Lynx xterrain Brutal 850 -21 ...

Keskustelun 'Lynx' on aloittanut käyttäjä JanneR, 5/2/22.

 1. JanneR

  JanneR Well-Known Member

  En löytäny aihetta joten aloitetaan.
  850 xterrain brutalista kokemuksia,muutoksia ,varusteluja yms

  Monellako foorumilla löytyy?
  Itellä uus -22 malli ja muutamia satasia ajoa alla. Ei voi mitään kauhean syvällistä kerrontaa kertoilla mutta hyvin tuntuu etenevän ja mukava yleiskelkka,mitä ite haeskelenkin.

  Varustelin
  -korkealla tuulilasilla ,säädettävä
  -raapioilla
  -lisäpyöräsarjalla
  -suksimuoveilla
  -tangonkoropalalla
  -tankolaukulla
  -hanskalokeronjatkeella
  -lämmitettävällä puhelinlokerolla
  -lisäistuimella
  -metallisella kuljetuskaukalolla
  -giele tavaraboxilla.

  Suksimuovit otin pois ja minun makuun parempi. Kantaa hyvin tuo Ds+ suksi tuota keulaa ainakin tällä kelillä.
  Kiinostaa tietää muiden kokemuksia.
   
 2. AISI

  AISI Boondocker 600 e-tec 3900, 59yeti 600ace

  Kiinnostava kelkka. Onko jo kokemusta reen vedosta, miten toimii kun ei ole laatikkoa? Kulkeeko motti puita perässä mökille?
  Miettinyt tätä mallia tai expedition extreme...
   
 3. rupsu

  rupsu GLS 3300, GLS 3500, G-type 670x ja Enduro 3500

  KelkkalehtiMK teki jutun Brutalista 5/20;)
   
  AISI tykkää tästä.
 4. Jeme

  Jeme Khaos Slash 850 /Expedition Extreme 900T

  Reen vetoon ja umpisellekin vakiovälitys (23/49) on melko pitkä. Itse laitoin 21/49 ja mielestäni varsin hyvä kompromissi tähän kelkkaan.
  Rekeä ja loijakkaa vetää perässä kyllä aivan mukavasti jos ei ole pääasiallinen käyttötarkoitus. Mukavampi tällä on vetää kuin yhdelläkään kapeatelaisella.
  Umpisella tuo 6cm lapun tuoma etenemiskyky/hauskuus on huomattava verrattuna 4,4 cm lapulla varustettuihin.
   
 5. Jaku

  Jaku Kaikki koitettu-> Lynx Brutal 850 Touring

  Porukalla varmaan kertynyt kokemuksia näistä niin kiinnostaisi kuulla niitä kun mietinnässä kompromissi laitteeksi tälläinen leveä telainen, hyviä ja huonoa?

  QRS näkyy olevan perinteinen kiinteä niin onko näihin olemassa valmista normi boorillista variaattorin akselia jos vaikka Team variaattorin haluaisi laittaa kun runkokin on 50cm maton vuoksi leveämpi kuin perus 38cm?

  Onko näihin olemassa lisäsäiliöllisiä iskareita kun vakiot vissiin ei ole monella säädöllä, keulassa vain paluu puoli?
   
 6. JanneR

  JanneR Well-Known Member

  Kompromissia lähin itekki hakemaan tällä laitoksella. Muutamia satoja takana ja aika hurja hyppy tuli työkelkkan puolelta hypättyä.
  Hampaitakin jo muutamia kertoja naurattanu kypärän alla kun tuo telamatto ja mukavan hereä 850 kone.

  Teami hommista en osaa sanoa mitään.

  Totaltek tekee "karvalakkia" iskareita tähän keulaan ja myös "porvarimallia" eli lisäsäiliöllä.
  -21 ja - 22 mallin tuntemus on että -22 iskarit keulassa on paremmat vakionakin.
  Alusta onki ollu itelle vähän hakemista ja on vieläkin.
  Kokeilemalla täytyy vaan edetä,ei oikein kellään mitään valmista säätöä oo.
  Ite haen ummelle hyvää, pattihakkuu aika vähästä joten toisijainen asia.
   
 7. Jeme

  Jeme Khaos Slash 850 /Expedition Extreme 900T

  2500km alkaa olla oman brutaalin mittarissa. Sekalaiseen retkeilyyn ja juurikin lähes kaikkeen toimivaksi kompromissikelkaksi omiaan oleva peli. Käy tällä yksittäisiä rälläysreissujakin, mutta ei aivan ole kapeatelaisiin verrattavissa hauskuudessa vaikka onkin ihan eri maailmasta kuin vanha kasisatku commanderi. Umpisella tällä ajaa kyllä melko pahaankin paikkaan mutta aivan teknisimpiin paikkoihin ei kannata suin päin tukkia. Sama koskee reitin paukutusta, hyvää retkivauhtia tällä pitää mutta ei ehkä hikipatikkolenkille kannata lähteä.

