Kelkkareitit.fi - Kelkkakartat netissä

Keskustelun 'Baana' on aloittanut käyttäjä maroach, 5/2/11.

 1. JiiPee74

  JiiPee74 Yamaha RX-1 -03

  On tullut vastaan. Koittanu hoodeille lisätä muutamia POI pisteitä ja eivät näy parin viikon jälkeenkään. Reittimuutokset päivittyy, POI muutokset jostain syystä ei.
   
 2. Timo Ikola

  Timo Ikola Member

  Tuolle ei oikein mitään voi - kyse on OSM datan luonteesta, eli se on kaikille avointa. Yhteisön pitää sitten se jyrätä jos on totuus, eli esimerkiksi siten, että jokaista käyttäjän muutosta tarkastellaan kriittisesti ja tehdään tarpeellisia vastamuutoksia. Tunnuksen sulkeminen tms. ei liene ihan helppoa vaan vaatii varmaan jotain moderaattorien tms, toimia. Tuolta löytyy pelimerkkejä siihen:

  Abuse - OpenStreetMap Wiki

  Tuolta toisesta threadista Moottorikelkka, urat ja reitit - Communities / Suomi (Finland) - OpenStreetMap Community Forum poimin:

  Kelkkareitit on the App Store (apple.com)

  Tästä löytyvät ne kaipaamani avoimen kelkkailun alueet, eli sama data mitä kelkkareitit.fi käyttää hieman toisessa ulkoasussa.
   
 3. JiiPee74

  JiiPee74 Yamaha RX-1 -03

  Näiden projektien ongelmana monesti on se että nää on yhden henkilön käsissä kuten taitaa tämä kelkkareitit.fi olla hyvä esimerkki. Vuosia sitten oli ongelma kun ei ollut ssl sertifikaattia niin paikannusta ei saanut päälle ja otti tovin että ylläpitäjä homman korjasi.
  Monesti se ylläpitäjällä alku innostuksen jälkeen kiinnostus vain hiipuu taikka on vaan niin kiire kaiken muun kanssa että sille harrasteprojektille ei vaan löydy enää aikaa. On ihan henk. koht. kokemusta moisesta.
   
 4. Timo Ikola

  Timo Ikola Member

  Ninhän siinä usein käy, mutta tämä on juuri nyt pidemmällä kuin kelkkareitit.fi, joten voisi kuvitella, että se on pidemmällä myös silloin kun innostus loppuu. Toisenlainen esimerkki tässä:

  Trailmap - Löydä uusia polkuja

  Väitän, että tuo on kaikenlaiseen ulkoilukäyttöön soveltuvista kartta/mobiilisovelluksista se ylivoimainen ykkönen. ja kehittäjän innostus ainakin viime aikoina on ollut hirminen. Esimerkiksi ne laavut, joita joku kaipasi näkyvät tästä hyvin,
   
 5. JiiPee74

  JiiPee74 Yamaha RX-1 -03

  Tuolla ruottin maalla homma on hiukan paremmalla mallilla. sivuston koodi on githubissa joten periaatteessa kuka vaan voi pistää samanlaisen pystyyn jos ns. virallisen tahon mielenkiinto lopahtaa. Suurimpana ongelmana on domain.

  Trailmap näytti kyllä aika monipuoliselta, mutta en oikein ymmärrä miksi siinä pitää olla rekisteröintejä sun muuta sontaa? Mutta tohon olisi kyllä varmasti aika nopeaa lisätä snowmobile tuki. Jonkun tarttis tuolle tekijälle asiaa ehdottaa. Ilmeisesti innokas fillari kaveri kyseessä. Noi kelkkareitithän palvelee noita fillari hemmoja kesäisin, ei toki kaikkialla kun pelloille ei fillarilla ole menemistä mutta muualla.
   
