Mitä eroa Rotaxeilla??

Keskustelun 'Lynx' on aloittanut käyttäjä JK83, 25/9/06.

 1. JK83

  JK83 Summitti ja kittycat

  Kertokaahan viisaammat mitä eroa on Lynx XR 500f -00:n rotax 503 ja Lynx Enduro 500f/RC -02 moottoreilla. Eikös Endurossakin ole 503 Rotaxi? Kuitenki omalla XR:llä jää kiihdytyksessä ja huippunopeudessa velimiehen Enska lynelle ja aika paljon jääkin..  :(
  Onhan RC enskassa ainakin astinlaudan vahvikkeet yms. mutta moottori lähinnä kiinnostaa.


  Kiitoksia jo etukäteen vastauksista!!
   
 2. Fiiberi

  Fiiberi Guest

  Tuossa uudemmassa on 550 föönimosa.
   
 3. Jarspi

  Jarspi Lynx RS

  Eipäs olekkaan, vaan vasta -03:ssa.
   
 4. Fiiberi

  Fiiberi Guest

  jaa no voipi olla noinki. Epäilen kuitenki vahvasti koska tuo 550 mosa oli sillon jo Rangerissa nokilla.
   
 5. Jarspi

  Jarspi Lynx RS

  Tarkempaa en osaa vastata miksi -02 on tehokkaampi kuin tuo -00 XR, mutta -02 on ns.H.O.versio(kaiketi) ja ainahan tuo maaliinpääsykään ei ollut niin varmaa esim. endurossa tällä tehokkaammalla 503:sella. Joku varmaan tietää luetella kaikki eri versiot 503rotaxeista ja ehkä siinä sivussa vielä 553 ja 552 mallit joihin oli viittaus aiemmin... ???
   
 6. Jarspi

  Jarspi Lynx RS

  -02:
  http://www.mk-lehti.fi/kelkkaluettelo.asp?M=Lynx&T=4&Y=2002&B1=Hae

  -03:
  http://www.mk-lehti.fi/kelkkaluettelo.asp?M=Lynx&T=4&Y=2003&B1=Hae
   
 7. Fiiberi

  Fiiberi Guest

  Niijoo, siinä oli se 503 H.O.
  Aivan! Olet ihan oikeassa.
   
 8. Jarspi

  Jarspi Lynx RS

  Se miksei 550:istä ollut -02 enduroissa vielä tuolloin johtunee enduro-/crossisäännöistä(max 500cc). -03:sissäkin piti olla vielä kuristin holkit imukauloissa, kun oli niin "isot" moottorit(että niillä sai ajaa). Näin muistelisin, että oli tuossa -03 550lynessänikin.
   
 9. Hespe

  Hespe #103

  Jos ei ihan vikaan muisti vie niin tuossa 503 H.O koneessa oli pakoaukkoja suurennettu niin paljon, että männänrengas jäi ilman tukea liian pitkältä matkalta. -> Tuorevoitelun lisäksi sekobensa. Sama kikka joka on 550 H.o:ssa myös. 503 H.o:ssa on muistaakseni myos eri pakoputki ja erillaiset imukanavat. Maatalousmoottori ei vaan kestäny tehon nostoa siviilikäyttöön.
   
 10. JK83

  JK83 Summitti ja kittycat

  Eli onkohan nuissa sama alakerta? Muistelisin jostain kataloogista katsoneeni, että olis samat männät..
  Eli sylinterit ja imu- ja pakosarjan +putken vaihtamalla saisi periaatteessa samanlaisen motin tuosta vanhemmasta..
  Sais rääkättyä XR:n loppuun ennen kuin vaihtaa uudemman  ;D
  PS: onko toi 550 kestävämpi vaihtoehto jos tulee puhallinlinjalla jatkettua tulevaisuudessa??
   
 11. Jarspi

  Jarspi Lynx RS

  550:nen lienee kestävämpi? Mitä nyt -03:sissa katkeili kampiakselit ja silleen(itseni lisäksi tiedän muitakin :(), mutta liekkö jo niihinkin suureen osaan se vaihdettu ???
   
 12. Hespe

  Hespe #103

  Kyllä se tuota 503 Ho konetta kestävämpi on, mutta ei ihan ilmanen ole ollu tehtaalle tuo 550 HO:kaan  ;D. Putken sovittaminen Evo-runkosesta voi olla haastava tuohon xr:ään, mutta muuten tuo periaatteessa onnistuu tuosta vaan. http://epc.brp.com/default.aspx?brands=lynx&lang=E Tuosta osotteesta löytyy räjäytyskuvat molemmista kelkoista, samalla näkee osien numeron. Jos vaikka innostut tekemään projektin  ;).
   
 13. JK83

  JK83 Summitti ja kittycat

  Miten tosta XR:n variaattorista sais säädettyä liikkeellelähtökierroksia ylemmäksi? Siinä näky olevan joku pikasäätö oliko kolmella vai neljällä pultilla, joilla kierrokset sai säädettyä n.3500rpm( ennen liikku tyhjäkäynnillä..) Mutta tarttis saada ainaki 1000kierrosta ylemmäs..?
   
 14. Jarspi

  Jarspi Lynx RS

  Jos liikkui ennen säätöä jo tyhjäkäyntikierroksilla, niin tarkistappas hihnan kireys. Epäilisin, että on liian kireällä?
   
 15. Jakelfin

  Jakelfin MtxT

  503/503ho, isompi puristussuhde, sylinterit erit, eli kanavistoa ja ajotuksia vähän muutettu, putkiki tais olla vähän erilainen.
   
 16. Hespe

  Hespe #103

  Jäykempää kytkimen jousta ja/tai (muistaakseni) raskaampia painoja, niin kytkentäkierrokset nousee. Tuo tyhjäkäynnillä liikkuminen voi johtua siitäki, jos on paskanen kytkin niin ei palauta lautasia kunnolla tai onko oikea hihna, eli ei liian leveä. Nuo rampit (=kytkimen pikasäätöpultit) ei pitäis vaikuttaa kytkemiseen ollenkaan, ne nostaa tai laskee koneen huippukierroksia.
   
 17. JK83

  JK83 Summitti ja kittycat

  Onko nuissa remmeissä paljo eroja, tuos on joku tarvikeremmi nyt. emc:ltä tilattu. se tais sitte olla paskanen tuo kytkin jos se pikasäätö ei vaikuta, ku käytin samalla auki sen kun moottori oli pois ja putsailin vähän sitä. Vielä kun sais 1000rpm. ylemmäs ni oispa hyvä.. Kuin kireellä pitää sen remmin olla?
   
 18. Jakelfin

  Jakelfin MtxT

  Pituuksissa voip olla muuan milli heittoa. Kato ja kiristä niitä säätöpultteja varista niin erkanee vähän lautaset, sen verta ettei enää junnaa tyhjäkäynnillä. Kannattaa samalla puhistella ja tarkistaa liukunastat ja puslat ettei niistä takertele.
   
 19. Pollari

  Pollari Guest

  Paljos näissä 503 ja 503 H.O on tehoeroa?
   
 20. Jakelfin

  Jakelfin MtxT

  503 oli jotain 56hp ja h.o tais olla 65hp. Vanha "ärrä" tais olla tuplaputkilla samat 65hp, en kyllä yhtään ole siitä varma.
   

Suosittele tätä sivua