Lasten mönkijät

Keskustelun 'Kesälelut' on aloittanut käyttäjä mikap, 10/11/06.

 1. mikap

  mikap Well-Known Member

  Minkä ikäisille lapsille olette uskaltaneet hankkia noita pikkumönkijöitä? Onko suositella toimivaa luotettavaa mallia? Joulupukki jo ovella kolkuttelee.. :)
   
 2. tarhill

  tarhill Well-Known Member

  meillä muksu oli / on viis wee kun hälle mönkkäri hommattiin alkukesästä. Tai no 5,5 vuotta jos tarkkoja ollaan. Meidän käytössä ainakin ihan tälläinen kiinalainen halpisajokki on pelannu ihan ok, kun vaihto vaan 'oikean' kynttilän (denso) ja öljyt koneeseen. Ne alkuperäiset ei edes näyttänyt öljyltä, ennemmin jotain löysältä siirapilta.

  Merkki taitaa olla joku whizz 50 cc ja moottori on kuuleman mukaan hyvä kopio honda monkeystä? Tuossa mallissa on kantava jousitus (ei edes vajaalla 80 kg:lla 'pohjannut') ja etupäässäkin on jousitus ja jopa kohtalaiset valotkin. Niin ja on ihan täysautomaatti ja kaasuvipstaakissa säätö jolla voi rajoittaa nopeutta. Ainoo ongelma on se että jos nopeuden säätää pieneksi ei ajopeli jaksa lähtä edes liikkeelle.
  Hintaa tuolla oli sillo toukokuussa 549€ pariisin €urolandiassa mutta hinta pudonnut siitä...

  On muuten kiinalaisilla paljon opittavaa renkaiden valmistuksessa kun näin pakkasilla nappularenkaat on aika liukkaat ;D
   
 3. HemmoX

  HemmoX Oli ja meni

  Mää olin siinä kahen pintaan, ehkä vähän alle kun porukat hommas mulle Suzuki Noppelin.
  Hyvinhän ne ajot kuulemma sillon kulki. Liekkö sen mönkkärin syytä, että oon tämmönen... ;D
   
 4. jmrt33

  jmrt33 Lynx RAVE 550 2010

  Ostin 5v pojalle 90cc whizz, kaasun rajoituksella uskoisin olevan muutamaksi vuodeksi ajokkia, ajo onnistuu loistavasti. Minun mielestä 50cc on liian pieni 5-vuotiaalle.
   
 5. mikap

  mikap Well-Known Member

  Ok! Täytynee poistua kuukaudeksi miettimään asiaa lämpimiämpiin olosuhteisiin ;). Tyttö täyttää maaliskuussa 5 V. ja tuntuu olevan ainakin isin kyydissä aika hurjapää.
  Saa laitella lisää kokemuksia Lastenmönkijöistö / kelkoista, ollaan kuulolla! 8)
   
 6. Boss

  Boss Kelkaton mutta kesäpelinä PolleXP850Pro

  Meillä oli jätkällä 8v 50 kuutioinen kiinanpeli, oli vähän pieni mutta ikää kun tuli lisää (10v), hommattiin 200 kiinanpeli, vaihteellinen, crossimalli, millä isompikin pystyy ajamaan...  :eek: Ne on ihan ok. siis eihän ne mitään "kunnon" pelejä ole mutta hintansa väärttejä... ei 1350e kovin hyvää polarista/suzukia tms. saa   ;D
  Ne tulee kiinasta pääosin kolmesta eri tehtaasta, samoilla lisensseillä valmistetaan, yleensa taroissa, nimissä ja vähän muoveissa eroja...
   
 7. mikap

  mikap Well-Known Member

  Eli "halpis" merkillä ei liene väliä.
   
 8. tarhill

  tarhill Well-Known Member

  Tokkiisa lapsissakin on eroja mutta kyllä tuolla 50 cc mönkkärillä 5 -vuotias saa vahinkoa aikaan ??? Onneksi meillä ei ole vielä sattunut muutakuin että pari mummolan pensasta on pantu sileäksi kun tyttö siihen karauttanut liian suurella tilannenopeudella.
  Ja luulen että tuo meidän 'kinukki'malli kulkee ilman rajoitinta joku 40-50 km/h. Tai no tarkkaa nopeutta en tiedä mutta mitä sitä testasin niin kyllä sen sai isohkolla piha-alueella ihan kelpo kyytiin, eli sen verran että alkoi pelottamaan :eek: PIttääpä käydä kokeilemassa huippuja seuraavalla ajokerralla kun ajaa kelkalla perässä ja mittaa nopeuden...

  Mutta jos paljon muksu ajelee niin varmaan kaipaa tehokkaampaa peliä alle aika nopsaankin, eikö se sama tunne ole meillä vähän isommillakin ajajilla (aina pitäs saaha tehokkaampaa alle ;D)?
   
