kouvolan seutu?

Keskustelun 'Baana' on aloittanut käyttäjä BigDaadyJ, 28/1/07.

 1. juketsu

  juketsu Kolomen lynksin talous.

  Varmaa se Utin abc hyvä paikka lähtee on tilaa kalustolle. Päiväluvan myy joka kerho omille urilleen.. hinnat taitaa olla 10-20€/päivä :rolleyes:
   
 2. Lakendwolf

  Lakendwolf Well-Known Member

  Fiiberi laita sitten tietoa jos mukaan pääsee muitakin vintage kelkkoja muutama kaveri on sellasilla ajellaan ja tuolta Elimäeltä pääsee myös hienosti useampaan suuntaan .
   
 3. Fiiberi

  Fiiberi Wintage Weikko

  Joo, ilman muuta sinne saapi tulla kaikki halukkaat.
   
 4. espi2

  espi2 Well-Known Member

  Talkoita tiedossa Myllykosken suunnalla la 7.9. ja 14.9.

  Tulevana lauantaina kokoontuminen 7.9.2019 klo: 10.00 Mylsänportille. Käydään raivaamassa klo: 10-14 Rautakorven peltojen ja Keltakankaan välisen metsäosuuden pahimpia risukoita sekä laitetaan puuttuvia reittimerkkejä. Riittää kun ottaa mukaan kaksi kättä ja jalkaa. Jos löytyy raivaussaha ja vesuri niin ilman muuta nekin. Lapiollekin voi löytyä käyttöä.

  Kumisaappaista tuskin on haittaa, mutta ne ei ole välttämättömät, koska maasto on kuivaa.

  Lauantaika 14.9.2019 klo: 9.00 aloitetaan sillan rakentaminen Myllykoskella Sorsajoen yli. Kokoontuminen klo: 9.00 Keltakankaan ABC:llä. Työkalut on jo olemassa, joten mitään erityistä ei tarvitse ottaa mukaan.

  Ilmoitelkaa tänne ja kavereille ajankohdista. Toivotaan innokasta osanottoa. Voidaan samalla vaihtaa ennestään tuttujen ja uusien tuttavuuksien kanssa ajatuksia kelkkailusta.

  Rohkeasti mukaan! Ei tarvitse tuntea ketään entuudestaan.
   
 5. espi2

  espi2 Well-Known Member

  Utista voi ajella makkaranpaistoon vaikkapa Valkealaan tai Anjalaan Susikosken laavulle. Kumpaankin on likimain sama matka. Vauhdista riippuen 1,5h paikkeilla. Valkeala tosin hiukan lähempänä.

  Utin lähellä Kaipiaisissa on myös kota makkaranpaistoa ajatellen. Sinne mahtuu kymmenkunta kelkkaa kodan eteen ja tarvittaessa enemmänkin.

  Ilmoitelkaa kun olette tulossa niin paikalliset vintage-kelkkojen ystävät pääsisivät näkemään teidän kalustoa ja verestämään muistoja.
   
 6. espi2

  espi2 Well-Known Member

  Tällainen 15m silta ramppeineen tehtiin Sorsajoen yli Myllykoskella 14.9.2019.

  Kiitoksia avusta naapurikerhon kaverille. Näin se homma toimii.
   

  Lisätyt liitteet:

  3xx, Jonteri, Fiiberi ja 2 muut tykkäävät tästä.
 7. (nuppi)

  (nuppi) Member

  Onkohan Jonterin porukalla työhalut jo etitty valmiiksi?...olis parina seuraavana lauantaina kivaa pikku puuhailua vissiin tarjolla Puoletkin jos tuosta 17 osallistuisi niin talkooväen määrä lisääntyisi moninkertaiseksi
   
  Jonteri ja juketsu tykkäävät tästä.
 8. juketsu

  juketsu Kolomen lynksin talous.

  Järvitaipaleessa piirrelty kelkkareitteihi muutokset kauriolammelle ja matalasarkasen tien kohille. Samalla lisätty Heituinlahtee virmajärven laavu mikä valmistuu tulevaks talveksi kelkkauran vartee..:)
   
 9. Jonteri

  Jonteri Well-Known Member

  Työhaluja on niin kuin aina ennenkin. Lauantaina näillä näkymin tulossa ketä pääsee, alustavasti ollut puhetta viidestä. Samoin nyt myös saatettu aloitteille Mikkelintien kelkkareitin tasaaminen kaivinkoneella, kerhon hyväksyntää vaille.
   
