Lynx ranger 49 st 900 ace 2023

Keskustelun 'Lynx' on aloittanut käyttäjä Leo, 12/1/23.

 1. Leo

  Leo Active Member

  Tuossapa fundeeran jos panis viking v kiertoon ja hankkis 49 Rangerin ST mallin sillä leveällä keulalla.
  Oiskohan järkee maksaa lisähintaa turbo mallista? Kokemusta on 49 600ace (2019) mutta oli aika surkea reitillä! Kokemuksia ja huulenheittoa kaivataan!o_O
   
 2. petes88

  petes88 Well-Known Member

  Ite ajelin tollasella 49 ranger ace turbolla tuossa joulun alla kun kaveri sellaisen laittoi ja oli kyllä positiivinen yllätys, kaikinensa mukava kelkka mukava moottori ja ehottomasti jos nelarina laittaisin niin valinta olisi tuo turbo versio, uus vaijerivälitteinen kaasu niin ei enää sitä viivetäkään..

  No jos jotain miinuksia pitää keksiä niin iskarit nuille tehoille onnettomat, vauhti nousee aika herkästi kun niin mukava ajella.. ja tietenki painavahan se nelari on.

  49 ranger valikoimasta oma valinta olisi ehdottomasti 600r etec mutta jos nelari niin silloin 900ace turbo
   
  Viimeksi muokattu: 12/1/23
  Leo tykkää tästä.
 3. Salvelinus

  Salvelinus 49 ranger 900 -19

  Itselle on tulossa "näillä näppäimillä" uusi 49 Ranger turbolla. Alunperin oli suunnitelma vaihtaa vain karkeampi matto ja lyhyemmät välitykset tuohon nykyiseen (49 Ranger 900 -19), mutta hintaero uuteen muodostui niin houkuttelevaksi, että tilasin turbo Rangerin. Todella niukasti löytyi kokemuksia tuosta uudesta Rangerista, joten melkein sian säkissä joutui tilamaan. Jokunen koeajopätkä löytyy netistä ja spekulaatiota tehdyistä muutoksista. Jotain huomioita kirjoittelin aiemmin tuonne Lynx 2023 -keskusteluun (sivulle 8.). Kovasti kehuvat uudella kaasulla olevaa turbo moottoria. Kelkkalehdessä testasivat Adventurea samalla moottorilla (130 hv) ja se pesi Xterrain RE 850 kiihdytyksessä 0-100 km/h, joka oli aika yllättävää.
   
  Leo tykkää tästä.
 4. petes88

  petes88 Well-Known Member

  Tämän kelkan omistaja josta kerroin tuossa aikasemmin taas moitti että välitykset kohta turhan pitkät jos ummella enemmän ajelee, omasta mielestä ne oli ihan hyvät mitä tuolla ajoin toki missään pahoiss paikoissa en ajanu
   
  Leo tykkää tästä.
 5. ELhope

  ELhope Lynx 49 Ranger Pro 900 -19

  Mietin itsekin kyseisen kelkan hankintaa mutta niukasti on kokemuksia vielä tullut. Tuo oma rangeri alkaa olemaan "valmis" omaan käteen. (Välitykset,kapea keula,lumiläppä yms) Paltekilla ajattelin vielä käyttää kytkimen jousen vaihdossa ja ecun ohjelmoinnissa. Tuskinpa siitä huononee kuitenkaan? Olin lukevinani jostain dootalkista että aikalailla samat sisuskalut tässä 130hp versiossa kuin 180hp mosassa joten voisi olla helpompi virityksen aihio kuin tämä 900ace ilman turboa. Jos siis lisätehoa kaipailee.
   
  Leo tykkää tästä.
 6. Leo

  Leo Active Member

  No niin! Kävin paikalisessa brp liikkeessä ja tilaisin uuden 2023 49 ST 900 turbo! Saas nähdä jos se on koottu ennen seuraava viikonloppua. Tilaukseen otin myös pohjapanssarin, jääraapineet, ja remmin.
  Palaan asiaan kuin eka kilsat ovat mittarissa! Se on moro!
   
  Kivireki, Pertuzi ja petes88 tykkäävät tästä.
 7. Salvelinus

  Salvelinus 49 ranger 900 -19

  Hyvä, että saadaan foorumille ainakin yksi turbo Rangerin omistaja lisää. Itse otin lisävarusteena myös Easyriden lukitussarjan. Tiedä sitten onko se tarpeellinen.
   
  Leo ja petes88 tykkäävät tästä.
 8. jagged

  jagged ski-doo freeranger

  Turbo rangeri meni vakavaan harkintaan. Eihän tuohon tarvis laittaa ko skiiton alusta ja kapea keula niin olis hyvä kampe.
   
  petes88 tykkää tästä.
 9. Leo

  Leo Active Member

  No niin! 700m tultu Brp liikeestä koti talliin, mukavasti möyryää tuo turbokone!
  Lisää kilsoja sitten viikonloppuna! Se on moro!
   

  Lisätyt liitteet:

  petes88 tykkää tästä.
 10. Leo

  Leo Active Member

  Moro! Remmi sisään ajettu 50kilsaa. Vastaa kaasuun välittömästi ilman minkäänlaista viivettä. En kyllä löydä mitään
  negatiivista sanomista viellä mutta katsotaan sitten kuin kausi on loppu. Yhtä hyvin ui syvässä lumessa mitä reitillä.
  Reitillä todella hyvä tää leveä suksi väli! Nikkaroin ledi ajovalot paikoilleen ja kirkkaamat ovat mitä orkkis H4.
  Palataan asiaan moro nyt!
   

  Lisätyt liitteet:

  Salvelinus tykkää tästä.
 11. Salvelinus

  Salvelinus 49 ranger 900 -19

  Mukava kuulla, että kelkka toimii ja kuski tykkää! Missä säädöissä on kelkan alusta? Kuvasta katsoen suksien esijännitys näyttäisi olevan toiseksi löysimmällä. Entäs etu- ja takapukki?
   
 12. Leo

  Leo Active Member

  Ihan tehtaan säädöissä, en ole koskenut säätöihin viellä. Pitäs ajaa kunnon lenkki muutama 100kilsa niin pääsis miettimään
  millä säädöillä mennään.
   
  Viimeksi muokattu: 1/2/23 klo 06:29
 13. Leo

  Leo Active Member

  Moro! Ajatuksia taas.. Te ketkä tiedätte niin saakos tähän enemmän tehoa viriboksilla tai intercoolerilla 150-180heppaa?
  vai onko se goodbye takuulle? o_O
   

Suosittele tätä sivua