Led ajovalot

Keskustelun 'Korjaamo' on aloittanut käyttäjä kKon, 3/12/10.

 1. ^badi

  ^badi Well-Known Member

 2. HJR

  HJR Well-Known Member

  Vs: Led ajovalot

  Et viittis vaihtaa toiseen umpioon tavallista H4 lamppua ja ottaa valokuvaa niin että molemmissa kynttilä palaa? Silloin näkisi eron jotenkin. Tai vielä parempi jos otat kuvan jostain tien pätkältä ensin ledeillä ja sit tavallisilla lampuilla.

  Itse hain vasta Motonetistä Philipsin Xtreme Vision +100% H4 lamput. Parihinta 20,90€ ja pitäisi olla vielä kirkkaammat kuin Philipsin +80% Xtreme Powerit, jotka viime talvena totesin hyviksi.
   
 3. SNOW-CRUISER

  SNOW-CRUISER Snow Cruiser -66

  Vs: Led ajovalot

  Eiköhän se kuiten ole aika selvä, ettei nuista todella ole halogen lampun korvaajiksi. Toki valovoimasia ledejäki löytyy mutta hinta on vielä nykypäivänä melko suolainen.
   
 4. ^badi

  ^badi Well-Known Member

  Vs: Led ajovalot

  juu ei nuista ole paremmille halogeneille valotehossa korvaajaa, mutta ihan kuitenbkin yllätyin nuitten valotehosta. näyttävät ihan xenoneilta kun umpioita möllöttää. minulla ei tule pimeäällä ajoa olleskaan, joten välttävät minulle. :) virran kulutustakaan ei ole kuin murto osa halogenista. :)
   
 5. Kaarlonen

  Kaarlonen TBO Nytro mutteriläjä

  Vs: Led ajovalot

  Nostellaampas.

  Ite kaavailin laittaa ajovaloiksi seuraavanlaisen systeemin.
  Hinta sille tulee kyllä enemmän kuin parille halovalolle mutta näin ihan rakentelun ilosta ja on se +6000K valosävy aina nätimpi.
  Vrt xenon rakenteluun kaikkine kilkkeineen ei taida kauhean paljon kalliimpi tulla. (ei juuri tietoa niiden hinnoista, valaiskaa minua)

  Mut eli tämmöinen kiinatuote DXn hyllystä mistäs muualtakaan:
  http://www.dealextreme.com/p/5-cree-r2-1200-lumen-white-light-drop-in-led-module-52-7mm-42mm-8-4v-max-35241
  Yhden tällaisen kokeeksi hommasin ja totesin jotta kyllä on meleko hyvästi valoa.

  Testasin koulun labrassa tarkalla virtalähteellä ja ilmeni että tuo paketti on sisäänrakennetusti reguloitu.
  Seuraavat pätee tähän minu koeyksilöön.

  Kynnysjännite 4.1V ja max ilmoitettu 8.4V , mutta ;D kyllä se onnellisesti paloi 19V monta minuuttia kun vähän epähuomiointia sattui mukaan.
  en hoksannu kattoa paljo veti A sillä hetkellä.

  Mutta mitatut 8.4V vetas 1.78A eli aikalailla 15W luokkaa tuo valo on.
  ku jännitettä rupes ruuvaamaan alapäin niin 5.4V saakka valo pysyi täysin yhtä kirkkaana ja A lukema kohosi pitäen tehon sielä 15W tuntumassa.
  Aika jees.
  Ja valoa tästä tosiaan lähtee niin että taksimersun xenonin päälle vielä näkyi läikkä. Valokuvio on aika tiukka joten useamman näitä tartteepi ajovalaistukseen.
  Hitsatessa käytin lisävalona nii näki perusmaskin kanssa tehä hommia ilman, että sitä tartti koko ajan nostella pois eestä kun ei kaari palanu.
  Ja jotain vertailua autotallin seinään tämä ledi jäi nipin napin toiseksi 55W halovalolle kaukovalo umpiossa. "Kuuma" läikkä oli kyllä kirkkaampi mutta hajontaa vähemmän.

  Ja kytkentä sitten seuraavanlaisesti:
  Nykynen(entinen) valo oli tuplapoltin 2x55W joten näitä ledejä aattelin huoletta laittaa varmaan ainaki sen 6kpl mut luultavasti 8kpl :D
  Varmasti on varaa mennä 120W asti vaikka valot onkin vain 110W.
  Ledihän ei välttämättä tarttis tasuria mut mukava se on olla välissä joten vaasalaiselta sellainen väliin riittävällä arvolla.
  En tiiä onko tuossa sisäärakennettua tasuria myös. Mut ei maksa vaivaa jättää pois.