 9. N-34a

  N-34a Polaris SB assault 800 & Indy 600

  Mitä nuorempi on niin sitä nopeemmin noist leluist kasvaa ulos. ::)
   
 10. isokoo

  isokoo Well-Known Member

  3 vee pojalle synttärilahjaksi 50 Polaris. Ajelee ihan hyvin, mut jarrun käytössä vielä harjoiteltavaa
   
 11. frosty

  frosty Well-Known Member

  likka oli 5 vee kun hommattiin sille Kiinan Riston tekemä 72cc Comantche, juurikin sama laite kuin nuo Whizzit sun muut. 50cc ostettiin ja kyljessäkin niin lukee, mutta kotona huomattiin että se olikin 72cc. Vastaavien 50cc mönkijöiden isät, kattokaapa sylinterin kylkeen, mikä kuutiotilavuus siinä lukee. Taitavat olla kaikki todellisuudessa 72 kuutioisia.
  Alusta ihan superkantava. Liian kantava, kun alkaa helposti kampeemaan kylelleen hiukan tiukemmissa kiemuroissa. Kaasu ja jarru mitotettu 5 vuotiaalle hiukan liian isoiksi, ainakin likka valittaa että sormet väsyy kun joutuu venyttämään niitä.

  Bakteerin seuraava laite on ehdottomasti 125cc FYM. Siinä on jo kunnon alusta, jarrut ja akselit, tuentoineen.
   
 12. Rokka

  Rokka Pro RMK

  3 v pojalle tuli ostettua Suzuki noppeli vm 2000 pitkän haeskelun jälkeen. Tosi hyvä ja varma peli mutta nyt kun osaa omin nokkinensa ajaa ilman että tarvii hätärin kans juossa perässä, niin jonkunlainen jousitus vois olla poikaa  :) Jännä vaan että tuommosesta vanhasta noppelista joutuu maksaan samanverran ku uudesta kinkistä. Mutta eipä ole tarvinnu tehä koko kesänä muuta huoltoa kuin laittaa pensaa tankiiin ..
   
 13. Okcelbo

  Okcelbo Well-Known Member

  Siinäpä se.
   
 14. TeroL

  TeroL Member

  Morjens,

  Tuli hankittua 5v pojalle Myllymäeltä Raahesta pikku-mönkijä ja vaikuttaa parin viikon kokemuksella aivan asialliselta härveliltä pieniin pöristelyihin.

  Kirjoittelin hieman tarinaa härvelistä ihan tikitaalimuotoon:
  http://www.digidaddy.net/2008/09/27/lapsen-ensimmainen-monkija-fude-50cc/

  Syvällisiä teknisiä analyysejä ei sieltä kuitenkaan löydy ;-)

  Tero Lyttinen
  www.racewaymedia.net
   
 15. janihe

  janihe 850 SKS 146, XTerrain 850 RE

  Meillä on ollut lasten käytössä tuollainen whizz jotain vuoden ja kyllähän se on asiansa ajanut. Tosin remppaa on pitänyt tehdä rungolle ja pakoputkistolle aikalailla, mutta tärkein eli itse kone on kyllä toiminut varsin hyvin. Ja kyllähän tuo on ihan tarpeeksi ärjy alkuun, poikakin (8v) ei ole vielä ärjympää osannut olla vailla.

  En kyllä suosittele noita kiinan ihmeitä sellaiselle, jolle remppahommat ja erityisesti hitsikone eivät ole niin tuttuja :D Mutta jos kehtaa hieman rassata (tai lähipiirissä on sellainen, joka kehtaa (kuten meillä ::)), niin ihan soivan pelin noista kiinan ihmeistä saa varsin halvalla...
   
 16. Lynx 530

  Lynx 530 '71 200, '80 530, '87 GLS3300, '92 Giant Special

  Pikkuveli (4,5v.) on kanssa hinkunut pikkumönkijää, kun naapurin poika sai Suzuki Noppelin. Itse muistan, kun pienenä tuli ajeltua Noppelilla, että oli kestävä ja varmatoiminen peli. Viime talvena tuli viimeksi ajeltua Noppelilla, erään kaverin kanssa hieman "pölläilimme", kivasti sai keulimaan ja jaksaa viedä aikuistakin ihmistä suht. keveästi ilman mitään mukinoita.

  Jos jollakin olisi tarjota Noppelia HALVALLA niin paiskatkaa YV:tä...
   
 17. red_lived

  red_lived RaidSport250

  emäntä sai ensimmäisen nelirenkaisen ajopelin 46 vuotiaana ;) et siinä vois olla viimeinen aika sitten hankkia sille lapselle se oma ajopeli
   
 18. Sumu

  Sumu Well-Known Member

  Serkulla on sellanen Comanche 50cc.. Ihan mukavasti se jaksaa vetää.. Kaasukahvasta tippui se kuristusruuvi :eek: Äänenvaimennin on vissiin kuristettu..
   
 19. polaris edge 500

  polaris edge 500 polaris RMK 550-09 polaris iq 600cfi-07

  Vs: Lasten mönkijät

  ite sain 70cc hondan tuossa kun olin 4v palveli se minuu 7vuotta sit vaihdoin jo 300 polariksen nelivetoon.jos joku etsii lasten mönkiää mikä todella kestää ekä ole liian suuri ensi mönkiä ni tommosta suosittelen lämpimästi :)
   
 20. ZetaÄrrä

  ZetaÄrrä Well-Known Member

  Vs: Lasten mönkijät

  Poistin edellisen viestini, poitsulle kömpijä löytyi. vuoden tallissa "kuolleena" maannu. tiukka puolentoista tunnin remppaus ja niin se santeri pääsi illaksi ajaan =)

  Että jos nyt 170egellä saa rällätä puolikaan vuotta niin eiku menoksi ::) ;D
   

Suosittele tätä sivua