kypärä?

Keskustelun 'Varusteet' on aloittanut käyttäjä noppeepentti, 17/11/06.

 1. Hentte

  Hentte M8000 153/162 -19, AC 600 Snowcross

  Ja tuossa ckxssä on hyvä ottaa huomioon, että taitaa painoon sisältyä myös lasit. Eli ei se ero loppuunsa taida paljoa kuitenkaan olla muihin kypäriin verrattuna.
   
 2. Kojontti

  Kojontti 800 Puuntökkeri, x-rs pessimisti-evo

  Oman punnituksen perusteella ei sisälly, tuo L kokoinen sanoo tarrassa 1430g

  Tai no, ilmoituksissa olevaan painoon XS kokoisella saattakin sisältyä.
   
 3. Hentte

  Hentte M8000 153/162 -19, AC 600 Snowcross

  Jaa joskus tuota kypärää mietin ja sain semmoisen kuvan että lasit ois laskettu painoon kun luki sitten erikseen sähkölaseille joku +50g-100g painonlisäystä.
   
 4. FFoxi

  FFoxi X-trim & 5900 LTS

  Ei kuulu lasit CKX ilmoitettuun painoon
   
 5. Maffe

  Maffe SkiDoo Freeride 154"

  Siinä se ero, että painavammalla n. 1,5kg kypärällä tulee päähän 33% painon lisäys ja n. 1kg kypärällä 22% painon lisäys suhteutettuna keskiarvoiseen pään painoon.
   
 6. Kojontti

  Kojontti 800 Puuntökkeri, x-rs pessimisti-evo

  Joo, mutta huomaako ajossa? Minä en.
   
 7. FFoxi

  FFoxi X-trim & 5900 LTS

  Airohin ja CKX Titanin painoeron huomaa, kun pukee vehkeitä päälle. Ajossa en ole ikinä ajatellut koko asiaa. Kävin nyt pitkästä aikaa Airohin kanssa 100km lenkin heittämässä ja todella äänekäs se on verrattuna Titaniin joka on miellyttävämpi käyttää. En tiedä pitääkö tuo Lynx sitten noin kovaa meteliä verrattuna Polaris ja SkiDoo, mutta kävi jo ajatus mielessä korvatulppien käytöstä, kun korvissa sirisi ja särisi. Pitää seuraava lenkki heittää Titani päässä onko ero juuri noin iso, kuin nyt tuntui.
   
 8. FFoxi

  FFoxi X-trim & 5900 LTS

  Nyt on muutama reissu heitetty vuorotellen ja on aivan selkeä ero melussa Airoh vs CKX.

  Airohi päässä korvia jopa särkee kaikki suhinat ja kolinat. Alan ymmärtää miksi porukka meuhkaa korvatulppien kanssa. Lynx + Airoh= tulpat korviin.

  CKX sen sijaan ei ole yhtään niin meluisa, eikä niin häiritseviä särinöitä iske korviin. Tässä tunteekin, että on kunnon toppaus joka painuu tiukasti korvia vasten. CKX näistä ehdottomasti jatkoon reittihommiin. Muutenkin paljon tiiviimpi ja mukavampi käyttää vaikka painoa onkin enemmän.
   
 9. Driver

  Driver Summit 850Turbo '22

  Hyvää juttua yleisesti, kannattaa katsoa ajatuksen kanssa ennenkuin lähtee kypäräostoksille.   
  miki ja Maffe tykkäävät tästä.
 10. Busse-

  Busse- Well-Known Member

  upload_2021-4-15_18-44-57.jpeg Onko kokemuksia lynxin enduro kypärästä?
   
 11. T-Cat

  T-Cat Well-Known Member

  Prinsessalla tuollainen, ei nyt paljoa ole käyttänyt mutta ei ole moittinutkaan. Lynxin merkkejä ei liimattu siihen :D
   
 12. Lampivaara

  Lampivaara Well-Known Member

  Tuli alkutalvesta hankittua CKX Titan lämmitettävällä laseilla. Aikaisempina talvina on ollut käytössä Airoh Aviator. Airohilla ajaessa sai aina käyttää korvatulppia ja siitä huolimatta ajopäivän pääteeksi korvissa soi. Reittiajossa CKX ehdottomasti hiljaisempi ja mukavampi käyttää kuin Airoh. Painoeroa en ainakaan itse juurikaan huomaa. Airoh saa jatkossa jäädä hyllyyn.
   
 13. Pekka AC

  Pekka AC Well-Known Member

  Puolitoista kautta ollut vastaava Enduro EX2. On ollut mieluinen. Visiiri pysyy 99% todella hyvin auki. Ainoastaan yhden kerran tuli hetken aikaa alijäähtynyttä vettä niin kylmässä, että ei jaksanut ajoviimaa vasten pitää visiiriä sulana. Mutta silloinkin lähti jääpallerot pinnasta kevyesti pyhkäisten. Leuan alle tuleva neopreenisuoja ei tahdo pysyä niillä tarroilla paikallaan, välillä roikkuu helttana. Toinen huono puoli, että visiirin alareunassa olevaa lukitusta ei saa yhdellä kädellä kiinni, ainakaan jos paksummat hanskat kädessä. Visiiriä kun pitää saada painettua vähän, että tiiviste painuu kokoon samalla kun napsauttaa lukon kiinni. Visiirissä oleva lämmityselementti sumentaa ihan hitusen, mutta se on olematon haitta verrattuna tehokkaan lämmityksen hyötyihin.
   
  Busse- tykkää tästä.
 14. jermu

  jermu Well-Known Member

  pitääkö alla pitää kärsämallin kypärälakki, jottei hengitys osu lasiin?

  kuinka tiivis kypärä on, eli pärjääkö kovemmilla pakkasilla?
   
 15. Pekka AC

  Pekka AC Well-Known Member

  Ei tarvi mitään kikkailua hengityksen ohjaamiseksi. Normi ohut silkkimyssy ollut käytössä. Ihan extremekelistä ei ole kokemusta, mutta ainakin -20 asti tuolla pärjää.
   
 16. JJJ78

  JJJ78 Member

  Itsellä hakusessa kypärä sähkövisiirillä ja tuota Brp ex2 miettinyt. Tietty muutkin vaihtoehdot kiinnostaa, mutta kun ei omakohtaista kokemusta, mikä/mitkä ois hinta/laatu suhteeltaan parhaat, niin nyt vinkkejä tulemaan. Kypärälasikomboja en mieti, kun fxr sähkölasit ja airoh ruukku jo löytyy, ja saavat jäädä ns lauhemmille keleille. Onko tuohon ex2 mahis hommata erillinen akku, jonka voi viskata vaikka taskuun ja jos akku loppuu, niin sitten vasta johtoa kelkkaan kiinni? Ja mielellään sais olla sellainen kypärä, ettei korvissa humisis ja vetoa tule sisään. Plussaa ois tietty, kun sais bluetooth napit kypärään sisään, ilman veistelyä.
   
 17. leksitus

  leksitus Polaris RMK Khaos -21

  Joulu lähestyy ja joululahjoja pitäis miettiä, itseltä itselle tietenkin. Tällä hetkellä kiinnostaa eniten Klim F5, 509 Altitude 2.0 Carbon ja CKX Titan, jos tuota hiilikuituversiota Suomesta sais. Kuinka kuuma on umpishommissa CKX? 509 ja CKX pääsisi ehkä kaupassa kokeilemaan, Klimiä ei tältä kylältä taija löytyä.
   

Suosittele tätä sivua