Lynxin tappokatkaisin

Keskustelun 'Korjaamo' on aloittanut käyttäjä TT 5900, 8/9/13.

 1. TT 5900

  TT 5900 Ei menny niinku suunnittelin...

  Tallissa -02 Rave Lynxi vesikelkka jossa ilmeni mystillinen vika kesän lopussa. Eli kun tapponarun vetää irti nii kone jää käymään joka ei kuulemma ole mahdollista!!! Tässä jo dess siru mutta ei kait pitäisi vaikuttaa moiseen pelleilyyn. Tutin ollessa irti niin kone käy ja sormella vastakappaletta painellen saa sammumaan. Etenkin vesihommassa sais minun mielestä sammua heti ku narun kiskaisee irti. Onko kellään ollu vastaavaa?
   
 2. JEP

  JEP RE -14, XCF, Viking II, Lynx 3500, XCSP 500

  Vs: Lynxin tappokatkaisin

  Olisko laitettu väärinpäin toimiva kytkin ja kumituttikaan ei ole kunnossa.
   
 3. TT 5900

  TT 5900 Ei menny niinku suunnittelin...

  Vs: Lynxin tappokatkaisin

  Asian selvennykseksi kerron lisää. Vika ilmeni vasta loppukesästä joten ei varmaankaan ole kytkennät muuttuneet. Alkukesän sammu ku muutkin kelkat. Ja käsittääkseni tutti yhdistää kaksi osaa joiden kautta yhteys kulkee ja tutin irroitus aiheuttaa yhteyden katkeamisen jolloin moottori sammuu. ???
   
 4. vesahalttu

  vesahalttu Well-Known Member

  Vs: Lynxin tappokatkaisin

  Muistaakseni maadoitusvika koneeseen päin voisi aiheuttaa tuommoisen tilanteen. G-tyyppi teki samoin kun koneen musta johto oli vialla.
   
 5. TT 5900

  TT 5900 Ei menny niinku suunnittelin...

  Vs: Lynxin tappokatkaisin

  Kiitos neuvoista. Katselen piuhat että oisko noinkin yksinkertainen syy.
   
 6. Kiertokanki

  Kiertokanki Evo 500

  Vs: Lynxin tappokatkaisin

  Jos se sormella painelemalla sammuu niin vois olla mekaanisesti jumissa se nappula mihin tutti painaa tai sitten koskettimet hapettuneet, kokeile suihkasta jotain deodoranttia sinne.
   
 7. MVa~1

  MVa~1 Well-Known Member

  Vs: Lynxin tappokatkaisin

  Kun tutin irroittaa, niin kytkee ne kaksi johtoa yhteen, eli magneetolta tulevan johdon, missä siis kulkee sähkö puolalle, kytkeytyy runkoon ja se "kipinä" ei ikinä mene puolalle asti. Ja siittä tuo Vesa.haltun epäilemä maadoitusvika moottorin ja kelkan välissäkin siis johtuu kun sammuttimet kytkee kelkan runkoon, ei moottorin.. Äkiä vois kyllä kuvitella, että saa helposti sähköiskun jos menee räplämään käynnissä olevaa kelkkaa sammuttimet pohjassa ja koskee yhtäaikaa runkoon ja moottoriin :D

  Vanhoissa Cateissa jonnekki -90 luvun lopulle, toimi sammuttimet niin, että irroittaa ne johdot toisistaan, eli ilmeisesti katkaisee juurikin tuon magneeton ja puolan välisen johdon tms.. Tunnistaa neliskanttisesta terävänurkaisesta sammutinnapista, kun taas uudempi malli on paljon pyöreämpi ja niissä toimii sammuttimet taas samaan tyylin kuin muissakin kelkoissa, eli johtaa kipinän maihin
   
 8. MVa~1

  MVa~1 Well-Known Member

  Vs: Lynxin tappokatkaisin

  Ja tuli nyt mieleen, että onkos sulla sähköpakillinen malli? Kai tuon ikäinen jo on? Meillä oli töissä yks 550F GTX kiido, joka ei suostunut sammumaan mistään napista ja vika löytyi puolan sisältä, toki GTX:ssä oli samassa möykyssä vissiin tuon pakin ohjauskin ja ei ollu DESS:iä. Oli vissiin sieltä puolan sisältä katkennut tuo johto, mikä menee sammuttimille. Eli johto meni magneetolta puolaan ihan normaalisti ja tuli samanvärisenä toisesta liittimestä ulos ja meni sammuttimille.

  Yhdistin nuo johdot puolan ulopuolelta ja taas toimi kaikki sammuttimet, eli nappi, virtalukko ja hätäkatkaisin.

  Ja uusi puolapaketti oli monta sataa euroa, että ei sen takia tilattu uutta.


  Vesikelkasa kun on nuo sähköt muutenkin hieman puretut ja muokatut (ehkä?) niin kytke hätäri suoraan sine moottorista tulevaan keltaiseen johtoon ja toinen karva runkoon, niin sammuu. En kyll äkkiä muista, että olikos siellä kaksi keltaista johtoa ja kumpi piti maadoitaa, että sammuu, mutta kokeilemallahan sekin selviää.. Toki joudut hommaamaan normi hätärin, uskoisin, että dessiä ei ihan tuosta noin vain kytkeskellä mihin sattuu :D
   
 9. TT 5900

  TT 5900 Ei menny niinku suunnittelin...

  Vs: Lynxin tappokatkaisin

  Joo taitaa tämä dessi olla se hankaluus koko paketissa kun sitä ei voi ohittaa. Tämä vissiinkin on sähköpakillinen malli kun kaks tiggeriä magneetossa ???.
  Pitää mittailla kaikki kytkökset ja piuhat kunhan saa moottorin keulalle ja kaikki piuhat kiinni.
  Yleismittarin mukaan yhteys katkeaa heti kun tutin kiskaisee irti mutta voisko vesi olla jo kuivunu ja meneekö yleensä vettä moiseen katkaisijaan sotkemaan asiota??
   
 10. Jaku

  Jaku Kaikki koitettu-> Lynx Brutal 850 Touring

  Vs: Lynxin tappokatkaisin

  Entäs niin kuin aikoinaan Janne Tapio teki/neuvoi että Dess-hätäri nippusiteellä kiinni katteiden alle ja normaali hätäri rinnalle....
   
 11. SnoF5

  SnoF5 AC4000RR, Lynx 250, Lynx 150

  Vs: Lynxin tappokatkaisin

  Ainakin jetissä meni, katkaisin oli tarkoitettu kelkkaan alunperin.
   

Suosittele tätä sivua