Lynx Commander -keskustelua.

Keskustelun 'Lynx' on aloittanut käyttäjä Fred Scuttle, 14/12/08.

 1. Nalle

  Nalle Commander 900, GLX5900, Cobra Racing 583RAVE

  Niin.. Voihan sen toki, mutta jos sen meinaa laillisessa kuosissa pitää, niin minä ainakin jätän tuon oman 900ACEn ahtamatta.
  Voi nimittäin muutoskatsastus solmulle teetättää edelleenkin vähän turhan paljon.
   
 2. Motopete

  Motopete Well-Known Member

  No sehän puolestaan on asia johon en osaa ottaa kantaa näin suoriltaan... :D
   
 3. make k

  make k Well-Known Member

  Tehdastakuu on tietysti myös yksi etu, kun solmu on jo tehdessä laitettu. On niin kalliita nämä vehkeet korjata, että ei uskalla ite sepittää turboa...
  Mutta kunhan saatte uusia Commareita ajoon, niin laittakaahan heti kokemuksia. Oli takavuosina itselläkin 600 etec kommanteri ja tykkäsin kovasti poislukien etecin järjettömät korjauskulut. Näitä 2-tahtisia ei voi kovassa käytössä lujaksi kehua.
   
 4. Motopete

  Motopete Well-Known Member

  Surullisena joudun ilmoittamaan että niin kävi, että Commanderin ylipainoisuuden ja sen laihdutuksen mahdottomuuden vuoksi jouduin hylkäämään Commander -Miesten konjakkia & sikareita siemailevan herrakerhon, ja tulin liityneeksi vuoriporamiesten Essonbaaririnkiin jossa juodaan vain vihreää teetä spandeksit jalassa.
  Saas nähdä saisko tuosta summasesta kuorittua mettäkelkan, vähän siltä vaikuttaa että kytkimen säädöt menee uusiksi... :confused:
   
 5. vinski

  vinski Lynx Ranger PRO600 etech -20

  Ite pistin kans kevät ennakoissa 800 commanderin kiertoon ja tilalle tuli Ranger 600 Pro
   
 6. vuorikelkkailija

  vuorikelkkailija Well-Known Member

  Onko tämä commander viiminen malli minkä pukataan linjalta pihalle? Entiset commanderit ovat tulleet viimeistään marraskuussa, mutta ny ei ole kuulunu mitään näistä uusista. Youtubessa Venäjän pojat ovat jo viikkoja esitelleet näitä uusia leveätelaisia. Taisi Ski-dot tulla ensin linjalta.
   
  FFoxi tykkää tästä.
 7. Nalle

  Nalle Commander 900, GLX5900, Cobra Racing 583RAVE

  Juu.. Mikäli ei Trafi ole muuttanut politiikkaansa, niin mm. melujen takia solmun muutoskatsastus ei onnistune kelkkaan..
  Toki, nyt on meikäläisellä jo tovonen mennyt siitä, kun asiaa millään tavalla sen kummemmin seurasin, joten voihan toki olla, että Trafista olis tullut uudistuksia tällekin linjalle. SIeltä kun on meille kaikenmaailman romujen rakentelijoille tullut viime aikoina ihan hyviäkin uutisia.. Eli josko tämäkin asia kehittyis tulevaisuudessa rakentelijaystävällisempään suuntaan.
   
 8. Fiiberi

  Fiiberi Wintage Weikko

  2016 jälkeen ei ole enää meluja, eikä päästöjä mitattu.
  Entisissä töissä käytettiin jälkiasenteiset ihan vain muutoskatsastuksessa, taisi maksaa 74€ ja oli turbo leimattu.
  Teholappu piti näyttää konttorilla, kelkka käytettiin käynnissä ja tarkastettiin hallintalaitteet, heijastimet yms. tavalliseen tapaan.
  Ei tietääkseni ole sen jälkeen muuttunut miksikään tuo asetusmuutos.
  Näin niinkuin offtopikkina.
   
  Fudge tykkää tästä.
 9. Nalle

  Nalle Commander 900, GLX5900, Cobra Racing 583RAVE

  Kiitos vastauksesta.. Mikäli tällainen ohjeistus on konttoreille tullut, niin se kyllä aikaansaa pienen renesanssin juurikin näiden nelareiden turbotuksissa.. Tuo melu sinänsä on hieman kaksijakoinen juttu, että se kun on pykäläviidakkoon mainittu, niin silloin senkin täyttymistä pitäisi jonkun pystyä todentamaan, muutenkin kuin sitten tuolla valvonnassa. Eli eihän siinä ole hitusenkaan järkeä, jos kelkka on muutoskatsastettu esimerkiksi turbolle viimeviikolla ja jo heti tänään kelkka liputetaan varikolle ja riisutaan kilvistä juurikin melujen vuoksi. Ja edelleenkin, ei siellä varmasti hiuksia halota, mutta mikäli mellakka on jo korvinkuultunakin karmea, niin kyllä kelkka silloin valvontakatsastukseen voidaan määrätä.
   
