kypärä?

Keskustelun 'Varusteet' on aloittanut käyttäjä noppeepentti, 17/11/06.

 1. Murre

  Murre BD 850 + GLX 5900+SnoSport125

  Kyllä se modular on raskas jos päivittäin pitää käyttää. Eniten ärsyttää se kuolassa uiva kuonokoppa jos ei lämmitettyä visiiriä. Kakkosmalli oli ainakin myös aika äänekäs kovemmissa vauhdeissa
   
 2. FFoxi

  FFoxi X-trim & 5900 LTS

  Fxr sähkövisiiripotta jäänyt käytännössä käyttämättä Airohin jälkeen. 400g lisäpaino on paljon liikaa vaikka toisessa on eri mukavuudet lämmitettävine visiireineen.
   
 3. Jii.Pee

  Jii.Pee Kelkaton.

  Millä tavalla sen painon huomaa? Alkaako pää roikkumaan tai kiihdytyksissä katse nousee taivaalle? Mulla ollut kilon ja kahden kypäröitä enkä ole huomannut eroa.
   
 4. FFoxi

  FFoxi X-trim & 5900 LTS

  Kyllä painon selvästi huomaa ja niskat ei rasitu lähellekkään samalla tavalla. Onhan se selevä, että kun pää painaa enemmän on sitä raskaampi pitää paikallaan tälläisessa lajissa missä on vetoa milloin mihinkin suuntaan.

  Melkoinen Teräsniska olet, jos et kilon painoeroa huomaa:D
   
  mjuvis ja Hemikoo tykkäävät tästä.
 5. Latez

  Latez Well-Known Member

  Mulla kävi täysin toisinpäin.

  Ainut hyvä asia mitä airohista keksin niin on keveys.
   
 6. Jii.Pee

  Jii.Pee Kelkaton.

  Muu kunto loppuu ennen kuin niskat väsyy. Ehkä sitä ei vaan huomaa kun on muuten niin poikki.
   
 7. Murre

  Murre BD 850 + GLX 5900+SnoSport125

  sen huomaa niska/hartiajäykkyytenä. Tosin käytän kypärää melkein päivittäin ja se varmaan on sitten yksilöllistä. Mutta modulaarista en pitänyt.
   
 8. Freeraider

  Freeraider Xterrain -20 kasiviiskymppi rotaxilla

  Mitä eroa noilla FXR sähkö hybridi kypärillä on?

  -FXR torque evo
  -FXR octane x deviant
  -FXR FX-1

  Suositteletteko jotakin näistä tai jonkin muun merkkistä kypärää lipalla ja sähkövisiirillä? Huomenna ostan omani!
   
 9. Jii.Pee

  Jii.Pee Kelkaton.

  Ostin itelle 509 Delta R3 2.0 kypärän. Aika vähän testannut mutta tuntuis toimivan hyvin kun silmälaseja käytän. Siinä on sellainen naamasuoja minkä saa nostettua nenän päälle tiiviisti ja se estää aika hyvin hengityshöyryjen nousun laseihin. Siinä myös oranssi aurinkovisiiri minkä saa laskettua alas. Olenkin ajanut ilman sähkövisiiriä ja käyttänyt pelkkää aurinkovisiiriä. Kun en reitillä aja niin ei taida olla paljon käyttöä sähkövisiirille.
   
 10. Foxxman

  Foxxman Well-Known Member

  Onko tuossa kypärässä hengityksen uloskanavia? BRP;n modularissa hyvä kuonokoppa, joka tuo raitista ilmaa suuhun. MT Atomissa hengitys pyörii suun edessä. Se on varsin inhottavaa ja tukahduttavaa kun ajosta tulee hengästyttävää.
   
 11. Jii.Pee

  Jii.Pee Kelkaton.

  Ei ole. Alakautta menee hengitys. On mulla se modulaari vaan en kyllä pysty kuonokoppaa käyttään ollenkaan.
   
 12. FFoxi

  FFoxi X-trim & 5900 LTS

  Fxr visiirikypärällä pakko hengittää alaspäin, muuten ei pelaa ilmanvaihto ja ongelmia tulee. Rillien kans hyvä kypärä reitillä, muuten varsinkaan tuolla puskassa ei paljon hyötyä saa perus crossikypärään. Hengästyttävässä hitaassa ajossa ei jatkoon.
   
 13. Freeraider

  Freeraider Xterrain -20 kasiviiskymppi rotaxilla

  Ostin ton fxr torque x potan ja tuntus hyvältä.
  Otin kokeiluks kuonokopan pois kun se ei maailman mukavin ole mutta pysyy silti auki sisältäpäin vaikka taivaalta tulee rättejä ja lämpötila nollassa.
   
 14. Hentte

  Hentte M8000 153/162 -19, AC 600 Snowcross

  Kolmen päivän reissu tuli rymyttyä tuo fxrn kypärä päässä pitkin puskia ja kyllä se minusta normi crossipotan laseilla voittaa. Kuonokoppa piti kyllä repiä pois tieltä ja visiiriä pitää hiukan ravollaan että happi riitti. Ja onhan tuo näppärä vaikkei sitä visiiriä tuolla puskassa käyttäiskään niin pystyy siirtymille nopeasti läppäämään visiirin eteen. Ainoa miinus tulee painosta, vähän meinas eka päivän jälkeen tulla niskat kipeäksi mutta äkkiä näytti tottuvan kun seuraavina iltoina ei ollut enään ongelmia.
   
 15. Nenone

  Nenone BC X-RS 146"

  Airoheista.
  Mitä eroa on terminaattorilla, aviatorilla ja aviator acella? Kaikki specsit hirmu samankaltaisia niin ej ummarra.
   
 16. Seiti

  Seiti AC ZR6000R SX -16 & SnoPro [email protected] 146" -04

  Terminator oli ainakin aikasemmin isompi, sopii tälläiselle pallopäälle paremmin, viimeisimmistä malleista ei tietoa. Oma taitaa olla 2.1, sillä hetkellä aviatorit oli selkeästi kapeampia.
   
 17. tmylsy

  tmylsy Well-Known Member

  Ainakin vanhemman terninatorin ja aviatorin erona on sisäpuolen vuori, joka on aviatorissa paljon miellyttävämmän tuntuista ihoa vasten.
   
 18. Murre

  Murre BD 850 + GLX 5900+SnoSport125

  itellä terminaattori ja oisko siinä vähän pienempi lasiaukko? Itellä scottin prospectit ja sopivat nippa nappa ilma nenäsuojaa
   
 19. Nenone

  Nenone BC X-RS 146"

  Siitä Terminatoristakin on tullut joku openvision malli jossa pitäisi olla isompi lasiaukko.
  Jossakin nähnyt juttuja, että aviator olis kylmä, jossakin jopa myydään siihen jotain talvipaketteja jolla menee tuuletukset tukkoon.

  Mitä raati lottoaa kelkkakäyttöön?
  ...vai kokonaan jotain muuta merkkiä?
   
 20. Nebwy

  Nebwy Lynx RE 600 R Enduro 2022

  Itselläni on tuo Aviator 2.2 malli, todella kevyt 950g. Yläpuolisiin isoihin tuuletusaukkoihin tulee kypärän mukana siistit savunväriset suojamuovit ruuvi kiinnityksellä. Visiirin alta olen teipannu osan ilmanottoaukoista. Omaan päähäni sopiva ja kevyt kypärä, eipä ole tartttenu tän jälkeen kypäriä miettiä. Suosittelen jos tuntuu päässä hyvältä.
   
  Viimeksi muokattu: 21/1/20
  Nenone tykkää tästä.

Suosittele tätä sivua