Lynx 59 ranger 2021

Keskustelun 'Lynx' on aloittanut käyttäjä Leo, 29/11/20.

 1. Leo

  Leo Active Member

  Semmoinen ois tähtäimessä! 600 acesta on kokemusta, minkälainen on tuo uus 600 efi? polttoainekulutus? se on noin 25000kr halvempi kuin ace. Acessa on vaihdeloova ja karkeampi kampa 44mm ja flippi tela. myös hiljasempi kulkia. No heittäkä huulta ja mielipidettä! Vaihtoon menee 2019 49 ranger 600ace.
   
 2. Snowmare

  Snowmare Nordic 300

  Heittäkäähän kommenttia ketkä lumille päässy efillä.
   
 3. p3ku

  p3ku Member

  Tuli ajeltua 70km tienpohjia viikonloppuna. Tehoa piisaa ainakin omiin tarpeisiin hyvin.
   
  Leo tykkää tästä.
 4. Leo

  Leo Active Member

  Miltä tuntuu lähdöt? Pystyykö lähtemään hiljaa hiipuen tai nykkiikö niinkuin 600r-tec Kokeilin uutta xterrain 600r etekkiä ja
  oli hermot mennä nykkimisestä.
   
  jaffa tykkää tästä.
 5. PSO

  PSO Well-Known Member

  Onko tullut lisää kokemuksia kelkasta? Kovasti polttelis käydä ostamassa.. Mitkä on kytkeytymis kierrokset, pystyykö ajamaan "kävelyvauhtia" ?Bensan kulutus, jousituksen toimivuus? Kaikki kommentit tervetulleita..
   
 6. sappe

  sappe lainavehkeet.

  300km nyt tullu 59 rangerilla ajettua. 600 ace.
  Ihan kelpo peli käyttötarkoitukseensa on. Yllättävän ketterä ja ojistakin pääsee hyökkäämällä yli paremmin kuin 600 ce tundralla.
  Luntahan ei vielä olekko saapasvarren verran mutta tähän asti on kyllä ollut pelkkää positiivista.
  Pystyy ajamaan hiljaa ja uutena kun nuo kepit vielä toimii niin vähän lujempaakin. Ei nyi eikä kärytä remmiä vaikka jonkulaista kuormaa joutuu hissukseen vetämään.
   
 7. Kile

  Kile Active Member

  Onko tuo uusi 600 efi siis 2-tahtikone vaiko nelitahti..??
   
 8. petes88

  petes88 Well-Known Member

  2 tahti
   
 9. TrukkiJukka

  TrukkiJukka Lynx 30R

  Mitäs 59ranger kuskeille kuuluu kun lunta on tullut lisää? Kulkeeko pinnalla vai poraako lumeen? Kelit on aika haasteelliset monin paikoin. Itseä kiinnostaa etenkin 2t malli ja miten työkäyttö sujuu.. Ps.kuvat on kivoja
   
 10. Kaitsu78

  Kaitsu78 Summit 850 X 154

  Totta se tuo 600 efi jaksaa pyörittää 44 mattoa? Ace600 on 44mm matto ja 600efissä 38mm matto.
   