 10. Jugi735

  Jugi735 Member

  Nuppi voi mennä yksin omiin talkoisiinsa irvailemaan. Varmasti porukka yrittää parhaansa mukaan omien menojen ohella päästä paikalle.
   
  Viimeksi muokattu: 27/9/19
  juketsu tykkää tästä.
 11. Lääkäri

  Lääkäri Well-Known Member

  Vasara ja sorkkarauta olis varmaan hyviä välineitä tuolla talkoissa kans. Tarvii 1 vanha silta purkaa ja tehdä 2 uutta. Lavoista tarvii ja tehdä 2-3 pientä siltaa,pääsee paremmimn ojien yli.
  Raivausta ja kantojen sahailua on jonkun verran.
  Merkata tarvis häkämäestä sinne aitomäkeen käppyrämänty suolle asti.
   
 12. Jonteri

  Jonteri Well-Known Member

  Mihin asti touhuatte siellä? Minulle napsahti juuri lauantaivuoro töissä sairastapauksen vuoksi. Mietin että voisin kuitenkin töiden jälkeen ilmaantua paikalle jos siellä jotain vielä tapahtuu.
   
 13. Lääkäri

  Lääkäri Well-Known Member

  Varmaan johonkin 16-17,miten porukka jaksaa. Tavoitteena olis vaan saada se pätkä valmiiksi. Mitä nopeammin,sitä parempi. :)
   
 14. espi2

  espi2 Well-Known Member

  Kiitos talkooväelle 28.9.2019

  Tykkimäen uuden kiertoreitin talkooväen määrä ylitti odotukset. Talkoisiin osallistui peräti 17 kerholaista, joista suurin osa oli ensimmäistä kertaa. Toivottavasti eivät samalla viimeistä kertaa.

  Nimittäin, monelle varsinkin tuoreemmalle kerhon jäsenelle on epäselvää kuka hoitaa reitit. Heille asia on silti tavallaan itsestään selvää: se on kerho. Jos näin ajattelee, pitää palata perusasiaan, mikä on kerho?

  Kerho olemme me.

  Me eli jäsenet.

  Niin kuin tänään nähtiin, aika paljon pitää tehdä töitä, että saadaan edes 5km pätkä uraa aikaan. Sekin pitää muistaa, että meillä Etelä-Suomessa on tarkalleen ottaen kelkkauria eikä -reittejä. Niillä on eroa. Karkeasti voisi sanoa, että Pohjois-Suomessa on hiukan leveämpiä baanoja, jotka ovat kuntien palkollisten hoidossa. Meillä urien kunnossapito on täysin vapaaehtoisvoimien tekemän työn varassa.

  Kerhon jäsenmaksulla katetaan mm. maanomistajille maksettavia urien lupamaksuja, kerhon kaluston hankinta- ja ylläpitokuluja, vakuutuksia yms. kuluja. Esimerkiksi Kaipiaisten suunnalla käytettävä tamppari saattaa haukata polttoainetta 10l tunnissa nopeudella 5-10km/h ja lanakelkkakin voi viedä huonolla kelillä 40l sadalla kilometrillä.

  Joka tapauksessa talkoot onnistuivat enemmän kuin hyvin. Kaikille riitti varmasti hommia vaikka välillä olikin epäselvää mistä ja mihin mennään. Sellaista se on joskus, kun luodaan uutta uraa paikkaan mistä ei ole aiemmin kuljettu.

  Ainoa ylitsepääsemätön ongelma koko päivänä oli lopulta se, kun sinappi loppui makkaraa paistettaessa.
   

  Lisätyt liitteet:

  Viimeksi muokattu: 28/9/19
  Lääkäri, Jonteri ja juketsu tykkäävät tästä.
 15. espi2

  espi2 Well-Known Member

  Tässä vähän ajateltavaa muillekin eri kerhojen ylläpitämien reittejä ajaville

  ---

  Miksi osallistua talkoisiin?

  Kuten aiemmin on tullut kerrottua, PKMK:n urat hoidetaan vapaaehtoisvoimin. Jäsenmaksun maksaneita jäseniä oli viime ajokaudella reilu 150. Huippuvuosina maksaneita jäseniä oli jopa nelisensataa. Nykyinen jäsenmaksun maksaneiden määrä on siis aivan liian pieni siihen nähden kuinka paljon meitä kelkkailijoita oikeasti on.

