on vain pääasiassa ns kauden malleja. Eli kevätennakot puuttuu vallan tyystin. Kun kevätennakkolaitteitahan ei periaatteessa ole vapailla markkinoilla. Pieniä poikkeuksia lukuunottamatta. Nuita muita löytyy kauppiaan varastosta näin kaudenkin aikana. Turbot olivat siis vain ennakoissa. Eli jos ei sellaista tilannut, ei sellaista pitäisi löytyä varastoista, ellei tilannut asiakas ole tehnyt peruutusta.

  Ja joo, siitä huolimatta, että teimme ostajan oppaaseen isolla porukalla tarkistuksia, jäi sinne vahingossa tuo Yamahan 125 hv, joka oli jäänne aiemmasta pohjasta. Vaan eiköhän kaikki tiedä, että turbonelarissa on jokunen hevosvoima enemmän kuin tuo 125.
   
 9. JiiKoo

  JiiKoo Kelkkojen SAAB med PPS

  Olikohan ihan viisas ratkaisu jättää "spring only" malleja pois listauksesta?

  Minusta ei, oisitta vain listannut menemään ja kevät malleihin vaan merkintä että näitä sai vain ennakoita.

  Olis vähän enemmän luettavaa (kuvien kattomista) ollut:D
   
 10. Jani Sipola

  Jani Sipola Presidentti Ylläpitäjä

  No joo. Vaan ku se on niin, että johonnii on raja vedettävä. Jos kaikkien merkkien kevätennakkomallit olisi ollu listalla olisi tuo opas ollut tuplamittainen. Ja kun nuissa kevätmalleissa on se epävarmuus, että koskaan ei tiedä onko niitä tilattu tasan yhtään. Eli onko sellasia saatavilla mitenkään.
   
 11. petes88

  petes88 Well-Known Member

  Ei se sekään ois haitannut oispa ollu kateltavaa ja olis mukava joskus tulevaisuudessa kattella että tuommosiaki malleja on ollut tarjolla silloin
   
  M.E.A tykkää tästä.
 12. Jani Sipola

  Jani Sipola Presidentti Ylläpitäjä

  Olis vaan joutunu jättään sitten melkein kaiken muun sisällön pois lehdestä. :D Ennen oli kaikki helpompaa, kun oli vain yhdet mallit ja sillä selvä :D Tätäkin opasta työstettiin muuten pitkään ja hartaasti. Ulkopuolinen avustaja teki tuon taulukoinnin ja tietojen viemisen wordiin. Hän teki sitä työtä yli viikon yhtä kyytiä. Lisäksi taittaja teki töitä reilun viikon taittaessaan tuota osaa lehdestä.

  Nyt herääkin kysymys? Onko tämä työ vaivan väärti? Onko tälle oppaalle kysyntää? Eli kannattaako tätä tehdä jatkossa. Ja jos kannatta, niin tarvisiko tuohon jotain lisätietoja vielä jne. Itse näen tämän siltä kannalta, että onpahan ainakin sellainen selkeä arkisto, jossa näkyy kaikki myydyt mallit. ( Okei, ei tosiaan nuita keväteannakoita.)
   
 13. JiiKoo

  JiiKoo Kelkkojen SAAB med PPS

  No juu enempi sitten testejä ja muita juttuja jos vaihtoehtona vajaita malli listauksia:)
   
  Arwid Käkivaara tykkää tästä.
 14. bavo

  bavo Sidewinder 137" -18

  Näkyyhän nuo mallistot maahantuojien/myyjien sivuilta. Keskittykää vain muuhun kuin tuollaisiin taulukoihin:)
   
  Arwid Käkivaara tykkää tästä.
 15. Jani Sipola

  Jani Sipola Presidentti Ylläpitäjä

  Ajatuksena se, että näkyykö nuo mallit tuola sivuilla vaikkapa vuosikymmenen päästä? Paperilehti saattaa laatikosta vielä tuolloinkin löytyä.
   
 16. Hemikoo

  Hemikoo Sidewinder xtx se 137", SXR 700

  Tämähän se on poitti noissa ainakin itselleni ja monesti tulee teknistä tietoa kahlattua läpi muutaman vuoden takaisista malleista kavereille jotka lajia on aloittelemassa jos en satu muistamaan speksejä.
   
  petes88 tykkää tästä.
 17. Fudge

  Fudge Lynx GL 360 Syncro

  Kyllä itte ainaki tykkään että voi lehestä helposti selata KAIKKI mallit läpi! ennakkomallit ja kaikki muutki mie haluaisin oppaaseen.. Minusta ennen on ollu kevät ennakotki lehessä esim skiiton spring only..
  Jos haluaa vilkaista kelkat läpi netistä niin eipähän ole yhtä heleppoa ko lehestä vilkasemalla... ja jokkuhan näitä tosin keräileeki.
   
  petes88 tykkää tästä.
 18. petes88

  petes88 Well-Known Member

  Kyllä, ite samoilla linjoilla @Fudge :n kanssa vaikka kyllä se varmasti työtä vaatii laittaa ennakkomallitkin lehteen... Mutta ehdottomasti pidätte ostajan oppaan mukana, se kuitenkaan ei ole ku yhessä lehesä per vuosi jossa listattuna mallit..? Ite en oo lehden tilaaja vaan satunnaisesti ostan lehden kaupasta kun koeajettuna joku itselle mielenkiintoinen malli taikka joku muu mielenkiintoinen juttu ja näihin lukeutuu myös tuo ostajan opas jonka olen joka vuosi irtona ostanut kaupasta
   
 19. M.E.A

  M.E.A Lynx

  Erillinen ostajan opas numero, ostaa ken näkee tarpeelliseksi. Mukana kaikki maholliset mallit ja ehkä jotain lisävarusteitakin. Vois olla maahantuojillakin intoa jollain tapaa tukea tällaista julkaisua. Ite ostaisin, toki tilaaja olen ollu aikojen alusta saakka..

  Miltä kuulostais?
   
 20. Jani Sipola

  Jani Sipola Presidentti Ylläpitäjä

  Tuota erillistä opasliitettä on mietitty. Se vaan on rahallisestikin aina aika iso panostus jota on vaikia saada takasin mainosmyynneillä. Vaan pitää miettiä tätä konseptia.

  Erillinen liite voisi olla järkevä monessakin mielessä. Nytkin joduimme tekeen liimasidotun lehden, kun niitti ei enää menny läpi tuosta sivumäärästä. Ite en kannata tuota liimasidottua, kun minusta se on aavistuksen hankalampi lukea. Jos nää olis erilliset lehdet, tai ostajan opas olisi liite, voisi niistä tehä nidotut versiot.

  Mutta kiitos että näette vaivaa kommentoida tätä aihetta. Ei tarvi yksin meidän tätä miettiä. Kaikki ideat on tervetulleita ja jokainen huomioidaan. Yksi idea jota minulle esitettiin, oli se että tuo syksyn eka olisi sellainen kelkkailun kausiopas. Vuoden varusteita ja kelkkoja, jolloin muuta sisältöä ei olisi sen kummemmin. Tämäkin on miettimisen arvoinen homma.
   
  S4ms4, Fudge, Hemikoo ja 2 muut tykkäävät tästä.

Suosittele tätä sivua