 11. Nalle

  Nalle Commander 900, GLX5900, Cobra Racing 583RAVE

  Tuossa kuukauden päivät pääsin ulkoiluttamaan 59Ranger 600ACEa ja nyt ei voi muuta kuin kehua..
  Alussa oli kohtalaisen skeptisiäkin ajatuksia siitä, että miten tuo laite jaksaa mönkiä esimerkiksi rintuukoissa, mutta huoli oli kohtalaisen turha.
  Ensimmäinen, mihin huomio kiinnittyi, oli kelkan keveys. Vaikka ajossa oli 600R Commanderikin viime vuodelta, niin 59Ranger vaan tuntuu kevyemmältä, mitä se itseasiassa vissiin onkin.. Ja erityisen kevyeksi kelkan tekee sen uskomattoman jouhea voimansiirto. Kelkalla voi oikeasti harrastaa hiippailua, jossa se pyrkii lumen päälle, mutta yllätyksenä oli tuon ACE koneen virkeys niissä tilanteissa, joissa sitä tarvittiin. Ei tuo kelkka toki mikään rinteiden voimakiipijä ole, mutta sitten taas toisaalta, kohtalaisen hyvä vääntö tekee myös rintuukoissa mäikkäämisestä helppoa. Ja jos ei kertarykäisyllä nouse, niin peruutusvaihde silmään ja hakee uuden vauhdin.
  Niin ja ne peruutusominaisuudet.. Kuten Commanderillakin, niin myös tällä se peruttaaminen luonnistuu erittäin hyvin, kiitos automaattisen joustojatkon. Siksi sinänsä näenkin pienen ongelman 600EFI -mallissa, kun siinä on jäykät liukurungot.. Tuskin olisi edes kustannuskysymys, vaikka siihenkin malliin tämä ylivoimatelasto pultattaisiin jo kasausvaiheessa.
  Oikeastaan ainoa asia, mitä 59Rangeriin kaipasin, oli Commanderin taivutetut alatukivarret. Lisäksi sähköisesti kytkettävä peruutusvaihde jäi mietityttämään.. Senkin kanssa toki pärjää kun tottuu, mutta jossain määrin kepillä hämmennettävä peruutusvaihde olisi mielekkäämpi.
  Reittiajossa ei mitään sen suurempaa ongelmaa, mutta se pitää huomioida, että etuiskunvaimentimien vaimennusteho vähänkään sutjakammassa ajossa on huono.. Ehdottomasti 59 kaipaa hieman topakampia etukeppejä.. Liekö Commanderin iskareista löytyis kustannustehokas ratkaisu?
  Ja lananvetohommissa tuo laite yllätti täydellisesti. Telaston toimivuus ja veto-ominaisuudet oli tiedossa jo viime talvelta, kun Commanderia hämmästelin, mutta tuo moottorin sitkeys kyllä yllätti täysin.
  Sanottakoon, että tämä malli taistelee minun sielustani Commanderin kanssa.. On se senverran hieno kapistus.
  Kulutusta ei tullut mittailtua, mutta perstuntuma kertoo, että ei tämä mikään bensakrematorio ole.. Säästöpossu pikemminkin.
  Hieno kelkka. Kertakaikkiaan.
   
  Driver, Jorma.Erä, Kile ja 2 muut tykkäävät tästä.
 12. FFoxi

  FFoxi X-trim & 5900 LTS

  Mites 59:n reittikäyttäytyminen?

  Veteleekö keula mihin sattuu ja alusta pomputtaa jumppapallon lailla puolelta toiselle uuden easyride Commanderin tapaan?

  Commanderin hylkäsin ja vaihtoehtona pitää katsoa jotain muuta yleiskamppeeksi. Tämä olis paljon halvempikin, jos on ajoltaan hyvä.
   
 13. Kile

  Kile Active Member

  Mitenkähän 600 Ace jaksaa pyörittää 44 mattoa, jos vaikka vesillä olevalle järven jäälle työntää menemään?

  Ens vuoden 59 Ranger Alpinessa näyttää olevan 38 nastamatto. Ennemmin olis kiinnostanut korkeampiharjaisella matolla tuo 900 koneinen.
   
 14. perttuni

  perttuni Lynx Xtrim 900 ACE

  Ihan arvauksena heittäisin, että 44mm lappu 50cm leveänä ei 600acella pyöri sohjossa kovin lujaa. Varmaan ykkösvaihteella pyörii, mutta silti ehkä nopeutta saa niin vähän, että paksumpaan sohjoon juuttuu kiinni. Itse tämän talven ajanu tuommosella pikkunelarilla, joka on hyvin verrannollinen tuohon 600aceen niin kyllä semmoisella tulee äkkiä orpo olo vesikko järvellä jos sitä sohjoa alkaa olla muutaman kymmenen senttiä. Vaikka tela kohtuudella pyöriskin niin helposti vauhti hyytyy sen verran, että kelkka ei pysy pinnalla niinkuin tehokkaammat ja sitten onkin äkkiä jumissa. En nyt onneksi ole vielä itse juuttunut sohjoon, mutta en ole tarkoituksella yrittänytkään.
   