  Teamin jos haluaa niin joutunee itse sorvauttamaan akselin.

  Keula on mielestäni varsin hyvin kantava jo vakiosäädöllä, huoltoväli vaan jää melko lyhyeksi noilla vakiokepeillä. Itsellä nyt keulassa Xterrain RE:n 40mm kashimat 24nm jousilla ja keula kyllä pelaa nyt kuin makiainen.
  Alustan säädöt kyllä on vielä hakusessa, välistä ampuu takakorkeaa melko miehekkäästi. Foorumilaiset tainneet jo commanderin kohdalla tuskailla tuon easyriden säätöjen kanssa. Tuntuu että noissa alustan iskareissahan kyllä pitäisi olla kapasiteettia mutta ilmeisesti eivät ole niin helpot saada säätöihin. Pikasäätöähän siellä ei toki ole. Jos on heittää vinkkejä että jollain pajalla olisi saatu säädöt alustaan kuntoon niin mielellään otetaan vastaan.

  Alustaan kannattaa rullia lisätä samointein jos yhtään kuivemmilla keleillä ajelee, tuo easyride on herkkä polttamaan liukuja. Jos porukassa ajele niin takana tulevat arvostaa vähän pitempää roiskeläppää, commanderin läppähän menee tähän suoriltaan. Myös ne commanderin tunnelin kylkipokkaukseen asennettavat kumilerstikat sopii paikalleen.

  Remmin lämpötila-anturia varten löytyy öljysäiliön takaa valmis liitin. Anturin hankinnalla ja piuhan nokassa käyttämällä saa remmin lämmöt näkösälle. En tiedä näkyykö -22 jo vakiona, itsellä -21. Tuolle remmisuojan aromipesän vartsun pään tuuletukselle ei kuomussa ole reikää, toisin kuin esim. G4 ski-dooissa. Itse toin IV-putken pätkällä sen kuomua vasten, reikä kuomuun ja frogskini päälle.

  Koropalan vaihtelin 145mm korkeaan sekä tanko vaihtui ski-doon tuppien kohdalta ohuemmaksi malliksi. Tämä on varmaan hieman kuskikohtainen mieltymys, itselle toimii tuolla.
   
  rupsu tykkää tästä.
 8. FFoxi

  FFoxi X-trim & 5900 LTS

  Mikset laita raapijoita?
   
 9. Jeme

  Jeme Khaos Slash 850 /Expedition Extreme 900T

  Ne menivät heti uutena paikalle. Silti tuntui että alkoi muovi haisemaan kun kuivemmalla kelillä ajeli.
  Uusi asia tuo rullien lisäämisen tarve oli itsellekin, ei PPS alustaisten tai t-motioneitten kanssa ole vastaavia ongelmia ollut.
   
 10. Okeman

  Okeman 850 re bd

  Mimmone vetelijä reitti ajossa? Entä onko porukka jääny kaipaamaan vaihdelaatikkoa... ja mites vakio voimansiirto on pelannu,vai pitääkö het alkaa jumppaamaan drt kittiä kiinni. Vuosia meni commanderilla ja hairahdus kapiaan alkanu kaduttaan,josko sitä vielä kerran vaihtas
   
 11. Jeme

  Jeme Khaos Slash 850 /Expedition Extreme 900T

  Ei tuo pahasti vetele, ehkä hieman rauhattomampi kuin esim XU runkoiset commanderit. Hyvin kuitenkin pärjänny kun säädöt laittanut siten ettei keulalla ihan makaa. Reittiajossa ehkä enemmän häiritsee tuon alustan toiminta, tosin ei ole sinne tullut vielä säätöjen eteen juuri tehtyä.
  Jos paljon reen vetoa ja muuta oikein hidasta turrausta niin vaihelaatikko voisi olla poikaa. Expedition extreme ehkä silloin parempi valinta. Omaan makuun sain yleiskäyttöön toimivaksi kun hieman lyhensin välitystä, kuten tuli jo yllä kirjoiteltua.
  Vakiovoimansiirto on toimiva, ei ainakaan heti kannata DRT:tä laittaa. Jos ajo oikein agressiivista niin sitten voisi olla oikea valinta.
   