  Reverend_ tykkää tästä.
 6. Reverend_

  Reverend_ Nytro #PPS, X-Rs 850 137", Rene 900R

  Tämä on kannatettava ajatus. Jotakin pitäisi tehdä kelkkareitit.fi toiminnan varmistamiseksi ja turvaamiseksi. Meitä reittien päivittäjiä kyllä riittäisi, olisi mahdollisuus siis pitää ne reitit tuolla hyvin ajantasaisina.
   
  karjal tykkää tästä.
 7. Ville Ritola

  Ville Ritola New Member

  Missä olisi ohjetta kuinka kelkkareitit.fi datan saa muokattua Polariksen Ride Command karttaan sopivaksi. Täältä koitin hakea, mutta en löytänyt. Kuulin että täällä jossakin olisi ohjeet, että pitäisi konvertoida jollakin softalla, ja että kannattaisi koko aineisto muokata muutamaksi paketiksi sen sijaan että olisi yli 10000 eri reittiä.
   
 8. Timo Ikola

  Timo Ikola Member

  Trailmapin tekijä tekee aika paljon hommaa, joten se rekisteröinti tms. liittyy jonkinasteisen projektin rahalliseen tukemiseen. Käyttöön sitä ei välttämättä tarvita, kaikki keskeinen siinä toimii kyllä ihan ilmaiseksi rekisteröitymättä. Minulle se on se karttasovellus jota maastossa katselen, enkä minä ole siihen edes rekisteröitynyt.

  Kelkkareittien vieminen siihen voi olla kova pala, eli vinkkeli on sellainen luomu-ulkoilu, joten tuskin siitä innostuu. Ja ihan kuten totesit - ennen kaikkea maastopyöräilyä varten se on aikanaan tehty. Ihan samaa olen tarjonnut hiihtolatujen suhteen ja siihenkin on vielä matkaa, joten kelkkojen osalta meidän pitänee pärjätä toistaiseksi nykyisillä.
   
 9. kelekka1

  kelekka1 Member

  Moi.
  Joo saatiin moderaattoreihin yhteys ja homma korjaantui sitä kautta.
   
  Hemikoo ja Timo Ikola tykkäävät tästä.
 10. JiiPee74

  JiiPee74 Yamaha RX-1 -03

  Mjaa. Sitten turha tuon tutkailuun haaskata aikaa sen enemmän jos noin nuivaa on suhtautuminen muihin harrastuksiin.
   
 11. Timo Ikola

  Timo Ikola Member

  No en nyt varmaksi osaa sanoa, mikä jonkun ihmisen mielipide on, mutta noin sen luulen olevan. Jos pistin väärät sanat, jonkun suuhun, niin pahoittelen. Trailmapista ei sen takia kannata luopua vaan kelkkaillessakin, kun tarvitsee muuta kuin reittikarttaa, niin minä siirryn kyllä aina Trailmappiin - loistava maastoulkoilukarttasovellus kännykkään Suomessa.
   
  Viimeksi muokattu: 30/1/24
 12. Reverend_

  Reverend_ Nytro #PPS, X-Rs 850 137", Rene 900R

  Mikähän on kun verkkosivua ei välillä löydy. Viime viikolla oli joitakin tunteja ja nyt on vika päällä.
   
 13. JiiPee74

  JiiPee74 Yamaha RX-1 -03

  whois tietokanta näytti että kelkkareitit.fi domainiin on 26.1.2024 tehty muutos.

  Vastaavasti kelkkareitit.fi osoittaa kaisanet laajakaistaliittymän IP osoitteeseen eli aletaan olla aika heikoilla jäillä kun sivusto pyörii todennäköisesti jossain kotipalvelimella.
   
 14. Mileleo

  Mileleo Lynx X-Trim 600 Etec 2013

  Tossa joku päivä sitten oli vastaava ongelma ettei www.kelkkareitit.fi toiminut ja DNS mulle tarjosi IP osoitteen X ja kun katselin toisaalta DNS recordeja, niin sielä oli sopivasti IP osoite Y. Hetken kuluttua DNS tarjosi mulle tuon Y:n ja alko pelata. Liekkö sielä jotain perus juttuja nyt IP / DNS kanssa.


