Kelkkareitit.fi - Kelkkakartat netissä

Keskustelun 'Baana' on aloittanut käyttäjä maroach, 5/2/11.

 1. Ves_ku

  Ves_ku Assault 850 2020

  Hienosti toimi ainakin joku päivä sitten Iphonessa paikannus. Kiitos siitä.

  Saisiko vielä päivitety versiot näistä?

  GPX:t päivitetty: 01.02.2014 23:49:20


  Jotenkin ne varmaan saa itsekkin ongittua openstreetmapista? En vaan vielä ole niin sinut sen kanssa, että olisin onnistunut.
   
 2. maroach

  maroach RMK800 '14

  MML kartat ei ole saatavilla salatun yhteyden läpi.


  Korjattu, kiitos. Otin toisiaan tuon MapQuestin pois aiemmin, näköjään jäänyt vielä rippeitä siitä.
   
 3. maroach

  maroach RMK800 '14

  Tein nuo aikoinaan käsipelillä, siksi ei ole päivitetty. Jos joku haluaa auttaa, niin skriptin pätkä, joka nuo tekisi automaagisesti olisi tervetullut :)
   
  Ves_ku ja Värjäri tykkäävät tästä.
 4. -P-

  -P- Nytro XTX TTX

  Minä käytän MML:n karttoja tietokoneella ja www:n kautta enimmäkseen.
  Nyt kuitenkin toimii niinkuin ennenkin, kiitos!
   
 5. SALE-777

  SALE-777 New Member

 6. Tapani Tulisalmi

  Tapani Tulisalmi Well-Known Member

  Päivittääköhän tuota ”kelkkareitit.fi” hommaa nykyään kukaan? Siellä ainaskin nettiselaimen kautta katsottuna reittejä, jotka varmasti eivät ole luvallisia .(reitin/uran ylläpitäjänä kerho,ry joka kuopattu jo):rolleyes: Myöskin nuo gpx-paketit niin vanhoja,että jos joku saa toimiin ne, on varsinainen velho:D Ite en ainakaan saa toimiin mitenkään. :mad: Ei toimi mikään laite / softa. Olisihan se kiva, kun saisi reitit jotenkin toimiin, varsinki ilman tuota nettiä o_O Sitä kun on kelkalla välillä ns. ”keskellä ei mitään” ja haluaisi varmistaa sijaintinsa. No, näitä höpinöitä. Lumia odotellessa :) ja tietenkin KELEKKA messut! Sinne täytyy näin ”etelän miehenkin” mennä:D
   
 7. Ves_ku

  Ves_ku Assault 850 2020

  Ainakin omenan puolella gpxviewer niminen appi näyttää jopa tuon ison paletin heittämällä. Kaveri on tuskaillut vastaavasti android laitteen kanssa samaa, että ei vaan aukee. Toi täys pakettihan on on tosi tarkka joten siitä varmaan haaste laitteille.

  Viime kauden lopulla innolla värkkäilin viimeisimmistä reiteitstä pakettia, mutta ei kärsivällisyys ja osaaminen riittänyt. Jos joku osaa ja viitsii niin kovin kiitollinen olisin viimeisimmistä reiteistä .gpx muodossa.

  Varmasti on kelkkareitit.fi sisältää pätkiä joilla luvitusta ei ole. Kannattaa aina pari kertaa miettiä ollaanko oikeasti luvallisilla jäljillä enne kuin lähtee ajamaa.
   
  Tapani Tulisalmi tykkää tästä.
 8. vinotintto

  vinotintto Lynx 5900 GLX

  Mistäs sen sitte tietää ollaanko luvallisilla teiteillä jos kerran viiva näkyy noissa virallissa reitti ohjelmissa? Ei kai se kelkkailia kerkiä jokaiselle maan omistajalle rimputella.
   
 9. Ves_ku

  Ves_ku Assault 850 2020

  Kelkkareitit.fi pyörii täysin vapaaehtoisin voimin ja taitaa sielä olla jokin lauseke vastuistakin. Itselläni ei ainakaan ole varaa arvostella tuota palvelua kun en ole asian hyväksi mitään tehnyt. Paremminkin oon hyvin tyytyväinen että edes jokin näinkin laaja data on kerättynä eikä homma ole pelkän perimätiedon varassa.

  Vielä en ole sakkoja luvattomasta ajelusta saanut vaikka aika paljon tulee liikuttua.
   
  Hemikoo ja Mika_R tykkäävät tästä.
 10. Seiti

  Seiti AC ZR6000R SX -16 & SnoPro [email protected] 146" -04

  Mitä on ne viralliset reitti ohjelmat ? Ei ainakaan kelkkareitit.fi ole mikään "virallinen".

