kiteen seutu

Keskustelun 'Baana' on aloittanut käyttäjä pollemies, 20/1/08.

 1. Jasso7

  Jasso7 Active Member

  Onkos Kiteen seudulla kuinka paljon lunta? Joko on pohjien tamppaaminen alkanut? Tultava heti ajamaan kun urat aukeaa ja on ajokunnossa.
   
 2. Juskuri

  Juskuri Member

  Iltasella tuli käytyä reittejä puhkasemassa auki ja luntahan on paikkapaikoin ihan hyvin, huono vaan kun pakkaslunta niin ei älyttömän hyvin polkeennu kun karkaa alta. Kelkkalanakin on herännyt sunnuntaina jo tähän talveen kaverin toimesta ja tulee liikkumaan mitenkä vaan aikaa on lanamiehillä ajella :) Eikyn vaan porukka tamppailemaan niin sen nopiammin saa reitit kuntoon ;)
   

  Lisätyt liitteet:

  ///AJS, Jasso7 ja Vesukka tykkäävät tästä.
 3. Jakke_

  Jakke_ Lynx Boondocker RE 3900 -22

  Jäät on varmaan huonot veilä jokapaikassa Kiteen nurkissa?
   
  Jasso7 tykkää tästä.
 4. Vesukka

  Vesukka Xtrim 600 re, Rs Venture

  Ei ollu ainakaan tänään aamulla jälkiä tohmajärventieltä kiteenjärvelle..
   
 5. Jakke_

  Jakke_ Lynx Boondocker RE 3900 -22

  Mahtaa mennä taas melko pitkälle että jäitä tuleekaan, jos nyt tuo 30cm puuteria ohuen jään päällä. Ellei sitten vedelle jo ole painunuto_O
   
 6. Juskuri

  Juskuri Member

  Ei maha kummoset jäät vielä olla kun tosiaan sato tuota lunta sen verta paljon ennen kovia pakkasia. Ei viittiny lähteä ees kokeilemaan toissa iltana kun yksin liikenteessä pimiällä. Ens viikolla jos kävis vähän tutkimassa jää tilannetta kun kovempia pakkasiakin lupailee nyt viikonlopuks
   
  Jasso7, ///AJS ja Vesukka tykkäävät tästä.
 7. Juskuri

  Juskuri Member

  Eipä malttanu tänäänkään olla polkematta pohjia niin kävin samalla vilkasemassa Kiteenjärvellä miltä näyttää.... noh eihän tää nyt hirveetä luottoo synnyttäny jää tilanteesta. Joku humu oli käyny lenkin heittämässä ja aika vetiselle näytti vähän jokapaikassa kun jälkiä jäällä katteli, rannasta ei juurikaan ollu jäässä kaislikon luonta kun tarkkailin. Kengät/sukat märkänä piti lampsia kun ei pirulainen ollu muutamassa kohdassa mitään muuta kun kerros lunta ja vettä alla. Vähän matkaa kesti rannassa ja sit oltiinkin jo yli nilkkojen vedessä kunnes taas joku kanto kerros löytyi :mad: Vaikka ittekki vesirossia harrastan kesällä kelkalla niin silti en tuonne kyllä lähe vielä
   

  Lisätyt liitteet:

  Vesukka tykkää tästä.
 8. tomozz

  tomozz Member

  Tallasteltu tänään Kemie-Tohmajärven ranta(en männy jiälle)-Kemie-Onkamo-Kemie. Melko hyvältä näyttää ja oli jopa liikennettäkin reitillä ettei tarvinnu yksikseen ajella.
   
  Juskuri ja Vesukka tykkäävät tästä.
 9. Vesukka

  Vesukka Xtrim 600 re, Rs Venture

  Joo, kemie-onkamo on kyl huolella pohjattu ja levitetty useamman kelkan toimesta..
  Onkamosta Gulfille ja kiihtelykseen on kans ajettu ja näytti jälet myös toloseen päin..