  Ledien parillinen määrä sen vuoksi, että koneelta tulee jotain välillä 12V-16V joten tuo ledin max 8.4V jää liian pieneksi. Mutta sarjaan kytkettynä max 16.8V alkaa oleen aikalailla just sopivalla alueella.
  Ja vaikka koneelta ei tulis kuin 12V nii sekin tekee sarjassa vielä 6V / lamppu joka menee ylitte sen 5.4V johon asti regu hoiti homman kotiin.
  Yli 17V en usko koneelta tulevan ainakaan tasurin läpi. Ja jos tulee nii näyttipä se lievää ylijännääkin kestävän...

  Eli siis sarjaan 2 x ( 8.4V/1.8A/15W ) ja näitä sitten 3 tai 4 kappaletta rinnan saadaan 90W - 120W valotus pulkan keulalle ja valomäärä 6000lm - 8000lm
  Vieläkin enemmän nuista varmaan lähtis valoa ilman regua mut sit alkais oleen kesto heikompaa. Nyt lämpenee sisätiloissa 5min täyspolton jälkeen sormikuumaksi, joten jonkisortin jäähyä pitänee myös laittaa.
  Koko komeus on kylläkin alumiinia, että valorunkoon saanee melko helposti lämmön johdettua.
  Suuntaus jotenkin silleen, että on pitkä ja lyhyt alue ja että pitkät saapi puotettua kyytistä jos tarttis.

  Luulis sen näyttävän ainakin suht kivalta ku on sellanen kirkas kapea ja leveä viiru keulassa. Tai pallo. Tai ympyrä. Tai...
  Ja voishan sitä laittaa pari viimistä kiini ottaan nii ois valoa aina sinnekki mihi kattoopi.
  Ja vastaatulija sais ihmetellä valoilmiötä.

  Jotain osviittaa.
  http://www.youtube.com/watch?v=7ITucrqdB3E&feature=related

  Tossa vielä abaut samantyylinen setti kuin testi autotallin seinään.
  [​IMG]
   
 6. Kaarlonen

  Kaarlonen TBO Nytro mutteriläjä

  Vs: Led ajovalot

  -> Tietääkö joku 01 SRX jännäsäätimen arvoja?
  Eli uuvemmat sähöt. Kuinka paljo kestää/rajottaa amppeereita?
   
 7. Catiska

  Catiska Well-Known Member

  Vs: Led ajovalot

  Jos ja kun otatte kuvia joissa verrataan eri valoja niin ettei ne ole yhtaikaa kuvassa, liittäkää kuvaan näkyviin suljinaika/aukko/ISO-arvo jotta näemme niiden olevan samoja eri kuvien välillä. Noilla pelaamalla saa perinteisen steariinikynttilänkin näyttämään kirkkaammalta kuin vaikkapa 60w hehkulamppu.
   
 8. JiiHooii

  JiiHooii Member

  Vs: Led ajovalot

  Ei noista H-polttimon mallisista led-valoista voi saada paljon valoa, koska niissä on tehoa pakko rajoittaa huonon lämmönjohtumisen takia. Ledin täytyy pysyä melko viileänä ja lämpö poistuu vain johtumalla mikä käytännössä vaatiin ledin pulttaamista jäähdytyselementtiin, jos tarkoitus on saada paljon valoa. H-polttimoiden konstruktio on suunniteltu henkulangalle eikä ledille. Ja ne H-polttimoiden umpiot myös.

  Väsäsin tällaisen otsavalon, minkä valoteho riittäisi kelkkailuunkin - ihan takuuvarmasti.

  http://www.elisanet.fi/hietala/led/otsavalo2/

  Tuon pelittää 10-14 voltin jännitteellä ja sähköä syö noin 50 wattia jännitteestä riippumatta. Eikä painoakaan ole pahasti.
   
 9. Vaaranvalloittaja

  Vaaranvalloittaja ACME co. racing

  Vs: Led ajovalot

  Hiphei! Asennin 10w ledi valon ajovaloiksi mutta ongelmana että sammuilee liian virran takia. Tökkää h4 halogeenin vielä lisäksi nii alkaa ledikin pelittämään. Minkä käikäleen laitan väliin että alkaa pellaamaan?
   
 10. -Veerti

  -Veerti -Arctic-Cat zr 600 efi

  Vs: Led ajovalot

  Terve! Anteeksi nosto, mutta mitähän kaikkee tarviais kun laittas kaksi 27w 12v ledivaloa akuttomaan kelkkaan? Palikan joka muuttaa vaihtovirran tasaseks ja?
   
 11. Jack796

  Jack796 Kelkaton

  Vs: Led ajovalot

  Kokeillaampas näitä kelkassa: http://www.ebay.com/itm/121860804979?_trksid=p2057872.m2749.l2649&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT

  Kuten kuvasta näkyy: Vasen led ja oikea normi hehku
  [​IMG]
  Talon ainut H4 valoilla oleva ajokki, melko paljon ledit parantaa kuviota ja näkyvyyttä :)
   

Suosittele tätä sivua