Levin ympäristö

Keskustelun 'Baana' on aloittanut käyttäjä MikkoY, 30/10/06.

 1. Jani Sipola

  Jani Sipola Presidentti Ylläpitäjä

  Mutta joet jne on jäässä mikä on tietenki hyvä.
   
 2. Arwid Käkivaara

  Arwid Käkivaara Well-Known Member

  Joo, ei kai jokien ja järvien tarvikaan jäätyä. Märkä sula suohan se vasta olis sitä parhautta pohjina.
   
 3. Jani Sipola

  Jani Sipola Presidentti Ylläpitäjä

  No niin no.

  Ite näen asian vähä eri tavalla. Kaksi eri asiaa. Jokien ja järvien jäätyminen ja sitte on erikseen pohjat. Pohjat tulee sillon, kun sataa märkää tiivistä lunta, joka jäätyy maahan kunnolla kiinni. Nyt pohjia ei ole. 25 cm lunta ja kun kerran ajaa niin jäljellä on 1 cm. Eilen 70 km kiskoin pohjauslanaa ja ei auta yhen mitään.

  Eli jos ajaa kivisen alueen yli, ja ohjainraudat löytää jokaisen kiven, ei pohjia ole. Vaan joo, Levillä on ihan jeba, että joet on jäässä. Mutta jos kahesta pitää valita, jäätä vai lunta, niin ääni menee lumelle.
   
  Viimeksi muokattu: 8/12/22
 4. juketsu

  juketsu Kolomen lynksin talous.

  Sepä on tamppari jo liikkeellä:)
   
  Viikinki ja bavo tykkäävät tästä.
 5. Viikinki

  Viikinki Kasipätkä pätkä-Xterrain!

 6. juketsu

  juketsu Kolomen lynksin talous.

  IMG20230101144229.jpg Pehmiää oli lasetella Pokkaa.:) Ajelkaaha täysillä tankeilla Pokassa pensat vähissä tiistaina tulee lisää.
   
  Viimeksi muokattu: 1/1/23
  bavo ja Arwid Käkivaara tykkäävät tästä.
 7. kammari

  kammari Active Member

  Hei missä kunnossa on levi-kumputunturi-sodankylä?
   
 8. kammari

  kammari Active Member

  Levi -Raattama levi oli maukas ajettava. Kelkkasafarit oli käynyt kuulemma edellispäivänä..
   
  bavo tykkää tästä.
 9. carrillo

  carrillo Well-Known Member

  Kummullapäin varmaan jokku rymynny, ni onkohan Timo avanu erämaakeithan vaiko jääny viettelemhän eläkepäiviä ? Josko siel kahut sais,,,ja muuteski kiinnostaa ku o tupannu vehkeet porsia siellä suunnilla muutamasti,,,,,siitä o kaverin hyvä hakia kärryllä romuja pois,,,,
   
  bavo tykkää tästä.
 10. juketsu

  juketsu Kolomen lynksin talous.

  IMG20230220121915.jpg autiolta näytti eilen..
   
 11. x skodoo

  x skodoo yamaha winderi

  Onkos viikolla 12 muita kelkkailijoita levin suunnalla,siinä puoles välis ois tarkotus joku päiväreissu nakata ja olishan se porukalla jees
   
 12. juketsu

  juketsu Kolomen lynksin talous.

  Leville ilmestyny neljäs kone kartalle;) kolme viikkoo ja takas leville:D
   
  kammari tykkää tästä.
 13. bavo

  bavo Sidewinder 137" -18

  Kaks näkyy ajavan kilipaa Kumputunturille:D
   
  kammari, Viikinki ja juketsu tykkäävät tästä.
 14. -JPV-

  -JPV- Well-Known Member

  6 pvä ja 1100 km ajeltu ristii rastiin Levin ja ympäryskuntien reittejä.
  Levillä reittien hoitoon panostetaan. Ylläksestä ei voi sanoa samaa...tai sitten vaan osuttiin väärille reiteille väärään aikaan.
  Muoniossa mukavaa ja hoidettua baanaa. Harvoin sekään pettänyt.
  Poliisit oli myös hyvin edustettuina Levillä, 5/6 pvä osu kohdalle.
   