  Jos joskus mietit mihin se 50e jäsenmaksu menee, niin ajattele summaa verrannollisesti. Mikä tahansa harrastus maksaa vähintään saman verran. Kuntosalin kk-maksu on sama kuin meidän harrastuksessa vuosimaksu, oman lapsen futis- tai jääkiekko voi maksaa helposti jopa kuukaudessa sen mikä on meidän yhdistyksen vuosimaksu.

  Kerhon varoja eli jäsenmaksuista saatavia rahoja käytetään mm. kaluston ylläpitoon (3 työkelkkaa + tamppari), maanomistajien lupamaksuihin, reittimerkintämateriaaleihin jne. Ymmärräthän myös sen, ettei yhdistyksen tarkoitus ole tuottaa voittoa eikä se saakaan tehdä voittoa vaan kaikki tuotot käytetään yhdistyksen toiminnan eli meidän tapauksessa tavalla tai toisella kelkkaurien kunnossapidon hyväksi.

  Palatakseni vielä tuohon mihin niistä jäsenmaksuista käytettäviä varoja käytetään niin ajattele PKMK:n urien pituutta. Kelkkauraa on likimain 300km, jota ylläpitää parinkymmenen hengen joukko. Sillä väkimäärällä on täysin mahdoton pitää jokaista metsäpätkää priimakunnossa. Kun raivataan muutama kilometri risukkoa niin siihen voi kulua helposti pari kanisteria pienkonebensiiniä. Lisäksi vielä raivaussahoihin teriä ja moottorisahaan teräketjuja. Siinä oli sinun jäsenmaksusi. Eikä edes riitä.

  Minä ajan takaa samaa asiaa mitä olen vihjaillut aiemmissa kirjoituksissani. Minä, sinä ja kerhoon kuuluva kelkkaileva kaverisi muodostamme kerhon. Emme me voi valittaa jos talvella urat eivät ole kunnossa. Jos ei ole, syy on ainoastaan meissä kerhon jäsenissä eli itsessämme.

  Negatiivisesta sävystä huolimatta meillä on mainio kerho, jonka vähäisten resurssien puitteissa olemme saaneet luotua loistavat kelkkailureitit, joita käyttävät koko Etelä-Suomen kelkkailijat. On reipasvauhtisia pelto- ja metsäautotiepätkiä ja hitaammin ajettavaa syheröä metsissä.

  Jos itse haluat olla mukana vaikuttamassa urien kuntoon, tule mukaan talkoisiin tai ole mukana ajokauden lanausporukassa!
   

  Lisätyt liitteet:

  Viimeksi muokattu: 2/10/19
  jaju, Raidman, TeHo ja 1 muu henkilö tykkäävät tästä.
 16. espi2

  espi2 Well-Known Member

  Talkooraportti Myllykoskelta 5.10.2019

  Kolean lauantaipäivän talkoissa oli mukana 10 miestä, joista yksi Haminan kerhosta aiemmista talkoista tutuksi tullut raivaussahaspesialisti. Kauimpaa talkoisiin saapuivat kerhon jäsenet Orimattilasta ja Tuohikotista. Loppuväki oli Kouvolan ja Myllykosken seudulta.

  Päivä startattiin kokoontumisella ABC:llä, jossa jaoimme porukan kahteen raivausporukkaan ja yhteen siltaryhmään. Raivausporukat lähtivät maastoon yhteensä neljän raivaussahan ja muutaman moottorisahan kanssa kulkien toisiaan vastaan suunnitellun 3km mittaisen talkoiden kohteina olleen kelkkauran vastakkaisista päistä.

  Siltaryhmän tehtävä oli osallistua ainoastaan siltojen rakentamisiin ja heidän työalueensa oli viiden kilometrin mittainen osuus, jolle tehokas ryhmämme teki päivän aikana 6 siltaa ja niiden lisäksi pari ojan ylitystä trukkilavoista. Sen verran kova suoritus, että ottaisin hatun pois päästä jos minulla olisi hattu.

  Raivausryhmät onnistuivat lähes tavoitteen mukaan suunnitelmissa. Risuja jäi keräämättä muutaman sadan metrin matkalta ja yksi sadan metrin pätkä raivaamatta. Toisaalta, varsinaista pakollista tavoitetta ei ollut muuta kuin talkoilla klo: 9-16 ja se tehtiinkin. Tulihan siinäkin ajassa kuljettua vajaan kolmen kilometrin matka.