 15. Jorma.Erä

  Jorma.Erä Well-Known Member

  Sellaisen väitteen olen kuullut, että leveätelaisella nastamatolla ei vesikkoon voi jäädä kiinni. Ykkönen silmään ja matto kaivattaa jäähän ja ottaa siitä tarvittavat pidot. Eli ei tarvis edes kaasu pohjassa huudattaa. Ehkä joku Alpinen tai nastamatolla varustetun Commanderin omistaja osaa kertoa onko asia näin?
   
 16. perttuni

  perttuni Lynx Xtrim 900 ACE

  No varmaan nastamatolla pääsee aika pitkälle kyllä jos jäästä saa pitoja ja keula ei uppoa liikaa, mutta esim. Kainuussa on tälle talvelle ollut semmoista keliä, että jäällä on pahimmillaan liki polvea myöten vesisohjoa ja sen päällä 20cm lunta niin sinnekun juuttuu niin siinä ei kyllä nastamattokaan auta. Ainoa millä kulkee on se, että tehoa niin paljon että pysyy pinnalla. Toki tuommosella kelillä sinne sohjoon kannata mennä enää millään kelkalla rypemään.
   
 17. FFoxi

  FFoxi X-trim & 5900 LTS

  Nykyaikaisella vuorikelkalla ei vielä sellaista sohjoa tullut vastaan mistä ei olisi ajamalla lähtenyt. Sellaisiin paikkoihin olen pysähtynyt pilkille, missä ei olisi saapasvarret riittäneet ja lumi päällä. Pilkkii vain kelkan penkiltä ja ajelee rauhassa pois, ei noilla hirmuilla tarvi sosetta pelätä yhtään.

  Yhdelläkään ajamallani leveätelaisella en uskaltaisi samaa koittaa. No ehkä Lynxin 850 Brutalilla ei ole niin justiin.
   
 18. make k

  make k Well-Known Member

  Mulla on ollut nyt Ranger alpine 10 000 km perseen alla. On siis tehdasasenteinen nastamatto. On tullut ajettua pelkästään sohjoisella järvellä varmaan satoja kilometrejä vuosien mittaan.
  Nastamatto on kyllä parasta mitä näihin on keksitty. Ei jää kiinni tyhjänä kyllä mitenkään. Reki perässä (muovinen suurkuormareki) olen jäänyt tänä talvena 1 kerran kiinni, kun oli n 70 cm pakkaslunta jäällä ja vettä 25-30 cm. Näissäkin tilanteissa ei tarvita muuta, kuin aisa irti, pakki päälle, nytkäytys taaksepäin ja sen jälkeen tini tiskiin. Toki reki jäi paistattelemaan päivää pariksi viikoksi.
  Kone on siis 1200 joka on väkivahva ja jaksaa vatkata sohjoa kevyesti. En kyllä laittaisi pienitehoista kelkkaa, enkä varsinkaan ilman nastoja jos haluaa päästä varmasti pois vesikoista.
  Ainoa tilanne missä Alpine istuu kiinni on se, jos variaattoriin asti vesi yltää.
   
  Jorma.Erä tykkää tästä.
 19. Jorma.Erä

  Jorma.Erä Well-Known Member

  Ei se sitten aivan tuulesta temmattua ollut. 59 Ranger Alpine nastamatolla ja 900 acella vois olla toimiva peli jäällä liikkumiseen.
   
 20. Jii.Pee

  Jii.Pee Kelkaton.

  Miksi ei 49 rangeri? Itsellä ei nuista paljon ole kokemusta, mutta tuli juttua yhden lappalaisen kanssa ja sen mielipide oli ettei leveätelaisella tee mitään järvellä. Sillä itellä 49 rangeri karkeammalla telalla 900ace koneella. Kuulemma jaksaa vetääkkin paremmin kuin leveätelainen commanderi.
   

Suosittele tätä sivua