Lynx Commander -keskustelua.

Keskustelun 'Lynx' on aloittanut käyttäjä Fred Scuttle, 14/12/08.

 1. Jeziz

  Jeziz Commander Ltd 900 -20

  Kyllä tuo mullaki, varsinki pakkasyön jälkhen vilkahuttaa punasta, ku starttaa, mutta heti ku käynnistyy, niin alkaa vilkkumahan vihreää.
  Aika paljohan se tarttee virtaa.
  Kulutus on noin 14-18l.
   
 2. XX-xenon

  XX-xenon Well-Known Member

  no mulla alkoi jo tehdä sitäkin, että nappi alhaalla kun painoi starttia, että näki koneen lämmön aamulla ennen käynnistystä, niin silloin vilkutti jo keltaista. se tuskin paljon virtaa vie kun mittariston valot syttyy. jotain ledejä ne taitaa kuitenkin olla.
   
 3. K.Pukarinen

  K.Pukarinen Lynx Commander Gt -21

  Tommosta commanderia kattellu 900 ace turbo koneella ja noista malleista hiukan käyttäjäkokemuksia vailla. Gt:ssä paremmat iskarit ja ehdoton plussa tuo lämmitettävä penkki. Saako tuon tuon matkustajan penkin helposti pois kun Martta ei kummankaan halua kyytiin? Onko tuolla 38 nastamatolla eroa etenemiskykyyn vs 44 limitedin matto? Näitä tämän sedimentin kelkkoja ei ole tullut kun kerran koeajettua ja tämän talven koe-ajot kuivui kokoon. Omat ajot retkiturruutusta, reen vetoa, mahdollisesti pilkkikopin vetoa ja jos lunta piisaa etelässä tuuleenkaatoja mettästä pois.
   
 4. vuorikelkkailija

  vuorikelkkailija Well-Known Member

  Kokemusta vain vaparista turboa vain vähän kokeillu. Parissa edellisessä commanderissa oli tuo lämmitettävä penkki ja sitä joskus vieläkin kaiholla muistelen. Penkin on helponpi irroittaa kuin xu runkoisessa ehkä 10s homma jos ei ole lämmitettävä malli. 38 ja 44 matton pidossa ei minun mielestä merkittävää eroa. Gt malli leveämällä keulalla ja huollettavilla iskareilla luultavasti parenpi reitillä ja eihän reen vedossakaan siitä haittaa ole. Taivutetut tukivarret ja kapea keula ehdottomat puuteri kelillä. Reitillä tämä uusi alusta vaatii ehdottomasti lisätela pyörät ja raapiat.
   
  Rauta ja K.Pukarinen tykkäävät tästä.
 5. Jeziz

  Jeziz Commander Ltd 900 -20

  Ja eikös GTssä ole 8 hamphainen vetopyörä, ku normissa ja LTDssä on 7 hamphainen.
   
 6. make k

  make k Well-Known Member

  Jos tuon pilkkikopin perään laitat, niin ehdottomasti nastamatto. On ero kuin yöllä ja päivällä jos on jäälläajoa. Normimatto pyyhkäisee lumet alta ja siinä ollaan, vaan nastamatto nappaa pitoja jäästä ainakin omassa Alpine rangerissa siihen malliin, että kiinni ei todellakaan jää.
   
  K.Pukarinen ja Fudge tykkäävät tästä.
 7. XX-xenon

  XX-xenon Well-Known Member

  https://www.puuilo.fi/Ruuvattava-nasta-18mm-100kpl
  tuttu suositteli noita, oli omaan raveen tms laittanut kesällä. jos ei tartte ihan alkuperäinen nastamatto olla. kai siihen alkuperäistäkin mattoa saa kun uusien ennakkomyynnissä se oli optiona.. vaan mahtaako ne alkuperäiset pysyä sen kummemmin kiinni ku tarvikenastat? suurin riski varmaan että nasta lentää ja rikkoo syylärin, mut millä todennäköisyydella.. manuaali tietenkin suosittelee vaan alkuperäisiä..
   
 8. Kukunor

  Kukunor Commander -17

  Nää kestää paremin.
  upload_2020-4-5_11-24-37.png
   
 9. Shape

  Shape Nettikelkkailija

  Jos nastoja ruuvaatte mattoon, niin laittakaa tunnelin sisäpuolelle nastasuojat, niin ei nasta kuluta jäähdytintä puhki.
  Ja nastat ei saa olla samalla kohtaa matossa, missä on tunnelissa nastasuoja.
   
 10. FFoxi

  FFoxi X-trim & 5900 LTS

  Mie laittelin kans nastat Renegaden Cobra mattoon. Jos ei nastasuojia laita, niin nastat vain sellaisiin kohtiin etteivät raavi jäähyjä. Renegaden tapauksessa reunoihin ja keskelle kesti laittaa. Tulipa heti pitoja jäisille pohjille.
   
 11. XX-xenon

  XX-xenon Well-Known Member

  Helvetin ctekki. Mikähän logiikka siinä on. Kuukauden seisonut kelkka ja vihreä palaa. Virta päällä että syttyy vain mittarivalot niin menee keltaiselle. Sitte ku oikeasti virta päälle että käynnistää niin näyttää jo punaista. Uuden akun ostin keväällä ettei jätä välille.

  Nyt sain mittarin. Näyttää 12, virta päälle käyttää 12. Ja ku käyntiin niin tyhjäkäynnillä 14. Eli toimii.

  Sitten mitattiin se vanha akku. Ladattu täyteen joskus. Näyttää saman 12 eli ok.

  Monkeyssä myös ctekin liikennevalot. Ajettu 2 päivää sitten ja keltaista jo näyttää. Mittari sanoo 12. Käyntiin ja hieman kaasua niin sen 14.

