Lyx Adventure Grand Tourer / X-Trim Commander

Keskustelun 'Arvostelut' on aloittanut käyttäjä Nalle, 7/2/10.

 1. Nalle

  Nalle Commander 900, GLX5900, Cobra Racing 583RAVE

  Meikäläisen arvioinnissa nää nyt menee samaan kategoriaan, sillä ovathan ne perustaltaan aivan sama laite paria eroa lukuunottamatta. Muttamutta..

  Merkki ja malli: Lynx Adventure GT tai X-Trim Commander

  Hyvät kokemukset: Kelkan hallittavuus reittiajossa ja maastossa on aivan käsittämättömän hyvää luokkaa. Edelleen kelkan kuljetuskyky, tarkoittaen lähinnä tiloja, joihin kampetta voi köyttää, on melkoisen muhkea, varsinkin lisäistuimettomissa malleissa. Lisäksi kelkan vetoteho tuntuu olevan varsin kohdallaan. Ykkösellä tulee perässä melkoinen massa, eikä kelkka vikuroi sen kummemmin..

  Parannettavaa: Tietyt rakenteelliset ratkaisut ovat muuten hyvässä laitteessa aivan luvattoman huonolla tasolla. Esimerkkinä kelkan katteet ja tuulilasi, jotka muistuttavat lähinnä enemmän palapeliä, kuin moottorikelkkaa. Lisäksi viimevuotisten mallien vaihteisto ei toiminut juuri huonostikaan.. Tämänvuotisessa GTssä loota sensijaan tuntui toimivan jo todella jouheasti.

  Ostopaikka: Mistä lie.. Oli koekäytössä.

  Hinta: Taitavat kustantaa jotain 12000-13000€rkin väliltä, paitsi tuo 1200nen Tecci, jota en ole ajanut.

  Mitä kauppaan kuului: ?

  Huollon toimivuus: Ei ole ollut tarvetta

  Piste arvo: (1-5) Reittiajo täysi kymppi, eli 5, maastokäyttö lähinnä Commanderilla niinikään 5.. GTllä maastoajoa rajoittavat luonnostaan leveämpi raideväli, johtuen kuulemma leveämmistä tukivarsista. Edelleen takaistuimen poisotto kannattaa suorittaa ennen mettään menoa.

  Edelleen kyseisiin kelkkoihin kannattaisi kokeilla ST-mallisia taivutettuja alatukivarsia, jotta kelkan pohja olisi helpommin panssaroitavissa ja tukivarret saataisiin pois vaaravyöhykkeeltä vaikeammassa maastossa ajettaessa.. Lisäksi kelkkaan pitäisi jollain opilla saada, avattavan kuomun lisäksi, kunnolliset sivupuskurit, sillä sivuposket ovat todella haavoittuvaista sorttia.

  Mutta muuten nuo veljekset ovat kyllä varsin mahtavia keksintöjä. Todellisissa maasto-oloissa noiden etenemiskyky kyllä vielä pikkuisen askarruttaa, mutta niissä maastoissa, joissa minä olen noita komentanut, etenivät ne varsin eleettömästi ja ennenkaikkea helposti.
   
 2. skk

  skk Yamaha Apex

  Vs: Lyx Adventure Grand Tourer / X-Trim Commander

  Merkki ja malli: Lynx Adventure 1200

  Hyvät kokemukset: Kelkan telasto toimii ihan paketista (?) vedettynä tosi hyvin, patikko silenee kivasti. Koneessa hieno tyhjäkäynti. Menee varmaan ihan hyvin 50cm matollakin muuallakin kun reitillä, mutta en viittinyt kokeilla yksin :p

  Parannettavaa: Kärsä. Kärsä kyllä tuntuu lähtevän patikossa/kuopassa aina suuntaan X jos ei kuski hereillä. Samoin ylikevyt ohjaus ei ole makuuni. Eikä kärsämuovien palapelit.

  Ostopaikka: Oli koeajosa.

  Hinta: Jotakin 14...

  Mitä kauppaan kuului: kaippa tuolla rahalla kelkan ainakin saa

  Huollon toimivuus: Ei se ainakaan koeajon aikana hajonnut

  Piste arvo: 3
   
 3. sokerikukko

  sokerikukko Greenpeace E-Tec

  Vs: Lyx Adventure Grand Tourer / X-Trim Commander

  Merkki ja malli: Lynx X-Trim Commander

  Hyvät kokemukset: Kelkan hallittavuus on reittiajossa yllättävänkin hyvä! Nopeaan etenemiseen pystyy helposti, mutta suurempiin möyliköihin ja patikoihin tarvisi etupukin iskaria saada jäykemmäksi. Tietyissä tapauksissa kaksipäällä ajettaessa etupukki pohjailee, mutta omalla ajolla ollut aika vähäistä, kun sitä harvemmin kaksi päällä kehtaa rämmyttää menemään... Onglema esiintyy lähinnä yksin "kovaa" (;D) ajettaessa.

