Koronavirus

Keskustelun 'Vähemmän kelkkailuun liittyvä jutustelua' on aloittanut käyttäjä hanski-58, 13/3/20.

Tagit:
 1. Kamppi

  Kamppi Well-Known Member

 2. petes88

  petes88 Well-Known Member

  Oikia homma tuo on.. Tosin nuokki turistipesät ois pitäny sulkea jo aikasemmin mutta tämä on tämä suomen malli että ensin pittää levetä tuoki tauti ennenku reagoidaan
   
  Nebwy ja Jii.Pee tykkäävät tästä.
 3. AnteroK

  AnteroK Active Member

  Testejä ei tehdä monesta syystä. Täysin oireettomalla kantajalla testi antaa väärä negatiivisen, eli näyttää negatiivista, vaikka henkilö olisikin covid-19 kantaja. Lisäksi testausresurssi on hyvin rajallinen ja vastauksissa kestää helposti 2-3pv. Järjestelmää ei kannata sakkauttaa sen enempää, vaan testausta kannattaa rajata koskemaan vain esim. sairaalahoitoa vaativiin henkilöihin tai muuten erityisen painavasta syystä. Suurimmalla osalla oireisto on varsin lievä ja osa myös oireettomia. Ilman vaikeita oireita kannattaa pysyä kotona potemassa, kuten ihan tavallisessa flunssassakin, tämä hoituu työnantajasta riippuen joko omalla ilmoituksella tai työterveyshuollon kautta.

  Ylipäätään kannattaa välttää väenpaljouksia, kokouksia, pitää reilu välimatka muihin ihmisiin ja huolehtia käsien pesusta, kuten joka tuutissa toitotetaan.

  Mielestäni on hyvä, että altistuksen mahdollisuutta vähennetään esimerkiksi ravintoloita ym, väliaikaisesti sulkemalla. Virossahan lopetettiin alkoholin myynti klo 22-10 välillä. Kannattaisi tehdä täälläkin, niin vähenisi levikki sitäkin kautta + alkoholin käytön aiheuttama aivan täysin turha kuormitus terveydenhuollolle ja virkavallalle. Normaalitilanteessa suuri osa tehohoitoa vaativista tilanteista liittyy jollain tavalla päihteisiin.
   
  Zombie, Jii.Pee, Hemikoo ja 4 muut tykkäävät tästä.
 4. hanski-58

  hanski-58 Well-Known Member

  Se oireettomaksi itsensä tunteva viruksen kantaja juuri levittää sitä koska ei tunne olevansa kipee..
  Tuo lääkäriporukka on tainnu tulla sieltä Alpeilta ja lähtenyt jatkamaan " opiskelua" Leville. Kyllä nyt HUS: issa on kohta pula terveistä lääkintäalan osaajista, joihin en nyt välttämättä lue nuita bilettäjiä...
   
  Kamppi ja xc 500 sp tykkäävät tästä.
 5. Jii.Pee

  Jii.Pee Kelkaton.

  Italiassa kyllä hyvään tahtiin tulee raatoja kun 1500 kolmeen päivään. Armeija kuskaa rekoilla raatoja muualle poltettavaksi kun ei kaupungissa riitä uunit.

  Saa nähdä tuleeko USA:saa tai UK:ssa vielä pahempi tilanne kun hidastelivat jopa suomea enemmän.
   
 6. wasted years sleds.

  wasted years sleds. Well-Known Member

  Mikko se ammattikunta joista mainitsit on siistijöitä, ei siivoojia;). Joka tapauksessa totta turiset asiasta.:)
   
 7. PakkanE_

  PakkanE_ lynx BD 3900 -13

  https://studylib.net/coronavirus tuo on ihan hyvä sivusto jos haluaa seurailla ilmoitettuja lukuja. meleko kovassa nousussa on usan käppyrät. Vissiin meleko sitkas tauti, italiassa 47 000 sairastunutta yhteensä ja niistä vasta 5200 todettu terveeksi. semmonen perus nuha
   
 8. Jii.Pee

  Jii.Pee Kelkaton.

  Usassa alkoivat vissiin testaan enempi ja siitä tuo nousu tilastoissa. Täälläkin hyppäis jyrkkään nousuun kun testattais.
   