 12. Jaku

  Jaku Kaikki koitettu-> Lynx Brutal 850 Touring

  Viikko ja 20km ajolla huomasin monelle varmasti tutun ongelman eli hihna pääsee vastamaan runkoon eikä kytkintään näytä erityisen hyvälle vakio säädöllä.
  20220320_134602.jpg

  Joten ajatus Team variaattorille muutoksesta tuli jo QRS rullien perinteisen hajoamisen vuoksi enemmän ajankohtainen.

  20220320_134239.jpg

  Aika näppärästi se sopi kun sopiva akselikin oli jäänyt hyllyyn joka meni pienellä sovituksella paikalleen.
   
  mikzar tykkää tästä.
 13. Jeme

  Jeme Khaos Slash 850 /Expedition Extreme 900T

  Minkälaisilla säädöillä laitoit paikalleen ja mitä kokemuksia ensimetreiltä?
  Täytyikö "aromipesä" ottaa pois että sopi tuo teamiläinen?
   
 14. Jaku

  Jaku Kaikki koitettu-> Lynx Brutal 850 Touring

  Kytkin ainakin toistaiseksi vakio säädöllä, vartsuun heitin omasta päästä jousen ja helixsin.
  Katsotaan mitä toi 50cm leveä matto vaikuttaa, toivottavasti ens viikonloppuna on viisaampi, säätöjä varmasti joutuu hakemaan mutta itselle toi Team vartsu onkin mieleisempi vaihtoehto siihen.
  "Aromipesä" on otettu pois kokonaan kun en kehdannut vielä sitä ruveta leikkelee ja sehän on vain hihnaa varten joka nyt pitää laittaa muualle jemmaan ja työkalut ei kuulemma kestä olla kun niitä on mennyt kytkimen väliin.
   
 15. AISI

  AISI Boondocker 600 e-tec 3900, 59yeti 600ace

  Ketjussa aiemmin vähän kyselin brutalista ja luin sen testinkin. Päätymässä ehkä kuitenkin expedition extremeen kun kelkka tulisi yleis päteväksi turrailu kamppeeksi jolla voi sitten kuitenkin käydä joskus tuulettumassa. Tuolle expeditionille kun en löytänyt omaa topikkia niin kysyisin tässä ketjussa minklälainen kulutus on tuossa 850cm3 + 50cm telamatto yhdistelmässä? Ainahan se riippuu ajotyylistä ja kelistäkin mutta mihin lukemiin about kovalla jäljellä pääsee?
   
 16. köpixi

  köpixi Member

  Menikö vakioketjulla kun vaihoit ylärattaan 21
  Menikö alkuperäisellä ketjulla kun vaihdoit 21 ylärattaan?
   
 17. Jeme

  Jeme Khaos Slash 850 /Expedition Extreme 900T

  Reippaammassa siirtymässä sen kummemmin pumppailematta menee sinne hieman päälle 20l/100km omilla ajoilla. Välitys on toki itsellä hieman vakiota lyhyempi että voi hieman nostaa lukemaa. Isosti alle tuon 20l/100km ei ole tainnut koskaan mennä.
  Ei mene alkuperäisellä ketjulla, vaatii pykälän lyhyemmän ketjun.
   
 18. Jaku

  Jaku Kaikki koitettu-> Lynx Brutal 850 Touring

  Onko Brutalin omistajilla kiinnostusta Team voimalinjan toteutukselle?
  Ei tarvitsisi pelätä QRS rullien hajoamista ja voimalinja toiminnaltaan olisi parempi.

  Itse olen ajellut Brutalin voimalinjaan Team tss04 ja Tied vartsulla säätöjä ja kokemukset on hyviä, toki makuja on monia mutta hyvä perussäätö on löytynyt reitille ja umpeen vakio kytkimelle johon lisätty vain painoa.

  Settihän sisältäisi Team Tied-variaattorin helixsillä ja jousella sekä Brutaliin sopiva custom variaattorinakseli sekä tarvittava stefa ketjukotelon päähän.
  Lisähinnasta myös säädettävä painosarja mahdollinen.
  Variaattorinakseli myös mahdollista ostaa erikseen jos haluaa laittaa Tss04 mallin tai muun Brp:n boori akseliin sopivan vartsun.

  Mikäli kiinnostusta heräsi niin tavoittaa YV:llä.
   
  Viimeksi muokattu: 15/4/22
 19. Jaku

  Jaku Kaikki koitettu-> Lynx Brutal 850 Touring

  Radien-X koppasista eli Brutal ja Commander jne laitteista ken ei halua vettä hihnalle niin kannattaa tiivistää runkoa tuosta punaisen ympyrän kohdalta.

  20220426_192053.jpg
   
  Nebwy ja Fudge tykkäävät tästä.
 20. Driver

  Driver Summit 850Turbo R '23

Suosittele tätä sivua