  Maastossa etenee kevyesti ja pääosin lumikerroksen päällä. Uudemmista leveätelaisista laite on kuitenkin keveimmästä päästä. Kanttailu ja muu kikkailu kelkalla on suhteellisen helppoa ja vaivatonta, muttei tietenkään kapeatelaisten tai kapeiden lehtijousien/lts tasoa. Erittäin hyvä kelkan hallintaan vaikuttava tekijä on suuri ohjauskulma. Tanko kääntyy hyvin "pitkälle", joka helpottaa kelkan kallistelua ja "vastaohjausta" ummella/rinteessä ajaessa suksien ollessa linkussa. Puuterilumi upottaa tottakai, muttei kairaa syvää uraa kuten kapeammat kelkat. Monissa tapauksissa joustava linkkuperä mahdollistaa kaivuutalkoiden välttelyn ja pakittaminen jumista pois onnistuu. Kovalla vauhdilla rinteessä ajaessa on aika kova peli menemään kunhan kelkka pysyy häppysissä. Ryömittäminen on myöskin onnistunut, mutta omilla ajoilla olen enemmänkin pyrkinyt vauhdilla etenemään. Kiinnijäädessä lähtee vaivattomasti irti kunhan vain sukset ovat alhaalla ja astinlautojen alaosat poljettu. "kiihdytysuraa" tai suksesta vetämistä harvemmin on tarvittu.

  Kelkkaan mahtuu paljon tavaraa mukaan. Suuri tavaralaatikko takana ja lisäpenkin alla oleva työkalukotelo mahdollistavat työkalujen, kirveen, puiden jne. kuljetuksen vaivatta. Vetoteho on ollut myöskin hyvä. Ykkösellä tulee perässä isotkin reet lasteineen kevyesti ja kelkan ohjattavuus/jousitus säilyy hyvänä. Ei ole latuhöyläkään raskailla keleillä hidastellut komentajan etenemistä.

  Nalle moitti kelkan tuulilasin ja muovien "palapelimäisyyttä". Tottakai tuollaiset purkaamot vaativat totuttelua, mutta on siinä etukin. Tiettyjen osien hajotessa ei tarvitse välttämättä ostaa sitä kokonaista ja kallista kuomua tai tuulilasia. Muoveissa on myös takuu, joten ne saa takuuseen, jos sattuu repeämään tai halkeamaan(ei siis puuhunajoa tms. vaan ihan normaalikäyttö ;D)

  Vaihdelaatikon käyttö helpottui huomattavasti tyhjäkäyntikierrosten laskemisella. Kylmänä vaatii vähän enemmän liikettä, mutta lämpimänä toimii ongelmitta.

  Lisäpenkki on kätevästi irroitettavissa ja hinnastaan huolimatta kannattava ostos. Nopea ja pysyvä kiinnitys lisäävät kelkan monipuolisuutta entisestään. Työkalulaatikon käyttö ei hidastu lisäpenkin takia ollenkaan.

  Kelkkaan asennettiin heti ostohetkellä leveämmät suksenpohjamuovit, pohjapanssari ja iso puskuri, jotka ovat mielestäni aivan "have-to" kamaa tällaisessa kelkassa. Siksipä sijoitan tällaiset "lisävarusteet" parannettavien listalle ehdottomasti. Lisäpenkki ja takalaatikko voisivat olla valittavissa lisävarusteissa.

  Parannettavaa: Kelkassa tulisi olla jo vakiona pohjapanssari, leveä etupuskuri ja leveät suksenpohjamuovit.

  Ostopaikka: Kolström, Muonio

  Hinta: Eipäs muista hintaa kaikkine varusteineen. Isännän kelekka.

  Mitä kauppaan kuului: Vararemmi, tulpat, pohjapanssari, lisäpuskuri, suksenpohjamuovit, tavaralaatikko ja lisäpenkki.

  Huollon toimivuus: Käytetty sisäänajo-huollossa, katsoivat nesteet ja yleistarkistukset. Ei onglemia

  Vikoja: Eipäs ole esiintynyt mitään kauheampaa. Akku oli vähän ajan jälkeen tyhjänlainen, uusi takuuseen.

  Piste arvo: (1-5) Reittiajo leveätelaiselle kelkalle 4. Etupukin jäykemmällä shimmityksellä tai tiukemmalla säädöllä tulisi parempi. Ummenajo Commanderilla vaatii vähän totuttelua kelkkaan, mutta parin reissun kokemuksella taipuu hyvin. Etenee paremmin, kuin mikään tämän talon aiemmista leveätelaisista, joten ummenajo 4,5. Työhommissa pelannut moitteetta eli 5. Kyseessä monipuolinen kelkka, jolla onnistuu vähän kaikennäkönen ajaminen. Vuori- tai reittikelkoille ei tietenkään mahda mitään, mutta pilkki/työ/retkeily/ummenajo hommaan kyllä kieltämättä hyvä kompromissi.
   

Suosittele tätä sivua