  kammari, carrillo, juketsu ja 1 muu henkilö tykkäävät tästä.
 15. musta dragon

  musta dragon Lynx Xterrain Re 900 ace turbo R -2022

  Tässä on nyt kanssa viikko oltu Levillä kelkkailemassa, ja olen koittanut vetää happea ennen kuin alan oksentamaan pahaa oloani ”sosiaaliseen mediaan”. Aloitetaan vaikka siitä, että heti ensimmäisenä päivänä sakot kun oli päässyt ajamaan ruhtinaalliset 6 km! (Elämässäni olen saanut yhdet ainoat ylinopeussakot tienpäällä). -No tuosta vitutuksesta suoraan mökille toipumaan:mad:. Seuraavana aamuna klo. 10 reitille, ja tunnin sisällä neljä kertaa ratsiaan!!!! -Taas kuppi nurin ja mökille mököttämällä. Seuraavana päivänä pieni lenkki ihan helvetin hiljaa päristen, ja ainoastaan ja vain ainoastaan nopeusmittaria tuijottaen. -eli siis ajossa ei yhtään mitään mieltä. Seuraavana päivänä taasen reitille ja taas heti tutkaan ja SAKOT SAATA….! Loppu ajot siihen, tännehän jää ajokortti! Ymmärrän kyllä, että on kaikkien etujen mukaista, että reitilläkin on valvontaa, mutta valvonnan tulisi mielestäni kohdistua kuljettajien ajokunnon, ja ajo-oikeuksien valvontaan, ei nopeuksien kyttäämiseen. -Totta kai, jos joku tulee pää edellä kolmeasataa reitillä vastaan, niin sellaiseen pitääkin puuttua, mutta itseni kohdalla nopeudet olivat 60 km/h:n alueella alle 80 km/h. -Eli halutaanko ihan tarkoituksella tappaa tämä harrastus täällä, vai mikä tähän on syynä? Ei tule kyllä enää pieneen mieleenkään repiä kärryä 1000km pelkästään tullakseen tutkien syötiksi. Eihän kelkalla tarvitse kuin milli liikauttaa peukaloa maisemia, tai reitin patteja katsellessa, niin nopeus on yli sallitun. Niin ja mitä tulee noihin reittien kuntoon, niin olen kuullut puhuttavan Levin ”loistavista reiteistä”?? -Itse en päässyt yhtenäkään päivänä lanatulle reitille, vaan joka päivä reitit oli ihan järjetöntä kyntöpeltoa.
   
 16. -JPV-

  -JPV- Well-Known Member

  Eipä meitä poliisit ja niiden valvontatoimet meitä haitannut. Tiedostettiin tämä jo ennen ekaa ajo päivää niin silloin siitä ei ole ongelmaa. Mukavia äijiä olivat ku puhkuttiin ja näyteltiin ajokortteja. Oli Lapin poliiseista tuttu julkkis puhalluttamassa. Ja ihmisiä ne on nekin ja kun itse asiallisesti käyttäytyy niin samoin käyttäytyvät silloin hekin.
  Ja mitä nopeuksiin tulee niin pidettiin kyllä huolta että kylän lähellä tai ympäristössä ajetaan rajoitusten mukaan ja safareiden yms läheisyydessä vielä hiljempaakin.
  Mutta eihän se ole kuin hetki kun on jo sen verran sivummalla että nopeutta voi nostaa (ei siltikään mitään päätöntä kaahailua) ja kelkkailusta voi nauttia ilman mittariin tuijottamista. Saatettiin ajaa parhaillaan toista sataa kilometriä näkemättä muita kelkkailijoita.
  En jaksa uskoa että konstaapelit on korvessa petäjän takana kytiksessä jos sieltä päivän aikana saattaa pari kelkkaa kulkea. Keskuksen läheisyydessä todennäköisesti ovat jotta saavat rauhoitettua siellä ajamista ja hyvä niin.
  Ja mitä reitteihin tulee. Sama homma niissä. Keskuksen läheisyydessä reitit menee hetkessä perunapelloksi kun kelkkoja kulkee paljon mutta kauempana baanat oli loistavia kun kelkkojakin liikkuu siellä vähemmän. Toki meillekin osui huonojakin pätkiä väliin mutta mitä sitten, sekin kuuluu lajiin. Pääosin kaikki ajamamme päiväretket oli vähintään loistavia.
  Taitaa olla osittain reitin valinta kysymyksiäkin.
   
  Rautane, Viikinki, Athene ja 3 muut tykkäävät tästä.
 17. jam

  jam BRP 2020

  Kyllähän syyllinen löytyy kypärän sisältä sakkoihin tai reittivalintoihin.
   
  -JPV- tykkää tästä.
 18. bavo

  bavo Sidewinder 137" -18

  Onneksi on vaihtoehtoja mistä valita:) Onhan se valvonta täällä aivan tapissa. Itekin saanut 2 sakkoa, toinen ylinopeudesta ja toinen mökille siirtymisestä tien laitaa:eek:. Aika agressiivisia on jotkut liikkuvat täällä.
  Toisaalta minkähän lainen villi länsi tää olis ellei olis mitään valvontaa. Nytkin kaikki lähistön aukeat paikat kaivatettu aivan jäkälälle.
  Onneksi tosiaan tuolla kauempana voi vielä naatiskella, omalla vastuulla:D
   
  jäppinen, carrillo, -JPV- ja 1 muu henkilö tykkäävät tästä.
 19. jaiksi

  jaiksi Member

  Valvontaa näyttää olevan täällä Kainuussakin enemmän. Poliisit ja rajavartijat partioimassa.
   
 20. carrillo

  carrillo Well-Known Member

  Onko set pakko sitä levitunturia ja tuikkua kiertää. Ryykäse kauemmas sirkasta...kaukonen kallo..kaukonen kuolajärvi siitonen jne jne. Saa syöttää rauhassa. Kyllä siinä kylän pinnasa valvontaa häätyy olla kun safarivirmat ulkoiluttaa kokemattomia turisteja.
   
  Rautane, Nenone, Viikinki ja 4 muut tykkäävät tästä.

Suosittele tätä sivua