  Siltaryhmä tosin lopetteli vasta puoli seitsemän kieppeillä. Henkilökohtaisesti epäilen todelliseksi syyksi kalj... pienkonebensiinin loppumisen, koska olisihan siinä ollut vielä muutama sillan korjaus jäljellä. Ei kai isoilla miehillä mitään kotiintuloaikoja ole?

  Kaiken kaikkiaan varsin onnistunut päivä. Jos olisimme saaneet vielä muutaman apurin lisää viskelemään risuja niin raivaussahaajat olisivat voineet keskittyä pelkästään sahan laulattamiseen.

  Kerrotaan nyt vielä, että kyllä nuotiotauolla puhuttiin itse kelkkailustakin eikä pelkästään talkoisiin liittyvistä asioista.

  Siinä talkooporukan omista kelkoista puhuttaessa ja toisten merkkivalintoja arvostellessa tuli selväksi, että Polariksessa ei ole muuta kuin vikoja, Lynxillä ei tee mitään ja Yamaha se vasta huono onkin. Yamahasta ei edes saisi puhua moottorikelkkailun kanssa samassa asiayhteydessä. Tulipa eräälle kerholaiselle muka yllätyksenä, että Yamaha tekee moottorikelkkojakin. Kaveri oli luullut, että kyseinen japsimerkki valmistaa vain kosketinsoittimia.

  Kiitos kaikille reippaille mukana olleille uusille ja vanhoille kavereille!

  Jatketaan samassa loistavassa hengessä!
   

  Lisätyt liitteet:

  Lääkäri ja Jonteri tykkäävät tästä.
 17. espi2

  espi2 Well-Known Member

  Talvi lähestyy

  Muistatteko 10v takaisen talven ennen ilmastonlämpenemisvouhotusta? Silloin ensilumi tuli maahan lokakuussa eikä pois lähtenyt. Olen aina sanonut meidän ajokauden kestävän kahdesta viikosta neljään kuukauteen. Sitä kun ei tiedä kukaan muu kuin Luoja. Ajamme sen mukaan.

  Tulevaa ajokautta ajatellen olemme panostaneet niin urien leventämisiin kuin reittimerkintöjen parantamisiin. Niistä huolimatta ummikolle voi tulla tilanteita lumisateiden jälkeen, ettei tiedä mistä on luvallista ajaa. Jos et tiedä, älä aja.

  Ajokauden alkaessa kerromme kyllä urien avauksesta, joka suoritetaan kerhon toimesta.

  Muistathan myös ajosäännöt? Aivan kuten autoillessa, meillä on oikeanpuoleinen liikenne. Annathan ahtaassa paikassa vastaantulijalle tilaa? Keskisormen näyttäminen on väärä tapa osoittaa toisen olevan väärässä paikassa.

  Ensi talvena suoritamme muutaman kerran ennalta ilmoitettuja tehoratsioita keltaliivisten PKMK-asuihin pukeutuneiden valvojien toimin. Olethan sinä silloin kaveriesi kanssa huolehtinut uralupamaksuista?
   
 18. juketsu

  juketsu Kolomen lynksin talous.

  Ei menny jäsenmaksut tänäkään vuonna hukkaa..:p IMG_20200129_211030.jpg
   
  Mazaa ja nuppi tykkäävät tästä.
 19. Hörhö

  Hörhö Well-Known Member

  Tääh?
  Urkin pihas vaa ympyrää kuiteskii?:p
   
  Viimeksi muokattu: 30/1/20
 20. Jonteri

  Jonteri Well-Known Member

  Tänään ajettiin Valkeala-Nakkikoppi ja takaisinpäin Utin Abc:lle ja sieltä takaisin Valkealaan. Eipä siinä, lunta oli ihan riittävästi ja patikkoa ei ollut kerennyt tulemaan vielä yhtään :) Ja jäätkin kestivät ylittää, liukasta oli kylläkin.

  E: Ja ainiin, Rapojärvellä tuli suunnilleen keskellä järveä yksi sulan ylitys eli kannattaa miettiä lähteekö ylittämään vai ei.
   
  Viimeksi muokattu: 8/2/20

Suosittele tätä sivua