lyne 520

Keskustelun 'Muut merkit' on aloittanut käyttäjä pawl, 22/1/18.

 1. pawl

  pawl Member

  eli lynx 520, koneena 293 sassi.. nätisti naukuu ilman variaattorin remmiä, mutta kun remmin laittaa paikalleen ja yrittää ajamaan, ei liiku mihinkään, eikä remmikään suttaa. jotenkin niinku ei jaksais enään kiertään yhtää? joku 1034 remeliköhä siinä o, jostakin luin että semmonen pitäis olla. mut ei ainakaan jumissa pitäs mikään olla, variaattorista pyörittämällä liikkuu kuitenkin joten siitä ei johu..
   
 2. giuzeppi

  giuzeppi Winha 32, Elan, Indy SKS, Lynx 420, 520, 535, 5900

  Tuollainen 520 liikkuu ehjänä suht. helposti variaattorista pyörittämällä, varsinkin jos vaihde on ykkösellä. Jos kelkka liikkuu noin, niin ketju/vaihteistovika ei taida olla. Onko tuo joskus sinulla ollessa toiminut? Jos kytkimen jousi on aivan kuollut, ja ehkä lisänä variaattorin liukunastat lopussa, liikkuminen voisi olla aika vaisua. Luulisi kuitenkin että liikkelle lähtee. Onko kone paljon ajettu? Aikani taistelin tuon oman 420:n vastaavan Sachsin kanssa, siinä oli juurikin tuollaista oiretta ettei jaksanut liikkua vaikka ilman hihnaa toimi ja käynnistyi hyvin. Käyntiääni oli outoa huminaa, vaikka Sachsin kuuluu "puksuttaa" voimakkaasti jos puristuksia on. No mäntähän oli aivan täysi rähjä, renkaat poikki jne, ja alakerran stefankin oli ampunut pois. Tein pikakorjauksen ja vaihdoin eri koneen tilalle.. Onko sassi mikunin kaasarilla vai kalvomallisella? Vähän vaikea sanoa koneen ääntä kuulematta, että onko koneessa vika vai muualla. Jos kone naukaisee herkästi koville kierroksille ilman hihnaa, niin saisikohan se liikaa ilmaa (tai liian vähän bensaa). Sachs ei kovin kummoisia naukaisuja päästele jos bensa/ilmaseos on ok. Jos saa liikaa ilmaa esim. stefavian takia niin voimat on sitten pois. 1034 on oikea hihna, jos variaattorin ja kytkimen keskiakseleiden väli on himpun alle 270mm eli alkuperäisessä säädössä.
   
  Viimeksi muokattu: 22/1/18
 3. pawl

  pawl Member

  okkei.. mikunin kaasarihan siinä taitaapi olla. ja vaihteistua ei tossa ole.. kyllä se toimi.. mut jotenki tuntuu että tuo remmi ois liian tiukka, kun oli remmin vaiho jälkeen tyhjäkäynnillä menossa melkeen..(onko mahollista säätää?) jäin jumihi sillä mettään , n.30cm lunta. eikä tahtonu mihinkään lähtiä siitä, ku ei jaksanut pyörittää mattua enähä. sen jälkee rupes juonittelemaan. pitää tutkia lisää, nuita muutama kone ois kasausta vaille nii on varakoneita.. entä mistä tollaseen viel sais varaosia jos sitä tarvii kytkimeen uusia palikkaa..
  aijemmin kyl sillä ennen remmin vaihtoakin pääs mettässä. mut tosiaa uuen remmin vaiho jälkeen tuli tuo sitte.. koneen ajomäärästäkään ei mitään tietoo oo.. laitan vaik yv sulle videoa kuhán saan otettua, jos sattuupi kuullostaan käyntiääni oudolta. :D
   
 4. giuzeppi

  giuzeppi Winha 32, Elan, Indy SKS, Lynx 420, 520, 535, 5900

  Jos ryömii tyhjäkäynnillä, niin se on merkki että kytkimen jousi on kuollut, voi olla se vika jo siinä. Kone ei pääse kierroksille liikkeellelähdöissä ja ei siksi jaksa liikkua. Minulla on monta velsan kytkintä ja melkein kaikissa tuo vika, välttelen umpihankeen pysähtelyä niillä.. Ylipitkällä hihnalla voi lähteä paremmin, jos on aiemmin ollut semmoinen. Velsan kytkimen jousen voi löytää teolehtimäen kautta, googleta firma ja soita vaikka sinne onko vielä varastoissa. Niitä oli muutama vuosi sitten, mutta hinta melkein 50e. Kytkimen kansi aukeaa pultin aukaisun jälkeen, kun vaan pyörittää vastapäivään. Samalla näkee onko kytkimen muoviset holkit ym. enää olemassa. Koneeseen saa tietääkseni kiinni myös jonkin 80-90 -lukuisesta Rotaxista napatun kartiokiinnitteisen kytkimen tarvittaessa. Jos kytkimiä on monta niin voi kokeilla toisella jousella. 520 on raskas kelkka, ja kytkimen pitää olla kunnossa että se liikkuu 20 hv tehoilla. Tarkista toki että kytkimen ja variaattorin akseleilla ei ole yli sen 270mm välimatka toisiinsa.
   
 5. jarkki86

  jarkki86 Well-Known Member

  Jouselle ääni täältäkin. Oma 3900 lynxi 377 rotaxilla ei jaksanut myöskään lähteä- edes kovalla-liikkeelle. Uusi jousi vaan ja taas elämä hymyilee!
   
 6. pawl

  pawl Member

  selvä. toinen kytkin tais olla myäs, pitää rueta tsekkaan ja vaihteleen kilkkeet, jospa se siitä sit tokenis :) kiitoksia vastauksista.
   

Suosittele tätä sivua