  Ei kolissu kivet, rauhakseen tuli ajeltua reunoja myöten, et tulee hyvät pohjat..
  Eiku porukalla ajelemaan!
   
  tomozz ja Juskuri tykkäävät tästä.
 10. Juskuri

  Juskuri Member

  Kelpasi tänään ajella auringon mollottaessa :) 6-tien ympärys lenkki Tolosenmäessä tuli lanalla vedettyä ja Kiteenjärven rantaan pisto myös. Pikkuhiljaa pohjat tuolla välillä jiirissä kun pari päivää tallannu ja nyt lanalla, nyt vaan lisää lunta mitä tallata. Maanantaina porukalla tod näkösesti poljetaan/lanataan Kitee-Gulf-Tohmajärvi
   

  Lisätyt liitteet:

  Reverend_, ///AJS, Mickelson ja 3 muut tykkäävät tästä.
 11. tomozz

  tomozz Member

  Just tulin aukomasta Niirala-Peijonniemi(Tohmajärven ranta)-välin. Hyvin on lunta ja hyvä pohja tulloo kun on pakkasta. Vähän vesurihommia myös pit tehä kun oli muutama ihan pimento paikka miun mielestä. Peijonniemessä on myös rannassa reitillä se ikuinen kivi, johon löin keppii ympärille ja karsin siitä urroo vähän leveemmäks. Hyvältä näyttää uratilanne.
   

  Lisätyt liitteet:

  Reverend_, ///AJS, Juskuri ja 2 muut tykkäävät tästä.
 12. Juskuri

  Juskuri Member

  Jaahas se vierähti taasen melekein 10h lana perässä tänään :D Tolosenmäki-Kemie-Gulf huristeltu, kuvassa näkyy reitit mitkä lanattu nyt 4pv sisään ja seuraavaksi varmaan keskittyä muihin paikkoihin missä ei vielä ole pohjien polkemistakaan aloitettu. Aamulla piti ihan silmiä hieraista kun lähti Kemien suuntaan ajamaan kun sen verta hyvin oli reitti poljettu, niin leveästi kun voi ja rauhassa selvästi ajettu ;) Pari kertaa mietin tointaako etes lanaa vetää sinne kun oli niin tasanen ja kova pohja mutta löyty sieltä parit montut mihin sai täytettä vetästyä. Valkeasuo-Gulf sai hieman aikaa viettää kun täyty välillä lana irrottaa ja polkea jälkeä sillon tällön leveämmäksi kun oli välillä yhen kelkan ränniä, jos joku tuumii että lana kuski ei ole ollu varmaan selvinpäin kun välillä kiemurtelee jälki ja poikkeaa yhen äkin sivuun mutta sitä se on kun ei ole kovaa jälkeä alla niin tulee välillä vähän yllättäviä tilanteita kun lana vie kelkkaa ummelle miten sattuu o_O:confused: Eli toive ois että kun uria aukastaan niin ajetaan kunnolla reunoja myöten niin helpottaa/nopeuttaa kummasti lana hommia. Oli kuitenkin ilo ajella takas Toloseen kun menomatkalla vastaan tulleet muutamat kelkkailiat oli polkenu jälkeä reilusti leveämmäksi :) Jälkiä oli reilusti matkalla joten kelkkakansa on selvästi herännyt pikkuhiljaa, eikyn vaan äkkiä lisää lunta ja järvet jäähän niin pääsee naattimaan kunnolla :D
   

  Lisätyt liitteet:

  rupsu, tomozz, Vesukka ja 1 muu henkilö tykkäävät tästä.
 13. ///AJS

  ///AJS Well-Known Member

  Minä käväsin kans eilen tallaa vähä jälkeä tosta Niiralasta kohti Tohmajärveä... harmikseen kävin ennen sinua, ois voinu kahestaan polokea jos ois tienny et muitaki oli liikenteessä:) alla kuvaa...
  Huom! Niiralasta päin ennen Uudenkylän lampea on pellolla ojan kaivuutyön vuoksi silta siirretty pois paikaltaan / väärinpäin. Tämä homma oli jäänyt kesken urakoitsijan loukkaantumisen vuoksi, tunnen kaverin ja lupasin infota myös tänne kaikille tiedoksi. Silta korjataan / siirtyy oikealle paikalle kunhan kaveri saa ittensä kuntoon. Ilmoittaa asiasta erikseen myös reittejä hoitaville henkilöille.