  Eli turhaan hätäilee tuo ctekin kampe selvästi. Eli ei siihen voi luottaa. Tai sitte tehty tahallaan puolankalaisittain pessimistinen siitä että tulee ladattua sitä sen verran tiheään ettei varmasti jää välille..

  No onpa vuoden vanha yuasa toimiva hyllyssä. Menköön vaikka ruohonleikkuriin kun siitä joskus akku loppuu..
   
 12. Barabbas

  Barabbas Member

  Tuo 12.00v olisi noin 40% täydestä varauksesta. Vaikka se lähtee kesällä käyntiin niin Ctek:in valot on oikeassa. Kelkassa lataus toimii kyllä jos jännite nousee yli 14V.
  • Täysi akku 12,72 V
  • 90% varaus 12,60 V
  • 80% varaus 12,48 V
  • 70% varaus 12,36 V
  • 60% varaus 12,24 V
  • 50% varaus 12,12 V
  • 40% varaus 12,00 V
  • 30% varaus 11,88 V
  • 20% varaus 11,76 V
  • 10% varaus 11,64 V
  http://www.autowiki.fi/index.php/Akun_kunnon_tarkistaminen
   
 13. XX-xenon

  XX-xenon Well-Known Member

  No se mittari ei näytä loppudesimaaleja.. näyttää vaan 12 ja 14.. epäilen ettei pyörän akku kahdessa päivässä tyhjene puoleen väliin. Ja kelkan akku ladattu kk sitten täyteen. Kuukaudessa tippuisi puoleen väliin ja keväällä laitettu uusi akku.

  Pitää hankkia vielä tarkempi mittari ja kokeilla sillä.
   
 14. XX-xenon

  XX-xenon Well-Known Member

  No niin. Nyt mittari jossa enemmän numeroita. Eli keltaista näyttää ja 12,65 sanoo mittari. Vanha akku joka hyllyssä ja keväällä otettu irti ja ladattu oliko 12,78 tai 12,70 sinnepäin.

  Eli periaatteessa suunnilleen täysi akku mulla keltaista jo vilkuttaa.

  Kun näytön laittaa päälle eli ei käyntiin niin sitten näyttää 12,40. Aika pieni heitto on että hyppää noissa autowikin lukemissa toistakymmentä prosenttia.
   
 15. XX-xenon

  XX-xenon Well-Known Member

  Pyörän akun samanlaista ilmaisinta mittasin tänään. Näytti punaista ja 12.40 näyttää mittari. Eli noin 70% on akussa virtaa ja näyttää punaista. Eli aika pessimistinen tuo valo on näemmä.
   
 16. vetomies

  vetomies turraaja

  Löytyisikö täältä apua iskareiden hankintaan? 2011 Commander 600 e-tec RCG-alustalla. En löytänyt netistä kuin Engansin kepeille tuotenumerot. Mitä huollettavia iskareita olette käyttäneet ja mistä muista malleista voi "lainata"? Min ja max -mitat auttaisivat etsimisessä sekä vinkki huoltoliikkeestä, jolla on kokemusta raskaan kelkan shimmittämisestä reittikäyttöön.
   
 17. perttuni

  perttuni Lynx Xtrim 900 ACE

  2009 mallin Yetin alle tullut vuosien saatossa laitettua pätkämallien rcg vaimentimia. Etupukissa 800 raven lisäsäiliöllinen 46 pumppu ja takapukissa 500 Enduron 46 pumppu. Iskareiden pituudet on luullakseni samoja kaikissa rcg alustoissa. Mitat löytyvät Duellin varaosakuvastosta. Simmejä ei ole tullut haettua työkelkan alla, mutta totaltekin 70N/mm jouset etu- ja takapukissa niin pelaa tosi paljon vakiota paremmin suoraan urheilumallien simmeilläkin. Kokeiltu myös BRP:ltä löytyvää 50-90N/mm jousta niin se on turhan jäykkä lopusta.
   
 18. Nalle

  Nalle Commander 900, GLX5900, Cobra Racing 583RAVE

  Mulla oli ST600sessa aikanaan RC46set telastossa. Olikohan jostain 2004 mallin Racingista peräisin, en muista enää, mutta lisäsäiliöitä niissä ei ollut. Iskarit shimmattiin Roitemassa Rovaniemellä sopiviksi ja oli pirun hyvä alusta. Samalla teetätin EVO -Enduron lisäsäiliölliset etuiskarit sopiviksi ja ne pultattiin STn keulaan. Oli niin loistava setuppi, että voisin väittää olleen yksi parhaimmista, mitä tuon malliseen työmyyrään on ikinä asennettu.
  Ja telaston suhteen tehtiin semmoinen hienous, että etupukin iskarin hitaan puolen vaimennusta säädeltiin mahdollisimman miedoksi, jolloin kelkan alusta toimi umpisessa todella hyvin,eli telaston etupää pyrki hienosti lumen pinnalle.
  Tuollaisenaan kelkalla jauhettiin sen reilu 15 tuhatta.
   
 19. K.Pukarinen

  K.Pukarinen Lynx Commander Gt -21

  775F1FAE-DD10-4860-B477-0B32C43AB165.jpeg Jaahas, sit opetellaankin kelkkailu uudestaan alusta. Täysin uusi alue kelkkailussa mihin en ole perehtynyt. Kaksi kertaa olen pellon kiertänyt tuollaisella esittelykamppeella pari/kolme vuotta sitten.
   
  XX-xenon tykkää tästä.
 20. XX-xenon

  XX-xenon Well-Known Member

  Syökö teillä ace öljyä? Muistaakseni huolto oli kolmen tonnin kohdalla ja tikku alarajassa. Huomenna lisää hakemaan..
   

Suosittele tätä sivua