  Toki onhan tuota nähty ja kuultu, että ajetaan vaikkei missään näy ruksin ruksia, tai on risua tai rankaa laitettu uralle, niin läpi pitää päästä ihmettelemään, koska viiva näkyy. Mutta näähän nyt on jo niin selviä viittauksia siihen, että reitti/ura ei ole voimassa, että eihän täällä pyörivät siihen sorru, eihän ? o_O
   
  Mika_R ja vinotintto tykkäävät tästä.
 11. vinotintto

  vinotintto Lynx 5900 GLX

  No sit siinä ois kyllä jollain taholla hyvä tehä sovellus mistä sais päivittää kartat naveihin. Jos selkeesti estetty ni ei kai sinne ny kukaa toivottavasti änkee mut on paljon reittejä mitä ei ilmeisesti oo luviteltu kymmeniin vuosiin ja ajetaa yhä. Eli ajetaa kunnes joku kieltää. Mut entä sit ku talkoillaa ja raivaillaan niitäkin
   
  Tapani Tulisalmi tykkää tästä.
 12. Tapani Tulisalmi

  Tapani Tulisalmi Well-Known Member

  Kaikkihan puhuvat asiaa. Onhan tuo harmi, että tuossa ”kelkkareitit.fi” on paljon törkyä. Kaikkien kannaltahan olisi parasta, että tehtäisiin homma uusiksi. Reitistö korjattaisiin ja poistettaisiin sieltä tuo tarpeeton/luvaton reitistö. Vastuun tuosta siivoamisesta pitäisi ottaa myös ne tahot, jotka keräilevät uramaksuja tai ne jotka ovat sinne joskus laittaneet jotain ”epämääräistä” (yksityiset, haudatut yhdistykset, seurat). Tuolla tavalla saataisiin tuokin kuntoon ja edistettäisiin samalla positiivista, luvallista kelkkailua kaikkien eduksi. Ehkäpä ne, ”mä ajan tästä muista välittämättä” porukka vähenisi. Ehkäpä myöskin kunnat ym. tahot saataisiin mukaan osallistumaan / tukemaan tätä harrastusta. Onhan kelkkailu yksi mahdollisuus matkailun edistämisessä. Se kuka osaisi ja ehtisi tuon softan uusimaan, on eri juttu. Tekisin itse jos osaisin, mut ei. Näin tänään :)
   
  vinotintto tykkää tästä.
 13. Reverend_

  Reverend_ Nytro /brpmod, X-Rs 850 137"

  Ne GPX-tiedostot on päivittyneet viimeksi vuonna miekka ja kirves. Kannattaa käyttää .img tiedostoa, joka päivittyy automaagisesti kerran vuorokauteen. Siellä palkissa "Reitit matkaan" painikkeen alta löytyy ohjeet ja lukee milloin viimeksi päivitetty.

  Puhut asiaa. Tuo "reittipaketti" on kasattu talkoovoimin ja aika pienen porukan harteilla se puuha on valitettavasti on nykyään, vaikka tässä olisi homma jota voi tehdä ja samalla roikkua netissä(!). Meitä on tuskin kymmentä henkeä Suomen tasolla jotka päivittävät muitakin reittejä kuin oman alueensa kerhojen. Paikallisilla kerhoilla on omia päivitysvastaavia, mutta valitettavasti ei vielä kaikilla. Ihan varmasti siis on haastetta saada kaikki reitit pysymään ajantasalla. Väitän kuitenkin että kaikki jäljet mitä palveluun on lisätty, ovat palvelleet tarkoitusta. Satunnaisia sinne ei pääsääntöisesti jää ainakaan pitkäksi aikaa, ennen kuin joku meistä ne huomaa ja "siivoaa" kuntoon. Ne erottaa yleensä helposti aidoista reiteistä, jos ei muuten niin kysymällä ainakin. Eikun liittymään kerhoon ja mukaan talkoisiin, saadaan ne rämettyneet reititkin taas ajettavaan kuntoon.

  ps. autan mielelläni reittien asennuksessa / yhteensopivan laitteen löytämisessä. Tähän löytyy myös täältä foorumilta haulla paljon juttua. Kannattaa mennä yleisesti hyväksi havaittua reittiä. YV:llä lisätietoa.
   
  Hemikoo ja mcnobody tykkäävät tästä.
 14. Reverend_

  Reverend_ Nytro /brpmod, X-Rs 850 137"

  Samasta paikasta mistä sen URALUVANKIN hommaa (toivottavasti), eli esim. paikallisen kerhon edustajalta. Tämän takia meillä on yhdistys pohjalla esim. P-Kurjalassa tämä homma että pääsee helposti ajelemaan 1600km reitistölle... Tämähän on muuten meidän reittien osalta ajantasalla, kun päivitellään sitä mukaa kun muutoksia tulee.

