kypärä?

Keskustelun 'Varusteet' on aloittanut käyttäjä noppeepentti, 17/11/06.

 1. Zirbbi

  Zirbbi Well-Known Member

  Vastaus omaani. Päädyinkin hankkimaan Ckx titanin sähkölaseilla. Sai hyvään tarjoukseen Drivosilta. Saas nähä miten tuo Estonia malli kuupaan istuu.
   
 2. Freeraider

  Freeraider Xterrain -20 kasiviiskymppi rotaxilla

  Miten sähköttömän visiiri kypärän saa pidettyä huurteettomana?
  nyt tupla linssi eikä siis tietoa meneekö huuruun mutta ei viitsisi lomaa sillä pilata että kypärä ei toimi. Auttaisiko esim klimin balaclava joka ohjaa hengitystä leualle asti?
  muilla käytössä visiirikypäriä?
   
 3. Kamppi

  Kamppi Well-Known Member

  Mikä kypärä sinulla on käytössä? Yleensä oma hengitysilma aiheuttaa visiirin huurtumisen. Niin ja tietysti kasvojen hiostuminen ja sen johdosta kosteus tiivistyy visiiriin. Siten hengitysilma tulisi saada johdettua ulos sekä eristettyä kasvon iho jollakin hyvällä kypärähupulla. Ite käytän kahta modular tyyppistä kypärää. Lämpimillä kevät talven keleillä HJC sähkövisiirillä olevaa joka tuulettuu hyvin ja sähkö pitää visiirin auki. Sitten reippaammilla pakkasilla Modular 3:nen. Itellä käytössä hiukan heikot puuvilla kypärähuput.... kun ei ole tullu vaan hankittua parempia. Huom...en tosin harrasta pusikkorallia vaan pääsääntöisesti reittiturrausta. Pusikkoralleissa on ajoviiman vaikutus vähäisempi joka voi edesauttaa huurtumisen kun se pienikin viima ei pääse "puhaltamaan" pois kosteutta.
   
 4. Freeraider

  Freeraider Xterrain -20 kasiviiskymppi rotaxilla

  Ls2 pioneer on nyt käytössä. Sitten löytyy airoh+sähkö oakleyt jos tuo visiirillinen ei ala toimimaan.
  Olisi vaan lämpimämpi ja mukavampi jos ls2 sais olemaan huurre vapaa.
   
 5. Kamppi

  Kamppi Well-Known Member

  Katoin tuota Ls2 pioneer kypärän kuvia. Sen kanssa ehkä hyvä kypärähuppu joka ohjaa hengitysilman muualle ja eristää ihon olisi hyvä. Mutta...tuo nyt vain oma mietintä ei fakta.
   
  Freeraider tykkää tästä.
 6. Hentte

  Hentte M8000 153/162 -19, AC 600 Snowcross

  Onko sitä nyt tullut kenelläkään pidempi aikaista kokemusta tuosta 509:n tai fxr:n umpimallin potasta lämmitettävällä visiirillä? Kovasti haaveillu tuosta visiirimallin potasta vaan ei jaksa ostaa hyllyyn pölyttymään jos sillä ei mitään teekkään.
   
 7. FFoxi

  FFoxi X-trim & 5900 LTS

  Fxr on hyvä kylmällä kelillä tapahtuvaan reittiajoon. Puskaralleissa on sama mikä potta on päässä, kun en siellä visiiriä/laseja käytä juuri ollenkaan. Miinuksena on paino. Verrokkina 1150g Airoh, niin onhan fxr on painavan tuntuinen.
   
 8. Hentte

  Hentte M8000 153/162 -19, AC 600 Snowcross

  Onko sulla siis käytössä tuo fxr? Pyssyykö se visiiri sulana vai alkaako hitaammassa vauhdissa kerään huurua?
   
 9. FFoxi

  FFoxi X-trim & 5900 LTS

  On sitä käytetty. Aina kun pysähdyt tai vauhti hiljenee ettei tarvi viimasuojaa, niin visiiri heti auki ja ei ongelmia. Reilummassa reittireippailussa, kun ohjaa uloshengitysilman alas ja ulos potan sisältä, niin ei ongelmia. Visiiriin hönkimällä hengästyneenä menee kyllä huuruun ja ongelmia tulee.
   
 10. Latez

  Latez Well-Known Member

  Pysyy auki.
  Itsellä jäi airoh hyllyyn pölyyntymään.

  Mielestäni jokaisen euron arvoinen.
   
 11. Polaris Janne

  Polaris Janne Well-Known Member

  Ei ole pettänyt kelkkailijaa huurtumisella taikka jäätymisellä kertaakaan ja käytän kypärän mukana tullutta ”kuonokoppaa”. Voin lämpimästi suositella. Silmälaseilla ajaminen ei ainakaan minulta onnistunut, mutta menee piilareilla.
  upload_2019-11-9_16-58-27.jpeg
   
 12. FFoxi

  FFoxi X-trim & 5900 LTS

  Jep. Rillejä ei pystyny huurtumatta käyttään kuonokopan kanssa. Ilman kuonokoppaa onnistuu jotenkuten käyttää, kun ei pidä visiiriä suljettuna kuin kovassa vauhdissa.
   