  Domain: kelkkareitit.fi
  Record: a

  2021-06-08 -> 2023-11-02 78.27.77.47
  2023-11-09 -> 2023-12-05 85.131.114.219
  2023-12-15 -> 2023-12-15 87.100.225.33
  2023-12-27 -> 2024-01-28 87.100.210.13
   
 15. JiiPee74

  JiiPee74 Yamaha RX-1 -03

  47.77.27.78.in-addr.arpa domain name pointer 78-27-77-47.bb.dnainternet.fi.
  219.114.131.85.in-addr.arpa domain name pointer 85-131-114-219.bb.dnainternet.fi.
  33.225.100.87.in-addr.arpa domain name pointer 87-100-225-33.bb.dnainternet.fi.
  13.210.100.87.in-addr.arpa domain name pointer 87-100-210-13.bb.dnainternet.fi.

  Siis sekö on kaikki nää vuodet pörränny jollain kotipalvelimella? Nyt on sitten ilmeisesti muutto tai ainakin interweb operaattorin vaihto tapahtunut. Ei nykyisin kovin montaa euroo maksa virtuaalipalvelin jonne tommosen voisi laittaa pyörimään ja samalla alentuisi kynnys myös ottaa mukaan ylläpitoon muitakin henkilöitä kun kikotin ei pyörisi siellä omalla henkilökohtaisella palvelimella.
  Hezneriltä 55€ vuodessa virtuaalipalvelin jossa tuo pyörisi vallan hyvin. Ja mää veikkaan että joku/jotkut kerhot voisi lähteä ilomielin tukemaan tän ylläpitokuluissa joita olisi siis vps ja domain.
   
 16. Reverend_

  Reverend_ Nytro #PPS, X-Rs 850 137", Rene 900R

  Varmaan löytyisi innokkaita kerhoja. Moni kerhohan käyttää tätä virallisena kartastonaan.
   
 17. karjal

  karjal Well-Known Member

  Kai tässä hommassa ensimmäinen vaihe olisi olla yhteydessä nykyiseen ylläpitäjään ja kysellä häneltä ajatuksiaan tämän sivuston tiimoilta.

  Oliko tämä sivusto Marouch:in ylläpitämä ja rakentama?
   
 18. JiiPee74

  JiiPee74 Yamaha RX-1 -03

  Ongelmahan on siinä että yhteydenotoissa onm ilmoitettu openstreetmap ja tämä forumi :D

  Eli ei ole mitään sähköpostiosoitetta taikka puhelinnumeroa josta kaverin saisi varmuudella kiinni.
   
 19. karjal

  karjal Well-Known Member

  Laitoin JiiPee74 sinulle yv:nä Marouchin yhteystietoja.
   
  JiiPee74 tykkää tästä.
 20. Timo Ikola

  Timo Ikola Member

  Riippumatta siitä mitä kelkkareitit.fi sivustolle vuosien saatossa tapahtuu kartoitusta ja karttamuokkauksia kannattaa koko ajan jatkaa. Se ipad appi kumminkin seuraa sitä dataa ja kaiken kaikkiaan tuo on se fiksuin tapa tällaisen tiedon tallettamiseen olipa esitysväline mikä hyvänsä. Nuo reitit saa Open Street Mapista ladattua omalle koneelleen ja vietyä ihan mihin tahansa paikkatietojärjestelmään. Eli esimerksi kuntien kannattaisi ne sieltä napata ja viedä omassa Lipas päivityksessään kansalliseen ulkoilu tms. tietokantaan oman kuntansa palveluina.

  LIPAS - Liikuntapaikat
   
  Reverend_ tykkää tästä.

Suosittele tätä sivua