  Semmoinen huomio, että ajoitko väkisin läpi niinä aikoina joina ei ollut kuin paperikartta? Tai vielä toissavuonna edellisen palveluntarjoajan karttojen mukaan? Niitä karttoja kun päivitettiin kuukausien viiveellä vs. nyt kelkkareitit.fi muutaman päivän. Meillä reiteillä liikkuja kun on velvoitettu aina ennen ajoa varmistamaan, että reitti on auki. Jos ei ole auki se on maastoliikennerikkomus ja päiväsakkoja. Kaikista kartoista huolimatta.

  Kelkkareitit.fi on useamman kerhon virallinen kartta;) viittaavat yleensä suoraan nettisivuiltaan tähän palveluun. Paperikartat on toki hyvä olla tukena ja onhan niitä hyvä olla myytävien uralupien mukaan annettavaksi.
   
  Zombie, Hemikoo ja vinotintto tykkäävät tästä.
 15. maroach

  maroach RMK800 '14

  Sen sijaan, että päivittelet kuinka paljon törkyä tuolla on, miksi et kerro mitkä reitit ovat vanhentuneita tai pitäisi poistaa? Joku olisi saattanut ne jo poistaa tämän jappasun lomassa. :rolleyes:

  Rakkaasta naapurimaasta löytyy kaksikin vaihtoehtoa, https://skoterleder.org ja http://opensledmap.org
   
 16. Tapani Tulisalmi

  Tapani Tulisalmi Well-Known Member

  Kiitos vinkistä! Siis tarkoitan tuota viimeistä. Täytyypä käydä katsomassa. Tuohon ensimmäiseen. Käyppä itse katsomassa reitistöä ja niinden ns. ylläpitäjiä, niin varmasti itsekin huomaat outouden. Hae vaikka osaa seuroista PRH:n sivuilta, niin sieltä lisää tietoa seurojen toiminnasta tai enemmänkin toimimattomuudesta. Tästä ei tarvitse sitten vetää herneitä nenään!!:D Eipä tästä tämän enempää:) ”hyvää yötä, sano mummokin, kun.....” :rolleyes:
   
 17. jp10

  jp10 Well-Known Member

  Sallan reitti suunnittelija haluaisi poistaa kartasta pari reittiä jotka ei ole käytössä.miten se onnistuu
   
 18. Kamppi

  Kamppi Well-Known Member

  Hitto kun muistaas kuin taannoin pyysin poistamaan erään reitityksen ja se poistui... Jollekkin laitoin viestin tarkoitin tiedoin mikä reittipätkä poistoon. Onko sielä sivustolla mitään tietoa tms...

  Maroach...pystytkö sinä auttamaan reitin poistoon liittyvässä ceississä? Vai kuka pystyy...
   
  Viimeksi muokattu: 17/10/18
 19. Reverend_

  Reverend_ Nytro /brpmod, X-Rs 850 137"

  Laittaa vaikka tähän ketjuun kuvakaappauksen mitä muutetaan. Hoituu nopeiten..
   
 20. Mileleo

  Mileleo Lynx X-Trim 600 Etec 2013

  Mummo-ohje.

  1. Mene http://kelkkareitit.fi/
  2. Klikkaa reittiä, jossa on virhe
  3. Vasemmalta alhaalta kartalta klikkaa "ikilinkki"
  4. Kopioi selaimesta osoiterivi
  5. Liitä osoiterivi tänne ja anna kuvauksessa
  a. Pitääkö reitti poistaa, jos pitää miksi?
  b. Jos siihen pitää tehdä triviaali muutos niin kerro miten. Mielellään tarjoa käsin piirretty kuva tai GPX tiedosto oikeasta reitistä.
  c. Onko kerhon tiedot (nimi, web osoite) oikeat. Jos väärät, kerro mitä pitää korjata.​

  Samalla periaattella voi myös antaa linkkejä muihin tietoihin (oikealta ylhtäältä voi tehdä valintoja), kuten bensa-asemat, kodat, yms ja kertoa korjaustarpeista.

  Mainittakoon, että https://skoterleder.org ja http://opensledmap.org palvelut perustuvat molemmat samaan https://www.openstreetmap.org aineistoon. Joten samat virheet tulet löytämään myös noista.

  Jos oikein muistan, niin Sodankylä tai Rovaniemi on tarjonnut viralliset jäljet reiteistään palveluun piirrettäväksi muutama vuosi sitten. Aiheesta voisi löytyä ketjusta etsimällä.

  Reittien muuttaminen ja piirtäminen on oikeastaan helppoa hommaa. Ensimmäinen kerta ottaa vähän enemmän aikaa, että tutustuu työkaluihin. Tämän jälkeen muuttaminen on aikasta suoraviivaista ja nopeasti saa kyllä tehtyä muutoksia.
   
  Jontteli, Reverend_, maroach ja 1 muu henkilö tykkäävät tästä.

Suosittele tätä sivua