 13. lynx 250

  lynx 250 Lynx boondocker 800 -14/15

  Näyttää olevan fxr.n sähkövisiirikypärät loppuun myynnissä vähän joka paikassa. Eikö nuita kohta enää saa vai vaihtuuko malli.
  Miten tuossa on tuo sähköpiuhan kytkentä? Meinaan jos joutuu vähän väliä hyppimään kelkan selästä pois niin onko hankala? Tai entä jos sattuu tippumaan kelkan kyydistä niin onko piuhat poikki heti. Ja miten se tulee kelkkaan kiinni? Tupakansytytin liitäntä vai joku muu?

  Tulee ajettua paljon kelkalla niin työ npuolesta kuin vapaa ajalla kelissä kuin kelissä ja on ollut ongelmana naaman paleltuminen kovemmilla pakkasilla crossikypärällä.

  Opas hommissa kelkkasafareilla vauhti on hiljainen ja naaman paleltuminen ei ole niin suuri ongelma, mutta olis kyllä hyvä jos sama kypärä menis töissä ja vapaalla.
   
 14. Polman

  Polman Yamaha Sidewinder XTX 146" 2021

  Osta BRP:n Modular 3 niin ei tartte värkätä johtojen kanssa ja hyvin pelaa.
   
 15. Polaris Janne

  Polaris Janne Well-Known Member

  [QUOTE="lynx 250, post: 1257575, member: 417"Miten tuossa on tuo sähköpiuhan kytkentä? Meinaan jos joutuu vähän väliä hyppimään kelkan selästä pois niin onko hankala? Tai entä jos sattuu tippumaan kelkan kyydistä niin onko piuhat poikki heti. Ja miten se tulee kelkkaan kiinni? Tupakansytytin liitäntä vai joku muu?
  [/QUOTE]

  Sähkön olen tosiaan ottanut kelkasta ja ostin Polariksen oman RCA-kypäräsähköliitäntä kaapelin. Ei ollut mitenkään hinnakas ja liitäntäkin on valmiina tätä varten. Varmaankin muilla merkeillä on vastaavat omat piuhalisävarusteet. Laitoin tuon kelkkaan tulevan piuhan pään ohjaustankoon kiinni, jonne se ohjeessa suositellaan laittamaan ja ei sen irtiottamiseen tarvitse voimaa käyttää, kun RCA-liitäntä on aika helppo vetäisyliitin, eli en ole ainakaan itse saanut piuhaa poikki taikka mitään ongelmatilanteita syntymään tämän kanssa. Itse piuhan on vielä kypärän ja kelkan välistä tehty kahdesta osasta, joten kyllä se piuha liittimestä lähtee ensiksi, kuin piuhaa katkaisee taikka ajajaa hirttää. Ja mikä on parasta, ei jäädy naama enää. Varmasti tuo BRP:n avattava Modular-kypärä on hyvä vaihtoehto, jos asiakkaiden kanssa tulee keskusteltua paljon siirtymien aikana.
   
 16. Freeraider

  Freeraider Xterrain -20 kasiviiskymppi rotaxilla

  Itselleni vastaten:
  Kohtalaisen hyvin sain pidettyä hikipatikossa -2 asteessa tuplavisiirillisen kypärän huurtumattomana kun kypärä myssy on hyvin alaspäin hengitys höyryjä ohjaava. Erityisen tärkeetä on että se ei vuoda ylöspäin nenän viresustoista yhtään. Pieni aukko jota ei sormin tunne alkaa sumentamaan näkökenttää. Isommalla pakkasella voi olla vielä enemmän nuoralla kävelyn olosta toimintaa.

  Kuulin että koot on melko isoja? Pitääkö paikkaansa?

  olis yks torque halvalla mutta koko on S ja ite käyttäny M ja L kypäriä. Nyt siis yks molempia kokoja tosin L tuntuu vähän isolta. Kokeilemaan en tähän hätään mihinkään liikkeeseen pääse. Vai onkohan kajaanissa tai lähistöllä jollain hyllyssä?
   
 17. Hemikoo

  Hemikoo Sidewinder xtx se 137"

  Motomaxista löytyi ainakin viime viikolla.
  Tilasin MT Atom sähkövisiirillä ja tuohon black friday hintaan on kyllä hyvä, eihän se kaunis oo vaan ei se välttämättä oo oksakaan komia mihin se ripustetaan :D. Silmät ei crossipottaa tahdo kestää enää +200km lenkkiä tai kestää mutta jäätävä polte silmissä jo 50km jälkeenkin ja samalla sai Rouvalle kypärän kun tuon tilasi.
  Ekan reissun ajelin vahingossa ilman sulaketta rasiassa ja pysyi perus reippailussa auki ihan täydellisesti, seuraavalla ajolla tuli kuulemma jäätävää tihkua mutta en minä huomannut edes vettä pleksillä, loppumatkasta ajelin visiiri auki lyhyen matkan ja tulihan sitä jotain tuhnua.
   
  Freeraider tykkää tästä.
 18. mjuvis

  mjuvis Well-Known Member

  Silmät ja naama ei enää tunnu kestävän crossikypärää ja laseja. Onko tietoa saisiko tuohon airoh aviator 2 visiiriä suoriltaan? Ei muuten mutta tuo kilonpaino houkuttaa pitämään päässä.
   
 19. Polman

  Polman Yamaha Sidewinder XTX 146" 2021

  Osta Modular 3 niin ei tartte palella. Paino ei ole mikään ongelma...
   
 20. mjuvis

  mjuvis Well-Known Member

  Paino on mielipide ja tottumus kysymyksiä. Aikasemmin ajoinki halvoilla crossikypärillä vaan kun raski vihdoin ostaa kalliimman ja kevyen kypärän niin eron huomaa pitkillä reissuilla.
   

Suosittele tätä sivua