  20211205_124135.jpg
   
  Juskuri, tomozz ja Vesukka tykkäävät tästä.
 14. ///AJS

  ///AJS Well-Known Member

  ...ja pari kuvaa lauantailta (omilta reiteiltä):cool:

  20211204_114557.jpg

  20211204_114500.jpg

  20211204_113533.jpg
   
  Juskuri, tomozz ja Vesukka tykkäävät tästä.
 15. Vesukka

  Vesukka Xtrim 600 re, Rs Venture

  Joo toissa päivänä oli hyvin porukkaa liikkeellä polkemassa onkamo kemie väliä kuntoon..
  Ilo oli lasketella tänään neitseellistä lanan jälkeä tohmikselta onkamoon..:D
  Leviteltiin pojan kans onkamosta toloseen päin uraa, sit päästiinkin taas maukkaalle tolosen kierrolle, oisko lanan jälkeen yks ajanu.. :p
  Kahvittelun jälkeen päästiin sit laskettelee huippu baanaa taas takas tohmikselle..
  Isot kiitokset lanamiehelle ja muille kelkkailijoille alkaa reitit olee iskussa!:)
   
  Juskuri ja tomozz tykkäävät tästä.
 16. Vesukka

  Vesukka Xtrim 600 re, Rs Venture

  Vielä pari kuvaa tältä päivältä..
  IMG_20211206_131532.jpg IMG_20211206_131546.jpg
   
  Juskuri, tomozz ja ///AJS tykkäävät tästä.
 17. Juskuri

  Juskuri Member

  Kotkanpesä-Tolosenmäki välillä, tarkemmin Kirkkosuon kohdalle on kasattu puupino keskelle uraa. Hetkellisesti reitti kierti kasan metsän/aukon reunasta mutta kierretään ennemmin noin 100m tietä pitkin takasin uralle. Kävimmä paremman puoliskon kanssa merkkaamassa ja vähän sulkemassa uraa että on selvempi mistä kierto tapahtuu. Puupinolle on annettu "lähtökäsky", ajelen sillon tällön kattomassa onko pino hävinnyt ja poistan "sulun" ja jatketaan ajoa normaalisti siinä ojan reunalla missä ura kulkee.
   

  Lisätyt liitteet:

  tomozz tykkää tästä.
 18. tomozz

  tomozz Member

  Mietinpähän tuossa vuan semmosta, että tuo jäätilanne on aina yks iso haaste ja vitutus kauden alussa ja lopussa ja välillä! Oiskohan siihen mahista alakoo käyttämään aikoo ja vaivoo, että vois keksii korvaavia reittejä kiertelemään nuita järviä ja jokia ihan kovalla mualla? Nää talavet on mitä sattuu näillä meijjän huudeilla ja ajamaan tekis monen mieli, mut nuo jäät, tai niitten olemattomuus on kyllä riski ja jonniillainen harmistus.
   
 19. Vesukka

  Vesukka Xtrim 600 re, Rs Venture

  Kyllähän se kiva ois, jos pystyttäis maareittejä käyttää vaihtoehtoisina reitteinä.. Taitaa vaan olla aika paljon vesistöjä, mitä pitäs kierrellä, kun katsoo vaikka reittejä Tohmajärveltä Värtsilän kautta Tuupovaaraan ja Ilomantsiin, et voipi olla liian iso haaste..

  Yks mikä itellä tullu mieleen, et sähkölinjat ois hyvä saada vapaammin kelkkailijoiden käyttöön, siitä hyötyisi myös yhtiöt, kun raivattavat alat vähenisi.. Eikä siinä tartteis kenenkään metissä ajella..

  Sit varmaan vois seuralle ostaa yks hybrokopteri tai rakentaa ponttoonikelkka tms., millä vois heikkojen jäiden aikaan pohjustaa vesireittejä.. Onhan nytkin pakkasta pitänyt hyvin, mut lumi on estänyt jään vahvistumista..
   
  Juskuri, wille86 ja tomozz tykkäävät tästä.
 20. tomozz

  tomozz Member

  Joo haasteita on sen suhteen. Vaan jos vaikka pari vesistöö kesään sais hoijjeltuu pois kuvioista ni oishan seki jo hyvä. En tiijjä miten varakas seura meillä on kalustoo hommailemaan, mut hydrokopteri vois olla kova peli.
   

Suosittele tätä sivua