 10. Motopete

  Motopete Well-Known Member

  Ahtimen kans luulis saavan vielä hiljaisemman kapineen kuin orggiksena?
   
 11. Fudge

  Fudge Lynx GL 360 Syncro

  Se että jossain lukee että jollaki on valta korvakuulolta määrätä joku valvontakatsastukseen on sanonko mitä. On nimittäin sen verran epämääräinen tulkinta että hohhoijaa. Se sinivuokko joka tuota pitää pätevänä syynä vois mennä halkoon puita jonnekki paateron mökille.. Aivan yhtä hyvin vois sakottaa ko näytti menevän liian lujaa..
   
 12. Nalle

  Nalle Commander 900, GLX5900, Cobra Racing 583RAVE

  Tämän tyyppisestä aiheesta lienee käyty keskustelua ennenkin..
  Kyseessähän siis ei ole mitään desibelin halkomista ja pilkunviilaamista, vaan se, että puututaan ihan selkeästi todella kovaäänisiin laitteisiin. Siihen hommaan ei välttämättä mitään mittareita tarvita. Vähän sama kuin se, että jostain nykymeluilla tyypitetystä moottoripyörästä on poistettu änkkärit ja menopeli kaikuu jo ihan korvakuulollakin mitattuna järkyttäviä meluja. Eli kyllä siihen hommaan riittää jo pelkästään aistinvarainen toteaminen.
  Eikä siitä asiakkaan tykätä tarvitse. Itsehän hän yleensä on riskin siihen asiakskohtaamiseen itselleen järjestänyt, kun on sen änkyn sieltä kelkasta poistanut.
  Mutta käytäköön nämä mökäpönttökeskustelut siellä sille varatussa topikissa. Minä en ala selvää asiaa täällä tämän kummemmin selittelemään.
   
 13. Nalle

  Nalle Commander 900, GLX5900, Cobra Racing 583RAVE

  Juu. Kyllähän ahdin sitä ääntä syö.. Mutta toki ahdinkin edellyttää soveltuvaa änkkäriä, että saadaan pidettyä ennen muutosta olevissa meluissa.

  Mutta pitänee jossain vaiheessa Trafilta varmentaa tuo mahdollinen jälkiturbotus ja ne ohjeet, mitä aiheeseen mahdollisesti liittyy. Sikäli kun semmoista ohjetta on olemassa.
   
 14. Motopete

  Motopete Well-Known Member

  Niin, tottakai ahtimen jälkeen pitää äänenvaimentaja olla, on se muuten vähän turhan kovaääninen kapine.
   
 15. Fudge

  Fudge Lynx GL 360 Syncro

  Laittelempa tänne ko ei ole expeditionille omaa osiota .. suksista. Brp omat suksimuovit/levikkeet alla ja nämähän on just ne hengenvaaralliset kuorikelillä.. niin nyt aattelin höylätä niitä. Kulmikas profiili näissä ja uskon että se on yks syy siihen vikurointii. Noh testataan..
   

  Lisätyt liitteet:

 16. felix1

  felix1 Member

  Joko olette saaneet uusia Commantereja kauppiailta?
   
 17. Jeziz

  Jeziz Commander Ltd 900 -20

  Ei ole vielä commanteria näkyny. luppailthin, että ihan lähipäivinä vois tulla, tai ainaski tämän kuun aikana.
   
 18. Kukunor

  Kukunor Commander -17

  Onko kellään idoita miten tuon Comanderin saisi sellaiseen iskuun ettei se kaatais pahoissa paikoissa itseään nurin?
   
 19. Janme

  Janme Well-Known Member

  Tänään kävin hakemassa. Nyt pitäs keksiä varusteita, että mitä laittaa ison boksin lisäksi. On kyllä kovat odotukset, ku Titanilla pari talvea turrannu ja ei oo ollu se "ihan" mieluisin kelekka.
   
  Jeziz tykkää tästä.
 20. Jeziz

  Jeziz Commander Ltd 900 -20

  Mikä commanderi tuli?
   

Suosittele tätä sivua