 9. Eero28

  Eero28 Active Member

  "Nyt on tärkeintä että minimoidaan vahingot ja toivotaan että tauti laantuu itekseen. Mutta sitä ei kannata ehkä hengitystä pidättäen odottaa. Valitettavasti tämä tulee käymään läpi koko maan melko tarkasti. Toivotaan että nämä eristystoimet auttaa riskiryhmässä olevia."[/[/QUOTE]

  Punainen, vihreä, viherpunainen vai jopa ihan ladypinkki näin feminiinisenä aikana:rolleyes: Mielestäni hyvä että näistä keskustellaan. Olisi kuitenkin hyvä muistaa, että kun ei ole koulutusta ko. asiaan saatika luetusta päätelleen myöskään ymmärrystä, niin ei kannate sitä ihan faktana levittää näin palstallakaan. Näillä toimilla pyritään estämään taudin leviäminen ja keventämään terveydenhuollon taakkaa laventamalla epidemian piikkiä. THL:n sivuilta voitte löytää faktaa skenaarioista (20%/40%60%) väestön sairastumisesta yms. Viruksen tartuttavuusluku (RO) on 2. Tämä tarkoittaa, että yksi kantaja tartuttaa keskimäärin kaksi. Eli taudin leviäminen on ihan puhtaasti kiinni siitä, kuinka me itse käyttäydymme. Taudin kulkuun ei vaikuta utopia ("no kun sitä vain ei voi estää"). Tai tietysti vaikuttaa, jos se muuttaa meidän käyttäytymismallia ja suhtautumista taudin kulkuun.

  Kaikesta huolimatta kaunista kevättä kaikille. Äkkiä ajamaan kun on vielä lunta:)
   
  S4ms4, Zombie ja hanski-58 tykkäävät tästä.
 10. Jani Sipola

  Jani Sipola Presidentti Ylläpitäjä

  Lappiin pukkaa turistia köytenä. Kaveri asuu nelostien varrella Rovaniemen eteläpuolella. Meinas että jonossa menee suksiboksiautoa pohjoista kohti. Pitäisköhä lyyä nuo helvetin hiihtoladut nyt alkuun kiinni. Ja sitten baarit. Viinakaupastaki sais tavaraa vain omalta paikkakunnalta... Jos se vähän karsis haluja pungeta pohjoiseen.
  Melko varmaa on, että jos ihmisillä ei riitä järki pysyä kotialueella, kohta tulee käsky. Eli jokaisen pitää pysyä oman sairaanhoitopiirin alueella. Näin viranomaisilla on edes pieni mahdollisuus laskea hoidon tarvetta.
   
  arzka-, petes88, jp10 ja 3 muut tykkäävät tästä.
 11. Markor

  Markor Skiittoni

  Varmaan jonkinlainen ongelma on myös se, että jos on maksanut mökistä pari tonnia viikosta eikä varaus maksua saa takasi niin aika moni käyttää edes oleskeluun lapissa.
  Tämä ei siis koske minua...
  Mutta todennäköisesti pääsiäisen aikaan ongelmat vielä pahenee...
   
 12. Jackpot

  Jackpot Lynx,Skidoo Elan -83

  Kuntien rajat kiinni,oman kunnan alueella kulku sallittu. Mitä tarvii liikkua.
   
 13. Kamppi

  Kamppi Well-Known Member

  Suomalainen on jääräpää...oikein sanan merkityksessä. Pohjoinenkin vielä saa osansa, valitettavasti. Ehkä herättäis mikäli nuorehko hlö menehtyisi pandemiaan. Mutta, katotaan ja otellaan tautia.
   
 14. Jäpälä

  Jäpälä Well-Known Member

  Kaupungissa asuva "ihminen"on vaan ääliö, mitä isompi kaupunki sen ääliömpi ihninen. Valitettavaa, mutta totta
   
  Basso58 tykkää tästä.
 15. Hemikoo

  Hemikoo Sidewinder xtx se 137"

  Olihan tuo sellainen kelkkaralli Suomussalmella etten ole ikinä nähnyt ja kärryä liikenteessä PALJON. Viikko max kaksi ja liikkuvuuskieltoja, toivottavasti pian.
   
 16. wasted years sleds.

  wasted years sleds. Well-Known Member

  Toivottavasti ajavat ohitustietä ikkunat kiinni ohi nappilaudassa tästä nälkämaan pääkaupungista,kun onneksi peltipoliisitkin on karanteenissa.Ei täällä onneksi ole etelän turisteille mitään mielenkiintoista.
   
 17. Hemikoo

  Hemikoo Sidewinder xtx se 137"

  No ei oo ei :D, ohitustiekin rakennettiin aikoinaan sitä varten ettei kukaan tulisi vahingossakaan:)
   
 18. wasted years sleds.

  wasted years sleds. Well-Known Member

  Niin mitäpä se hyvejää:D:D
   
 19. wasted years sleds.

  wasted years sleds. Well-Known Member

  Niin taitaa suurempi mahdollisuus olla voittaa eurojackpotista päävoitto,kuin saada koronavirustartunta vimpelinvaaran hiihtomajan "afterskistä":confused:.
   
 20. K9Pro

  K9Pro Lynx Rave RE 3500 600R 2020

Suosittele tätä sivua